آریا بانو

آخرين مطالب

افراط و تفریط از بکش دکترم کن تا خودکشی پزشکان اقتصادی

افراط و تفریط از بکش  دکترم کن تا خودکشی پزشکان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - وضعیت قبولی در کنکور تا تحصیل و اشتغال پزشکان موجب شده این رشته را به عنوان دردسرسازترین رشته دانشگاهی با پز عالی و جیب خالی قلمداد کرد.

گرایش به رشته پزشکی و به اصطلاح دکتر شدن موضوع جدیدی نیست. از دهه 50 تا به امروز تب پزشک شدن شعله ور بوده و چه قربانیانی که به خود ندیده است.اگر در گذشته طبابت به دلیل شرافت و ارج و مقام والای خود و در رتبه دوم به دلیل درآمدش اهمیت داشت در برهه‌ای تمامی‌ متولدین دهه شصتی که به رشته‌های غیر از تجربی رفته بودند با شکست در اشتغال و درآمد مواجه شدند. آن‌ها به عینه می‌دیدند که همتایانشان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی می‌توانند به اصطلاح پول پارو کنند. اما این تنها ظاهر قضیه است. وضعیت جذب تا تحصیل و اشتغال پزشکان به حدی به موج‌های سهمگین بی‌برنامه‌گی دچار شد که در کمال تاسف به صورت مداوم اخبار خودکشی پزشکان و رزیدنت‌ها به گوش می‌رسد.
این چرخه معیوب همچنان پابرجاست تا جایی که همچنان تجربی در صدر رشته‌های تحصیلی مورد علاقه دانش آموزان بوده و به جای بازنگری در روند پرورش پزشکان در کنکور امسال حتی ظرفیت‌های جدیدی نیز تعریف شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش اعلام کرده که بر اساس آخرین آمار، 36.58 درصد از دانش‌آموزان شاخه نظری در رشته تجربی، 18.64 درصد در رشته ریاضی و فیزیک، 42.26 درصد در رشته علوم انسانی و 0.7 درصد در رشته معارف مشغول به تحصیل هستند.
مدارسی که برنامه درسی تا پاسی از شب دارند
سید مصطفی آذرکیش پیش از این با اشاره به وضعیت تحصیل در مدارس کشور گفته است: «در حال حاضر 6 میلیون و 917 هزار و 238 دانش‌آموز در دوره متوسطه اول و دوم در 48 هزار و 615 واحد آموزشی مشغول به تحصیل هستند.»

