آریا بانو

آخرين مطالب

از مصائب قد بلند/ این بیماری‌ها در انتظار افراد بلند قد پزشکي

از مصائب قد بلند/ این بیماری‌ها در انتظار افراد بلند قد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / ژنتیک، تغذیه، هورمون‌ها و محیط‌زیست هر کودک روی قد او در بزرگسالی تاثیر می‌گذارد. بررسی‌های محققان نشان داده است عواملی که تعیین‌کننده قد افراد هستند، روی میزان سلامتی آنها هم اثر می‌گذارند. اکنون محققان می‌گویند، بلندی یا کوتاهی قد تاثیر بسزایی در افزایش خطر بیماری‌های جدی مانند سرطان، ناراحتی‌های قلبی، دیابت نوع2 و آندومتریوز (رشد بافتی مشابه بافت رحم در خارج از رحم) و اختلال نعوظ دارد.
بررسی‌های محققان بریتانیایی در سال 2023 نشان داد ژن‌های مربوط به قد افراد، سلول‌های موجود در غضروف انتهای استخوان‌های کودکان را تنظیم می‌کنند و روی میزان رشد قد آنها اثر می‌گذارند. سلول‌های غضروفی در صفحات رشد استخوان که نزدیک دو طرف استخوان‌های بلند بدن، مانند بازوها و ساق‌های پا، قرار دارند، تکثیر شده و طول استخوان‌ها را تعیین می‌کنند.
وقتی رشد افراد (پسرها در 18 یا 19 و دخترها در 14 یا 15 سالگی) تکمیل می‌شود، این صفحات رشد به استخوان‌های سخت و محکم تبدیل می‌شوند. اما اگر تغذیه افراد در سن رشد، مناسب نباشد، این غضروف‌ها به ظرفیت‌های کامل خود دست نمی‌یابند.
از طرفی، انسان‌شناس و زیست‌شناس محققی به نام توماس ساماراس از آمریکا، پس از بررسی حداقل 3600 بازیکن بیس‌بال مرد به این نتیجه رسید،‌ هرچه قد این مردها بلندتر بود، متوسط عمر کوتاه‌تری داشتند. درواقع در برابر هر اینچ (2.54 سانتی‌متر) قد بلندتر، یک سال از عمر افراد کمتر شده بود.

آریا بانو


در بررسی‌های دیگر در کشورهای اروپایی مشخص شد، افراد کشورهای قدکوتاه‌تر بیش از کشورهای قدبلندتر (77 به 48 در هر میلیون نفر) به صدسالگی می‌رسند.
یکی از جدی‌ترین بیماری‌های افراد قدبلند، ابتلا به سرطان است. موسسه کارولینسکا در سوئد، پس از بررسی‌های خود به این نتیجه رسید، در برابر 10 سانتی‌متر قد بلندتر، زنان و مردان به‌ترتیب 18 و 11 درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان هستند. بنابه گفته محققان این موسسه، افراد قدبلندتر، سلول‌های بیشتری در بدن دارند که به سلول‌های سرطانی تبدیل می‌شوند و این موضوع می‌تواند یکی از دلایل ابتلای بیشتر قدبلندها به انواع سرطان باشد.
همچنین وجود هورمون‌های رشد بیشتر ممکن است رشد سلول‌های سرطانی را شدت بخشد.
برخی دیگر از محققان، ابتلا به سرطان‌های تیروئید، مقعد، کلیه، آندومتریال، روده بزرگ، پروستات، تخمدان و سینه در افراد قدبلند را بیش از افراد قدکوتاه می‌دانند. به نظر می‌آید وجود فاکتور رشد شبیه انسولین (IGF-I) که تکثیر سلولی را به‌شدت افزایش می‌دهد علت این مشکلات باشد.
درضمن بررسی‌ها نشان داده، قد بلند می‌تواند خطر نامنظم شدن ضربان قلب و ایجاد لخته خون در رگ‌های کرونروی را افزایش دهد.
همچنین بررسی‌های روانشناختی نشان داده است افراد قدبلند بیش از افراد قدکوتاه‌ مستعد خودکشی هستند.
با وجود این بیماری‌ها که احتمال دارد گریبان افراد قدبلند را بیش از افراد قدکوتاه بگیرد، نباید نگرانی به دل راه داد. زیرا سبک زندگی سالم و ورزش منظم، از خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها می‌کاهد.
منبع:
dailymail

