آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه سوپ ماست و خیار؛ برای روز‌های گرم تابستان خانه داري

طرز تهیه سوپ ماست و خیار؛ برای روز‌های گرم تابستان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها /وقتی اسم سوپ به میان می‌آید ما روز‌های سرد زمستان می‌افتیم و ماست و خیار هم که خنکای نشتن در سایه و خوردن ماست و خیار سرد در روز‌های داغ تابستان است. اما اهالی ترکیه هم مثل ما و یونانی‌ها اهل ماست و خیارند. ترک‌ها از قرن‌ها پیش یک پیوند زیبا میان این دو غذای سبک و خوشمزه برقرار کرده‌اند و اسمش را هم گذاشته‌اند سوپ ماست و خیار که خوردن این سوپ خوشمزه را به شما در روز‌های داغ تابستان توصیه می‌کنیم. طرز تهیه سوپ ماست و خیار خوشمزه ترکیه‌ای را از کتاب آشپزی مشهور The Australian woman"s weekly cookbooks در این مطلب بخوانید.
مواد لازم برای 6 نفر
آب مرغ: 2 لیتر (8 لیوان فرانسوی دسته‌دار) برنج: 150 گرم (3/4 لیوان فرانسوی دسته‌دار) خیار: 250 گرم (پوست گرفته و ریز خرد شده) نمک: 1 قاشق چایخوری ماست چکیده یا ماست یونانی سفت: 2 لیوان فرانسوی دسته‌دار تخم مرغ: 2 عدد کره: 60 گرم فلفل پاپریکا: 2 قاشق چایخوری نعنا تازه: به مقدار دلخواه، ساطوری خرد شده

آریا بانو


طرز تهیه
مرحله اول: طرز تهیه سوپ ماست و خیار خوشمزه ترکیه‌ای برخلاف ماست و خیار مجلسی ایرانی نیاز به پخت دارد، یک چیزی مثل آش دوغ اردبیلی و ترکی. اما شاید برای شما این سوال پیش بیاید که مگر خیار را می‌شود پخت؟ شما طعم کدو سبز رنده شده را در ماست به صورت سرد امتحان کرده‌اید؟ طعم لذیذی دارد. طعم خیار هم به کدو نزدیک است، پس همان‌طور که کدو به صورت گرم و سرد لذیذ است خیار را هم می‌شود با همان کیفیت بپزید و لذت ببرید. برای تهیه این سوپ می‌توانید از ماست خانگی هم استفاده کنید.
ابتدا آب مرغ را در یک قابلمه بریزید و روی شعله گاز قرار دهید تا به جوش بیاید و قل قل کند. حالا برنج را اضافه کنید و هم بزنید. به مدت 15 دقیقه برنج را در آب مرغ بپزید تا برنج نرم شود. در این فاصله خیار‌های خرد شده را در یک صافی یا آبکش بریزید، روی آن‌ها نمک بپاشید و 15 دقیقه زمان دهید تا مزه‌دار شوند. حالا خیار‌ها را با آب سرد آبکشی کنید و صبر کنید تا آب‌شان کاملا کشیده شود.
مرحله دوم: در یک کاسه بزرگ ماست چکیده یا یونانی و یا ماست خانگی و تخم مرغ را با هم ترکیب کنید و خوب هم بزنید تا کاملا یکدست شوند. حالا به این ترکیب یک لیوان از مخلوط آب مرغ و برنج را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا ترکیب شوند.
مرحله سوم: در مرحله بعد ترکیب مایه ماست که با آب مرغ و برنج ترکیب شده را به باقی مانده آب مرغ و برنج در قابلمه اضافه کنید و روی شعله ملایم گاز مرتب هم بزنید. مراقب باشید که این ترکیب جوش نیاید و قل قل نکند. به همین دلیل لازم است روی شعله ملایم گاز به مدت 1 ساعت بپزد و مرتب هم بزنید که به خاطر ماست ته نگیرد.
مراقب باشید سوپ به حالت جوش نرسد، چون در این صورت بریده بریده می‌شود. در این فاصله در یک قابلمه کوچک یا شیرجوش کره را روی حرارت ملایم گاز آب کنید، ادویه این ماست و خیار پاپریکا است پس به کره، فلفل پاپریکا اضافه کنید و به مدت 2 دقیقه هم بزنید. سپس 1 قاشق غذاخوری نعنای تازه را به آن اضافه کنید و 1 دقیقه دیگر هم بزنید. به جای نعنا تازه از نعنا خشک هم می‌توانید استفاده کنید.
مرحله چهارم: وقتی سوپ به غلظت مناسب رسید و خوب غلیظ و جا افتاده شد شعله گاز را خاموش کنید. موقع سرو سوپ در هر پیاله یا بشقاب مقداری از ترکیب کره و پاپریکا و نعنا و خیار خرد شده بریزید و سوپ ماست و خیار خوشمزه ترکیه‌ای را با آن تزیین کنید. در صورت تمایل نعنا تازه هم می‌توانید اضافه کنید. مقدار کالری سوپ ماست و خیار ترکیه‌ای برای هر نفر 134 کالری است. ترک‌ها این سوپ را با نان پیتا یا نان تست میل می‌کنند و در کنارش هم سالاد تبوله می‌گذارند.

