آریا بانو

آخرين مطالب

چرا سلبریتی‌های کره‌ای الگوی فرزندان ما شدند؟ سیاسی

چرا سلبریتی‌های کره‌ای الگوی فرزندان ما شدند؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / کارگردان مستند «کی‌پاپ» با اشاره به اینکه در ایران با یک خلاء محتوایی برای نوجوانان روبه‌رو هستیم، گفت: در ایران تولیداتی برای نوجوانان نداریم و موسیقی و فیلم ما برای نسل نوجوان محتوایی ندارد و اگر هم محتوایی داشته باشد متناسب با نیازهای نوجوانان نیست.

آریا بانو


مستند «کی‌پاپ» که به تازگی در پلتفرم هاشور اکران آنلاین شده است به موضوع نوجوانان ایرانی و هواداری آنها از سلبریتی‌های کره‌ای می‌پردازد.
علی کوثری -کارگردان مستند «کی‌پاپ»- در گفت‌وگو با ایسنا در مورد ایده ساخت این مستند به دوران نوجوانی‌اش اشاره کرد و گفت: تماشای فیلم‌های کره‌ای شاید در یکی دو دهه گذشته در بین خانواده‌های ایرانی یک امر رایج به نظر بیاید اما نفوذ عمیق این فیلم‌ها و به ویژه محتواهای آنها موضوعی عادی نیست.
وی ادامه داد: من هم در دوران نوجوانی با محصولات کره‌ای آشنا شدم و از بچگی به سریال‌های کره‌ای علاقه داشتم، اما این علاقه من صرفا به سریال‌های کره‌ای که از تلویزیون پخش می‌شد ختم نشد و به دلیل علاقه‌ای که به فیلم‌های کره‌ای پیدا کردم به سراغ فیلم‌های دیگری از آنها رفتم و سپس متوجه شدم که جدای از سریال‌هایی که در تلویوزین ما از کره‌ای‌ها پخش‌ می‌شود سریال‌ها و فیلم‌های دیگری هم از این کشور وجود دارد و می‌توان گفت کره‌ای‌ها از صنعت فیلم‌سازی فعالی برخوردارند. 
این کارگردان خاطرنشان کرد: در دوران بچگی تا نوجوانی صرفا از روی علاقه فیلم‌های کره‌ای را تماشا می‌کردم اما وقتی به دانشگاه رسیدم تازه متوجه شدم فضای فیلم و حتی موسیقی کره‌ای‌ها فراتر از یک سرگرمی در بین نسل جدید است، برای اولین بار در دانشگاه با کانون هواداران کی‌پاپ و BTS(گروه‌های موسیقی کره‌ای) آشنا و متوجه شدم سلبریتی‌های کره‌ای در ایران دارای هواداران بی‌شماری هستند.
کوثری یادآور شد: موضوع کانون هواداری برای من بسیار جالب بود و با چندتن از دوستان دانشگاهم که در ارتباط بودم متوجه شدم آنها هم‌ جزو این گروه‌های هواداری هستند. برای اینکه بیشتر با این گروه‌ها آشنا شوم از یکی از دوستانم خواستم تا یک فیلم به من معرفی کند و اتفاقا او یک فیلم کره‌ای متناسب با رشته تحصیلی من که کامپیوتر بود معرفی کرد و من یک سریال کره‌ای با موضوع استارتاپ را کامل تماشا کردم.
وی افزود: موضوع کانون هواداری آن هم از یکسری هنرمند خارجی که حتی زبان آنها را هم متوجه نمی‌شویم به شدت ذهن من را درگیر کرده بود، تا اینکه از سال دوم دانشگاه وارد کار مستندسازی شدم و همیشه به دنبال یک فرصتی بودم تا بیشتر به موضوع کانون هواداری بپردازم.
حکومت کره‌جنوبی با فیلم و موسیقی خود را در دنیا معرفی کرد
این کارگردان در ادامه تصریح کرد: هرچه بیشتر در موضوع هواداری از کره‌ای‌ها وارد می‌شدم تازه متوجه می‌شدم که خیلی موضوع پیچیده‌تر از چیزی که من فکر می‌کنم، به عبارت ساده‌تر حکومت کره‌جنوبی از طریق فیلم و موسیقی کاملا به دنبال کار رسانه‌ای قوی بود که از طریق آن‌ نام‌شان را در دنیا فراگیر کند. با یک مطالعه ساده به راحتی متوجه می‌شوید که دو رییس جمهور در کره معروف به رییس جمهور فرهنگی هستند و از زمان آنها فیلم و موسیقی در کره از قالب سنتی خودش خارج می‌شود.
کوثری با اشاره به سریال معروف «جواهری در قصر» مطرح کرد: این سریال را که تقریبا برای خیلی از ایرانی‌ها شناخته شده است تنها در ایران به نمایش در نیامده و همانطور که گفتم باتوجه به برنامه‌ریزی دولت‌های مختلف در کره‌جنوبی بر روی فیلم و موسیقی همین سریال در بیش از 90 کشور جهان پخش شده است.
وی ادامه داد: در مرحله پژوهش این مستند بیشتر به دنبال این بودم که از شیوه مدیریت فرهنگی کره‌جنوبی الهام بگیرم که ناگهان متوجه حضور کانون‌های هواداری بی‌شماری در کشور خودمان شدم. در واقع در این مستند بیش از اینکه برای من «کی‌پاپ» یا هر فیلم و موسیقی کره‌ای مهم باشد موضوع هواداری و پرداختن به آن اهمیت داشت و «کی‌پاپ» و «BTS» تنها بهانه‌ای برای پی بردن به این کانون‌های هواداری بود.
