آریا بانو

آخرين مطالب

کشف یک ابر مولکولی عظیم در نزدیکی منظومه شمسی گوناگون

کشف یک ابر مولکولی عظیم در نزدیکی منظومه شمسی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /دانشمندان موفق به کشف و رصد یک «ابر مولکولی»(Molecular cloud) در نزدیکی منظومه شمسی شدند.
«ابرهای مولکولی» عمدتاً از هیدروژن مولکولی و سایر مولکول‌ها، همراه با غبار کیهانی تشکیل شده‌اند. این ابرهای متراکم که اغلب منطقه‌ای به فاصله صدها سال نوری را پوشش می‌دهند، زادگاه ستارگان و منظومه‌های سیاره‌ای هستند و دمای آنها معمولاً بین 10 تا 50 کلوین و چگالی‌ آنها بین صدها تا میلیون‌ها مولکول در سانتی‌متر مکعب است.
«ابرهای مولکولی» به طور قابل توجهی چگال‌تر از «محیط میان ستاره‌ای»(interstellar medium) در اطراف هستند. نیروی گرانش در نهایت باعث فروپاشی مناطق متراکم‌تر درون این ابرها می‌شود و «پیش‌ستاره‌هایی»(protostars) را تشکیل می‌دهد که به منظومه‌های ستاره‌ای جدید تبدیل می‌شوند.
به نقل از یوتی، دانشمندان با سرپرستی «بلیکسلی بورکهارت»(Blakesley Burkhart) از «دانشگاه راتگرز»(Rutgers University) در آمریکا، «ابر مولکولی Eos» را کشف کردند. این ابر مولکولی هیدروژنی عظیم در میان بزرگترین و نزدیکترین ساختارها به منظومه شمسی ما قرار دارد.
این کشف به دلیل شناسایی اولین «ابر مولکولی» با استفاده از انتشار نور فرابنفش دور به جای روش‌های سنتی برجسته شده است. نام «Eos» از نام الهه یونانی سپیده‌دم گرفته شده است و نشان‌دهنده یک پیشرفت قابل توجه در تکنیک‌های رصدی است. همچنین این کشف، رویکردهای جدیدی را برای مطالعه ساختارهای مولکولی در فضا آشکار می‌کند.
رویکرد جدید این تیم به آنها اجازه داد تا تابش فلورسانس این «ابر مولکولی» را که نتیجه درخشش مولکول‌های هیدروژن است، مستقیماً و بدون استفاده از روش‌های سنتی رصدی شناسایی کنند. با وجود نزدیک بودن آن به منظومه شمسی ما، «Eos» هیچ تهدیدی برای زمین ایجاد نمی‌کند.
این «ابر مولکولی» فرصتی ارزشمند برای محققان فراهم می‌کند تا خواص «محیط میان‌ستاره‌ای» را از نزدیک مطالعه کنند. این ابر گازی، ماده خام مهمی برای تشکیل ستاره‌های آینده است و به دلیل در دسترس بودن مشاهدات دقیق، بینش‌های منحصر به فردی در مورد این فرآیندها ارائه می‌دهد.
این «ابر مولکولی» هلالی‌شکل در فاصله حدود 300 سال نوری در لبه ناحیه «حباب محلی»(Local Bubble) قرار دارد و تقریباً 40 قمر را در آسمان با جرمی 3400 برابر خورشید ما پوشش می‌دهد. دانشمندان پیش‌بینی می‌کنند که این ابر در حدود 6 میلیون سال آینده تبخیر خواهد شد و با استفاده از طیف‌سنج فرابنفش دور بر روی ماهواره کره‌ای «STSAT-1» رصد شد.
این کشف ارزش استفاده از تکنیک‌های جدید رصدی را آشکار می‌کند، زیرا این ابر هیدروژن مولکولی به دلیل اینکه عمدتاً مولکول کربن مونوکسید را منتشر نمی‌کند و فاقد ویژگی‌های شیمیایی شناسایی شده است، پنهان مانده است.
به گفته «بلیکسلی بورکهارت»، محقق ارشد این مطالعه، اتم‌های هیدروژن در «Eos» از زمان «مه‌بانگ»(Big Bang) تا تشکیل این ابر در نزدیکی منظومه شمسی، حدود 13/6 میلیارد سال سفر کرده‌اند.
«تاویشا دارماواردنا»(Thavisha Dharmawardena) یکی از اعضای تیم، از مشاهده مستقیم هیدروژن مولکولی که قبلاً شناسایی آن دشوار تصور می‌شد، ابراز تعجب کرد.
قابل ذکر است که تیم «بورکهارت» برخی از دورترین هیدروژن‌های مولکولی را با استفاده از «تلسکوپ فضایی جیمز وب»(JWST) شناسایی کرده است. آنها نزدیکترین و دورترین مولکول‌های هیدروژن از خورشید ما را کشف کرده‌اند.
این یافته در مجله Nature Astronomy منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1397485/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دستگیری فعال غیرمجاز ارزی؛ 190 هزار دلار کشف شد

