آریا بانو

آخرين مطالب

فغانی رکورددار تاریخ فوتبال می‌شود ورزشي

فغانی رکورددار تاریخ فوتبال می‌شود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ورزش 3 /علی خسروی پیش‌بینی می‌کند علیرضا فغانی در جام جهانی 2026 هم سوت بزند و در دنیا به یک داور خاص بدل شود.
علیرضا فغانی که حالا به‌عنوان یکی از برجسته‌ترین داوران تاریخ آسیا شناخته می‌شود، در 46 سالگی همچنان در عرصه بین‌المللی می‌درخشد. مهاجرت او از ایران و پیوستن به جمع داوران استرالیایی، نه تنها مسیر حرفه‌ای او را گسترش داد، بلکه به او فرصت داد تا همچنان در لیست داوران فیفا باقی بماند. علی خسروی، عضو کمیته داوران فدراسیون فوتبال ایران، در گفت‌وگویی با خبرنگار ما به این موضوع پرداخته و توضیحاتی درباره شرایط فغانی و تصمیمات مربوط به قوانین سنی داوری در ایران ارائه داده است.
علی خسروی در این گفت‌وگو در خصوص قضاوت فغانی در دیدار الاهلی مصر و پاچوکا عنوان کرد: «با توجه به اعتمادی که آقای کولینا به آقای فغانی دارد، یک هماهنگی انجام شد که ایشان برای سال 2024 وارد لیست داوران شود. آقای فغانی یک داور باتجربه در فیفا است و تاکنون به سه جام جهانی رفته است و قطعا به جام جهانی 2026 هم می‌رود، چون ما از آسیا 15 گروه داوری داریم که همه کاندیدا هستند و در نهایت 8 گروه انتخاب می‌شوند و قطعا آقای فغانی هم با توجه به اینکه در لیست داوران استرالیایی است، با ملیت استرالیایی‌شان قضاوت می‌کنند.»
او با اشاره رکوردی که فغانی در جام جهانی 2026 به نام خود ثبت می‌کند، گفت: «ما در گذشته داورانی مثل علی بوسیم اماراتی، جمال شریف سوری و روشن ایرماتوف ازبکستانی داشته‌ایم که سابقه سه بار حضور در جام جهانی را داشته‌اند و فکر نمی‌کنم در اروپا هم داوری بیشتر از سه بار به جام جهانی رفته باشد اما قطعا آقای فغانی با حضور در جام جهانی 2026 رکورددار حضور در جام جهانی می‌شود.
خسروی درباره مهاجرت فغانی توضیح داد: «آقای فغانی پیش از جام جهانی 2022 از ایران مهاجرت کرده بودند. در آن مقطع تصمیم بر این شد که ایشان در همان استرالیا قضاوت کنند. در آن زمان نزدیک 45 ساله شده بود و این موضوع اتفاقا به نفع آقای فغانی شد. اگر ایشان در ایران مانده بود، در سال 2023 از لیست خارج می‌شد اما الان 4-5 سال به داوری ایشان اضافه می‌شود. در واقع این قانون سبب خیر شد و حالا آقای فغانی تا نزدیک 50 سالگی در لیست داوران فیفا می‌ماند.»
وی درباره محدودیت سنی داوران در ایران گفت: «شاید این قانون برای کشورهایی که داور ندارند و یا تعداد داورهایشان خیلی کم است درست نباشد، اما در ایران تعداد داوران خیلی زیاد است و همه تلاش می‌کنند به رده‌های بالا و جام جهانی برسند. به هر حال جزو مصوبه و اساسنامه کمیته داوران کشور است. در این بین اختلافی هم بین فیفا و AFC وجود دارد؛ AFC می‌گوید ترجیحا داور بالای 45 سال معرفی نکنید ولی فیفا و یوفا اعتقاد دارند می‌توانید داور بالای 45 سال هم داشته باشید، به شرط اینکه آزمون‌های بدنی و کتبی را به خوبی پاس کنند. در هر صورت اساسنامه فوتبال کشور این را می‌گوید. خیلی از داوران و کمک داوران دیگر هم بودند که به دلیل شرایط سنی دیگر در لیست نیستند. در ایران طبق روش آسیا عمل می‌شود که بالای 45 سال دیگر نه در داخل کشور می‌توانند قضاوت کنند و نه معرفی می‌شوند.»

