جزئیاتی تازه در مورد «امیرحسین مقصودلو»؛ درخواست مرخصی «تتلو» از زندان تهران بزرگ
اجتماعی
بزرگنمايي:
آریا بانو - اعتماد / سال 1402، «امیرحسین مقصودلو» ملقب به تتلو با پاسپورت پانچ شده به فرودگاه میرود و برگه دیپورت خود را امضا میکند. اینکه تتلو با چه انگیزهای ناگهان تصمیم گرفته به فرودگاه ترکیه برود و آنجا اعلام کند که میخواهد به ایران بازگردد، هنوز برای هیچ کس واضح و مبرهن نیست. با این حال برخی میگویند تتلو از کشور ترکیه دیپورت شده، برخی میگویند به خواست خودش به ایران بازگشته و برخی دیگر هم میگویند تتلو به دلیل بدهی زیاد و شکایاتی که در ترکیه از او ثبت شده بود، مجبور شده به ایران بازگردد.
امیرحسین مقصودلو، 15 آذر ماه سال 1402 از طریق مرز بازرگان تحویل ایران و بازداشت میشود. تتلو ابتدا به زندان اوین و بعد به زندان تهران بزرگ منتقل شده است. از زمانی که جلسات دادگاه این خواننده برگزار شده، «اعتماد» سعی کرده با وکیل امیرحسین مقصودلو مصاحبهای داشته باشد، اما وکیل او هر بار به بهانههای مختلف از گفتوگو با «اعتماد» خودداری کرده است. با این حال طبق اطلاعات اختصاصی رسیده به «اعتماد»، «امیرحسین مقصودلو در حال حاضر در اندرزگاه دارالقرآن زندان تهران بزرگ تحت مراقبتهای ویژه قرار دارد؛ اندرزگاه دارالقرآن جایی است که در آن نهجالبلاغه و دعاهایی از قبیل کمیل، توسل و... خوانده و برخی زندانیان نیز آنجا نگهداری میشوند.
تتلو در این اندرزگاه تحت مراقبت ویژه وکیل بند است و بدون حضور وکیل بند، حتی در کریدور زندان هم نمیتواند تردد کند. با این حال چند وقت پیش تتلو به سالن فرهنگی زندان رفته و بدون اینکه با مسوولان زندان هماهنگ کرده باشد، شروع به خواندن شعری با عنوان جاده کرده است.» همچنین طبق همین اطلاعات اختصاصی رسیده به «اعتماد»، «تتلو مدتی قبل، از زندان تهران بزرگ درخواست مرخصی کرده و زندان نیز با درخواست او موافقت کرده است. این در حالی است که موافقت با درخواست مرخصی تتلو باید با مجوز دادگاه نهایی شود.» حالا باید دید دادگاه با درخواست امیرحسین مقصودلو موافقت میکند یا نه!
4 دی ماه جاری، رسانهها از نقض حکم 5 سال حبس تتلو خبر دادند و نوشتند: «حکم 5 سال حبس امیرحسین مقصودلو به اتهام سبالنبی از سوی دیوان عالی کشور نقض و پرونده برای رسیدگی دوباره به شعبه همعرض فرستاده شده است. تتلو پس از محاکمه در شعبه 9 دادگاه کیفری یک استان تهران به اتهام انتشار فیلمها و ترانههایی که در آن به ائمه و پیامبر توهین کرده بود به اتهام سبالنبی متهم و به 5 سال حبس محکوم شده بود، اما پس از صدور این حکم، دادستان به رای صادره اعتراض کرده و پرونده به دیوان عالی کشور فرستاده شده است. مطابق رای دیوان اعتراض دادستان پذیرفته شده و قضات دیوان عالی کشور نیز دلایل مطرح شده در خصوص اتهام سبالنبی را پذیرفته و با نقض حکم 5 سال حبس، خواهان رسیدگی دوباره شده و بدین ترتیب پرونده به شعبه 6 دادگاه کیفری یک استان تهران فرستاده شده است.» این در حالی است که تاکنون تتلو با اتهاماتی همچون تشویق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم کردن شرایط آن، فعالیت تبلیغی علیه نظام، دایر کردن سایت شرطبندی برای قمار و تشویق دیگران به آن، انتشار محتویات مستهجن در قالب تولید کلیپ و آهنگ، تحریک و دعوت از مخاطبان به ارتکاب جرایم منافی عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور با توصیه به هواداران، فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر شرع اسلام در دادگاه انقلاب مواجه شده است.
