3 دلیل رایج دروغ گفتن کودکان
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / تحقیقات مختلفی که توسط نشریات و مؤسسات پزشکی انجام شده، 3 دلیل اصلی دروغ گفتن کودکان و تأثیر این دروغها بر وضعیت ذهنی، احساسی و فرهنگی آنها را بررسی کرده و همچنین راهکارهایی را برای والدین ارائه میدهد تا از ایجاد عادت به دروغگویی در کودکان جلوگیری کنند. به گزارش «روزیاتو» و در ادامه با این موارد بیشتر آشنا میشویم.
1برای تقویت اعتمادبهنفس
این نوع از دروغگویی بهصورت هدفمند صورت میگیرد و معمولاً در کودکانی مشاهده میشود که احساس ناامنی کرده و اعتمادبهنفس پایینی دارند. این دروغها معمولاً به شکل بزرگنمایی یک تجربه اتفاق میافتند، به این صورت که کودک جزئیاتی غیرواقعی به یک ماجرا اضافه میکند تا آن را هیجانانگیزتر جلوه دهد، توجه دیگران را جلب کند یا خود را بهتر نشان دهد.
راهحل| روانشناسان کودکان توصیه میکنند که والدین یا این نوع دروغگویی را نادیده بگیرند یا بر بخشهای حقیقی گفتههای کودک خود متمرکز شوند. برخی روانشناسان، این نوع از دروغها را داستانهای اغراقآمیز نامگذاری کرده و معتقدند که برای کودکان زیر چهار سال، والدین باید بهوضوح نشان دهند که متوجه اغراق در داستان هستند؛ اما در عین حال، واکنشی داشته باشند که قوه تخیل کودک را تحسین کند، بدون این که او را به خاطر این دروغ مورد تحسین و تشویق قرار دهند.
2 واکنش آنی
دروغ گفتن میتواند به یک واکنش غریزی در کودک تبدیل شود، بهویژه زمانی که بدون فکر، شروع به حرف زدن میکند. این رفتار ممکن است نشانگر بیشفعالی (ایدیاچدی) یا فراموشکاری باشد.
بازار 
راهحل| والدین باید آشکارا به کودکان نشان دهند که دروغ گفتن نادرست است و انجام این کار، پیامدهایی به دنبال دارد. همچنین، باید به کودک فرصت کافی داده تا نظر خود را تغییر دهد؛ به این صورت که اگر در ابتدا پاسخ شتابزدهای دادند، فرصتی برای بازنگری داشته باشند و درباره انتخاب بین گفتن حقیقت یا ادامه دادن دروغ، بیشتر فکر کنند.
3 تغییر شرایط به نفع خود
کودکان ممکن است برای فرار از یک موقعیت بد یا دسترسی به چیزی که میخواهند، دروغ بگویند. این دروغها میتوانند از ادعای انجام تکالیف برای تماشای تلویزیون تا دروغگویی درباره عدم آسیب به خواهر یا برادر بهمنظور اجتناب از عواقب رفتارشان، متغیر باشند.
راهحل| والدین باید برای دروغگویی، پیامدهای مناسبی را مشخص کنند. به عنوان مثال، ممکن است اسباببازی، تلفن یا فعالیتهای بیرون از خانه را بسته به سن و علایق کودک از او بگیرند. با این حال، اگر کودک به دروغ خود اعتراف کرد، میتوانیم تنبیه او را کاهش بدهیم.
-
دوشنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۴:۴۹:۵۲
-
۵ بازديد
-

-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1393061/