آریا بانو

آخرين مطالب

راهکارهای کاهش حسادت فرزند اول با فرزند دوم خانه داري

راهکارهای کاهش حسادت فرزند اول با فرزند دوم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / تولد نوزاد جدید می‌تواند باعث شادی در خانواده‌ها شود اما این تولد می‌تواند برای فرزند بزرگ‌تر به معنی تغییرات زیادی باشد. حسادت فرزند اول با برادر یا خواهر جدید از جمله چالش‌های والدین در این دوران است. گاهی ممکن است والدین با رفتارهای نادرست و ناخواسته خود به این حسادت‌ها دامن زده و اثرات نامطلوبی بر روی شخصیت فرزند اول‌ بگذارند. به این بهانه با مهسا ساداتی روانشناس کودک و نوجوان به گفتگو نشستیم که در ادامه می‌خوانید:
والدین باید برای این که فرزند اول آسیب کمتری ببیند، چه راهکارهایی را در پیش بگیرند؟
باید بدانیم که یکی از علت‌های والدین برای داشتن فرزند دوم این است که دوست ندارند که فرزند اول‌شان وقتی که بزرگ می‌شود، تنها و بدون حامی بماند. گاهی اوقات عواملی مانند تجربیات ناخوشایند از بارداری اول یا استرس‌ها و اضطراب‌های این دوران و افسردگی پس از زایمان باعث می‌شود والدین منصرف شوند و نخواهند فرزند دوم داشته باشند.
در ابتدا وقتی می‌خواهیم صاحب فرزند دوم شویم، باید بپذیریم یک‌ سری تغییرات در خانواده طبیعتا ایجاد می‌شود، ما باید بر اساس این تغییرات خودمان را تغییر داده و با آن هماهنگ شویم. یکی از این تغییرات می‌تواند این باشد که وقتی مادر تمام مسئولیت‌های فرزند اول مانند غذا یا خواب‌ را بر عهده داشته است، مسلما بعد از فرزند دوم این دیگر شدنی نیست. حتما نیاز به همکاری پدر دارد. بنابراین اگر می‌خواهیم صاحب فرزند دوم شویم، قدم اول این است که در خانه تقسیم مسئولیت داشته باشیم. یعنی یک سری از کارهای فرزند اول‌ مثل غذا دادن یا خواباندن کودک که تا حالا خودمان انجام می‌دادیم، این مسئولیت‌ها را آهسته آهسته با پدر تقسیم کنیم و بر عهده او بگذاریم. اگر بدون هیچ مقدمه‌ای بعد تولد فرزند دوم، ناچارا این مسئولیت‌ها را بر عهده شخص دیگری بگذاریم، اینجاست که حسادت در فرزند اول نسبت به فرزند دوم شکل می‌گیرد، چرا که او فکر می‌کند که بچه دوم، مادر را کلا از او گرفته است.

