آریا بانو

آخرين مطالب

بزرگداشت فرهاد فخرالدینی تا سفر «تار و تاریخ» به گنبد سلطانیه فرهنگی هنری

بزرگداشت فرهاد فخرالدینی تا سفر «تار و تاریخ» به گنبد سلطانیه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / آیین بزرگداشت استاد فرهاد فخرالدینی، رونمایی از آلبوم «پژواک»، برگزاری جشنواره موسیقی الکتروآکوستیک سنندج، فراخون چهاردهمین مسابقه نوازندگان اُرگ‌های بادی، ضبط و انتشار تابلو موزیکال «بی‌زمان» از پروژه «تار و تاریخ» در گنبد سلطانیه، خبرهای موسیقی امروز است.
مراسم بزرگداشت استاد فرهاد فخرالدینی آهنگساز و رهبر پیشکوت ارکستر در ادامه برنامه‌های سومین دوره جشنواره دانشجویی موسیقی صبا، با حضور جمعی از اساتید و اهالی موسیقی روز چهارشنبه- 28 آذر- از ساعت 16:30 در سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.
در این مراسم حسین علیزاده آهنگساز و نوازنده پیشکسوت تار و سه‌تار به سخنرانی خواهد پرداخت و دو قطعه از ساخته‌های فخرالدینی نیز اجرا خواهد شد.
در قطعه اول، بخشی از موسیقی آلبوم «رامشگران» توسط ارکستر جوانان ایران به رهبری آرمان نوروزی روی صحنه می‌رود که در این اجرا، محمد رضازاده و سهیل رجب به عنوان خواننده و داریوش مؤدبیان و مرآت بهنام به عنوان روایتگر، این گروه را همراهی خواهند کرد.
قطعه دوم، «کنسرتو برای ویلن و ارکستر» است که توسط ارکستر گروه «قاف» به رهبری آرش امینی و تکنوازی ویولن امین غفاری اجرا خواهد شد. اجرای ساز قیچک و آواز پوریا اخواص نیز پایان‌بخش این مراسم است.
سومین جشنواره موسیقی صبا از 26 آذر تا یکم دی ماه در مجموعه فرهنگسرای نیاوران برگزار می‌شود.
رونمایی از آلبوم «پژواک»
نخستین آلبوم گروه کُر شهر تهران با عنوان «پژواک» چهارشنبه- 28 آذر- ساعت 19:30 تا 21 در سومین جشنواره دانشجویی موسیقی صبا رونمایی می‌شود.
گروه کُر شهر تهران به رهبری مهدی قاسمی قطعاتی از آثار آهنگسازان معاصر نسل‌های مختلف ایران همچون احمد پژمان، امیر اسلامی، حمیدرضا دیبازر، محمدسعید شریفیان، مهدی قاسمی، آرش تیموریان، محمدرضا تفضلی و امین هنرمند را به طور دقیق ضبط و گردآوری کرده‌ است.
آلبوم «پژواک» شامل طیف وسیعی از قطعات این هنرمندان بوده که تولید آن از سال 1392 آغاز گردیده است‌.
برگزاری جشنواره موسیقی الکتروآکوستیک سنندج
در پی مساعدت انجمن علمی موسیقی دانشکده‌ هنر و معماری و معاونت فرهنگی دانشگاه کردستان، دبیرخانه‌ شهر خلاق و شهرداری سنندج، جشنواره‌ای دوم و سوم دی در زمینه‌ موسیقی الکتروآکوستیک در این دانشگاه برگزار می‌شود.
سنندج از چندی پیش با توجه به پیشینه‌اش در فعالیت‌های موسیقی (از جشن‌های سالانه‌ موسیقی فولکلور تا جشنواره‌ها و رویدادهای اخیر در زمینه‌های مختلف موسیقی) از طرف سازمان یونسکو به عنوان شهر خلاق در زمینه‌ موسیقی انتخاب شده است.
