آریا بانو

آخرين مطالب

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی گوناگون

رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی جدید جهاددانشگاهی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، از رونمایی پنج محصول جدید در حوزه آفت‌کش‌های گیاهی خبر داد و اعلام کرد که این محصولات پس از اخذ مجوزهای لازم، آماده ورود به بازار برای استفاده کشاورزان و حفظ سلامت مصرف‌کنندگان هستند.
فرزانه نباتی، عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی، در گفت‌وگو با ایسنا،با اشاره به حضور این پژوهشکده در نمایشگاه ایران اکسپو، اظهار کرد: این نمایشگاه بستری مناسب برای معرفی محصولات در حوزه‌های مختلف به‌ویژه گیاهان دارویی فراهم می‌کند. همچنین، فرصتی برای برقراری ارتباط با مشتریان و صادرکنندگان است. به همین دلیل، معتقدم این رویداد، زمینه خوبی برای ارائه دستاوردهای جهاددانشگاهی و جذب مخاطبان فراهم کرده است.
رونمایی از پنج آفت‌کش گیاهی با اخذ مجوزهای لازم
نباتی با تاکید بر اینکه امسال محصولات جدیدی در نمایشگاه معرفی شده‌اند، بیان کرد: ما در حوزه آفت‌کش‌های گیاهی پنج محصول داشتیم که سال گذشته در مرحله آغاز فعالیت بودند و امسال به مرحله اخذ مجوز رسیده‌اند. به همین دلیل، امسال تمرکز بیشتری بر معرفی این پنج محصول داریم. مجوزهای لازم دریافت شده و در مرحله نهایی دریافت مجوز فیزیکی هستیم تا بتوانیم فرآیند بازاریابی و عرضه به مشتری را آغاز کنیم.
آفت‌کش‌های گیاهی، راهکاری برای کاهش مصرف سموم شیمیایی
وی با اشاره به معضلات استفاده گسترده از سموم شیمیایی در کشاورزی گفت: امروزه کشاورزان به شدت با مشکل استفاده از سموم شیمیایی مواجه هستند، زیرا این مواد از طریق محصولات کشاورزی وارد زنجیره غذایی خانوارها شده و منجر به بروز بیماری‌های مختلف می‌شود.
این مقام مسئول ادامه داد: سموم شیمیایی دارای دوره کارنس (زمان لازم بین سم‌پاشی و برداشت محصول) است؛ برای مثال، زمانی که خیار سم‌پاشی می‌شود، حداقل باید 10 روز بگذرد تا سم تجزیه شود؛ اما در عمل رعایت این مدت زمان در بخش کشاورزی بسیار دشوار است. این مسئله می‌تواند سلامت مصرف‌کنندگان را تهدید کند.
آفت‌کش‌های گیاهی بدون دوره کارنس و سازگار با سلامت انسان
نباتی با اشاره به مزایای آفت‌کش‌های گیاهی افزود: آفت‌کش‌های گیاهی فاقد دوره کارنس هستند. به محض استفاده، می‌توان محصول را برداشت و مصرف کرد؛ چراکه این ترکیبات زیست‌تخریب‌پذیر بوده، با بدن انسان سازگار هستند و تنها برای آفت هدف، خاصیت سمی دارند. این ویژگی آن‌ها را برای کشاورزانی که هدف صادرات دارند، به گزینه‌ای الزامی تبدیل می‌کند؛ زیرا از بازگشت محصول به دلیل باقی‌مانده سموم یا فلزات سنگین جلوگیری می‌شود.
وی با اشاره به طراحی پنج محصول مرتبط با پنج آفت رایج گلخانه‌ای گفت: ما این پنج محصول را متناسب با نیازهای کشاورزان طراحی کرده‌ایم و آزمایش‌های متعددی نیز توسط نهادهای نظارتی روی آن‌ها انجام شده که نتایج مطلوبی به همراه داشته و تاییدیه‌ها نیز دریافت شده است.
لزوم فرهنگ‌سازی برای استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی در کشور
نباتی با بیان اینکه رویکرد جهاددانشگاهی ورود به حوزه‌های کمتر مورد توجه بوده، اظهار کرد: هدف ما کمک به خودکفایی کشور در برخی محصولات است. با این حال، هنوز فرهنگ استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی در کشور جا نیفتاده است.
وی افزود: کشاورزان انتظار دارند پس از مشاهده آفت، با استفاده از یک سم شیمیایی، بلافاصله تاثیر آن را ببینند؛ اما عملکرد آفت‌کش‌های گیاهی تدریجی و نیازمند یک دوره 48 ساعته است. همین موضوع باعث شده که کشاورزان تمایل کمتری به استفاده از این محصولات داشته باشند.