شایعاتی حواشی متهم
مهر ماه سال جاری، «اصغر جهانگیری»، سخنگوی قوه قضاییه در مورد شایعاتی حواشی اعطای تسهیلات به امیرحسین مقصودلو اعلام کرد: «نامبرده در حال حاضر در زندان حضور دارد و شایعاتی در خصوص اعطای تسهیلات به این متهم در زندان صحت ندارد و زندان نه تنها تسهیلاتی را خلاف قانون به نامبرده نداده و از آن بهرهمند نشده است، بلکه به دلیل برخی رفتارهای خلاف قانون و مقرراتی که در زندان داشته مشمول تنبیهات انضباطی نیز شده است.» او در ادامه گفت: «نامبرده دو پرونده مطروح دارد؛ یکی مربوط به توهین به مقدسات است که به تحمل 5 سال حبس تعزیری به عنوان مجازات اصلی محکوم شده و با فرجامخواهی پرونده در تیرماه به دیوان عالی ارسال شده و اکنون در دیوان عالی مفتوح است.» سخنگوی قوه قضاییه گفت: «پرونده دیگر مربوط به تشویق به فساد و فحشاست که به 10 سال حبس محکوم شد. رای بدوی در دادگاه تجدیدنظر تایید شد و پرونده جهت اجرای حکم به اجرای احکام ارسال شده است. نامبرده در زندان است. شایعاتی مطرح است که تسهیلاتی به او داده شده یا میشود که درست نیست. زندان نه تنها تسهیلاتی خلاف قانون به او نداده و از آن بهرهمند نشده، بلکه به دلیل رفتار خلاف قانون مشمول تنبیهات انضباطی شده است.»
اولین و دومین جلسه دادگاه تتلو
14 اسفند ماه سال 1402، مرکز رسانه قوه قضاییه از نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو به ریاست قاضی افشاری در شعبه 26 دادگاه انقلاب با حضور مستشار دادگاه، وکیل متهم و نماینده دادستان خبر داد و نوشت: «در نخستین جلسه رسیدگی به این پرونده، نماینده دادستان کیفرخواست را قرائت و اقدامات مجرمانه متهم در فضای مجازی را تشریح کرد؛ امیرحسین مقصودلو ملقب به امیر تتلو در سالهای 86، 92 و 95 در داخل کشور دستگیر شده است. در سال 97 کشور را به مقصد گرجستان ترک و در سال 98 به کشور ترکیه مهاجرت کرده است. او در آذرماه سال جاری، توسط پلیس ترکیه به مرز ایران منتقل و با هماهنگی صورت گرفته و حکم قضایی دستگیر شده است. پس از قرائت کیفرخواست از سوی نماینده دادستان، قاضی اعلام کرد به منظور کسب آمادگی متهم و وکیل، ختم جلسه دادگاه را اعلام میکنیم و زمان جلسه آینده متعاقبا اعلام میشود.
گفتنی است در جلسه اول دادگاه مادر و خواهر متهم حاضر بوده و در حاشیه دادگاه با او ملاقات کردند.»
همچنین میزان، رسانه قوه قضاییه؛ 4 اردیبهشت ماه سال جاری از دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو خبر داد و بدون اشاره به جزییات پرونده و دفاعیات متهم نوشت: «دومین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو به ریاست قاضی افشاری در شعبه 26 دادگاه انقلاب برگزار شده است. تشویق نسل جوان به فساد و فحشا و فراهم کردن شرایط آن، فعالیت تبلیغی علیه نظام، دایرکردن سایت شرطبندی برای قمار و تشویق دیگران به آن، انتشار محتویات مستهجن در قالب تولید کلیپ و آهنگ، تحریک و دعوت از مخاطبان به ارتکاب جرایم منافی عفت، مصرف مواد مخدر، اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور با توصیه به هواداران، فعالیت آموزشی و تبلیغی مغایر شرع اسلام، اتهامات امیرحسین مقصودلو در این پرونده است.»