این‌ کارگردان در مورد جزییات کانون‌های هواداری سلبریتی‌های کره‌ای در ایران توضیح داد: اکثر هواداران سلبریتی‌های کره‌ای‌ دختران هستند. جذابیت بصری و محتوایی که موسیقی و موزیک ویدیو و حتی محتواهای فیلم‌های کره‌ای دارند نوجوانانه است و خیلی از نوجوانان را به سمت خود می‌کشد و دلیل این گرایش نوجوانان ما به سمت گروه‌های خارجی خلاء محتوایی است که در کشور ما برای آنها وجود دارد.
اطلاعات رسانه‌های ما نسبت به موضوع کانون هواداری سلبریتی‌های کره‌ای اشتباه است
کوثری با بیان اینکه برای ساخت مستند «کی‌پاپ» خیلی سریال کره‌ای دیدم، تاکید کرد: در بخش پژوهش این مستند خیلی تلاش کردم از کسانی استفاده کنم که در قالب روان‌شناس و جامعه‌شناس این‌ مسیر هواداری را طی کرده باشند، به هرحال تجربه‌های آنها خیلی می‌توانست به آشنایی بیشتر من‌ با این کانون‌های هواداری کمک کند که در نهایت هم 15 مشاور و 35هوادار در امر پژوهش ما را یاری کردند.
وی در خصوص استفاده از یک خبرنگار به عنوان راوی مستند خود اظهار کرد: استفاده از خبرنگار به عنوان یک راوی ایده خودم بود، زیرا پیش از ساخت این مستند بسیاری از رسانه‌ها را که بررسی می‌کردم متوجه شدم که اطلاعات رسانه‌های ما نسبت به موضوع کانون هواداری سلبریتی‌های کره‌ای اشتباه است. به همین دلیل سعی کردم از نگاه یک خبرنگار موضوع کانون هواداری را روایت کنم تا طرز فکر رسانه‌های داخلی ‌را هم نسبت به این موضوع تغییر بدهم.
این کارگردان یادآور شد: جدای از اینکه یک مستند باید روشنگری‌هایی را برای عموم جامعه داشته باشد باید یکسری پیام‌ها را هم به افراد خاص منتقل کند که در این مستند مدیران فرهنگی و معلمان کانون توجه ما بودند زیرا نسبت به این پدیده جدید ناآگاه بودند و بعضا می‌ترسیدند با این پدیده روبه‌رو شوند.
کوثری با ذکر خاطره‌ای از یک‌ مدرسه ابتدایی گفت: روزی یکی از دوستان من که در یکی از مدارس مقطع ابتدایی مشغول به فعالیت است با من تماس گرفت و گفت «علی کی‌پاپ چی؟»، من پرسیدم چطور؟، گفت مدرسه ما تمام بچه‌ها میگن ما یک کی‌پاپر(هوادار کی‌پاپ) هستیم. کاملا ترس از این پدیده جدید در دوست من مشهود بود.
شکاف شناختی عمیقی بین معلمان و دانش‌آموزان‌ داریم
وی با بیان اینکه در مواردی که با یک پدیده نوظهور آشنا می‌شویم باید با اهل فن مشورت کنیم، خاطرنشان کرد: ما در مسیر پژوهش و ساخت این مستند با مدارس دخترانه‌ای برخورد کردیم که با دانش‌آموزان دختر برخورد خوبی نداشتند و به جای راهنمایی درست آنها برخوردهای مبتدی داشتند مثل اینکه اجازه پوشیدن لباس هودی با رنگ‌های خاص ندارید، حق ندارید مدل موهای خود را چتری بزنید و … . این نشان می‌دهد یک شکاف شناختی در بین معلمان ما با نسل جدید وجود دارد و در بحث تربیتی بسیار عقب هستیم.
این کارگردان با بیان اینکه ساخت مستند «کی‌پاپ» سه سال به طول انجامید، بیان کرد: ما در مسیر ساخت مستند متوجه شدیم که در حال حاضر یکسری شرکت خصوصی هستند که با مجوز به بهانه تولد یا رونمایی از آلبوم یک خواننده، کنسرت آنلاین «کی‌پاپ» را با فروش بلیط‌های گران‌قیمت برگزار می‌کنند.
کوثری با اشاره به اینکه دیر به موضوع کانون‌های هواداری رسیده است، خاطرنشان کرد: به نظرم این‌ مستند خیلی دیر ساخته شد زیرا الان موج هواداری از دانشگاه به مدارس ابتدایی رسیده است. ما در جریان ساخت این مستند از دختر 7 تا 32 سال تو کانون هواداری دیدیم. 
ذائقه نوجوانان را نمی‌شناسیم
وی به مدیران فرهنگی توصیه کرد: ما همچنان در ایران کی‌پاپر داریم و این به خاطر این است که تولیداتی برای نوجوانان نداریم و موسیقی و فیلم ما برای نسل نوجوان محتوایی ندارد و اگر هم محتوایی داشته باشد متناسب با نیازهای نوجوانان نیست.
این کارگردان در پایان گفت: پژوهش من همچنان درمورد قشر نوجوان و خلاء‌های آنها ادامه دارد و در مستند جدیدم هم به همین موضوع کانون هواداری می‌پردازم.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387654/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تونل زمان؛ دستبوسی محمدرضا پهلوی از ملکه دانمارک در سال 1338/ عکس

