آریا بانو

آخرين مطالب

خوشمزه‌هایی که میراث جهانی شدند خانه داري

خوشمزه‌هایی که میراث جهانی شدند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /احتمالاً با تعدادی از مکان‌های میراث جهانی یونسکو همچون تاج محل، آکروپولیس، ماچوپیچو و واتیکان آشنایی دارید، اما می‌دانستید که یونسکو فهرستی به نام «میراث فرهنگی ناملموس» دارد که فارغ از آجر و ساروج به سنت‌های فرهنگی می‌پردازد و از قضا تعدادی از غذاهای ملل مختلف نیز در این فهرست، ثبت جهانی شده‌اند.

آریا بانو


«یونسکو»‌ چندین غذای سنتی از سراسر جهان را در فهرست «میراث جهانی ناملموس» ثبت کرده است. این غذاها نه تنها خوش‌طعم، بلکه عناصر فرهنگی قابل‌توجهی‌اند که بازتابی از تاریخ، سنت‌ها و هویت‌ جوامعی محسوب می‌شوند که آن‌ها را تهیه می‌کنند.
در ادامه به معرفی منتخبی از غذاهایی می‌پردازیم که در فهرست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته‌اند.
نان باگت در فرانسه

آریا بانو


آداب و رسوم روزانه خرید باگت تازه پخته‌شده از نانوایی محلی عمیقاً در جامعه فرانسه ریشه دوانده است.
پوسته طلایی ترد را برش بزنید تا ساندویچ درست کنید یا با مقداری کره یا پنیر از آن لذت ببرید. به اشتراک گذاشتن نان باگت در طول وعده‌های غذایی یک سنت گرامی است که ارتباط، گفت‌وگو و قدردانی از میراث آشپزی را که شهرت غذای فرانسه را شکل داده است، ترویج می‌دهد.
پیتزا ناپلی

آریا بانو


یک پوسته ترد را با مواد تازه مانند گوجه فرنگی، پنیر موزارلا و ریحان تصور کنید. این غذا مظهر سادگی و اشتیاق به مواد با کیفیت است که اتفاقا عمیقاً در فرهنگ ایتالیایی ریشه دارد. پختن پیتزا ناپلی از قوانین و روش‌های خاصی پیروی می‌کند که نشان‌دهنده تعهد به حفظ سنت است و یک نماد فرهنگی واقعی است.
کیمچی در کُره

آریا بانو


کمیچی در فرهنگ کره‌ای نه تنها فراتر از خوراکی است که در کنار غذای اصلی مصرف می‌شود؛ بلکه یک پدیده فرهنگی است که از سبزیجات تخمیرشده، معمولاً کلم و تربچه، مخلوط با ادویه‌هایی مانند پودر فلفل قرمز، سیر و زنجبیل تهیه می‌شود و طعم تند و منحصر به فردی دارد که مقاومت در برابر آن سخت است!
کیمچی تاکید کُره‌ای‌ها بر حفظ و تخمیر غذا برای زمستان‌های طولانی را نشان می‌دهد و بازتابی از ارتباط قوی این کشور با کشاورزی و محصولات فصلی است. ساخت کیمچی یک سنت مهم است که در طول نسل‌ها منتقل شده است و خانواده‌ها اغلب دور هم جمع می‌شوند تا حجم زیادی از کیمچی را باهم تهیه کنند. کیمچی آمیزه‌ای از تعادل طعم‌ها، بافت‌ها و فواید سلامتی است که در غذاهای کره‌ای از ارزش بالایی برخوردار است.
سوشی در ژاپن

