آریا بانو

آخرين مطالب

مغز چگونه می‌فهمد باید فرمان عطسه بدهد یا سرفه؟ گوناگون

مغز چگونه می‌فهمد باید فرمان عطسه بدهد یا سرفه؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /نورون‌های عطسه که توسط محرک‌هایی مانند گرده گل یا عفونت ویروسی فعال می‌شوند، یک سیگنال عطسه ارسال می‌کنند، در حالی که نورون‌های سرفه باعث ایجاد سرفه می‌شوند.
آیا بوی گرده باعث ایجاد عطسه یا سرفه می‌شود؟ بر اساس مطالعه‌ای که بر روی موش‌ها انجام شد، دانشمندان سلول‌های عصبی را کشف کرده‌اند که باعث ایجاد یک پاسخ در مقابل دیگری می‌شوند و آنها «نورون‌های عطسه» هستند که در مجرای بینی سیگنال‌های عطسه را به مغز منتقل می‌کنند و نورون‌های جداگانه‌ای نیز پیام‌های مربوط به سرفه را ارسال می‌کنند.
به نقل از نیچر، این یافته‌ها می‌تواند منجر به ایجاد درمان‌های جدید و بهبود یافته برای بیماری‌هایی مانند آلرژی و سرفه‌های مزمن شود. متیو دریک(Matthew Drake)، متخصص ریه در دانشگاه علوم و بهداشت اورگان در پورتلند، که در این مطالعه نقش نداشت، می‌گوید: این خبر خوشایند است زیرا این شرایط می‌تواند «بسیار ناامیدکننده» باشد و عوارض جانبی درمان‌های فعلی می‌تواند «بسیار مشکل‌ساز» باشد.
در مطالعه‌ای دیگر نورون‌ها در راه هوایی موش بر اساس ترکیبات پروتئینی به نام کانال‌های یونی که بر روی سطوح سلولی حمل می‌شوند، دسته‌بندی شدند.
محققان برای تعیین اینکه کدام نورون‌های بینی باعث عطسه می‌شوند، موش‌ها را در معرض ترکیبات مختلفی قرار دادند که هر کدام به عنوان فعال کننده انواع خاصی از کانال یونی شناخته می‌شوند.
زمانی که ماده‌ای به نام BAM 8-22 باعث عطسه در موش‌ها شد، آنها موفق شدند. این ترکیب به عنوان فعال کننده یک کانال یونی به نام MrgprC11 شناخته شده است که باعث شد محققان گمان ببرند که نورون‌های حامل MrgprC11 باعث عطسه می شوند. در واقع، هنگامی که محققان MrgprC11 را از نورون‌های عطسه حذف کردند و سپس موش‌ها را مبتلا به آنفلوانزا کردند، موش‌ها بیمار شدند اما عطسه نمی‌کردند.
حتی با خارج شدن نورون‌های عطسه، موش‌های بیمار واکنش‌های سرفه‌مانندی به عفونت آنفلوانزا داشتند. محققان با استفاده از روش‌هایی مشابه، پاسخ سرفه به مجموعه‌ای از نورون‌ها در نای را که یک ماده شیمیایی سیگنال‌دهنده به نام سوماتوستاتین را بیان می‌کنند، ردیابی کردند.
کین لیو(Qin Liu)، عصب شناس و یکی از نویسندگان این مطالعه در دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس، میسوری، می‌گوید: ویروس‌ها بسیار سریع تکامل می‌یابند. این می‌تواند توضیح دهد که چرا دو سیستم مجزا وجود دارد که قادر به تشخیص و پاکسازی آنها از مجاری هوایی است.
اکنون، لیو و همکارانش می‌خواهند بفهمند پس از فعال شدن نورون‌های عطسه و سرفه چه اتفاقی می‌افتد و چه مواردی به مغز سیگنال می‌دهند. او فکر می‌کند که احتمالا سیگنال‌های آنها به مرکز کنترل تنفس مغز می‌رسد، جایی که الگوهای تنفسی را تغییر می‌دهند تا سرفه یا عطسه ایجاد کنند.
سایر نورون‌های عطسه
پاتریک ارنفورس(Patrik Ernfors)، عصب شناس در موسسه کارولینسکا در استکهلم، می‌گوید: چالش اصلی بعدی بررسی این موضوع است که آیا مجموعه‌های مشابهی از نورون‌ها در انسان وجود دارد یا خیر. لیو می‌گوید که شواهد اولیه نشان می‌دهد که وجود دارد، اما تحقیقات بیشتری لازم است.
برخی از محققان گمان می‌کنند که نورون‌های بیشتری برای عطسه و سرفه وجود دارند که هنوز کشف نشده‌اند. استفان لیبرلز(Stephen Liberles)، عصب شناس حسی در دانشکده پزشکی هاروارد در بوستون، ماساچوست، می‌گوید که اکثر پاسخ‌ها به اطلاعات حسی توسط دسته‌های متعددی از نورون‌ها ایجاد می‌شود و عطسه و سرفه احتمالا مشابه هستند.
دریک می‌گوید سرفه می‌تواند آنقدر مداوم باشد که باعث از حال رفتن فرد شود. و با این حال پزشکان گزینه‌های خوبی برای درمان سرفه ندارند. مواد افیونی مانند کدئین موثرترین داروهای موجود هستند، اما می‌توانند افراد را به شدت خواب آلود کرده و اعتیادآور باشند.
دریک می‌گوید این کمبود داروهای مؤثر می‌تواند باعث شود که پزشکان از کاهش سرفه خودداری کنند. او می‌گوید: امیدوارم با ورود درمان‌های جدید به بازار، تفکر ما را در مورد نحوه درمان سرفه و اشتیاق ما برای درمان آن تغییر کند.
این مطالعه در مجله Cell منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1268695/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رونمایی رپر معروف از آهنگ جدیدش «بیخبر میرم» در برنامه باضیا

