آریا بانو

آخرين مطالب

در آستانه روز پرستار؛ مسیری از «شیدا» تا خاکریز کرونا با پرستاران خانواده

در آستانه روز پرستار؛ مسیری از «شیدا» تا خاکریز کرونا با پرستاران
  بزرگنمايي:

آریا بانو - روزنامه جوان / بعد از یک فیلم سینمایی با چنین مختصاتی، بد نیست فیلمی 100ثانیه‌ای را هم مرور کنیم. «آمبولانس» اثری به کارگردانی محسن جهانی و از تولیدات حوزه هنری است که بیشتر از 90ثانیه‌اش دلهره است بین آتش و گلوله‌باران. ماجرا از آمبولانسی پر از شهدا و یک مجروح شروع می‌شود که در محاصره گروهک کومله گرفتار شده است 
 پرستار، واژه‌ای است که حضرت‌زینب (س) بعد از واقعه عاشورا به آن اعتبار و مفهومی شگرف داد؛ مفهومی که در پرده نقره‌ای و قاب تصویر نیز گاهی گوشه‌ای از آن به نمایش درآمده و ما از «شیدا»‌ی کمال تبریزی تا «پاکبازان» در خاکریز کرونا شاهد آن بوده‌ایم. جامعه ایران، مسلمانان و حتی فراتر از آن هر که تاکنون اسمی از عاشورا شنیده باشد، بی‌شک از حضرت زینب (س) و فداکاری‌هایش نیز شنیده است. بانویی که در طول عمر پربرکت‌شان پرستار پدر، برادران و برخی برادرزادگان بزرگوارشان بودند و در ایام بیماری از آنان مراقبت می‌کردند، اما نقطه عطف این ایثار و فداکاری به جریانات بعد از واقعه عاشورا برمی‌گردد آنجا که حضرت زینب (س) علاوه بر تبلیغ نهضت حسینی، پرستاری برادرزاده بیمار خود، امام سجاد (ع) و بازماندگان و مجروحان کربلا را نیز برعهده گرفتند و به واژه پرستار و پرستاری اعتباری شگرف دادند. از این رو در تقویم رسمی کشورمان پنجم ربیع‌الاول مصادف با ولادت حضرت‌زینب (س) به نام روز پرستار سند خورده و هر سال حداقل در این روز هم شده به این قشر از کادر درمان نگاه بیشتر و بهتری می‌شود. حال ما نیز در آستانه این روز مبارک، به سراغ برخی آثار سینمایی و مستند تولید شده با این محوریت رفتیم تا پرستار‌ها را این بار نه در بیمارستان که در قاب تصویر به تماشا بنشینیم.

آریا بانو

«شیدا» پرستاری از جنگ تا عاشقانه‌ای آرام
بیایید از فیلم «شیدا» شروع کنیم، عاشقانه‌ای آرام در دل ناآرام جنگ تحمیلی. فیلمی از تولیدات حوزه هنری به کارگردانی کمال تبریزی که در آن جایی که کار رزمنده‌ای به اسم فرهاد با گذشتن ترکشی از قلبش به بیمارستانی شبه صحرایی می‌کشد. چشمان فرهاد موقتاً آسیب دیده و آن را بسته‌اند. درد سراسر وجودش را فراگرفته، اما دم نمی‌زند. همرزم و دوستی نیز در تخت کناری‌اش روی شکم خوابیده و از قضا بذله‌گو و خوش‌زبان است، اما موضوع اصلی با ورود شیدا پرستار محجوب و کم حرف بیمارستان شروع می‌شود او که با خواندن آیاتی از سوره مزمل آرامش و تسکین را به روح و قلب فرهاد وارد می‌کند. آرامشی که از دل آن عشق آفریده می‌شود و فرهاد که از خانواده‌ای ثروتمند است و داوطلبانه نامه‌رسان جبهه شده، حالا با ورژنی قوی‌تر و صبورتر از خود آن هم در قامت زنی پرستار آشنا می‌شود، پرستاری که علاوه بر امور درمانی با کلام خدا شفا و آرامش را به جان او نشانده و عشق را به او هدیه داده است. 
و «آمبولانس» وارد می‌شود
 بعد از یک فیلم سینمایی با چنین مختصاتی، بد نیست فیلمی 100ثانیه‌ای را هم مرور کنیم. «آمبولانس» اثری به کارگردانی محسن جهانی و از تولیدات حوزه هنری است که بیشتر از 90ثانیه‌اش دلهره است بین آتش و گلوله‌باران. ماجرا از آمبولانسی پر از شهدا و یک مجروح شروع می‌شود که در محاصره گروهک کومله گرفتار شده است. در این میان یک پرستار زن هم وجود دارد که با بی‌سیم از او می‌خواهند آمبولانس را ترک و جانش را نجات دهد. اما زن اصرار دارد که هرطور شده جوان رزمنده مجروح را هم با خود ببرد و او را نجات دهد. کاری که در آن شرایط برایش غیرممکن است. او در تردید ماندن و رفتن است که رزمنده نفسی عمیق می‌کشد و دیگر تکان نمی‌خورد. پرستار به خیال شهیدشدن جوان رزمنده او را بین شهدا می‌گذارد، خود می‌رود و ما در صحنه پایانی می‌بینیم رزمنده چشمانش را باز کرده و رفتن پرستار را با لبخند تماشا می‌کند. تصویری از ایثارگری و فداکاری که از پرستار تا رزمنده تجلی پیدا کرده و پلان سکانسی تکان‌دهنده را رقم زده است. 