آریا بانو


سوشی که از برنج سرکه‌ای ترکیب‌شده با غذاهای دریایی خام یا تمپورا، سبزیجات و گاهی اوقات میوه‌های استوایی تشکیل شده است، اغلب در جلبک دریایی پیچیده می‌شود و با سس سویا، واسابی و ترشی زنجبیل سرو می‌شود.
سوشی تجسم احترام ژاپن به سادگی، دقت و هماهنگی در طعم و ارائه است. هنر سوشی پختن در طول نسل‌ها منتقل شده است و نشان‌دهنده ارتباط عمیق با طبیعت و دریاست. این غذا درحقیقت نشان‌دهنده تمرکز ژاپن بر استفاده از تازه‌ترین مواد اولیه و مهارت در خلق یک تجربه آشپزی است که هم از نظر بصری جذاب و هم کاملاً خوشمزه باشد.
بُرش«BORSCHT» در اوکراین

آریا بانو


این سوپ که مورد علاقه اروپای شرقی است، با چغندر به عنوان ماده اصلی درست می‌شود که رنگ قرمز پر جنب و جوشی به سوپ می‌دهد. همچنین سبزیجات دیگری مانند کلم، سیب‌زمینی، هویج و پیاز در آن غوطه‌ورند و گاهی‌اوقات نیز با گوشتی مانند گوشت گاو یا خوک پخته می‌شود. این سوپ به صورت سرد یا گرم سرو می‌شود و روی آن یک تکه خامه ترش قرار داده می‌شود.
بُرش نشان‌دهنده انعطاف‌پذیری و تدبیر مردم این مناطق است، زیرا در طول تاریخ یک عنصر اصلی در دوران دشوار بوده است. رنگ قرمز پر جنب و جوش سوپ یادآور خاک.های حاصلخیز و سنت‌های کشاورزی اروپای شرقی است. از این سوپ اغلب در اجتماعات همگانی استفاده می‌شود که نماد مهمان‌نوازی، گرمی و اهمیت روابط خانوادگی است.
قهوه ترک در ترکیه

آریا بانو


قهوه یک دمنوش قوی و معطر است که در ترکیه و سایر کشورهای خاورمیانه از آن لذت می‌برند. دانه‌های قهوه را به صورت پودر ریز در می‌آورند و سپس در ظرف مخصوصی به نام جذوه می‌جوشانند. نتیجه آن یک قهوه غنی و غلیظ با طعمی قوی است.
فرهنگ قهوه در ترکیه قرن‌ها اهمیت فرهنگی دارد و عمیقاً با آداب و سنن اجتماعی در هم آمیخته است. به طرز تهیه قهوه و نحوه سرو آن توجه کنید. این نشان‌دهنده حس مهمان‌نوازی، صبر و توجه واقعی به جزئیات است. این نوشیدنی در فنجان‌های کوچک سرو می شود که برای نوشیدن آهسته جرعه‌جرعه و لذت بردن از لحظات با دوستان عالی است.
تاکو در مکزیک

آریا بانو


تاکوها طعم‌های پر جنب و جوش و متنوع مکزیک را ارائه می‌کنند و میراث غنی آشپزی این کشور را به نمایش می‌گذارند و نکته بعدی درباره آن‌ها این است که خوردن تاکو هیجان‌انگیز است!
تاکو، یک تورتیلای گرم پر از گوشت آبدار و مزه‌دارشده گاو، مرغ یا گوشت‌های دیگر با سبزیجات تازه، پنیر و سالسا است. فرقی ندارد که تاکوی نرم یا ترد را ترجیح بدهید، تاکوها در فرهنگ مکزیک، جشنواره‌ای از عطر و طعم هستند. تاکو مظهر گرما، مهمان‌نوازی و شوق زندگی است که مشخصه فرهنگ مکزیک است و در عین حال به عنوان نمادی از غرور و وحدت ملی شناخته می‌شوند.
هرچند اینها تنها چند نمونه از بهترین غذاهای میراث جهانی یونسکو هستند، اما فهرست یونسکو از خوراک‌هایی که در پیوند با فرهنگ یک کشور هستند چندان طولانی نیست. سهم ایران نیز با وجود ثبت 24 عنصر در فهرست میراث ناملموس یونسکو تنها «فرهنگ پخت نان لواش» است که سال 1395 در پرونده‌ای مشترک با ارمنستان، آذربایجان، قزاقستان، قرقیزستان، و ترکیه ثبت شده است؛ نانی که در جهان به نام ایران چندان شناخته شده نیست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1288897/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

