آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه شله زرد نذری برای شب‌های احیا خانه داري

طرز تهیه شله زرد نذری برای شب‌های احیا
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / شله زرد جزو غذاهای سنتی است و از دسر های خوشمزه ایرانی نیز محسوب می شود و به عنوان نذری در محرم و بیست و هشت صفر نیز پخته می شود. شما می توانید به نسبت تعداد افراد، مواد لازم را اضافه کرده و شله زرد نذری خوشمزه را تهیه کنید. در این مطلب طرز تهیه شله زرد نذری و چند مدل تزئین آن را آورده ایم.
مواد لازم: ( برای 5 کاسه کوچک )
برنج ایرانی : 1 پیمانه شکر : 1 پیمانه نبات خرد شده : 1 پیمانه گلاب : 1 پیمانه آب : 7 پیمانه زعفران پودر شده : یک قاشق چایخوری خلال بادام : 50 گرم خلال پسته و بادام : برای تزئین پودر دارچین : برای تزئین

آریا بانو


طرز تهیه
1. برنج را از شب خوب شسته و با مقداری آب سرد خیس کنید. روز بعد برنج خیس خورده را کمی با دست خرد کنید.
2. به اندازه 7 برابر برنج ، آب داخل ظرف مناسب بریزید و روی حرارت زیاد قرار دهید تا بجوشد ، آب برنج را خالی کنید و برنج را داخل آب در حال جوش بریزید.
3. منتظر شوید تا دوباره آب جوش آید و سپس حرارت زیر قابلمه را کم کنید و بگذارید برنج خوب مغز پخت شده و باز شود. ( حدود 2 ساعت کافیست ) . برنج در حال پختن را زیاد هم نزنید ، در حد یکی دو بار جابجا کردن برنج و مطمئن شدن از ته نگرفتن آن کافیست.
4. نبات و شکر را در ظرفی بریزید و کمی آب جوش روی آن بریزید و کنار بگذارید تا شکر و نبات داخل آب حل شود.
5. می توانید برای تسریع حل شدن ، قابلمه را روی حرارت بگذارید و هم بزنید تا شکر و نبات داخل آب حل شود. سپس این محلول را صاف کنید تا ناخالصی شکر و نخ های نبات گرفته شود.
6. محلول را به برنج پخته شده اضافه کنید و کمی هم بزنید تا برنج و محلول شکر به خوبی مخلوط شود. اگر احساس کردید شله زرد شما سفت است ، میتو انید به اندازه یک تا دو پیمانه آب جوش اضافه کنید تا غلظت دلخواه به دست آید.
7. بعد از اینکه شله زرد کمی غلیظ شد ، زعفران ، گلاب و 50 گرم خلال بادام را به آن اضافه کنید و مرتب هم بزنید. بعد از ریختن شکر باید همزدن را به طور مرتب انجام دهید تا ته نگیرد. بعد از هم زدن مداوم شله زرد ، درب ظرف را بگذارید و روی حرارت خیلی ملایم بگذارید 15 دقیقه حرارت ببیند.
بازار


8. وقتی شله زرد کاملا جا افتاد حرارت زیر ظرف را خاموش کنید و یک دم کنی روی آن بگذارید و به مدت 30 دقیقه در جایی گرم تر از دمای محیط ( به طور مثال فر خاموشی که از چند ساعت قبل با حرارت 150 درجه سانتیگراد گرم شده باشد ) قرار دهید تا دم بکشد و بعد از این مدت شله زرد را در ظرف مناسب بریزید و با دارچین و خلال بادام و پسته روی آن را تزئین و سرو کنید.


نکات
1. زعفران را هیچ وقت مستقیما به شله زرد اضافه نکنید. مقدار مورد نظر را در آب جوش حل کنید و سپس اضافه کنید.
2. دقت کنید حتما باید محلول زعفران را قبل از اضافه کردن شکر به برنج اضافه کنید. بعضی شله زردها دانه های برنج سفیدی دارند زیرا ابتدا شکر و بعد زعفران اضافه شده است و این باعث می شود دانه های برنج به طور یکنواخت رنگ نگیرند.
3. دانه های برنج هرچه ریزتر باشد بهتر است. حتی می توانید برنج خیس خورده را قبل از پخت بین دو کف دست خرد کنید.
4. برای قوام شله زرد و آب نینداختن آن می توانید پس از ریختن تمام مواد زیر آن شعله پخش کن بگذارید و به مدت نیم ساعت بماند تا آب آن کشیده شود.
5. برای اینکه پودر هل رنگ شله زرد را تغییر ندهد بهتر است پودر هل را روی دستمال بریزید و گره بزنید و داخل لیوان بگذارید و آب جوش بریزید. بعد از دو ساعت آن را خارج کنید و فشار دهید و بگذارید تا ته نشین شود. زمان اضافه کردن هل فقط آب روی هل ته نشین شده را بیفزایید. روش دیگر هم این است که مقدار لازم پودر هل را در ظرفی بریزید و پوسته آن را بشکافید و رویش آب بریزید و در ظرف را ببندید. بعد ظرف را روی حرارت قرار دهید (به روش بن ماری) نیم ساعت زمان دهید تا اسانس هل خارج شود. زمان اضافه کردن هل آن را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی بیفزایید.
6. بادام شله زرد را می توانید قبل از افزودن در گلاب خیس کنید و زمان اضافه کردن به شله زرد آن را داخل قابلمه بریزید. این کار باعث نرم شدن خلال بادام می شود.
7. نکته مهم در مورد اضافه کردن شکر به شله زرد این است که دقت کنید وقتی شکر را اضافه کنید که برنج به میزان دلخواه شما پخته شده باشد. زیرا پس از اضافه کردن شکر شله زرد کمی لعاب می اندازد اما به هیچ وجه برنج بیشتر از این نمی پزد.
8. برای ته نگرفتن شله زرد باید پس از افزودن شکر آن را مرتب هم بزنید.
9. برای قوام شله زرد باید برنج به حالتی غلیظ تر از آنچه که می خواهید برسد و سپس شکر را اضافه کنید، زیرا پس از افزودن شکر شله زرد کمی شل تر از حالتی که برنج داشت می شود.