آریا بانو


«میهمان داریم» و دیگر هیچ
از جنگ تا پساجنگ که بیایید، «میهمان داریم» ایستگاه بعدی شما برای تماشای یک پرستار دیگر و معنای متفاوت آن در قالب یک اثر سینمایی است. اثری که محمدمهدی عسگرپور هنرمندانه در آن خانواده‌ای شش نفره را به تصویر می‌کشد؛ خانواده‌ای که مرد و زن آن سه فرزندشان در جنگ تحمیلی به شهادت رسیده است و پسر دیگرشان نیز جانبازی است که توان انجام کار‌های خود را ندارد و خسته است. او را از آسایشگاه به خانه می‌آورند تا هم دلتنگی‌اش کمتر شود، هم خودشان از او پرستاری کنند و میهمان ویژه‌شان او را هم ببیند، ولی بازماندگان این خانواده خسته‌اند و کارگردان در لحظه‌ای حساس، دریچه‌ای را به روی آن‌ها باز می‌کند، همان لحظه که دیوار خانه ترک می‌خورد و لوله گاز نشت می‌کند، دقیقاً لحظه قبل از مرگ. در لحظه قبل از مرگ کل خانواده دوباره دور هم جمع می‌شوند و فرزندان شهید خانواده هم کنارشان حاضر هستند و دستی به سر و روی خانه فرسوده‌شان می‌کشند، گویی هنوز به زندگی در این خانه امید دارند. در میان فرزند شهید بازگشته به خانه، دختر خانواده پرستار است که از لحظه بازگشت در حال تیمار برادر و دلداری مادر و پدرش است و گویی وظیفه پرستاری‌اش را از صحنه جنگ به بعد از جنگ و به خانه آورده تا التیام دل برادر جانباز، پدر و مادر پیر و خسته‌اش باشد و او به واقع یک پرستار است؛ یک شهیده پرستار و زنده. 
«پاکبازان» در خاکریز کرونا
 بعد از یک میهمان داری دلنشین و در عین حال دردناک، بیایید یادی از مجموعه مستند «پاکبازان» به نویسندگی و کارگردانی جواد یقموری و مهدی امینی کنیم. مجموعه‌ای 10قسمتی که محصول مرکز مستند سوره است و در هر قسمت نوعی فداکاری و ایثارگری کادر درمان به ویژه پرستاران را در دوره فراگیری کرونا به تصویر می‌کشد. 
مستندی بدون چیدمان برنامه‌ریزی شده، نزدیک به مستند محض با روایتی صادقانه از شیفت‌های چندین روزه، اشک‌های در چشم حلقه زده و جاری نشده، دلهره‌های نهان و ترجیح نجات جان انسان‌های دیگر به جای رفتن به آن سوی مرز‌ها و شاید در امان ماندن.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1299176/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بازتاب پرتاب دو ماهواره ایرانی در رسانه‌های جهان

برنامه‌ سازمان فضایی برای پرتاب‌های تا پایان سال

عرضه چاپ پنجم کتاب «دین به چه درد می‌خورد!؟»

معرفی کتابی که کودکان را به مادربزرگشان نزدیک می‌کند

دلیل نتیجه نگرفتن پی‌اس‌جی در اروپا را نمی‌دانم

ثبت بهترین پیروزی تاریخ الهلال برابر استقلال!