آریا بانو


در ادامه از خسروی درباره نظر شخصی خودش درباره این قانون سوال کردیم و او در پاسخ گفت: «به نظر من تصمیم‌گیری در این موضوع بستگی به این دارد که یک داور در یک کشور به قدری تاپ کلاس و بزرگ باشد که جانشینی برای او نداشته باشیم یا خیر. ما الان 100 داور در لیگ برتر داریم که 50 نفر از آنها همیشه فعال هستند و اینها هم دوست دارند روزهای خوبی داشته باشند. در هر صورت در آن دوره آن تصمیم گرفته شد و در مجموع هم آن تصمیم به نفع آقای فغانی شد، به خصوص با حمایتی که شخص آقای کولینا از آقای فغانی دارد. البته در آن زمان تصمیم خیلی سختی بود؛ فغانی سلبریتی داوری ایران و دنیا بود اما گاهی اوقات آدم‌ها احساس خودشان را می‌کشند و می‌گویند طبق قانون عمل کنیم. شاید از نظر احساسی تصمیم درستی نبود اما تاکید می‌کنم که در نهایت به نفع ایشان شد، چون اگر در ایران مانده بود، نهایت تا 46 سالگی می‌توانست داوری کند.»
او در خصوص برنامه‌های کمیته داوران توضیح داد: «یکی از هدف‌های کمیته داوران فعلی این است که فضا را برای تمام داوران در کل کشور ایجاد کنیم. یک زمانی بود که بیش از 50 درصد داوران تهرانی بودند اما الان تهران حداقل سهم را در لیست بین‌المللی دارد. داورانی از مازندران، بوشهر، لرستان و ... به لیست بین‌المللی اضافه شدند و این موضوع باعث ایجاد انگیزه شد و داوران به دنبال این رفتند که زبان خود را قوی کنند و آمادگی جسمانی خود را بالا ببرند. در واقع گاهی اوقات تصمیمات ناراحت‌کننده‌ای گرفته می‌شود اما در مقابل می‌تواند نتیجه خیلی خوبی در آینده داشته باشد. امسال که می‌خواستیم لیست داوران را بدهیم، پنج کمک داور در یک سطح داشتیم که میلی‌متری جابجا می‌شدند. زمانی بود که دو نفر را نام می‌بردند و می‌گفتند کسی به اینها نمی‌رسد و اینها باید در لیست باشند، اما الان اینطور نیست، اما الان همه داوران می‌دانند که نفرات پشت سری به آنها نزدیک هستند.»
خسروی در پایان گفت: «شاید ما تا چند سال آینده نتوانیم یک فغانی رو کنیم اما یکباره 7-8 نفر تبدیل به داوران و کمک داورانی مطرح می‌شوند. البته بخشی از موضوع دست کمیته داوران است و بخش دیگر به کار داخل زمین برمی‌گردد. من یک زمانی کمک داور بودم و به من گفتند بیا سوت بزن؛ اولین سوت را که زدم، انواع و اقسام تهمت‌ها را شنیدم اما من در زمین باید خودم را نشان می‌دادم. ساختار کمیته داوران این است که بهترین‌ها را معرفی کند اما بهترین‌ها هم باید به مجامع بین‌المللی بروند و خودشان را نشان بدهند. در خارج از کشور کسی به کسی کمک نمی‌کند. من در تورنمنت‌های مهمی مثل جوانان جهان نیجریه، جام ملت‌های آسیا لبنان، المپیک آتن، فینال جام باشگاه‌های آسیا و ... بودم و در تمام این تورنمنت‌ها می‌دیدم که منتظر هستند که ما را خط بزنند اما سعی کردم خوب کار کنم و نمره خوب بگیرم. داوران باید احساس مسئولیت کنند و از این فضا استفاده کنند، چون معرفی داوران رفاقتی نیست و آیتم دارد.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1324383/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سه بازیکن جوان در اختیار کادرفنی پرسپولیس

تایید شد؛ رودری دوباره توپ طلا برد!