آریا بانو


تب پزشکی موجب بروز و ظهور و رشد قارچ گونه مدارسی شده است که از شما پول می‌گیرند، تا پاسی از شب آموزش کنکوری می‌دهند و دکتر تحویل می‌دهند.و البته این روند شامل تمامی دانش آموزان نیست و تلاش خود فرد نیز اهمیت دارد.
در این میان دانش آموزان از یک سو در چرخ دنده شکل دو نوبتی کنکور و از یک طرف باور اشتباه جامعه خرد شده‌اند. یا باید پزشک شد یا با موفقیت، پرستیژ اجتماعی و پز اجتماعی خداحافظی کرد.
پزشکی که بعد از 7 سال کار کردن حقوق قانون کار دارد
اما نه تنها قبولی در رشته پزشکی به دلیل رقابت فشرده و حجم قابل توجه داوطلبان سخت و طاقت فرسا است، 7 سال تحصیل در رشته پزشکی نیز به ویژه برای جوان امروزی که می‌خواهد در مدت کوتاهی به وضعیت مطلوب شغلی دست یابد، عملی سخت و نفس گیر است. در گذشته شاید هزینه‌های تحصیل در پزشکی، تهیه کتب و شهریه و از سویی وضعیت اقتصادی جامعه فشاری برای دانشجوی پزشکی نبود اما در حال حاضر تمامی ‌این موارد دست به دست هم می‌دهد تا بعد از قبولی او را به سمت یأس و ناامیدی بکشاند.
بی‌شک خانواده و مدرسه پرستیژ و موفقیت را در دکتر شدن می‌داند اما نتیجه ضدفرهنگ‌های مخرب در دو دهه اخیر خودکشی پزشکان در شرایط کنونی است. تا جایی که پیش از این سخنگوی سازمان نظام پزشکی با اخبار متعدد خودکشی پزشکان دلایل آن را چند بعدی و چند وجهی دانست و گفت: نمی‌توان فقط به یک مورد بسند کرد. حجم کاری که به یک رزیدنت داده می‌شود، حجم بسیار بالایی است و عدم تناسب دریافتی این افراد نسبت به فعالیت‌هایی که انجام می‌دهند، بسیار زیاد است، به صورتی که یک رزیدنت قادر نیست به تنهایی در شهر تهران خانه‌ای را اجاره کند و همچنین در کنار هزینۀ اجاره، دیگر هزینه‌های زندگی از جمله مایحتاج روزمره‌ی خود را تهیه کند.
رضا لاری‌پور تصریح کرد: ناامیدی که رزیدنت‌ها نسبت به آیندۀ شغلی که برای خودشان در حال حاضر می‌بییند، بر خلاف تصوراتشان پیش از ورود به حوزه پزشکی بوده است که از جمله دلایل ایجاد نگرانی در آن‌ها است و این خود عاملی است برای شروع استرس و اضطراب که به افسردگی منجر می‌شود و پس از گذر از این مراحل و عدم انگیزه و ناتوان حس کردن خودشان، ممکن است دست به مرگ خود خواسته بزنند.
سخنگوی سازمان نظام پزشکی همچنین تاکید کرده است: دستیاران از هیچ گونه بیمه‌ای برخوردار نیستند، حتی عدد پرداختی با میزان ساعت کار قانونی یکسان نیست. این مسئله مهمی‌است که یک رزیدنت، در سن 30 سالگی در حالی که مشغول به کار هست و با توجه به اینکه دکتر محسوب می‌شود، با تحصیلات بالا و سختی کار فراوان که متحمل می‌شود باز هم کماکان از پدر و مادر برای گذران زندگی پول دریافت می‌کند، لذا چنین فردی ادامۀ کار را برای خودش سخت می‌بیند. به طور کلی باید ذکر کرد که هیچ رزیدنتی از هیچ گونه تسهیلاتی برخوردار نیست، اعم از تسهیلات بانکی و مسکن و… در نظر بگیرید اگر رزیدنتی متاهل باشد با توجه به گفته‌های پیشین و با در نظر گرفتن آن سختی کار و نبود تسهیلات و دریافتی‌های بسیار پایین، زندگی برای او چقدر سخت و طاقت فرسا خواهد بود.
وی با تاکید بر اینکه هیچ رشته‌ای به اندازه رشتۀ پزشکی با جان انسان روبرو نیست، گفت: این مورد هم به خودی خود استرس‌هایی را به قشر پزشکان وارد می‌کند. در کنار کار سنگین و طاقت فرسا، درس‌ها و کتاب‌های سخت و با حجم سنگینی که پزشک باید در طی تحصیل خود آن‌ها را مطالعه کند. تمامی‌این موارد است که احساس می‌شود رشتۀ پزشکی، یک رشته‌ی معنادار است.از طرفی در دیگر رشته‌ها همچون فیزیک، حقوق، شیمی ‌و…متخصصان نیاز نیست همانند پزشکان در مناطق محروم طرح بگذرانند.
اما نکته شگفت انگیز ماجرا این است که افراد بعد از 7 سال تحصیل صرفاً به عنوان پزشک عمومی‌ مطابق قوانین کار و شاید اندکی بیشتر حقوق دریافت می‌کنند و تنها بعد از سپری کردن 4 تا 6 سال دوره تخصصی است که فرد می‌تواند به درآمد قابل توجه دست یابد. بنابراین دانش آموز 18 ساله بدون وقفه در تحصیل زمانی که 31 ساله می‌شود می‌تواند انتظار درآمد بالا را داشته باشد.
حالِ پزشکانی که انتظار داریم حال ما را خوب کنند، بحرانی است. نظام آموزش و پرورش و آموزش عالی می‌بایست که چاره اندیشی جدی در روند پرورش پزشکان به لحاظ کمی ‌و کیفی اتخاذ کنند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1395448/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری لفظی خبیری و عزیزی روی آنتن زنده!

