آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه یک غذای بدون گوشت و لذیذ در 10 دقیقه خانه داري

طرز تهیه یک غذای بدون گوشت و لذیذ در 10 دقیقه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا / کتلت آلو تیکی یا آلو تیکا یکی از غذاهای مشهور هندی است. هندی‌ها هم مثل شیرازی ها به سیب زمینی «آلو» و به کتلت «تیکی» یا «تیکا» می‌گویند و به همین دلیل اسم این کتلت سیب زمینی «آلو تیکا» است.
این کتلت خوشمزه معمولا با سس تند سرو می‌شود. برای تهیه این کتلت گیاهی و بدون گوشت هم نیاز به صرف زمان زیادی نیست و در کوتاه‌ترین فرصت می‌توانید آن را به عنوان یک غذای متفاوت برای شام یا ناهار درست کنید. در این مطلب با ما باشید تا طرز تهیه آلو تیکا و نکات تهیه و خوشمزه شدن آلو تیکی را به شما آموزش دهیم.
مواد لازم برای تهیه آلو تیکا (برای 4 نفر)
سیب زمینی: 4 عدد
آرد برنج: 4 قاشق غذاخوری
گشنیز تازه و ساطوری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
جعفری تازه و ساطوری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
پیازچه ساطوری خرد شده: 1 قاشق غذاخوری
فلفل سبز تند: به مقدار دلخواه
پودر سیر: 1 قاشق مرباخوری
نمک: به مقدار لازم
روغن: به مقدار کافی
نان و انواع سس: برای سرو آلو تیکا
مدت زمان آماده‌سازی مواد: 30 دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت کتلت آلو تیکا: 15 دقیقه
میزان کالری کتلت آلو تیکی: حدود 228 کیلوکالری در 2 تکه کتلت
مراحل طرز تهیه آلو تیکا یا آلو تیکی هندی
برای طرز تهیه غذای هندی با سیب زمینی، کتلت آلو تیکا یکی از بهترین و ساده‌ترین گزینه‌ها برای غذای نونی است. در ادامه مراحل تهیه کتلت آلو تیکا را به ترتیب دنبال کنید.
مرحله اول: سیب زمینی‌ها را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه غذای هندی ساده آلو تیکی، پوست سیب زمینی‌ها را بشویید و آنها را در قابلمه قرار دهید. روی سیب زمینی‌ها را مقداری آب، در حدی که آنها را بپوشاند، بریزید و قابلمه را روی حرارت بگذارید. اجازه دهید سیب زمینی‌ها برای نیم ساعت آبپز شوند. می‌توانید سیب زمینی‌ها را بخارپز هم بکنید.
مرحله دوم: بقیه مواد آلو تیکا را آماده کنید
در فاصله‌ای که سیب زمینی‌ها در حال پختن هستند، گشنیز، جعفری، پیازچه و فلفل سبز تند را بشویید و در آبکش بگذارید تا آب اضافی آنها گرفته شود. سپس همه این سبزی‌ها را روی تخته آشپزخانه به صورت ریز و ساطوری خرد کنید و کنار بگذارید. اگر سبزی تازه ندارید، می‌توانید از سبزی خشک استفاده کنید.
مرحله سوم: مواد آلو تیکا را با هم مخلوط کنید
بعد از آبپز شدن سیب زمینی‌ها، آنها را زیر آب سرد بگیرید تا سرد شوند و پوست آنها راحت‌تر جدا شود. سیب زمینی‌ها را پوست بگیرید و در یک کاسه بریزید. با گوشتکوب یا چنگال، سیب زمینی‌ها را له کنید. بعد سبزی‌های ساطوری شده را به آنها اضافه کنید. آرد برنج، فلفل سیاه، نمک، پودر سیر یا ادویه‌های دلخواه را هم به مایه آلو تیکا بیفزایید.
مرحله چهارم: مایه آلو تیکا را استراحت دهید
در این مرحله، شروع به ورز دادن مواد کنید تا همه ترکیبات آن، با هم مخلوط و یکدست شوند. مایه آلو تیکا باید در آخر به اندازه‌ای میکس شود که به دست نچسبد. سپس روی ظرف را بپوشانید و مایه کتلت هندی را در یخچال به مدت 30 دقیقه استراحت دهید تا مزه‌ها به خورد هم بروند.
مرحله پنجم: کتلت آلو تیکا را سرخ کنید
در آخرین مرحله از دستور پخت کتلت آلو تیکی، در یک تابه مقداری روغن سرخ کردنی بریزید و روی حرارت بگذارید تا داغ شود. سپس به اندازه یک نارنگی یا کمتر، از مایه آلو تیکی بردارید و مثل طرز تهیه شامی کباب بین دست‌هایتان به شکل گلوله یا بیضی کرده و آن را صاف کنید. سپس در روغن بگذارید. همه آلو تیکاها را به همین روش، سرخ کنید تا هر دو طرف آلو تیکی‌ طلایی شود.
مرحله آخر: آلو تیکی را سرو کنید
هر کتلت هندی که درست می‌کنید، آن را در یک بشقاب که کف آن دستمال حوله‌ای انداخته‌اید، بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته شود. می‌توانید کتلت هندی آلوتیکی چات (چات یک اصطلاح کلی برای انواع پیش غذا و میان وعده هندی است) را با نان، سبزی خوردن و انواع سس، به‌خصوص سس‌های تند مثل سس ماست، سس فلفل تند (طرز تهیه سس فلفل تند) یا سس کچاپ (طرز تهیه سس کچاپ) سرو کنید.
نکات مهم در طرز تهیه آلو تیکا یا آلو تیکی
مثل طرز تهیه سمبوسه هندی دستور تهیه شامی کباب هندی یا کتلت هندی آلوتیکی هم این قابلیت را دارد که در آن از مواد متنوعی استفاده شود.
آلو تیکا را می‌توانید با گوشت چرخ کرده هم درست کنید. در این روش، گوشت چرخ کرده را به ترکیب سیب زمینی و دیگر مواد اضافه کنید.
همچنین اگر ادویه‌های موجود در دستور پخت آلو تیکی با طبع شما سازگار نیستند می‌توانید آن‌ها را بنا به سلیقه‌تان کم و زیاد کنید.
در کل طعم آلو تیکی مثل دیگر غذاهای هندی، تند و تیز است اما می‌توانید میزان فلفل و ادویه‌های آن را کم یا زیاد در نظر بگیرید.
اگر مایه کتلت هندی‌ آلو تیکی شما، قبل از سرخ کردن، کمی شل بود و به تابه می‌چسبید، می‌توانید به آن کمی آرد سوخاری یا مقداری دیگر آرد برنج اضافه کنید.
کتلت آلو تیکی یا آلو تیکا یک غذای نونی ساده برای ناهار یا شام است ولی می‌توان آن را با برنج چلو یا برنج کته هم سرو کرد.
معروف‌ترین و پرطرفدارترین سس‌هایی که با آلو تیکی مصرف می‌شوند، طعم ماست، نعناع یا نخود دارند.
برای طرز تهیه آلو تیکی هم می‌توانید از سیب زمینی آبپز و له شده و هم از سیب زمینی رنده و آبگیری شده استفاده کنید. در روش دوم، به زمان کمتر و روغن کمتری برای سرخ کردن کتلت هندی نیاز خواهید داشت.
آیا در کتلت آلو تیکی گوشت استفاده می‌شود؟
هر چند اسم این غذای هندی کتلت است ولی روش تهیه آلو تیکا بدون گوشت و با سیب زمینی، متداول‌تر است. اما اضافه کردن گوشت چرخ کرده به مایه آلو تیکی هم مرسوم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1259593/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ویدیویی واقعی از تعمیرِ تلسکوپ هابل