ختم رسیدگی به پرونده تتلو
18 اردیبهشت ماه سال جاری، مرکز رسانه قوه قضاییه از آخرین جلسه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو به ریاست قاضی افشاری در شعبه 26 دادگاه با حضور مستشار دادگاه، وکیل متهم، خانواده متهم و نماینده دادستان خبر داد و نوشت: «در ابتدای جلسه قاضی افشاری اتهامات را به امیرحسین مقصودلو تفهیم کرد و به متهم گفت که در این جلسه آخرین دفاعیات خود را بیان کند. پس از تفهیم اتهام متهم، نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت.» نماینده دادستان خطاب به متهم گفت: «بیشتر مخاطبان شما جوانان و نوجوانان بودند و تحت تاثیر مواد مخدری که مصرف میکردید و آن را ترویج میدادید، قرار میگرفتند.» متهم پاسخ داد: «قصدم ترویج مواد مخدر نبود، میخواستم برای کسانی که آلوده به مشروبات الکلی و مواد مخدر هستند، جایگزین گیاهی معرفی کنم تا ضرر کمتری داشته باشد که این اشتباه بود و اشتباهم را میپذیرم.» تتلو سپس در پاسخ به سوال نماینده دادستان که چرا صفحه اینستاگرام شما بسته شد، گفت: «در یک استوری اینستاگرام از خانمهای 15 تا 20 سال برای ساخت ویدیوی یکی از آهنگها دعوت شد که طبق قانون اروپا این موضوع کودکآزاری تلقی شد و صفحه را بستند.» متهم در دفاعیات خود مجددا اعلام کرد: «قطعا اشتباهاتی داشتم و خیلی از رفتارهای من اشتباه بوده است.
به خاطر اشتباهاتی که داشتم معذرتخواهی میکنم.» قاضی افشاری خطاب به متهم گفت: «چه تضمینی است که اشتباهات شما مجددا تکرار نشود؟ شما در گذشته هم ابراز پشیمانی کردید، ولی مجدد به کار خود ادامه دادید.» متهم پاسخ داد: «آموزش مناسبی ندیدم و اشتباه کردم!» پس از اخذ دفاعیات متهم، نماینده دادستان اعلام کرد: «با توجه به کیفرخواست صادره، مستندات موجود در پرونده و اظهارات متهم تقاضای رسیدگی و صدور حکم عادلانه را دارم.» در بخش دیگری از آخرین جلسه برگزاری دادگاه رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو، وکیل متهم در جایگاه قرار گرفت و اظهار کرد: «طبق صحبتهایی که با متهم داشتم، تاکید کرده که میخواهد به جوانها و نوجوانها بگوید من تا آخر این راه را رفتهام، چیزی در پایان راهی که من رفتم، نبوده است.
شما اشتباه من را نکنید.» وکیل متهم ادامه داد: «کشورهای خارجی برای استفاده ابزاری از امثال امیرحسین مقصودلو فرش قرمز پهن کردهاند.» او گفت: «متهم در اظهارات خود بیان کرده است که قصدی جهت تحقق نتیجه و انجام فعالیت تبلیغی یا ایجاد خلل در امنیت داخلی کشور نداشته و عنصر معنوی جرم قابل احراز نیست.» وکیل تتلو درباره تبلیغ سایتهای شرطبندی از سوی موکل خود بیان کرد: «متهم پس از تبلیغ سایت شرطبندی وقتی متوجه میشود افراد از این مسیر متضرر میشوند، بلافاصله موضع خود را تغییر میدهد.» وکیل در پایان از قاضی تقاضا کرد که حکمی عادلانه و قانونی در خصوص موکلش اتخاذ شود. پس از اظهارات وکیل و اخذ دفاعیات متهم، قاضی افشاری گفت: «با توجه به اخذ آخرین دفاع، پایان رسیدگی به اتهامات امیرحسین مقصودلو را اعلام میکنم و در موعد قانونی رای صادر خواهد شد.»
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1330305/