آریا بانو

آخرين مطالب

پشت‌پرده سانسور کتاب‌ها در آمریکا سیاسی

پشت‌پرده سانسور کتاب‌ها در آمریکا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /بر اساس یافته‌های یک تحقیق جدید، 72 درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها در آمریکا از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی و مدیران کتابخانه‌ها صورت گرفته است.
انجمن کتابخانه‌های آمریکا (ALA) گزارش داده است که 72 درصد از درخواست‌ها برای سانسور کتاب‌ها از سوی گروه‌های فشار، نهادهای دولتی، مقامات منتخب، اعضای هیئت‌مدیره و مدیران کتابخانه‌ها مطرح شده‌اند و تنها 16 درصد از تلاش‌ها برای ممنوعیت کتاب‌ها توسط والدین و 5 درصد نیز توسط کاربران انفرادی کتابخانه‌ها صورت گرفته‌اند.
در گزارش سال 2025 با عنوان «وضعیت کتابخانه‌های آمریکا» که به تازگی منتشر شده، آمده است: «این درخواست‌ها برای حذف یا محدود کردن کتاب‌ها و سایر منابع کتابخانه‌ای، ناشی از احساسات مردمی یا خودجوش نیستند. اغلب تلاش‌های سانسور کتاب اکنون از سوی گروه‌ها و جنبش‌های سازمان‌یافته و ثروتمندی صورت می‌گیرند که مدت‌هاست در پی محدود کردن دسترسی به اطلاعات و اندیشه‌ها هستند.»
بسیاری از سازمان‌هایی که رهبری این حرکت سانسور کتاب را بر عهده دارند، گروه‌هایی تحت عنوان «حقوق والدین» هستند؛ برجسته‌ترین آن‌ها گروه «Moms for Liberty» است که پیوندهای محکمی با حزب جمهوری‌خواه دارد و به عنوان «افراطی» توصیف شده است.
پل باورز از اتحادیه آزادی‌های مدنی آمریکا (ACLU) در اواخر سال 2023 نوشت: «آن‌ها همیشه مادر نیستند، همیشه فرزندی ندارند، و قطعاً به آزادی برای دیگران اهمیتی نمی‌دهند.»
سهم کارزارهای سازمان‌یافته در تلاش برای سانسور کتاب‌ها در سال‌های اخیر به‌شدت افزایش یافته است. بین سال‌های 2001 تا 2020، گروه‌های فشار، اعضای هیئت‌مدیره، مدیران و مقامات منتخب به‌طور متوسط سالانه 46 عنوان را به چالش می‌کشیدند. اما در سال 2024، این رقم به 4٬190 عنوان رسید.
رایج‌ترین دلایل برای به چالش کشیدن کتاب‌ها شامل اتهامات مرتبط با محتوای مستهجن، وجود مضامین یا شخصیت‌های اقلیت‌ جنسیتی و بحث در مورد نژاد، نژادپرستی و عدالت اجتماعی بوده‌اند.
به گزارش گاردین، دبورا استون، مدیر دفتر آزادی اندیشه‌ انجمن کتابخانه‌های آمریکا گفت: «جنبش ممنوعیت کتاب‌ها، جنبش والدین نیست، بلکه جنبشی حزبی است که هدفش محدود کردن آزادی خواندن ماست.»
در این گزارش، فهرستی از 10 کتابی که در سال 2024 بیش از همه به چالش کشیده شده‌اند نیز منتشر شده است؛ از جمله آثار تونی موریسون و جان گرین. بیشترین چالش مربوط به کتاب «همه پسرها غمگین نیستند» است؛ کتاب خاطراتی نوشته‌ جورج ام. جانسون که درباره‌ تجربه‌ او به عنوان مردی سیاه‌پوست و متعلق به یک اقلیت جنسیتی در نیوجرسی و ویرجینیا است.
در ماه اوت سال گذشته، گروه «Moms for Liberty» دادخواستی به دادگاهی در نیویورک ارائه داد و خواستار صدور دستور قضایی برای حذف این کتاب از کتابخانه‌ یک مدرسه شد. در این دادخواست آمده بود که این کتاب «حاوی الفاظ رکیک و محتوای زننده» و «چندین مورد از جمله سوءاستفاده جنسی» است.
تعداد تلاش‌ها برای سانسور کتاب‌ها و دیگر منابع کتابخانه‌ای از سال 2023 تا 2024 کاهش یافته و از 1٬247 به 821 مورد رسیده که باعث کاهش تعداد کل کتاب‌های به چالش کشیده‌شده از 9٬021 به 5٬813 عنوان شده است.
به گفته انجمن کتابخانه‌های آمریکا، این کاهش ممکن است ناشی از گزارش‌نشدن موارد باشد یا به خاطر «سانسور از طریق حذف ضمنی»؛ بدین معنا که مثلاً کارکنان کتابخانه به دلیل ترس از جنجال، کتاب‌ها را در بخش‌های کم‌دسترس قرار می‌دهند.
همچنین، ممکن است این کاهش به دلیل محدودیت‌های قانونی جدید در مورد کتاب‌هایی با «مضامین بحث‌برانگیز» باشد که باعث شده این عناوین به‌طور کامل از کتابخانه‌ها حذف شوند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385452/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گل دوم لیون به منچستریونایتد توسط الکساندر لاکازتدر دقیقه 78