نصب ناایمن بخاری، خانه‌ای را به آتش کشید

خورده شدن عجیب مارماهی توسط ماهی کپور

طرز تهیه سنگ سیر مهاباد

برگ گیاهت رو اینجوری قلمه بزن

کوچکترین رایانه کوانتومی جهان رونمایی شد

تقریظ مقام معظم رهبری بر «پاییز آمد» موجب آرامشم شد

مس رفسنجان در جایی که باور نمی‌کنید!

کادر فنی پرسپولیس، تماشاگر ویژه بازی السد

ادی هاو: توخل مربی جذاب و باهوش و بزرگی است!

واکنش آتیلا به سرمربی آفریقایی استقلال!

موتا: اگر خوب بازی کنید، حتما برنده می‌شوید

مچ‌اندازی سهراب با تیم غول‌کش ذوب‌آهن

واژگونی مرگبار پژو 405

روش جالب پوست کندن انار

شهید نیلفروشان به آرزویش رسید!

چالش دوگزینه‌ای ادوین فن‌در‌سار بین بهترین دروازه‌بان‌های جهان

قیمت ساعت لاکچری رامبد جوان

یادداشت حسین انتظامی درباره جشنواره زدایی

اعمال محدودیت‌های ترافیکی در آزادراه تهران-شمال

فیلمی قابل تامل از شهید بهرام آریافر

عالمی که به امام زمان(عج) گفت شما مصیبت اجاره نشینی نکشیدی!

حکمت/ گرامی‌ترینِ شما نزد خدا پرهیزگارترینِ شماست

فوت و فن تهیه بستنی بیسکوئیتی

معرفی دمنوش‌های سرحال کننده

مراقب تستسترون پسر بچه‌هاتون باشید تا دچار مشکلات روانی نشوند!

نیمی از زوج هایی که به این دلیل ازدواج می‌کنند با خطر طلاق مواجه اند

«مهتاب» به ماه می‌رود

«مطلع عشق» به چاپ بیست‌وپنجم رسید

گلهای برتر ذوب‌آهن به استقلال در لیگ برتر؛ زیبایی

10 گل برتر استقلال به ذوب‌آهن در لیگ برتر؛ چه خاطراتی

قانون‌ جدید انگلیسی‌ها برای مقابله با وقت‌کشی دروازه‌بانان!

دونفره جذاب نفس بازغی در کنار مادر مشهورش

مخاطبان فیلم کوتاه در مقایسه با فیلم بلند، بسیار کمترند

خیارشور خوردن فضایی‌ها

دردسر نوزاد چند ماهه‌ای که مادرش هوادار نوید محمدزاده بود!

پشت صحنه یکی از موفق ترین آثار ژانر ترسناک سینمای ایران

پانزدهمین اجلاسیه شهدای وحدت در مشهد مقدس برگزار شد

دو عامل مهم کاهش مرگ و میر کودکان

یک پیانو نوازی کلاسیک و زیبا برای عصر پاییزی شما

ماجرای فوت یک ​محیط‌بان در پاسگاه

تصویری شگفت‌انگیز از لحظه آب نوشیدن مار زنگی

بزرگترین کدو تنبل دنیا!

شهید یحیی سنوار که بود !؟

مراحل جالب ساخت مبلمان سنگی

زیبایی بی‌مثال چابهار

ماکارونی آشیانه ای را جذاب بپز!

ابتلای بارسلونا به ویروس فیفا

ایران برای صعود به جام‌جهانی چند امتیاز کم دارد

سرمربی تیم ملی نوجوانان: انصراف لبنان نباید به سایر تیم‌ها ضربه بزند

تصمیم عجیب AFC برای مسابقات مقدماتی زیر 17 سال آسیا با انصراف لبنان