رباعی زیبایی از رودکی

پرسپولیس به شایعات در مورد گولسیانی پایان داد

حمله سریع به بلیت‌های پرسپولیس - سپاهان

اسکوچیچ فعلاً مخالف جدایی گزینه استقلال است

فاتی باز هم از لیست بارسلونا خط خورد

7 ورزش که ریشه ایرانی دارند

ستاره پسیانی دوباره به ایرانشهر می‌رود

اجرای زیبا و احساسی آهنگ معروف گیلکی توسط امیر عباس گلاب

وزیر بهداشت: ویروس چینی به ایران نیامده است

خدا برای حسین(ع) آفرید زینب را...

لباس‌ها و آنچه درباره ما می‌گویند

طرز تهیه پاستا با ماهی سالمون

عفونت چشم در اثر کاشت مژه

دعواهای خواهر و برادری؛ والدین در این مشاجرات چگونه ورود کنند؟

اشتباه بیل گیتس سرنوشت مایکروسافت را عوض کرد

فعالیت بدنی و سبک زندگی تاثیری متفاوت بر قند خون افراد دارد

عرضه یک‌کتاب «خیلی محرمانه» در بازار نشر؛ از روزهای تاریک ترور تا زندگی با ضدانقلاب

بازگشت مدیران آبی بعد از جلسه با موسیمانه

خلعتبری: یحیی بهترین سرمربی ایران است

یحیی و شاگردانش در پرواز دبی - اهواز

اولین واکنش اشرف حکیمی به اتهام تجاوز

فوق ستاره فوتسال ایران، نامزد مرد سال جهان 2024

کسیه برای بارسلونا بازیکن خرید

جلسه هم افزائی مدیر کل بنیاد سمنان با سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری در مورد مسائل و مشکلات حوزه ایثارگری

«بازی مافیا؛ دُن» از ساترا مجوز پخش گرفت

تست فنی فیلم های «ترک عمیق» و «موسی کلیم الله»

پیروزی به سبک عروسک «ازازیل» که همه را عصبانی کرد!

ماجرای یک تبلیغ دهه شصتی که اشک همه را درآورد

سوتی جشنواره فجر در مقایسه با جشنواره های فیلم خارجی!

گادپوری: زمان زلزله خوی بخشی از درآمد آلبوم رو برای کمک به زلزله زدگان اختصاص دادیم

افشای راز استخوان‌های انسان در کارواش

واکنش وزیر علوم به انتخاب طیب‌نیا به عنوان ریاست دانشگاه تهران

آخرین خبر در خصوص تبدیل وضعیت ایثارگران

هواشناسی: موج هوای سرد هفته آینده بی‌سابقه نیست

این مارمولک های عجیب عاشق بغل کردن شما هستند!

صدای این پرنده مانند سوت است!

تزیین گوجه به شکل گل

سالم‌ترین و مغذی‌ترین ماده غذایی جهان

آویشن، زنجبیل و نقره به کمک زخم‌های دیابتی می‌آیند

برخاستن بالگرد تنها با فشردن یک دکمه ممکن شد

«دید در شب» چطور کار می‌کند؟

نخستین قطار متروی فیبرکربنی جهان حرکت کرد

دو خط کتاب/ خانه‌ی تو آنجایی نیست که در آن متولد می‌شوی

نویسنده معروف، اتهامات اخلاقی را رد کرد

بیفوما: جاه‌طلب هستم و می‌خواهم در آسیا بازی کنم

امباپه دوباره به پی‌اس‌جی باخت!

عزت‌اللهی: می‌خواهیم همه جام‌ها را به دست بیاوریم

واکنش سرمربی ایرانجوان بوشهر به اتهام جادوگری

تصمیم بزرگ رئال برای انتقالات ژانویه