آریا بانو


مورد مهم بعدی سن کودک است. بهترین سنی که کودک پذیرش دارد و ما می‌توانیم برای داشتن فرزند دوم اقدام کنیم سن 3 تا 5 سالگی است. این نکته قابل ذکر است که قبل از این که صاحب فرزند دوم شویم باید اضطراب فرزند اول‌مان را هم چک کنیم. اگر اضطراب کودک و سطح وابستگی‌اش بالاست، حتما باید این اضطراب را کم و درمان کنیم. مانند کودکانی که هنوز جای خواب‌شان جدا نشده است. اگر فرزند ما هنوز جای خوابش جدا نشده، یعنی دچار اضطراب است. اضطراب جدایی نسبت به ما دارد. بنابراین داشتن فرزند دوم می‌تواند سطح این اضطراب را بالاتر ببرد. از اینرو قبل از داشتن فرزند دوم، ابتدا باید استرس و اضطراب را درمان کنیم.
مورد مهم بعدی، در مورد وسایلی است که فرزند اول ما دارد و می‌خواهیم از این وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده کنیم. مثلا تخت یا کالسکه‌ای دارد. اگر می‌خواهیم از این‌ وسایل استفاده کنیم حتما باید از فرزندمان اجازه بگیریم. برایش توضیح بدهیم که این خواهر یا برادر تو اگر اجازه می‌دهی از این وسایل تو استفاده کند. ولی اگر فرزند اول ما مخالفت کرد، بهتر است این کار را نکنیم و از آن وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده نکنیم. چون همین می‌تواند عاملی باشد که حسادت بچه‌ها را نسبت به همدیگر تحریک کند
وقتی که صاحب فرزند دوم می‌شویم یک سری موارد مثل حسادت‌های گاه و بیگاه خواهر و برادرها نسبت به بچه دوم قابل مشاهده است که این حسادت‌ها، طبیعی است. یعنی بچه وقتی می‌بیند که شما به نوزاد جدید شیر می‌دهید، جایش را عوض می‌کنید یا یک سری از فعالیت‌ها را انجام می‌دهید و به او توجه می‌کنید، طبیعتا دچار حسادت می‌شود. دلش می‌خواهد که شما بیشتر به او توجه کنید. بهتر است برای این که این اتفاق نیافتد یا کمتر شود، شما برای فرزندتان این موضوع را توضیح بدهید یا فیلم‌ها و عکس‌هایی که در گذشته از او گرفتید را به او نشان دهید. به او بگویید:« دخترم یا پسرم ببین که همین جور که من به این بچه شیر می‌دهم به تو هم شیر می‌دادم و همین کارهایی که برای او انجام می‌دهم برای تو هم انجام می‌دادم». این کار کمک می‌کند تا بچه بفهمد که این کارهایی که مادرش انجام می‌دهد فقط مختص فرزند جدید نیست.
همچنین یک سری از مسئولیت‌هایی قبلی و مهمی که در قبال فرزند اول داشتیم و عامل جلوگیری از اضطراب‌اش بود را حتما مادر بعد از زایمانش، انجام بدهد. مثلا اگر قبل از خواب برایش قصه می‌خواند باید حتما بعد از زایمان و تولد فرزند دوم هم این کار را انجام‌ دهد، تا حسادت فرزند اول نسبت به فرزند دوم کمتر شود.
البته همه ما این را می‌دانیم که فرزند دوم وقتی می‌آید چون جایگاه فرزند اول را تا حدی می‌گیرد. چرا که قبل از تولد او تمام توجه‌ ما روی فرزند اول‌مان بوده است. طبیعی است که با وجود این که تمام این رفتارها را انجام می‌دهیم باز یک سری حسادت‌ها را مشاهده کنیم.

آریا بانو


مورد مهم بعدی، در مورد وسایلی است که فرزند اول ما دارد و می‌خواهیم از این وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده کنیم. مثلا تخت یا کالسکه‌ای دارد. اگر می‌خواهیم از این‌ وسایل استفاده کنیم حتما باید از فرزندمان اجازه بگیریم. برایش توضیح بدهیم که این خواهر یا برادر تو اگر اجازه می‌دهی از این وسایل تو استفاده کند. ولی اگر فرزند اول ما مخالفت کرد، بهتر است این کار را نکنیم و از آن وسایل برای فرزند دوم‌مان استفاده نکنیم. چون همین می‌تواند عاملی باشد که حسادت بچه‌ها را نسبت به همدیگر تحریک کند.
وقتی برای فرزند دوم‌مان خرید می‌کنیم، بهتر است فرزند اول‌مان را با خود ببریم. البته این بعد از زمانی است که ما برایش توضیح دادیم که یک خواهر یا برادر می‌خواهیم برای این خانواده داشته باشیم. خریدها را با نظر او انجام دهیم. زمانی که برای فرزند اول‌مان می‌خواهیم توضیح دهیم که تو صاحب خواهر یا برادر می‌خواهی بشوی، اگر کودک‌مان زیر 5 سال است در ماههای آخر بارداری و در حد درک و فهم بچه این موضوع را برای او توضیح دهیم، چون صبر بچه خیلی کم است و درک نمی‌کند، نمی‌تواند تا ماههای آخر صبر کند و ممکن است لجبازی کند و اضطرابش بالا برود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1308333/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شوت مسعود ریگی با واکنش گلر مس سونگون به کرنر رفت

صعود با طعم طلسم‌شکنی ژوائو؛ برد راحت سرخ‌پوشان در جام‌حذفی

ضربه آزاد دیدنی آل کثیر که با واکنش حقیقت به گل تبدیل نشد

جراح ستاره بارسا؛ مشکل قدیمی‌اش را کامل حل کردم!‏

جانشین آموریم؛ کپی کردن از او غیرممکن است!‏

تیکه سنگین عروس و مادرشوهر در سریال «هیولا»

«رکسانا» آخرین فیلم ساخته‌شده پرویز شهبازی به فجر 43 می‌آید

بغض «گیتی معینی» برای شهدا با یک شعر

بفرست برای اونی که هی آهنگ عوض میکنه!

