آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه خانه داري

طرز تهیه آش ترش مازندرانی محلی و خوشمزه
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / آش ترش یکی از انواع آش‌های بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان می‌باشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران می‌باشد.
برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس سبزی آش را شسته و خرد می‌کنیم و چغندر‌ها را نیز پوست گرفته و خرد می‌کنیم. حبوبات را همراه با چغندر‌ها در قابلمه ریخته و می‌پزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه می‌دهیم کاملاً مغزپخت شوند.
سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه می‌کنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعم‌دهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقی‌مانده سیرداغ تزئین و سرو می‌کنیم.
مواد لازم برای 4 نفر
لوبیا چیتی 1 لیوان
عدس سبز 1 لیوان
سیر 6 عدد
باقلا 1 لیوان
جغندر 2 عدد کوچک
سبزی آش 500 گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش 1 قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایع به اندازه کافی
خیساندن حبوبات
ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتی‌ها را هر کدام جداگانه داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و تا سطح روی آن‌ها آب می‌ریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت 6 ساعت اجازه می‌دهیم تا خیس بخورند و در این زمان 2 الی 3 مرتبه آب هر کاسه را تعویض می‌کنیم تا نفخ آن‌ها نیز از بین برود
آماده‌سازی سبزی آش
سبزی آش را پاک می‌کنیم و می‌شوییم و داخل آبکش قرار می‌دهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن می‌ریزیم و ریز شده تحویل می‌گیریم و یا زمانیکه کاملا سبزی‌ها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آن‌ها را با چاقو خرد می‌کنیم.
خرد کردن چغندر
چغندر‌ها را می‌شوییم و پوست روی آن‌ها را می‌گیریم و مجددا آن‌ها را می‌شوییم و حلقه حلقه می‌کنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد می‌کنیم (اگر می‌خواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)
پخت اولیه حبوبات و چغندر
بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش می‌کنیم و روی آن‌ها را با آب شسته و شو می‌دهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آن‌ها را می‌ریزیم و چغندر‌ها را نیز اضافه می‌کنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد می‌ریزیم و درب قابلمه را می‌گذاریم.
اضافه کردن برنج
ابتدا حرارت را زیاد می‌کنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم می‌کنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندر‌ها پخته شدند، برنج را تمیز می‌شوییم و آب آن را خالی می‌کنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه می‌کنیم
افزودن سبزی و سیر
سپس 15 دقیقه بعد سبزی آش را اضافه می‌کنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمی‌گذاریم) و اجازه می‌دهیم تا سبزی آش نیز به مدت 30 دقیقه بپزد. سیر‌ها را پوست می‌گیریم و می‌شوییم و آن‌ها را به صورت خلالی خرد می‌کنیم.
سرخ کردن سیر
سپس داخل تابه‌ای روغن می‌ریزیم و روی حرارت کم قرار می‌دهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیر‌های خرد شده را داخل تابه می‌ریزیم و کمی تفت می‌دهیم و دیگر اجازه می‌دهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر می‌داریم و کنار می‌گذاریم.
حالا طعم آش را می‌چشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.
پایان پخت و سرو
مواد را خوب مخلوط می‌کنیم تا آش مزه دار شود و 15 دقیقه بعد شعله را خاموش می‌کنیم و اجازه می‌دهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسه‌ای می‌ریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین می‌کنیم. نوش جان

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رئیس سازمان نظام پزشکی: بسیاری از نخبگان میخواهند به کشور بازگردند

گوناگون/ نماد «تک‌چشم» در مصر باستان چه معنایی داشت؟

شیوه عجیب پیاده کردن ماشین از باربر

دزد گوشی که خیلی زود لو رفت!

واکنش جالب فیل ها نسبت به وقوع زلزله

استفاده از ربات ها برای سم پاشی در باغ

مقایسه جالب متروی آمریکا و چین

سس مایونز رژیمی با روغن زیتون اصل بی نظیره

این غذاها را با هم نخورید!

اهدای جایزه بانوی ورزش ایران توسط پزشکیان به «ناهید کیانی»

قهرمانی تاریخی تیم ملی بسکتبال زنان در غرب آسیا

لایک به «طلاق» در فضای مجازی/ زندگی تکراری شده بود!

نور چند دقیقه طول میکشه از خورشید به سیارات دیگر منظومه شمسی برسد؟

داستانک/نقل قول بد

وینیسیوس: رئال هنوز هم می‌تواند جام ببرد

سرلک: پرسپولیس باید چهار بازی را پیروز شود

باد و گلر ملی‌پوش علیه گلزنی ستاره یزد

سرآسیایی: ما هم جوان داریم، بدون شو آف!

رأی کسر امتیاز از چادرملو سریع و غیرمنطقی بود

انتقاد فن‌درفارت از رفتار رودیگر؛ او احمق است!

ساکت در بین هواداران نساجی: استعفا دادم!

وینگر سابق پرسپولیس و رد یک تئوری قدیمی!

بارسا امسال سه‌گانه می‌برد، ولی با تواضع!‏

آرزوی لیونل مسی برای خط دفاعی بارسلونا!

عیادت مدیرکل بنیاد مازندران با سه خانواده شهید در نکا

مادر شهیدان والامقام «پسندی» به فرزندان شهیدیش پیوست

سیده ملک خاتون؛ زن آهنین تاریخ ایران، اولین حاکم زن شیعی که بود؟

ویدیویی از بهرام افشاری به مناسبت پایان «پایتخت 7»

از حاشیه تا متن نمایش عمومی پایتخت7 در برج میلاد

نفوذ به مطبخ مادربزرگ‌ها در مستندی که صابر ابر ساخت!

از گره خوردن تولیدات سینمایی تا حواشی یک کنسرت رایگان

نگاهی به کیفیت چند سریال خانگی به بهانه شروع موفق «وحشی»

شوک گرانی دارو؛ بازنشستگانی که ترک درمان می‌کنند!

چالوس هم برف‌ بهاری را دید

اسلام دین سخت گیری نیست

4گوشه دنیا/ حبس ابد برای رئیس پلیس آمریکایی کودک آزار!

گرگ های قطبی در حال بررسی عکاسان حیات وحش

ماشین درحال آتش گرفتن رو از پمپ بنزین خارج کرد!

لذت آشپزی توی طبیعت وصف نشدنیه

تفاوت تنگی کانال نخاعی با دیسک بیرون زده

نگاه غلط به غریز جنسی در نوجوانان

جایزه 250 هزار دلاری برای کشف 1.5 میلیون شی پنهان در فضا

داستانک/ حکایت زندگی

کارتال، سرمربی پرسپولیس: نتوانستیم به خاطر مریضی در تمرین حاضر شویم

کارتال: می خواهیم فردا هواداران را خوشحال کنیم

کارتال: فردا برای بردن به زمین می رویم

کارتال: در بعضی بازی ها از قضاوت برخی داوران رضایت ندارم

سرمربی پرسپولیس: فردا با 11 نفر به میدان می رویم و با 11 نفر هم تمام می کنیم

سرمربی پرسپولیس: از بازی دادن بازیکنان جوان نمیترسم

کارتال: درباره بازیکنان مورد نیاز فصل آینده با باشگاه صحبت کردیم