صادرات‌محورها، پیشگام استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی
این عضو هیات علمی تاکید کرد: برخلاف کشاورزان داخلی، تولیدکنندگانی که محصول خود را برای صادرات آماده می‌کنند، به خوبی به اهمیت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی واقف‌اند و از این محصولات استفاده می‌کنند.
مزیت تأمین مواد اولیه از داخل کشور
فرزانه نباتی با اشاره به یکی از مزایای مهم تولید آفت‌کش‌های گیاهی در داخل کشور، اظهار کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته این پروژه در جهاددانشگاهی، تأمین مواد اولیه آن از داخل کشور است. این مواد گیاهی بومی ایران هستند و این یک مزیت بسیار بزرگ به شمار می‌رود. در داخل کشور، این نیاز به شدت احساس می‌شود و اگر فرهنگ‌سازی مناسب انجام شود، کشاورزان ما به سمت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی خواهند رفت. در سال‌های آینده، این تغییر می‌تواند تأثیرات مثبتی در سلامت مردم و امنیت غذایی کشور داشته باشد و این امر بسیار ارزشمند است.
پتانسیل صادرات محصولات گیاهی به کشورهای خلیج فارس
نباتی در ادامه افزود: در حوزه صادرات، به ویژه در کشورهای حاشیه خلیج فارس، این محصولات پتانسیل خوبی برای عرضه دارند. استفاده از آفت‌کش‌های شیمیایی که باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین در آن‌ها وجود دارد، مشکلاتی برای صادرات ایجاد کرده است. به‌عنوان مثال، سه یا چهار سال پیش، محصولاتی مانند فلفل دلمه‌ای و سیب‌زمینی که به روسیه صادر شده بودند، به دلیل باقیمانده سموم برگشت خوردند. این مشکلات ناشی از استفاده غیر اصولی از سموم شیمیایی است که آفت‌کش‌های گیاهی می‌توانند آن‌ها حل کنند.
برنامه‌ریزی برای صادرات به بازارهای خارجی
این عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی درباره همکاری با شرکت‌های خارجی گفت: شرکت‌کنندگان خارجی نیز در این نمایشگاه حضور دارند و امیدواریم که به مرور زمان بتوانیم قراردادهایی با طرف‌های خارجی منعقد کنیم. هرچند، به‌عنوان مجری این طرح، من ترجیح می‌دهم که اول در کشور خودمان فرهنگ استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی جا بیفتد و امنیت غذایی مردم خودمان تأمین شود، اما پتانسیل صادرات هم وجود دارد.
وی ادامه داد: کشورهای اروپایی به دلیل تفاوت‌های استاندارد و الزامات مجوز، نیاز به رعایت مقررات خاص خود دارند. اما کشورهای حوزه خلیج فارس، به ویژه کشورهایی مانند عراق، ممکن است با ما ارتباط راحت‌تری داشته باشند و گرفتن مجوز در این کشورها ساده‌تر باشد.
حمایت‌های داخلی و ضرورت فرهنگ‌سازی برای استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی
نباتی با اشاره به اهمیت حمایت‌های داخلی از این حوزه گفت: در داخل کشور، حمایت‌هایی از این نوع تولیدات انجام می‌شود که می‌تواند به پیشبرد این اهداف کمک کند؛ در صورتی که مشتریان وجود داشته باشند، چرخه تولید به‌طور طبیعی راه می‌افتد. در این صورت، کشاورزان به سمت استفاده از آفت‌کش‌های گیاهی خواهند رفت و این حرکت می‌تواند به حل مشکلات کمک کند.
وی در پایان تاکید کرد: مهم‌ترین نکته، فرهنگ‌سازی است. کشاورزان باید ترغیب شوند که به جای استفاده از سموم شیمیایی، از آفت‌کش‌های گیاهی استفاده کنند. امیدوارم این فرهنگ در کشور ما جا بیفتد تا هم ما و هم مردم کشورمان به امنیت غذایی مطلوب دست یابیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1396912/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تراکتور در قزوین نه سرمربی دارد، نه سرپرست!