افزایش 186 درصدی مستمری مددجویان طی سه سال اخیر

کشف 6 تن مواد مخدر و انهدام 51 باند قاچاق مواد

ثبت بیش از 70 میلیون ابتلا به کرونا در ژاپن

غذا خوردن گوسفند با مزه و دوست داشتنی

دریاچه زیبای اورنو در ایتالیا

یکی از زیباترین کتاب‌های الیس در سرزمین عجایب

دستورالعمل تهیه قلیه میگو اصیل بوشهری

ممنوعیت استفاده از یخ در سوختگی!

چگونه با مهره های رنگارنگ گل های زیبا بسازیم؟

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل

رباعی زیبایی از رودکی

پرسپولیس به شایعات در مورد گولسیانی پایان داد

حمله سریع به بلیت‌های پرسپولیس - سپاهان

اسکوچیچ فعلاً مخالف جدایی گزینه استقلال است

فاتی باز هم از لیست بارسلونا خط خورد

7 ورزش که ریشه ایرانی دارند

ستاره پسیانی دوباره به ایرانشهر می‌رود

اجرای زیبا و احساسی آهنگ معروف گیلکی توسط امیر عباس گلاب

وزیر بهداشت: ویروس چینی به ایران نیامده است

خدا برای حسین(ع) آفرید زینب را...

لباس‌ها و آنچه درباره ما می‌گویند

طرز تهیه پاستا با ماهی سالمون

عفونت چشم در اثر کاشت مژه

دعواهای خواهر و برادری؛ والدین در این مشاجرات چگونه ورود کنند؟

اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد

فعالیت بدنی و سبک زندگی تاثیری متفاوت بر قند خون افراد دارد

عرضه یک‌کتاب «خیلی محرمانه» در بازار نشر؛ از روزهای تاریک ترور تا زندگی با ضدانقلاب

بازگشت مدیران آبی بعد از جلسه با موسیمانه

خلعتبری: یحیی بهترین سرمربی ایران است

یحیی و شاگردانش در پرواز دبی - اهواز

اولین واکنش اشرف حکیمی به اتهام تجاوز

فوق ستاره فوتسال ایران، نامزد مرد سال جهان 2024

کسیه برای بارسلونا بازیکن خرید

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

«بازی مافیا؛ دُن» از ساترا مجوز پخش گرفت

تست فنی فیلم های «ترک عمیق» و «موسی کلیم الله»

پیروزی به سبک عروسک «ازازیل» که همه را عصبانی کرد!

ماجرای یک تبلیغ دهه شصتی که اشک همه را درآورد

سوتی جشنواره فجر در مقایسه با جشنواره های فیلم خارجی!

گادپوری: زمان زلزله خوی بخشی از درآمد آلبوم رو برای کمک به زلزله زدگان اختصاص دادیم

افشای راز استخوان‌های انسان در کارواش

واکنش وزیر علوم به انتخاب طیب‌نیا به عنوان ریاست دانشگاه تهران

آخرین خبر در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران

هواشناسی: موج هوای سرد هفته آینده بی‌سابقه نیست

این مارمولک های عجیب عاشق بغل کردن شما هستند!

صدای این پرنده مانند سوت است!

تزیین گوجه به شکل گل

سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان

آویشن، زنجبیل و نقره به کمک زخم‌های دیابتی می‌آیند