ب امو ویژه کریستیانو رونالدو برای رانندگی در عربستان

خوشحالی ناموفق آنتونیو رودیگر پس از گلزنی در تمرینات رئال مادرید!

مقایسه بهترین گل فوتبال زنان با بهترین گل فوتبال مردان در سال 2024؛ تفاوت آشکار؟

خاطرات فوتبالی با نایجل اسپکمن؛ بتمن چلسی و هافبک سابق لیورپول و رنجرز اسکاتلند

تمام قهرمانان تاریخ جام اتحادیه انگلیس از 1961 تا 2024

جشن 125 سالگی میلان با حضور بزرگان باشگاه و در غیاب مالدینی

حاشیه های فوتبال جهان

سهند حبیب زاده:آموزش و استعدادیابی را از رده سنی 3 سال تا 17 سال آغاز کرده‌ایم

دیان مدیچ: برانکو ایوانکوویچ را می‌شناسم و ارتباط بسیار خوبی داریم.

2 سال از قهرمانی مسی در جام جهانی گذشت؛ گل دوم آرژانتین به فرانسه، توسط آنخل دی‌ماریا

من هر روزم با تو عروسیه

انیمیشن «یوز» سال ١4٠4 اکران می‌شود

روایتی امیدبخش از زندگی یک مادر نابینا در مستند «چاو»

تو شب یلدای منی و این حرفا؛ چرا این ترانه ماندگار شد؟

پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از امروز

سازمان تعزیرات: مردم تخلفات «شب یلدا» را به 135 گزارش کنند

دستگیری شرور مسلح در شهر ری

جارو کردن صخره‌ها در ارتفاع بالا بدون تجهیزات ایمنی

چطوری متوجه می شوند مادرشان کدام است؟

از تطبیق عوامانه نشانه‌های ظهور بپرهیزید!

برای یلدا با چند قلم میوه یک ظرف میره زیبا دیزاین کن!

بهترین انتخاب‌ها برای تغذیه سالم در طولانی‌ترین شب سال

پیچیدن نخ دور چوب برای تقویت مهارت کودکان

چالش هفتگی/ روز مادر چه هدیه به مادر و مادرشوهرتون میدین؟

رونمایی از دستگاه سلامت سنج گیاه در نمایشگاه ایران ساخت

کتاب صوتی «توطئه کرملین» در بازار نشر

خیبر برای استقلال لباس چریکی پوشید

کنده سال را با رکورد جهانی تمام کرد

تصمیم جالب گاریدو برای ترکیب اصلی بازی سپاهان

کریم باقری با پیراهن مشکی در کنار خانواده داغدار

تجربه حضور در کاروانسرای مرگ

رونمایی از شبکه اینترنتی جام جم در ویژه برنامه یلدا

روز اول که دیدمت مثل رویا برام دست نیافتنی بودی

اجرای خصوصی حسین علیزاده در کنار رحیم عدنانی، خواننده بختیاری

تیزر آهنگ جدید میثم ابراهیمی به نام «کد»

تجربه قوانین تشویق فرزندآوری در دنیا تا چه حد موفق بوده است؟

دستگیری قاتل نیم ساعت بعد از وقوع جرم

پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از 28 آذر

گزارش بیش از 10 هزار عارضه قلبی و تنفسی در آلودگی تهران

اضافه وزن 60 درصد از ایرانی‌ها؛ ابتلا به 22 نوع سرطان بر اثر چاقی

کشف 445 کیسه آرد احتکار شده در تهران

آبشار زیبای کارا کامیش در قرقیزستان

تیوب سواری در هوای برفی

وقتی پرنده بودن تکراری شده و می‌خوای یه مدت ماهی باشی!

طرز تهیه دسر لقمه ای یلدایی

روش طب سنتی برای کاهش استرس

ایده ساده و جذاب شمع آرایی یلدایی

کشف جدید جیمز وب؛ مجموعه‌ای از سیارک‌ها میان مریخ و مشتری