موسیقی الکتروآکوستیک حوزه‌ای نوین از موسیقی بین‌المللی است که امروزه در کشورهای مختلف و در فضاهای آکادمیک‌ در سراسر دنیا در جریان و رو به پیشرفت است.
جشنواره موسیقی الکتروآکوستیک سنندج با اجرای آثاری از موسیقیدانان پیشکسوت همچون شاهرخ خواجه‌نوری و نادر مشایخی، با مشارکت گروه موسیقی «یارآوا» و موسیقیدانان متعدد دیگر ایرانی از داخل و خارج کشور، در قالب مجموعه‌ای از سمینارها و کنسرت‌هایی شامل اجرای کارهای موسیقی الکتروآکوستیک، الکترونیک زنده، به صورت محض و یا با همراهی سازهای غربی و ایرانی به صورت تکنوازی و یا آنسامبل برگزار می‌شود.
در بخش سمینارها جنبه‌های نظری موسیقی الکتروآکوستیک، سمینارهایی با عنوان «کاربردهای کامپیوتر در آهنگسازی» و «گستردگی مرزهای موسیقی الکتروآکوستیک» توسط سهراب معتبر، «مفهوم آهنگسازی/قطعه در اجرای الکترونیک زنده» توسط آروین صداقت‌کیش، «موتور BLDC و روشنایی حقیقت در اجتماع مدرن ایران: طرح چند مسأله درباره‌ سنت و موسیقی مدرن در ایران» توسط مهدی کازرونی و «استتیک موسیقی نو- موسیقی میان همگونی و امتناع» از محسن میرمهدی مورد بررسی قرار می‌گیرند.
بررسی آثار الکترونیک علیرضا مشایخی- «اصوات خوشحال الکترونیک» توسط مهدی جلالی صورت می‌گیرد. در زمینه‌ مسائل تکنیکی «مقدمه‌ای بر آهنگسازی با زبان سوپر کلایدر» توسط امیر تیموری و «موسیقی الکترونیک دست‌ساز» توسط مهدی بهبودی ارائه می‌شود. علیرضا فرهنگ «نمادگذاری ژست و مدل‌سازی صدای انسان» را در فرایند آهنگسازی قطعه‌ای از خود مورد بررسی قرار می‌دهد.
برنامه‌ کنسرت‌ها شامل اجرای آثار الکتروآکوستیک از امیر تیموری، مهدی جلالی، گلاره سلیمانی، علیرضا فرهنگ، مهدی کازرونی و محمدرضا مجیدی، آثاری برای ساز و الکترونیک از شاهرخ خواجه‌نوری، کارن سلاجقه، آروین صداقت‌کیش، ارسلان عابدیان و نادر مشایخی و اجراهای الکترونیک زنده توسط سهراب معتبر و مهدی بهبودی است.
این جشنواره با مدیریت و همکاری جمعی از موسیقیدانان، امیر تیموری، مصطفی جانلو، مهدی جلالی، حمید حاصلی و کارن سلاجقه به ثمر می‌رسد.
برگزاری چهاردهمین مسابقه نوازندگان اُرگ‌های بادی
چهاردهمین مسابقه بین‌المللی نوازندگان اُرگ‌های بادی با نام «میکائل تاریوردیف» سال 2025 برگزار می‌شود.
مرحله اول چهاردهمین مسابقه بین‌المللی نوازندگان اُرگ‌های بادی با نام «میکائل تاریوردیف» در ماه‌های آوریل و می در هامبورگ (آلمان)، نیو هیون (امریکا)، سئول (کره جنوبی) و مسکو برنامه‌ریزی شده است.
رقابت نهایی این مسابقه از 12 تا 17 شهریورماه 1404 در کلیسای جامع کالینینگراد برگزار می‌شود. نوازندگان اُرگ‌های بادی تا سن 40 سال امکان شرکت در این رقابت را دارند.
دریافت درخواست مشارکت تا 11 اسفند 1403 برای مراحل این مسابقه در شهرهای هامبورگ، نیو هیون، سئول و تا 11 خرداد 1404 برای شهر مسکو امکانپذیر است. اطلاعات بیشتر در مورد برگزاری رویداد اینجا در دسترس است.
«تار و تاریخ» در گنبد سلطانیه