مناظره خداداد عزیزی مدیر تراکتور و اخباری سرمربی چادرملو درباره جنجال‌های یزد

واکنش خداداد عزیزی پس از تماشای فیلم جنجالی شجاع خلیل زاده مقابل چادرملو

آنتی اکسیدان ها چه می کنند؟

واکنش خداداد عزیزی به صحبت های اخباری سرمربی چادرملو درباره توهین به بیرانوند و شجاع

توضیحات خداداد عزیزی مدیر تراکتور درباره درگیری لفظی با هوادار چادرملو

واکنش اخباری سرمربی چادرملو به کسر یک امتیاز به دلیل توهین هواداران این تیم به بیرانوند و بازیکنان تراکتور

جزئیات جریمه نقدی و محرومیت افشین پیروانی مدیر پرسپولیس از زبان حسن زاده رئیس کمیته انضباطی

صحبت های حسن زاده درباره روش هوشمندانه باشگاه نساجی برای سپری کردن محرومیت ساکت الهامی!

حواشی بازی سپاهان و مس رفسنجان

کارشناسی داوری بازی سپاهان و مس رفسنجان

حسن زاده رئیس کمیته انضباطی: به دلیل اتفاقات بازی مقابل تراکتور از تیم چادرملو یک امتیاز کسر شد

حسن زاده: محرومیت یا عدم محرومیت شجاع خلیل زاده پس از بررسی مصدومیت او مشخص خواهد شد!

خداداد و پیروانی، جریمه فوق سنگین و محرومیت!

رای بازی جنجالی آلومینیوم- سپاهان آمد

اعلام برائت مهاجم استقلالی در پرونده سربازی

حسن زاده: خداداد عزیزی یک جلسه محروم شد که تعلیقی است و 200 میلیون تومان جریمه شد

مهدعلیا، زن سیاستمداری که از تبعید، پسرش را شاه کرد / پشت‌پرده اتهامات درباره روابط شخصی قدرتمندترین زن قاجار

نمای هتل Marina Bay Sands در سنگاپور

یک قلعه به سبک گوتیک در لیتوانی

معجزه بقا در سرمای منفی ده درجه

وقتی کشتن یک خوک باعث درگیری بین آمریکا و بریتانیا می‌شود!

مردی که یک‌شبه حافظ قرآن شد

طرز تهیه سوپ ماست و خیار؛ برای روز‌های گرم تابستان

عفونت ادراری در سالمندان

بیشترین علل دعوای زن و شوهر و راه حل‌های مؤثر آن

این کهکشان مارپیچ چشم نواز را ببینید!

در بزرگداشت عطار چه گذشت؟

ستاره استقلال بالاخره استوک‌هایش را پوشید

برایمان مهم نیست اگر قهرمان سری A نشویم!

انتقاد میثاقی از عملکرد چمنیان با تیم ملی نوجوانان

اینفوگرافی هفته بیست و ششم لیگ برتر ایران

طعنه میثاقی به بوژوویچ سرمربی استقلال: از کنفرانس بوژوویچ می شد دو فان فوتبال 120 ساخت!

حواشی بازی ملوان و خیبر

یک امتیاز از چادرملو کسر شد!

شاید تو ام اومدی کنارم نشستی

کمانچه و آواز استاد هابیل علی اف و استاد شجریان

دست قوه قضائیه برای برخورد با ابر بدهکاران بانکی بازتر شد

ماجرای دیوید کاپرفیلد، سرکرده باند دزدان پایتخت چه بود؟

معمای 16 ساله درباره ضربه مرگبار در درگیری خیابانی

پسر جوان، مظنون اصلی سقوط مرگبار دختر آرایشگر

‌قتل زن سالخوره با ضربه پیک نیک

حکم معلم‌ خاطی مدرسه سنندج تعلیق شد

تصاویر دیدنی از بزرگترین جونده ایران

گردشگری/ هفتمین روستای شگفت انگیز جهان!

وقتی سلطان کم می‌آورد و ترس دارد!

زیبایی خیره‌کننده ایستگاه راه‌آهن بیشه در لرستان

جزیره ابوموسی چگونه است؟

خودرویی که زیر فیل دوام آورد!

نوع متفاوتی از جنگل نوردی در اندونزی