آریا بانو


آریا بانو


آریا بانو


لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376389/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سرمربی قرقیز: بیرون از خانه مشکل داریم!

درخواست ملی پوشان از هواداران تیم ملی

قدرت دید بی نهایت؛ روایت تجربه‌گر مرگ موقت از شعاع دید بی نهایتش

آتش زدن حشرات و شکنجه روح پس از جدایی از بدن!

دلیل ماندگار شدن نقش ناخدا خورشید از نظر داریوش ارجمند

روایتی از سختی‌های مستندسازی در شرایط جنگ

خاطره‌ای از شهادت سید حسن نصرالله

نشانه‌ های یک آدم روان‌پریش

تکرار تلاوت تکویر معروف در محفل

قطعه دلنشین در مدح پیامبر (ص)

قطعه ای متفاوت از قاری نوجوان محفل

توسل به وجود مبارک حضرت زهرا(س) در شب‌های قدر

خوش به حال ذوالفقار عجب رفیقی دار...

آسمون رنگ غربت گرفته...

تلاوت جدید قاری نوجوان؛ «صالح مهدی زاده» در محفل

فردا ساعت 16؛ صعود اولین تیم به جام جهانی 2026

دخیا درباره انتقال به فیورنتینا؛ عشق در نگاه اول!

روضه سوزناک محمدحسین حدادیان در وصف امام علی (ع)

شعرخوانی «محمد رسولی» در مدح امیرالمومنین(ع)

شوخی عباس موزون با نجم‌الدین شریعتی در برنامه زنده

تکان‌دهنده‌‌ترین روایت عباس موزون از یک تجربه‌گر مرگ!

وحید شمسایی: پای حق ماندن هزینه دارد

دلایل سختی تلاوت اصولی قرآن از زبان محمد اصفهانی

اجرای زنده محمد اصفهانی در وصف امام رضا (ع)

محمد اصفهانی از چگونگی ورودش به عرصه خوانندگی می گوید

ماجرای ساخت تیتراژ سریال ولایت عشق از زبان محمد اصفهانی

محمد اصفهانی: معلم کلاس اولم متوجه استعداد من در تلاوت قرآن شد

خاطرات شنیدنی محمد اصفهانی از شاگردی در کلاس های استاد شجریان

ماجرای ناراحتی استاد شجریان از محمد اصفهانی

قاری ها و تلاوت های پیشنهادی دکتر محمد اصفهانی به مخاطبین

محمد اصفهانی: لطفا به من استاد نگویید، استاد محمدرضا شجریان بود

اجرای زنده قطعه معروفِ «میشه ضامنم بشی» توسط غلامرضا صنعتگر

آماری از حوادث چهارشنبه‌سوری امسال

پویش "نه به تصادف" را جدی بگیریم

استوری/ من بنده ی دست بخشنده ات هستم

چه بغض‌ها در گلو رسوب شد

لالایی جبرییل برای سیدالشهدا در محفل

استوری/ از خونِ فرق مولامون، محراب کوفه پر خونِ

شدت اشتیاق و انتظار امیرالمؤمنین(ع) برای شهادت در کلامِ شهید مطهری

همین الان در بهشت و جهنم هستیم

نسل زد و آلفا رو جدی بگیرید

طرز تهیه شله زرد نذری برای شب‌های احیا

علت خشکی صبحگاهی مفاصل

سؤال حضرت زینب (س) از پدر در لحظات آخر عمر شریف حضرت

ماه از نیمکره شمالی و جنوبی!

خاکستری تر از دو سه سال گذشته ام

تماس ویژه هندرسون با توخل؛ باید دعوتم کنی!

برانکو: چین 15 بازیکن جدید دارد!

پوچتینو: تیم ملی آمریکا شماره یک جهان می‌شود

رنار: برانکو برای چین مربی خوبی است