عزیزی: از تراکتور پول می‌گیرم که برای منافع تراکتور کار کنم، دم شما گرم که در راه رضای خدا کار می کنید!

سجده شکر علیرضا بیرانوند، پس از سوت پایان بازی فولاد خوزستان - تراکتور در میان دود و غبار ورزشگاه فولاد آره نا

دراگان اسکوچیچ پس از سوت پایان بازی فولاد - تراکتور و پس از پیروزی تیمش

خبیری: قرار نیست پول بدهیم و شلوغ کن برای تیم استخدام کنیم!

خلاصه بازی پاری‌سن‌ژرمن 1 - نیس 3

عزیزی: در حد و قواره مدیرعامل فولاد نیست که درباره من حرف بزند

خبیری: اینکه خداداد من را نمی شناسد از الطاف خداوند است!

خبیری: شهر ما جای افراد بی ادبی مثل خداداد عزیزی نیست

افراط و تفریط از بکش دکترم کن تا خودکشی پزشکان

عزیزی: برای عذرخواهی به سمت یحیی رفتم اما به من گفت برو بابا!

عزیزی: نمی دانم چرا وقتی به قهرمانی نزدیک می شویم یک عده عصبی می شوند

توضیحات عجیب محسن حکیم درباره قطع شدن VAR در بازی فولاد و تراکتور

دانیال مرادی: توجیهی برای توقف 25 دقیقه ای بازی ندارم

دانیال مرادی: نوسانات برق تصاویر VAR را قطع کرد

خروج سردار دورسون از کشور !

ترکیب احتمالی استقلال مقابل پیکان

گل اول نیس به پاری سن ژرمن توسط مورگان سانسون

گل اول پاری سن ژرمن توسط فابین روییز در دقیقه 41

گل دوم نیس توسط مورگان سانسون در دقیقه 46

خوشحالی بازیکنان و کادرفنی تراکتور بعد از پایان بازی

جنجالی از خداداد؛ قهرمان شدن گناه ماست!

مظفری‌زاده: بله می‌دانم بیرون‌کشیدن تیم منسوخ شده!

خبیری: چرا جلوی بی‌ادبی این آقا را نمی‌گیرند؟

گل سوم نیس به پاری سن ژرمن توسط یوسوف اندایشیمه

علی نعمتی: تمام تلاش خودمان را کردیم

محرومیت خداداد و خبیری تا اطلاع ثانوی!

ماجرای مرگ پیروز از زبان دامپزشکش

3/5 میلیون مسافر ایرانی در برابر 580 هزار مسافر ترک!

یک دستورالعمل ماندگار از مرحوم حضرت آیت الله بهجت

یک دوربین مخفی جذاب با حضور کره خر!

سکانس مشهور سوار شدن «باستر کیتون» بر قطار چگونه ساخته شد؟

زیبایی جاده چالوس از فراز آسمان

شبیه سازی ارتباطات نورون‌های مغز با یکدیگر

خلاقیت جالب در ساخت نقاب جوشکاری

چنگالی؛ میان وعده ساده و ارزان برای همه

اختلالات غذا خوردن

چگونه با دقت نبض های بدن را بررسی کنیم؟/ نبض های هر قسمت برای شناسایی چه مشکلی کاربرد دارد؟

این مدل یقه برای شومیزهای جلوبسته عالی میشه

آرایش چشمی که همیشه و همه فصل مد است

چطور می‌توان از سیاه‌چاله برای تامین انرژی جهان استفاده کرد؟

19 درصد مدیران IT کشور زن هستند

دل می رود ز دستم!

شاعرانه/ می‌کشان مژده‌، بهار آمد و رنگین آمد

گل پنجم الهلال به گوانگجو توسط مالکوم

گل ششم الهلال به گوانگجو توسط سالم الدوساری

درگیری لفظی شدید خداداد عزیزی و یحیی گل‌محمدی پس از گل دوم تراکتور

نوری: هواداران چنددستگی را کنار بگذارند

نوری: بازیکنان باید قدر پیراهن استقلال را بدانند

گل دیدنی لژیونر فوتبال ایران در سه‌کنج کراسنودار