خساراتی که انفجار و آتش‌سوزی بر کانتینرهای بندر رجایی آورد

ماجرای دستگیری مرد غارنشین در کوه‌ها چیست؟

واکنش آموزش و پرورش درباره تعرض جنسی به یکی از دانش‌آموزان در مدرسه

نجات بچه گوزن از رودخانه یخی در روسیه

این مار افعی بومی شمال را دیدید فرار کنید!

رمز و راز سالاد ماکارونی مجلسی

پنج غذایی که از تخم مرغ بیشتر پروتئین دارند!

این مدل مو رو یاد بگیر و آراسته شو

مصرف گوجه‌فرنگی می‌تواند جلوی افزایش وزن را بگیرد

خاطراتی از ثروتمندترین پزشک مناطق محروم

میرزایی‌راد: برای بازی ایران در مشهد چیزی به ما گفته نشده است

رونمایی از کیت اول و دوم فصل بعد اینتر

رسمی: واکنش استقلال به جذب سرمربی اسپانیایی

سه متحد غیرمنتظره بارسلونا مقابل اینتر!

صحبت‌های داغ شمسایی از سوژه روز فوتسال؛ اولادقباد

ورود بارسلونا به یک قلمرو ناشناخته!

4 مدال نمایندگان بوکس نونهالان در قهرمانی آسیا

استارت حریف اروپایی والیبال ایران با 28 بازیکن

تبریک خاص پورعلی‌گنجی برای روز دختر

زمان نیمه نهایی و فینال جام حذفی اعلام شد

چهره ها/ همدردی خواننده آلمانی با قربانیان حادثه بندرعباس

احتمال پخش «پایتخت 8» در یک یا دو سال آینده

امیدواری جواد افشار برای شروع ساخت سریال «حضرت معصومه (س)»

ترانه «وای که دلم» با صدای سینا شعبانخانی

جنایت هولناک قاتل 21 سال؛ خفه کردن مقتول و اختفای جسد!

پیش‌بینی آب و هوا در سراسر کشور تا اواخر خردادماه

روش‌هایی خلاقانه برای کادو کردن هدیه

سفیدپوش شدن گردنۀ حیران در چهلمین روز از بهار

تدریس فیزیک به جذاب‌ ترین شکل ممکن

اکبر جوجه مدل رستورانی

خوشمزه‌ترین پیش غذای ترکی همینه

بیماری ITP پلاکت پایین خون و راهکارهای درمان آن

یک روش خلاقانه برای شکلات هدیه دادن

به همین راحتی توی خونه کش اسکرانچی درست کن

تبدیل ربات‌های انسان‌سوار فیلم‌های تخیلی به واقعیت

روایت خواندنی دیدار پاپ فرانسیس با آیت‌ الله سیستانی در کتاب «امید»

داوران هفته بیست و هشتم لیگ برتر مشخص شدند

آموریم می‌داند لیگ اروپا هم نجاتش نمی‌دهد

اولین قربانی سوپرکلاسیکو؛ گاگو از بوکا اخراج شد

آرائوخو در رادار بایرن مونیخ

پیولی: نتایج لیگ نخبگان نشان دهنده قدرت لیگ عربستان است

مربی اسپانیایی گزینه جانشینی آلونسو روی نیمکت لورکوزن

بررسی راهکارهای رشد و توسعه اسکیت‌بُرد

اختصاصی؛ پیشنهاد العربی به مدافع ملی‌پوش پرسپولیس

رئال بهترین مدافع جهان را می‌خرد!

اقدام جالب چادرملو؛ بلیت نیم‌بها به‌خاطر روز دختر

تقدیر از سریال «معمای شاه» در سالگرد شهید مطهری

شکایت جدید علیه اصغر فرهادی درباره فیلم «قهرمان»!

جزییات جدیدی درباره سریال تازه «حمید جبلی»