حضور رشید در کنسرت سهراب پاکزاد در تهران

مصرف 3.5 برابری آنتی بیوتیک در ایران نسبت به میانگین جهانی

متلاشی شدن باند گروگان‌گیر 6 نفره در پایتخت

جزئیات واژگونی اتوبوس در جاده معدن سونگون اعلام شد

سازمان بهزیستی: مددجویان سهام‌دار می‌شوند

حضور حدود 8 هزار زندانی خارجی در کشور

مردی که آبادان را از سقوط حتمی نجات داد!

شیرینی سوئدی رو بچه ها خیلی دوست دارن

میزان شیوع سکته مغزی در ایران

بیماری هپاتیت چیست؟

میز و صندلی مناسب برای نشستن‌های طولانی

انتقال ویروسِ «بچه پولدارها» از اینستاگرام!

علاقه جامعه ایرانی به هوش مصنوعی

موقعیت عالی گلزنی که ژوائو در دقایق پایانی نیمه اول از دست داد

علی دایی و امیر قلعه‌نوعی در مراسم ختم مادر حمید استیلی که امروز در مسجد جامع شهرک غرب برگزار شد

هالند-رئال مادرید؛ چرخش 180 درجه‌ای!

مارسکا تایید کرد؛ کاپیتان به لستر نمی‌رسد

ترمیم چمن ورزشگاه شهدای شهر قدس در پایان نیمه اول دیدار پرسپولیس و مس سونگون

ضربه ژوائو از بالای دروازه مس سونگون به بیرون رفت

طلسم گلزنی ژوائو شکست؛ گل دوم پرسپولیس به مس سونگون

رابرت دنیرو رئیس جمهور شد

«قهوه پدری» مدیری بی نمک و بی قهقه!

میدونی بزرگ کردن یه بچه چقدر سخته؟

چگونه کریم ربات اهل رباط کریم با مهارت‌های نجاری‌اش به یک ستاره جهانی تبدیل شد؟ + فیلم

روش شارژ سهمیه سوخت تغییر کرد / جزئیات و تأثیرات بر مصرف‌کنندگان

همزاد امین زندگانی پیدا شد / الیکا عبدالرزاقی با شباهتی شگفت‌انگیز بدل او را معرفی کرد!

رونالدو و خانه جدیدش در عربستان / امکاناتی فراتر از تصور برای یک ستاره فوتبال

اجرای دلنشین آهنگ معین توسط دانش‌آموزان ناشنوا که قلب‌ها را لمس می‌کند

نگاهی به تصاویر مهرداد صدیقیان در موقعیتی عجیب و تحت فشار یک دختر!

اجرایی شدن قانون متناسب‌ سازی حقوق بازنشستگان / چه تغییراتی در انتظار است؟

چه باید کرد وقتی در آسانسور گیر کرده‌اید؟ راهنمای کامل برای مواقع اضطراری!

ویدیویی نادر از مهدی قایدی / لحظاتی فراموش‌نشدنی از دوران حضور در ایرانجوان بوشهر

چگونه می‌توانید از زمان دقیق قطع برق مطلع شوید؟ راهنمای کامل با تصاویر

فاجعه در بیمارستان؛ پای سالم بیماری را به‌اشتباه قطع کردند/ عکس

هشدار بهشت زهرا به بدهکاران قبور

شلیک اشتباهی داوران مسابقه ای در لهستان به شرکت کنندگان!

4گوشه دنیا/ جمجمه های دو زن کشته شده، دانشگاه ادینبورگ را وارد پرونده جنایی کرد!

همه فوت و فن‌های پخت یک دلمه اسفناج خوش‌عطروطعم

دمنوش مناسب برای پاکسازی کبد

خوراکی‌های تضعیف کننده سیستم ایمنی بدن

چگونه در فصل سرد سال مصرف انرژی را مدیریت و هزینه‌های‌مان را کاهش دهیم؟