آریا بانو


نکته بسیار مهم
اگر طعم خیار را در این سوپ نمی‌پسندید به جای خیار از اسفناج استفاده کنید. در این صورت اسفناج‌ها را در کره و پاپریکا تفت دهید و به سوپ به عنوان یکی از انواع ماست و خیار مجلسی مناسب مهمانی اضافه کنید.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1388408/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

وقتی خمیازه کشیدن خطرناک‌ می‌شود

سفر در زمان؛ «مرد مصری در حال سیگار کشیدن بر فراز اهرام ثلاثه»؛ سال 1360

سفر علی نظری جویباری به هلند؛ بازدید از امکانات برای اردوی تابستانی یا انتخاب سرمربی جدید؟

آسنسیو امشب امری را تا مرز سکته برد!

خوش شانسی بارسا؛ مدافع دورتموند کامبک را خراب کرد

هافبک پرتغالی منچسترسیتی نیز راه دی بروینه را پیش خواهد گرفت؟

منچسترسیتی رقیب لیورپول در راه جذب ستاره بورنموث

بازگشت یک اسطوره؟ تماس شالکه با رائول برای هدایت این تیم در فصل آینده

برنامه کارتال برای تقویت پرسپولیس مشخص شد

شب باشکوه ولی تلخ سرو گیراسی مقابل بارسلونا؛ مهاجم دورتموند بهترین گلزن لیگ قهرمانان شد

کریم بنزما برای قهرمانی بازگشت

دوومیدانی نوجوانان آسیا؛ یک برنز برای ایران در روز نخست

فرداشب هم‌زمان طرفدار اینتر و بایرن هستم!

بالاتر از صلاح، دروگبا و اتوئو؛ گیراسی تاریخ‌ساز می‌شود

هشدار برای بارسا؛ دورتموند استارت معجزه را زد!

تلاش نساجی برای بقا و نبرد بی‌دغدغه‌ها!

صعود نماینده امارات به فینال لیگ قهرمانان آسیا

دورتموند 3-1 بارسا؛ وداع باشکوه بی‌وی‌بی

حذف آبرومندانه شاگردان اونای امری از لیگ قهرمانان اروپا

چلسی در آستانه کاهش شدید در بودجه نقل و انتقالاتی خود

گل اول بارسلونا به دورتموند روی گل به خودی

گل سوم استون ویلا به پاری سن ژرمن توسط کنسا

هتریک گیراسی؛ گل سوم دورتموند به بارسلونا

گل مردود یولیان برانت به بارسلونا

بارسا اسیر دیوار زرد؛ دورتموند نصف راه را رفت!

ترکیب احتمالی استقلال؛ آخرین فرصت برای برد!

دبل گیراسی؛ گل دوم دورتموند به بارسلونا

زلزله 6 ریشتری در کالیفرنیا آمریکا

روش صحیح استفاده از پرچم صهیونیست‌ها

تصاویری از شهر لس‌آنجلس که شاید تا امروز ندیده‌اید!

علم نور است!

عصاره قلم، معجزه ای برای سلامت بدن

چرا بی حوصله ام؟ درمان بی حوصلگی و بی حالی

کدام افراد مشهور تا کنون با بلواوریجین به فضا رفته‌اند؟

شعرخوانی زیبا از مهران مدیری

دورسون: پرسپولیس دوم شدن را بلد نیست!

آرتتا: رئال کامبک‌هایش را مدیون کیفیت و شانس بوده

گل اول پاری‌سن‌ژرمن به استون ویلا توسط اشرف حکیمی

گل اول دورتموند به بارسلونا توسط سرهو گیراسی

گل دوم پاری سن ژرمن به استون ویلا توسط نونو مندز

گل اول پاری سن ژرمن به استون ویلا توسط حکیمی

«محسن تنابنده» ویدئویی از همسر و فرزندانش منتشر کرد

ایده سریال «پایتخت» چطور لو رفت؟

بازیگران «خط قرمز» بعد از 24 سال چه تغییراتی کردند؟

گریم زخمی فرشته حسینی برای یک فیلم!

فریدون جیرانی: گفتند «مارمولک» جامعه را نابود کرده ولی اتفاقی نیفتاد!

چهره ها/ استایل شیک خانم بازیگر سریال «آوای باران»

روایت «شهاب حسینی» از دریافت جایزه بهترین بازیگر مرد در جشنواره کن 2016

اجرای احساسی محمد علیزاده در برنامه «صداتو»

پیگیری کمبود برخی داروهای حیاتی