ژاپنی‌ها صدر جدول را پس گرفتند

وحید امیری خود را در آسیا 6 تایی کرد!

به سود مسی و ستاره‌ها؛ انقلاب تاریخی در MLS

انریکه: اتلتیکو چه شانسی آورد که جوابم منفی بود!

طارمی در ترکیب ثابت اینتر برابر آرسنال!

شروع اردوی تیم ملی دختران نوجوان در کمپ تیم ملی!

به بهانه تقابل لیورپول و لورکوزن؛ روزهای درخشان آلونسو در آنفیلد

اجازه نمی‌دم کسی تو زندگی‌ام دخالت کنه

دستمزد سیاهی لشکرها در هالیوود چقدر است؟

تصمیم جدید رها برای زندگی‌اش

جلسه هم اندیشی چالش‌های حوزه بهداشت و درمان استان اردبیل برگزار شد

سفر به تهران قدیم؛ صدای شلیک خودکشی در مجلس شنیده شد

ترفندهای جالب و موثر برای یافتن اشیاء گمشده / چه کارهایی باید انجام دهیم؟

آیا احکام جدید متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تا پایان آبان صادر خواهد شد؟ بررسی آخرین اخبار

جزئیات اعزام حج تمتع 1404 / چگونه و چه زمانی می‌توانید ثبت‌نام کنید؟

فیلمی از سرریز شدن سد تنگ حمام + ویدیو / نگاهی به زیبایی‌های طبیعی و خطرات احتمالی

ادعای عجیب الیکا عبدالرزاقی درباره گواهینامه بین‌ المللی آشپزی + فیلم / آیا این ادعا صحت دارد؟

خبرهای خوش وزارت بهداشت برای پرستاران

این مدل پیانونوازی تا بحال ندیده اید!

هخوانی زیبای خواننده مشهور ایرانی با نوازنده خیابانی

قتل هولناک پدر به دست پسر در خیابان ستارخان

ترکیدگی لوله آب در انگلیس و قطعی آب هزاران نفر

سخن بزرگان/ از خانه خودتان شروع کن!

قدیمی‌ترین نقشه جهان، جای کشتی نوح را فاش کرد

آموزش ترفند جدید برای کباب تابه ای

بهترین روش درست کردن ذرت مکزیکی خیابانی

پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن

بهترین روش در درمان ضربان‌های نامنظم قلب

نحوه نگهداری گیاه سینگونیوم در آپارتمان

سبک دعوای زوج هایی که حرفه ای جر و بحث می کنند

ناباروری در ایران؛ زنگ خطر پیر شدن جمعیت ایران به صدا درآمد

تولید فناورانه نسل جدید قیر

محمدرضا طاهری درگذشت

رویکردهای روانکاوانه به فقدان

نظرات مثبت مردم درباره فیلم «صبحانه با زرافه‌ها»

فیلم کوتاهی که به نوعی اختلال روانی اشاره دارد

گریه همه عوامل در سکانس معروف «ابد و یک روز»

بیشترین عفونت های ویروسی در گردش سرماخوردگی، کرونا و آنفلوآنزا است

«کم ماهیچگی» در 10 درصد سالمندان

وقتی گرشا رضایی آهنگ «دایه دایه» را در کنسرت می خواند

تجلیل و قدردانی وزیر بهداشت از مادر پرستاری نوین ایران

ماجرای تیراندازی در یکی از مدارس قائمشهر

علت فوت مشکوک دختر 11 ساله در کاشمر مشخص شد

ماهی، ماهیگیر رو گرفت!