آریا بانو


تابلو موزیکال «بی‌زمان» اثری تازه از پروژه «تار و تاریخ» با آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد و شعری از حسین منزوی است. اهالی «تار و تاریخ» برای ضبط تصویری این اثر به استان زنجان سفر کرده‌اند تا تابلوموزیکالی ویژه برای گنبد سلطانیه شکل دهند.
در این اثر فرج نژاد تار نواخته، سعید صفری آواز خوانده، پوریا فرج نژاد کمانچه و هومان حیدری دف نواخته است. گروه تنبک‌نوازی را در این اجرا نیما ارغوانی‌فرد، پرنیا عباسی آزاد، علی نقدی، آرسام کیانی، ثنا محمدی، رهام رضایی و برسام کتابی تشکیل داده‌اند.
فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» درباره تابلوموزیکال «بی زمان» نوشته است: به چند دلیل سفرم به زنجان و ضبط ویدیوی «بی‌زمان» برایم شگفت‌انگیز بود. اول مطالعه تاریخ گنبد سلطانیه و عشق و علاقه‌ای که سلطان محمد خدابنده به ساخت این بنای عظیم داشت که سومین گنبد بزرگ آجری جهان است که قطعاً در مورد آن در ویدیوی دیگری که در همین بنا گرفته شده بیشتر توضیح خواهم داد.
دوم عشق و شور و هیجان کودکان و نوجوانان زنجانی بود که با توجه به سن کمشان به لطف استادشان، نیما ارغوانی فرد عزیز، مسلط و با اعتماد به نفس کنارم نواختند و سوم داستان عجیب ساز زیبایی است که در دستانم می‌بینید.
برای دیدار به کارگاه رسول خجسته، سازنده توانای تار، رفتم و ساعت ها گپ زدیم و سازهایش‌ را دیدم و با تعدادی هم نواختم. یک ساز توجهم را جلب کرده بود که هم ظاهر متفاوتی داشت و هم صدایی بالغ. پرسید که سفر بعیدت به کجاست؟ گفتم بناست به زنجان بروم. گفت می‌دانستی من زنجانی هستم؟!! نمی‌دانستم! انگار ساز مرا انتخاب کرده بود و در بهترین زمان ممکن در کنارم قرار گرفت.
نام ساز را «رسا» گذاشتم و با مهربانی رسول خجسته همراهم شد. عشق سلطان محمد خدابنده، عشق و اشتیاق موزیسین‌های زنجان، عشق خجسته به تار و زبان حسین منزوی ... کجا و کی در این اقلیم بی‌معنیست این عشق است و عشق از بی‌زمان از ناکجا آباد می‌آید.»
قطعه «بی‌زمان» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو 54 انجام شده است.
کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی و گرافیت میلاد فاتحی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.
پروژه «تار و تاریخ» حدود سه سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بناهای تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود سیصد تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.
آلبوم «تار و تاریخ1» در سال 2023 توانست در مسابقه بین‌المللی گلوبال موزیک اواردز - سال 2023 و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد. تاکنون دو آلبوم رسمی از آثار «تار و تاریخ» به صورت جهانی منتشر شده و آلبوم تازه‌ای از این پروژه در آینده‌ای نزدیک منتشر خواهد شد.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1324369/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف جدید جیمز وب؛ مجموعه‌ای از سیارک‌ها میان مریخ و مشتری

عشقت رسد بفریاد گر خود بسانِ حافظ

استقبال ایرالکو از استقلال با بازیکنان تیم زنان!

یکشنبه 7 بهمن، جنجالی‌ترین بازی نیم فصل!

