آریا بانو

آخرين مطالب

صابر ابر؛ بازیگری که یک سال روی صحنه ماند فرهنگی هنری

صابر ابر؛ بازیگری که یک سال روی صحنه ماند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / در میان چهره‌های شناخته‌شده‌ای که سال گذشته روی صحنه بودند، صابر ابر جزو معدود بازیگران مشهوری است که تقریبا تمام سال 1403 را در تئاتر سپری کرد. او سال گذشته به عنوان بازیگر، کارگردان و تهیه‌کننده، حضوری پررنگ در تئاتر داشت.
صابر ابر جزو بازیگرانی است که علاوه بر آموزش هنرجویان، گاهی هم سراغ کارگردانی و تهیه‌کنندگی در تئاتر می‌رود. او سال گذشته دومین تجربه خود را در زمینه کارگردانی تئاتر روی صحنه برد و با اجرای نمایش «امشب به صرف بورش و خون» به مدت 9 ماه در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رفت. حالا هم قصد دارد همین نمایش را روزهای ششم و هفتم فروردین سال 1404 در شهر رشت روی صحنه ببرد.
بازار


ابر از اواخر فروردین سال گذشته با کارگردانی و بازی در نمایش «امشب به صرف بورش و خون» در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب روی صحنه رفت. تابستان سال گذشته تهیه‌کنندگی نمایش «خاطره تحمل‌ناپذیر یک همهمه نامفهوم» به کارگردانی الهام کردا را بر عهده گرفت و پاییز نیز در سومین دور اجرای نمایش «مالی سویینی» به کارگردانی مرتضی میرمنتظمی به ایفای نقش پرداخت.

نمایش «بیست و یک بار مردن در سی روز»
تماشاگران قدیمی‌تر تئاتر به یاد دارند که صابر ابر، زمستان سال 91 اولین تجربه خود را در زمینه کارگردانی تئاتر با اجرای نمایش «بیست و یک مردن در سی روز» در تماشاخانه ایرانشهر به انجام رساند. این نمایش با بازی مهناز افشار و ستاره پسیانی روی صحنه رفت اما نمایشی که سبب شد صابر ابر برای چندین ماه متوالی تجربه کارگردانی را به انجام برساند، دومین تجربه اوست؛ «امشب به صرف بورش و خون» که متن آن را مهدی یزدانی خرم با اقتباس از داستان «نازنین» نوشته داستایوسکی به نگارش درآورد. او برای این اقتباس از ترجمه یلدا بیدختی استفاده کرد.
با اجرای این نمایش، صابر ابر از اواخر فروردین سال 1403 روی صحنه رفت؛ حضوری که تا اسفند ماه ادامه داشت. البته این حضورِ یک ساله، پی در پی نبود و این نمایش در مقاطع گوناگون و به مدت 9 ماه و اغلب به صورت دو نوبت در هر روز روی صحنه رفت. شاید ابر خودش هم پیش‌بینی نمی‌کرد دومین تجربه کارگردانی‌اش با چنین اقبالی رو به رو شود. تا جایی که این نمایش که در سالنی نه چندان بزرگ اجرا داشت، در مدت 9 ماه 301 بار روی صحنه رفت و با جذب 78 هزار و 924 تماشاگر به فروشی برابر با 19 میلیارد و 935 میلیون و 893 هزار تومان دست پیدا کرد.
«امشب به صرف... » داستان زن جوانی است که بعد از خودکشی‌اش، همسرش خاطراتی را از زندگی مشترک‌شان بازگو می‌کند.

آریا بانو

نمایش «امشب به صرف بورش و خون»
ابر خود که در این نمایش که یک تک‌گویی بلند یک ساعته بود، به ایفای نقش پرداخت و البته از همراهی فاطمه نقوی، بازیگر باسابقه تئاتر نیز بهره جست و این نمایش با حضور هردو آنان روی صحنه رفت.
تابستان سال گذشته، صابر ابر تهیه کنندگی نمایش «خاطره تحمل‌ناپذیر یک همهمه نامفهوم» را بر عهده گرفت. نمایشی که متن آن را الهام کردا با نگرشی بدون تعصب به مجموعه آثار ساموئل بکت نوشت و خود آن را کارگردانی کرد و صابر ابر نیز به عنوان تهیه‌کننده در کنارش حضور داشت. این نمایش با حضور گروه نسبتا پرشماری از بازیگران جوان در سالن ملک روی صحنه رفت.

آریا بانو

نمایش «خاطره تحمل ناپذیر یک همهمه نامفهوم»
پاییز سال گذشته برای ابر با نمایش «مالی سویینی» همراه شد. نمایشی، نوشته برایان فریل که با ترجمه حمید احیا و کارگردانی سید مرتضی میرمنتظمی در تالار وحدت روی صحنه رفت. این نمایش نیز در سومین دور اجرای خود، همچنان با استقبال مخاطبان رو به رو شد. «مالی سویینی» از نهم آبان ماه تا 30 آذر سال گذشته روی صحنه ماند و اگر تالار وحدت، دی ماه در اختیار نمایش دیگری قرار نمی‌گرفت، می‌توانست به اجرای خود ادامه بدهد.
ابر در این نمایش در کنار الهام کردا، علی سرابی و عباس جمالی روی صحنه رفت.

