آریا بانو

آخرين مطالب

چرا در فصل بهار سرما می‌خورید؟ پزشکي

چرا در فصل بهار سرما می‌خورید؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر / حتماً تاکنون بر اساس تجربه دریافته‌اید که همه‌ساله و با پایان زمستان و فرارسیدن بهار، به میزان بیشتری مریض شده و سرما می‌خورید. این اتفاق صرفاً برای شما رخ نداده و بیشترین میزان سرماخوردگی در فصل‌های پائیز و بهار رخ می‌دهد.
حتماً تاکنون بر اساس تجربه دریافته‌اید که همه‌ساله و با پایان زمستان و فرارسیدن بهار، به میزان بیشتری مریض شده و سرما می‌خورید. این اتفاق صرفاً برای شما رخ نداده و بیشترین میزان سرماخوردگی در فصل‌های پائیز و بهار رخ می‌دهد.
در حقیقت بر اساس تحقیقات انجام‌شده، بیشترین میزان شیوع سرماخوردگی متعلق به پاییز بوده و در ادامه بهار در رتبه دوم قرارگرفته است. به اعتقاد کارشناسان، دلایل متعددی موجب بروز این مساله می‌شوند.
به باور دکتر بردلی چیپس (Bradley Chipps) مدیر کالج آلرژی، آسم و بیماری‌های سیستم ایمنی آمریکا در فصول بهار و پاییز میزان حساسیت فصلی افزایش پیداکرده و بدن افراد برای ابتلا به عفونت‌ها مستعدتر می‌شود.
در این شرایط التهاب بینی که به دلیل حساسیت پدید آمده است، کار ویروس‌ها را برای ورود و انتشار از طریق بینی راحت‌تر می‌کند. از سوی دیگر سیستم ایمنی بدن شما براثر بروز حساسیت و آلرژی، درگیر شده و بنابراین منابع دفاعی کمتری در بدن به‌صورت آزاد می‌توانند از شما در برابر بیماری‌ها محافظت کنند.
به‌این‌ترتیب حتی اگر شما حساسیت نداشته باشید نیز نوسانات فصلی هوا و عواملی مانند تغییر در فشار اتمسفر، دما و باد می‌تواند راه‌های هوایی و بینی شمارا تحریک کرده و به‌این‌ترتیب در برابر سرماخوردگی و عفونت‌ها ضعیف‌تر می‌شوید.
پژوهشگران همچنین اعتقاد دارند هم‌زمان با کاهش هوا، سرماخوردگی شایع‌تر می‌شود. نتایج یک پژوهش در دانشگاه ییل نشان می‌دهد که کاهش هفت‌درجه‌ای دمای محیط می‌تواند توانایی بدن شما را در برابر تکثیر ویروس سرماخوردگی کاهش دهد.
در فصول بهار و پاییز میزان حساسیت فصلی افزایش پیداکرده و بدن افراد برای ابتلا به عفونت‌ها مستعدتر می‌شود. در این شرایط التهاب بینی که به دلیل حساسیت پدید آمده است، کار ویروس‌ها را برای ورود و انتشار از طریق بینی راحت‌تر می‌کند.
از سوی دیگر سیستم ایمنی بدن شما براثر بروز حساسیت و آلرژی، درگیر شده و بنابراین منابع دفاعی کمتری در بدن به‌صورت آزاد می‌توانند از شما در برابر بیماری‌ها محافظت کنند.
آکیکو ایواساکی (Akiko Iwasaki) استاد زیست‌شناسی و ایمونولوژی در دانشکده پزشکی بیل در این رابطه می‌گوید: «هر بار که بدن ما در معرض عفونت قرار می‌گیرد، تلاش می‌کنیم با ترشح اینترفرون ها، که برای مسدود کردن ویروس‌ها مهم هستند، مقابله کند.»
ما متوجه شدیم که اگر درجه حرارت محیط را از 37 درجه به 33 درجه سانتی‌گراد کاهش دهید، این تغییر می‌تواند قدرت سیستم ایمنی را کاهش داده و ویروس‌ها مجدداً تکثیر شوند. این موضوع به‌خوبی نشان می‌دهد که چرا در فصل پاییز آمار سرماخوردگی بیشتر می‌شود.
اما دلیل رخ دادن این موضوع در فصل بهار چیست؟
به گزارش سیناپرس؛پرفسور آکیکو ایواساکی در پاسخ به این سؤال می‌گوید: «احتمالاً دلیل شیوع سرماخوردگی در فصل بهار این است که هوا اندکی گرم‌تر شده و به همین دلیل مردم تمایل بیشتری به خروج از خانه و قرار گرفتن در هوای آزاد پیدا می‌کنند.
از سوی دیگر هوا هنوز به‌خوبی گرم نشده و در نوسان بوده و به‌این‌ترتیب ویروس سرماخوردگی فرصت مناسبی برای رشد و تکثیر پیدا می‌کند. در شرایطی که افراد در دمای 10 درجه بالای صفر در فصل پائیز در خانه‌مانده و برای خروج از منزل لباس‌های گرم می‌پوشند، در فصل بهار و در همین دما به‌راحتی بیرون آمده و حتی فعالیت‌های ورزشی مانند دویدن یا دوچرخه‌سواری را انجام می‌دهند.»
به باور کارشناسان، یکی دیگر از دلایل افزایش سرماخوردگی در فصل بهار، افزایش سفرها بوده که موجب انتقال بیشتر بیماری‌ها می‌شود.
به اعتقاد پرفسور آکیکو ایواساکی، اقداماتی از قبیل گرم نگه‌داشتن بینی، پوشاندن سروصورت، شستن مرتب دست‌ها به‌ویژه قبل از غذا خوردن یا مالش چشم‌ها بهترین راه برای جلوگیری از نفوذ میکروارگانیسم‌ها به بدن شما هستند. نتایج یک مطالعه جدید نیز نشان می‌دهد که مکمل‌های ویتامین D می‌تواند به شما در محافظت از سرماخوردگی و آنفولانزا کمک کند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1387163/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلیه خوک از بدن یک زن خارج شد!