فاتی در رئال مادرید، این تازه اولشه!

13 بازی سرنوشت‌ساز، مرگ و زندگی پرسپولیس!

دیان مدیچ سرمربی صربستانی: فوتبال دیگر تبدیل به علم شده است

سهند حبیب زاده: قرار است بیش از 3 هزار نفر را در این مرحله از استعدادیابی مشاهده کنیم

دیان مدیچ: حضور و همکاری من در ایران ادامه‌دار خواهد بود

دیان مدیچ: مردم ایران بسیار مهمان‌نواز هستند و از آنها تشکر می‌کنم.

نقش موثر آموریم روی گل دوم منچستریونایتد

یه نصفه روز عمر یک راز شد

اذیت کردن وحید شمسایی بخاطر 25 سال برنج نخوردن!

انصاف یک کلانتر بی‌انصاف

موزیک ویدئوی «بدون تو هیچم» با صدای رضا یزدانی

از تلاش رضا صادقی برای جلوگیری از قصاص یک مادر تا انتشار غمگین‌ترین آهنگ زندوکیلی

2.2 میلیارد دلار برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی تامین ارز شد

مقام مسئول: انار بازار شب یلدا تامین است

سرقتی دیگر از جواهرفروشی لاکچری در تورنتو

لگد زدن شترمرغ عصبانی به یک زن در مراکش

عاقبت تلخ پارکور کار هنگام بالارفتن از دیوار ساختمان

بیرون کشیدن خودروی راننده بی‌توجه از استخر باشگاه بدنسازی

اثر هنری فوق العاده با هسته هلو

لگد سهمگین گاو به مرد قصاب در کشتارگاه!

جدال یک کروکدیل با گله شیرها بر تصاحب یک بوفالو

چیزی که همیشه مزاحم شماست

طرز تهیه بقچه بادمجان

مراقبت‌های پس از درمان سرطان

دلیل به وجود آمدن نشخوار فکری

سی‌ویکمین کپسول فضایی «دراگون» به زمین بازگشت

تاریخ چهار قرن ایران را در «ایرانشهر» بخوانید

ضربات ایستگاهی برتر تاریخ لیگ برتر انگلیس

اگر فوتبال حرفه‌ای می‌خواهیم باید کاری کنیم خودش درآمد کسب کند

قانون خوبی برای حذف دلال‌ها نداریم

هوادار متمول در قدیم هم بود؟

نصب عجیب تورهای دروازه!

نظر علی اکبر طاهری درباره ماندن گاریدو در پرسپولیس

صعود تیم اسکیت رولبال ایران به نیمه نهایی قهرمانی آسیا

یوونتوس 2 بازیکنش را برای رسیدن به تونالی می‌فروشد

غیبت قهرمان المپیک در مرحله اول چرخه انتخابی تیم ملی؟

زمان دربی برگشت مشخص شد؛ اولین تقابل گاریدو و موسیمانه در اسفند

مراسم تقدیر از 2 بازیگر مشهور قبل از انقلاب

گران شدن بلیت سینما به ضرر کیست؟ مردم یا سینمای ایران!

روزنامه‌نگار و منتقد سینما: «بهزاد خلج» آدم را یاد نیکلاس کیج می‌اندازد

ویدئویی از ساعد سهیلی و همسرش گلوریا هاردی

احساسات بی‌پایان پزشکیان در مواجهه با عکس همسر مرحومش / یک لحظه دردناک که دل‌ها را به لرزه انداخت

پوشش متفاوت مایا الخوری مدل و مجری زن لبنانی در دیدار با سفیر ایرانی جنجال برانگیز شد

شور و هیجان جالب محمد بحرانی حین نوازندگی آهنگ بندری

انفجار بادکنک‌های هلیومی در افتتاحیه آرایشگاه زنانه در اربیل عراق

جزئیاتی از دو واکسن جدید «روتاویروس» و «پنوموکوک» برای کودکان