آریا بانو

نمایش «مالی سویینی»
از آنجاکه «مالی سویینی» در تالار وحدت اجرا داشت و «امشب به صرف بورش و خون» در باغ کتاب روی صحنه می‌رفت، امکان اجرای همزمان این دو نمایش میسر نبود. به همین دلیل اجرای «امشب به صرف ...» در آن مقطع متوقف شد. با این حال این نمایش بعد از این وقفه، دوباره در همان باغ کتاب اجراهای خود را از سر گرفت.
در دهه‌های گذشته اتفاق عجیبی نبود که یک بازیگر حرفه‌ای به مدتی طولانی روی صحنه بماند، اما در یکی دو دهه اخیر، به ویژه با گسترش شبکه نمایش خانگی که سبب شده اغلب چهره‌های شناخته شده مشغول بازی در محصولات پلتفرم‌های گوناگون باشند، حضور مداوم یک بازیگر مشهور در تئاتر، به اتفاقی قابل توجه تبدیل شده است.
صابر ابر سال نو را هم با تئاتر آغاز می کند. او فردا و پس فردا ـ ششم و هفتم فروردین ماه ـ همزمان با روز جهانی تئاتر، نمایش «امشب به صرف بورش و خون» را در تالار مرکزی رشت روی صحنه می‌برد تا تماشاگران این شهر نیز سهمی از اجرای نوروزی تئاتر و البته روز جهانی تئاتر داشته باشند.
قرار است بخش دوم سه گانه او، بهار امسال نیز در پردیس تئاتر و موسیقی باغ کتاب اجرای خود را آغاز کند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1378667/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

قلی‌زاده پرسپولیسی می‌شود؟

بارسا از همین می‌ترسید؛ اولمو مصدوم شد!‏

عالیشاه فردا در اختیار تیم پزشکی است!

اصرار اورونوف؛ می‌خواهم برای پرسپولیس بازی کنم!

شب شانس اولمو؛ گلزنی بعد از تکرار پنالتی

گالری تراکتور؛ تا صدرنشین‌اید بخندید!

گل اول بارسلونا به اوساسونا توسط فران تورس

گل دوم بارسلونا به اوساسونا توسط دنی اولمو از روی نقطه پنالتی

افزایش جمعیت افغانستانی‌ها در ایران واقعیت دارد؟

7 فوتی و مصدوم در پی برخورد دو پژو

اولین حرف‌های یحیی در مورد جادوگری!

فلیک: رافینیا یکشنبه بازی می‌کند

تاریخچه بزرگ‌ترین شهرک بتنی تهران/ مدرن‌ترین شهرک پایتخت چگونه ساخته شد و چرا «اکباتان» نام گرفت؟

مرگ شاه 9 ساله چطور تاریخ ایران را تغییر داد؟‌ / ملکه‌ای که بر تخت نشست اما نتوانست ساسانیان را نجات دهد

تلویزیون از مخاطبان سریال «پایتخت» انتقام گرفت!

«نقی» به جای پودر سیر بو گیر کفش تو ریخت تو غذا!

نقی و خواستگار جدید کارشون به کتک کاری رسید!

وقتی برنامه خواستگاری تبدیل به ختنه سورون شد!

«سالار» جلوی چشمای هما از دستش رفت!

برخورد مرگبار دو خودروی پژو

تیراندازی به عوامل گشت انتظامی ایرانشهر؛ یک مامور شهید شد

بی تفاوتی عجیب برخی چهره ها در برابر جنایات رژیم صهیونیستی

نگذاشتند آن طوری که حضرت امیر می‌خواست‌ حکومت تشکیل بدهد

بریزیم دور این حرف‌ها را...

نطفه حرام رژیم غاصب‌ صهیونیستی این‌گونه بسته شد

تلاوت دلنشین هفت مقام از 7 قاری مشهور

این خوراکی ها خطر تشکیل سنگ کلیه را افزایش می‌دهد

دستاورد دانشمندان؛ توسعه فناوری جدیدی برای رساندن صدا به فردی خاص در جمعیت

دو خط کتاب/ می‌خواهم سهمم را ببخشم

فولاد در مسیر شگفتی مقابل غول پرستاره!

خودکشی رحیم به خاطر ازدواج سارا

به‌مناسبت هفتم فروردین سالروز تولد خسرو شکیبایی

اختلاف بالای بازدید «پایتخت 7» و سریال نوروزی «مرهم»

تلاوت نوستالژیک زنگ قرآن دبستان

مخالفت شدید خانواده با حفظ قرآن!

حقوق فرزندان بر گردن والدین

تأثیری که فکرشو هم نمی‌کرد!

نماهنگی برای کودکان فلسطین

استوری/ بکشید ما را...

طرز تهیه جوجه چینی خونگی و خوشمزه

مصرف این ادویه را جدی بگیرید؛ معجزه می‌کند

راز زیبایی چهره فهمیه سریال پایتخت لو رفت

تلویزیون‌های نسل جدید حاوی نقاط کوانتومی در آستانه رونمایی

داستانک/ رفیق بی معرفت

چهار ستاره ازبکستانی در ایران جا ماندند

سیتی و رئال در صدر؛ گران‌ترین تیم‌های جام باشگاه‌‌ها

بخشی از بازیگری محسن‌ تنابنده؛ 30 سال پیش

چشم‌هات نشون می‌دن که عاشق شدى

چهره ها/ عکس جدید الناز شاکر دوست در کنار دوست بازیگرش

تا برنگردی من در این خونه رو نمیبندم