گل مردود طارق جرج؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

اخراج تولیسو؛ منچستریونایتد 2-2 لیون

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای نبرد با سپاهان

دو واکنش دیدنی کواسویچ؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

صحبت‌های هواداران ناراضی نساجی پس از شکست مقابل خیبر

خاطره‌بازی با ایران در المپیک پاریس 2024

گل اول لیون به منچستریونایتد توسط کورنتین تولیسو در دقیقه 71

پاسخ جالب امام خمینی (ره) که برای این روزها گفته شده است!

فرار از تله آفساید؛ الفتح 2-0 الاتحاد

گل مردود کوکوریا؛ چلسی 1-1 لژیا ورشو

آموریم: بازیکنان جلوی لیون باید مراقب اونانا باشند!

گل دوم منچستریونایتد به لیون توسط دالو

گل اول تاتنهام توسط سولانکه از روی نقطه پنالتی در دقیقه 43

آیا تمدید قرارداد با صلاح عاقلانه بود؟

واکنش روا به حواشی دیدار ایران - ازبکستان

اونانا از هواداران لیون انتقام گرفت!

سر‌توپ دیدنی گارناچو؛ منچستریونایتد 2-0 لیون

در میان غفلت مدافعان؛ چلسی 1-2 لژیا ورشو

سرپرست اداره کل بنیاد شهید اصفهان با خانواده جانباز شهید عرفان در کاشان دیدار کرد

پیام تسلیت مدیر کل بنیاد استان سیستان و بلوچستان در پی درگذشت مادر شهیدان نارویی

کشف مجسمه‌ای 7 هزار ساله شبیه به فرازمینی‌ها در کویت

شاهکار یانی در قطعه ای بیکلام به نام «بلبل»

استوری/ صلی الله علیک یا اباعبدالله

همه لذات آمریکا را سه طلاقه کردم!

واکنش جالب ورزشکار زن ایرلندی مقابل حریف صهیونیستش

صحبت‌های جالب یک مسیحی درباره اسلام

بازسازی ماجرای کم فروشی قوم شعیب (ع) در قرآن با استفاده از هوش مصنوعی

«شله کینه» شیرینی سنتی ایلام

دیسک قابلیت جا انداختن ندارد!

گل های رونده ای که دیوار حیاط و بالکن را رویایی می کنند

ستاره‌ای که اتم‌ها را متلاشی می‌کند

معرفی کتاب یک عاشقانه آرام؛ روایت زندگی و عشق ماندگار

راز قهرمانی مورینیو در چمپیونزلیگ؛ تنبلی ممنوع!

هشدار دقیقی به بازیکن‌های خیبر؛ موهایم سفید شد!

هواداران خیبر در پشت فنس ها دقیقی در خیبر بمان!

پیش‌بینی گلر ذوب از قهرمان؛ سپاهان یا تراکتور!

روایت روا از تغییر مربی‌ها در لیگ برتر

شوخی روا با نحوه گزارش گزارشگر شبکه تبریز

میلاد سرلک: امید داریم و باید 4 بازی باقیمانده را ببریم

گل اول منچستریونایتد به لیون توسط اوگارته

گل از روی نقطه پنالتی توسط پکهارت؛ چلسی 0-1 لژیا ورشو

برنز آسیا بر گردن دختر دونده ایران

داستان حسن صباح: معمار اولین سازمان تروریستی تاریخ

همای «پایتخت» کاراکتری که در سریال‌ها نیست؛ تکذیب‌های عجیب سیما!

اکران مردمی فیلم «صیاد» با حضور هومن برق‌نورد و نادر سلیمانی

نگاهی به کارنامه «سعید روستایی»/ کارگردانی که همه فیلم هایش درخشیدند

چرا «خشایار الوند» برای هنرمندان مهم است؟

چهره ها/ شوخی جالب مهدی قایدی با محسن تنابنده

چهره ها/ عجیب ترین و جالب ترین مانتویی که دیده‌اید!