ترکیبی از پویول و پیکه؛ قیصر جدید بارسلونا

پایان شایعات زندگی خصوصی فیگو با یک عکس

رودریگو، قربانی درخشش امباپه و وینیسیوس!

کلید اسکودتوی ناپولی در دستان مک‌گایور

واکنش مهدی تاج به بازی دوستانه ایران و مصر

سکوت در مادرید؛ برق رفت، مسابقات تنیس متوقف شد!

نگاهی به عملکرد لژیونرهای والیبال در هفته‌ای که گذشت

رقابت بسکتبال بانوان ایران با 7 تیم برای صعود به سطح یک آسیا

تراکتور بدون مدیر و سرمربی در لیگ‌برتر

عربستان در لیگ نخبگان آسیا هست اما نیست!

سفر در تاریخ؛ «اردشیر زاهدی در حال بوسیدن دست الیزابت تیلور»؛ سال 53

دو روز از فوت پدرشون نگذشته خواستگار اومده

سیروس به هیچ پس‌اندازی رحم نمیکنه!

اجرای «در زلف تو آویزم» با آواز علیرضا قربانی

آماده‌باش اورژانس تهران در پی هشدار هواشناسی برای طوفان

آماری از مراکز مشاوره در سراسر کشور

آخرین وضعیت اطفای حریق در بندرعباس اعلام شد

آدم ربای شیطان صفت به دام افتاد

استوری/ موج موج ای بندر زیبای هرمزگان بگو...

شیرچای نوشیدنی سنتی بلوچی

میان وعده رو حذف کنیم یا نه؟!

ایده استفاده از فضای خالی پشت در

ماموریت ناسا برای مطالعه «الکتروجت‌های شفق قطبی» آغاز شد

سخنان دلنشین اردشیر رستمی

با دو بازی عالی بارسلونا را حذف می‌کنیم

دست از سر مهدی طارمی بردارید!

حذف دادزن‌های نیمکت از لیگ برتر فصل آینده!

مقصد بعدی داروین نونیز؛ غول مادریدی!

میزبانی تیم ملی در مشهد، نیازمند موافقت شورای تامین

بارسلونا با دو غایب قطعی مقابل اینتر

یحیی و مهندسی جشن شادی در لب کارون

واکنش رسمی فدراسیون به 18 تیمی شدن لیگ برتر

سفر به تاریخ؛ عکسی که سردار بختیاری در دوران قاجار به دوست انگلیسی‌اش هدیه داد

هیتلر برای ایرانی ها مهم است؟ راز پرفروش بودن کتاب های هیتلری در ایران

اولین تجربه حضور بازیگران «جان سخت» در سینما ​

عزت الله ضرغامی: جیرانی را از «هفت» کنار نگذاشتیم

چقدر بهت پول بدم دست از سر پسرم برداری

گروه خونی طلایی چیست؟

نماهنگ زیبای «سیانور» با صدای محمد معتمدی

اظهارات مهم وزیر کشور در مورد حادثه بندر شهید رجائی؛ مقصران احضار شدند

حکمت/ از لغزش دیگران خوشحال نشو

سخن بزرگان/ عالم بی­ عمل

چند راز خوشمزه‌تر شدن ته‌چین زعفرانی

واقعیتی که هیچ پزشکی لو نداده!

طرز تهیه خوشبوکننده طبیعی برای خانه

چین یک سیستم برای مدیریت ترافیک فضایی طراحی می‌کند

شاعرانه/ اوقات، تلخ و وضع، خراب و هوا، پس است

فستیوال کوچه با قصه‌خوانی «سروش صحت» به پایان رسید

خواستگاری پر تب و تاب از ستایش خانم!