آمار عجیب گلزن صدرنشین در مسیر صعود

خلاصه بازی یوونتوس 2 - لچه 1

پیولی: هواداران النصر رویای قهرمانی آسیا را می‌بینند

سفر به عصر قاجار؛ از تشییع جنازه در تهران تا عروسی در چهارمحال و بختیاری

زیبایی به قیمت جان؛ تزریق فیلر به بیکینی و باسن/ ویدئو

تاثیرگذاری نوراللهی در گل الوحده مقابل الوصل

مولر: رفتنم به دورتموند یک شوخی است

عصبانیت مدیر بایرن؛ به خاطر اشتباه کیم گل خوردیم!

بحران پنهان سلامت؛ بیمه ها دندان ها را رها کرده‌اند

گل اول بارسلونا به لگانس توسط خورخه سائنس

کمپانی: اگر هوادار بودم بلیت این بازی را می‌خریدم!

سقوط تیم جنجالی قطعی شد!

تراکتور: صدرنشین، بهترین حمله و کمترین گل خورده!

از ریاض تا النصر؛ Siuuuuuuuuu!

جاده چالوس زیبا

استغاثه کار آدمای عاشق است!

معماری اصیل و دیدنی این بوتیک هتل در کاشان شما را شگفت‌زده می‌کند!

فیلمی تکان‌دهنده از ترکیدن جسد نهنگ در ساحل؛ باران خون و روده!

فیلتر منقار فلامینگو

توهم خودسیندرلا پنداری

ربات انسان‌نمای اطلس فیلم‌بردار شد

استقلال خوزستان 2 میلیارد تومان جریمه شد

خلاصه بازی آرسنال 1 - برنتفورد 1

منچستریونایتد جود بلینگام بعدی را می‌خواهد!

گل اول النصر به الریاض توسط رونالدو

سوپر گل رونالدو؛ دبل کریستیانو رونالدو در بازی امشب النصر مقابل الریاض

گل دوم یوونتوس توسط کنان ییلدیز در دقیقه 34

خواستگاری رفتن حبیب توی بیمارستان

چهره ها/ پربازدیدترین تصویر از پشت صحنه «تاسیان»

بانو سوسانو و همسر مشهورش در یک قاب عاشقانه

مهم‌ترین مشکلات دندان‌پزشکی چیست؟

دی‌ جی‌ علی گیتور: قسمت نشد با دختر ایرانی ازدواج کنم

پرداخت وام به بازنشستگان دوباره از سرگرفته شد

سرما به کشور باز می‌گردد

38 روز صبر عکاسان برای «استاد تغییر چهره»

پیاده شدن عجیب یک دختر هندی از قطار در حال حرکت

ایستگاه راه آهن بیشه لرستان

لانه زاغ در خانه؛ فال نیک در فرهنگ چین

شیرین‌ ترین چُرت دنیا

آناکوندای 8 متری؛ بزرگترین مار جهان در جنگل‌های آمازون

صبحانه با منظره دریاچه سنت موریتز در سوئیس

تا به حال لاکتورفری های لکه دار را دیده اید؟

نمایی زیبا از طبیعتِ ایسلند

قاتل کشنده زنبورهای عسل

گوناگون/ بیل گیتس چه مقدار از ثروت 101 میلیارد دلاری‌اش را به فرزندانش می‌دهد؟

ساندویچ گوشت و قارچ یک شام خوشمزه

چگونه به میکروب معده مبتلا می شویم؟

چرا انگیزه درس خوندن در فرزندم کاهش پیدا کرده؟

اگر پیش روانشناس می روید روانی نیستید!