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1383756/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سانحه رانندگی در جاده کندوان؛ 2 نفر کشته و چهار تن مصدوم شدند

فردا، آخرین مهلت ثبت‌نام نوبت دوم کنکور

قتل فجیع پدر به دست پسر؛ غافلگیری قاتل حین آتش زدن جسد

داستان یکدستی زدن باربد به خسرو‌پرویز

فرودگاه هیترو؛ یکی از شلوغ‌ترین فرودگاه‌های جهان

اسپاگتی باید اینجوری درست بشه

میخچه پا چیست و چگونه درمان می‌شود؟

چطور فیبروم‌ها را کوچک کنیم؟

چرا هوش مصنوعی نمی‌تواند رانندگی کند؟

چگونه باکتری ها می توانند به ساخت و نگهداری شهرها در ماه کمک کنند

نویسنده روس: «قاسم سلیمانی» را به جوانان روسیه معرفی می‌کنم

ورود بازیکنان باتجربه تراکتور به ماجرایی که می‌تواند قهرمانی را بگیرد

آغاز نشست‌های کارشناسی فدراسیون‌های ورزشی در سال جدید

دورخیز نوجوانان فولاد برای قهرمانی در لیگ برتر فوتبال

رونی: مسی بهترین بازیکن تاریخ است و بارسلونا بهترین تیم

ساویو روبرتو: به موفقیت با استقلال فکر می‌کنم

جدال جلال مقامی و بهرام زند بر سر «شرلوک هولمز»

سکانس آخر بازیگران مهاجرت کرده/ داغ بودیم و نفهمیدیم

آهنگ جدید/ «برای تو» با صدای بابک مافی

آواز خواندن «سالار معمولی» در پشت‌ صحنه پایتخت

خواننده سرشناس صدایش را از دست داد

پویش نه به تصادف چقدر اثر داشت؟

هشدار جدی پلیس به اراذل و قاچاقچیان

آماری از اتباع مجاز و غیر مجاز افغانستانی در کشور

روایت رادان از دستگیری 6 نفر از اراذل معروف تهران

بشکند دستی که ویران کرده این گلخانه را

نقش سیگار و الکل در تشدید خطر نوعی سرطان در زنان

آزمایش فوق حساس کریسپر برای تشخیص عوامل بیماری‌زا در چند دقیقه

علی دهباشی در بیمارستان

دستیار نکونام: امضای جواد در توافقنامه جعلی است!

ریخت و پاش 5 برابری استقلال به پای بازیکن درجه 4

تیم ملی جوانان ایران تا اطلاع ثانوی تعطیل شد!

روستوف در انتظار تعیین وضعیت مصدومیت محمد محبی

1000 دیدار حضوری با خانواده شهدا و ایثارگران در سال 1403

نشست رئیس پلیس راهور فراجا با رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

نوشته ای به مناسبت سالگرد رفتن کیومرث پوراحمد

چهره ها/ جشن تولد 72 سالگی عبدالرضا اکبری در کنار پسر و عروس

یک تانکر حمل گاز‌ در خیابان انقلاب زاهدان دچار آتش‌سوزی شد

حکمت/ جستجوى ادب بهتر از جستجوى طلاست

تقویم تاریخ/ تخریب بقاع متبرکه‏ ائمه‏ بقیع(ع) در مدینه‏‌ی منوره توسط وهابیون

سالاد ترندی که همه دنبال دستورش هستن!

علت اصلی افزایش طلاق

ابتکار جدید ناسا برای تصفیه آب مریخ

به‌جای «کلین ‌شیت» چه بگوییم؟

سرمربی اسبق سپاهان: حواشی در فوتبال ما از مسائل فنی جذاب‌تر است

پیغام مهمی که انگیزه پرسپولیس را زنده کرد!

شادی تراکتور و غم بزرگ برای استقلال

سوارز: من در مثلث ام‌اس‌ان حکم الاغ را داشتم!

سریال پایتخت 7 انتظارات را برآورده نکرد!

چهره ها/ استوری عجیب مجید واشقانی درباره مذاکره ایران و آمریکا