آریا بانو

آخرين مطالب

گزارش تبیینی حکم دادگاه دبش؛ رشد 45 برابری ارز دریافتی برای واردات چای سیاسی

گزارش تبیینی حکم دادگاه دبش؛ رشد 45 برابری ارز دریافتی برای واردات چای
  بزرگنمايي:

آریا بانو - مهر /بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان واردات چای در سال 1400 به 148 هزار و تنها در 9 ماهه اول سال 1401 به 184 هزار تن رسیده است.
روز گذشته یکی از نمایندگان مجلس در صحن علنی در رابطه با پرونده چای دبش مدعی شده که چرا به تخلفات این شرکت قبل از سال 1400 رسیدگی و تخلفات از آن زمان آغاز شده است، این در حالی است که بر اساس مفاد پرونده و بررسی‌های صورت گرفته واردات چای از سال 1400 یک روند افزایش غیرطبیعی داشته و این واردات به صورت انحصاری در اختیار گروه هلدینگ چای دبش قرار گرفته است.
بررسی آمارهای گمرک نشان می‌دهد میزان واردات چای در سال 97، 98 و 99 به ترتیب، 94،60 و 52 هزار تن بوده است که در سال 99 حتی با کاهش نیز مواجه بوده است. اما به یکباره در سال 1400 ثبت سفارش روند افزایشی غیر طبیعی داشته که بررسی آمارهای گمرک، بیانگر ثبت سفارش گسترده و تقریباً انحصاری چای توسط گروه دبش به کشور است.
بررسی‌ها نشان می‌دهد میزان واردات چای در سال 1400 به 148 هزار و تنها در 9 ماهه اول سال 1401 به 184 هزار تن رسیده است.
از طرف دیگر ارزبری چای در سال‌های 97 الی 99 حدود 4 ممیز 7 دلار به ازای هر کیلوگرم بوده، اما در سال 1400 این رقم به 5 ممیز 7 دلار افزایش یافته است.
بازار


در واقع از سال 1400 هم میزان تناژ وارداتی و هم قیمت آن به ازای هر کیلوگرم افزایش قابل ملاحظه‌ای داشته است. همچنین بر اساس بررسی‌های وزارت اطلاعات واردات چای از سال 1400 که روند افزایش غیرطبیعی پیدا می‌کند به صورت انحصاری در اختیار گروه هلدینگ چای دبش قرار گرفته است. 4 شرکت وارد کننده که متعلق به گروه هلدینگ دبش روند را در سال 1400 شروع کرده و در سال 1401 توسعه داده بودند. حتی یکی از این شرکت‌ها که شرکتی به نام " alt="آریا بانو" width="100%" />

این 4 شرکتی که در داخل متعلق به دبش بود در سال 1400، 544 میلیون دلار و در سال 1401 یک میلیارد و 101 میلیون دلار تأمین ارز داشتند در حالی که کشور برای تأمین ارز کالاهای اساسی خود از جمله گندم، برنج، روغن و سایر موارد دچار کمبود بود. این در حالی است که میزان ارز دریافتی شرکت چای دبش در سال 1399، 22 میلیون دلار بوده است.
بررسی میزان ارز نیمایی (غیر ترجیحی) تأمین شده گروه دبش غیر از چای (ماشین‌آلات و …) نیز افزایش چشم‌گیری در سال‌های اخیر داشته است. گروه دبش برای واردات ماشین‌آلات در سال 99، نه میلیون دلار ارز دریافت کرده است. نکته قابل توجه اینجاست که در شش ماهه نخست سال 1400 هیچ ارزی دریافت نکرده اما در شش ماهه دوم همان سال 123 میلیون دلار ارز دریافت می‌کند و این میزان در سال 1401 با افزایش خیره‌کننده‌ای به بیش از 1 میلیارد و 150 میلیون دلار می‌رسد.
این افزایش غیر طبیعی واردات چای و ارزهای کلان دریافتی که در اختیار شرکت دبش قرار گرفته است، در حالی رخ داده که برآورد میزان مصرف چای حدود یک الی یک کیلو و سیصد گرم به ازای هر نفر در کشور است.
میزان نیاز کشور به چای حدود 80 الی 100 هزار تن در سال بوده که حدود 20 الی 30 هزار تن تولید داخل بوده و مابقی واردات صورت می‌گیرد.
گفتنی است، پرونده چای دبش با شکایت بانک مرکزی و بانک‌های دولتی و خصوصی که به عنوان بانک‌های شاکی شناخته می‌شوند (بانک ملت، بانک ملی، صادرات، پارسیان، رفاه کارگران، خاورمیانه، پاسارگاد، آینده، صنعت و معدن، سامان و کار آفرین و ایران زمین) و گزارشات متعددی که وزارت اطلاعات، سازمان بازرسی کل کشور، گمرکات کشور و پلیس اقتصادی فراجا تهیه کردند و گزارشاتی را به مراجع نظارتی دادند در سال 1400 در دادسرا تشکیل شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1369118/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واقعا زنان بیشتر از مردان صحبت می‌کنند؟

از ناراحتی میگه خوش باش!

فنر خبر بزرگ را به مورینیو می‌دهد

امباپه: بازی کنار نیمار و مسی هرگز کم‌اهمیت نبود

حمله اولتراهای پی‌اس‌جی به دو خبرنگار!

ترکیب سپاهان برای بازگشت به صدر جدول

دوری یک ماه و نیمه داور مغضوب رئالی‌ها

داستان قربانی‌ها، پلیسی می‌شود!

عراقی‌ها سریال «آقازاده» را کپی کردند!

وقتی روح موتورسوار متوجه جدا شدن از جسم در تصادف نشد!

تجربه ثابت کرده رقصیدن هوتن شکیبا عاقبت خوشی نداره!

ارواحی که بعد از مدت ها هنوز متوجه خروج از جسم خود نشده اند!

خالکوبی خطر ابتلا به سرطان پوست را افزایش می‌دهد؟

ربّنای باشکوه محمد اصفهانی برای ماه رمضان

بازداشت تعدادی از ارسال کنندگان پیامک و لینک‌های آلوده در پایتخت

شهادت یکی از کارکنان نیروی دریایی سپاه در پی حادثه آتش سوزی

توصیه سید مقاومت برای ماه رمضان

صد بار اگر توبه شکستی باز آی ...

توصیه آیت‌الله ناصری برای ماه مبارک رمضان

«نوشیدنی فرعون» را می شناسید؟

شبیه‌سازی عمل جراحی بینی

آیا واقعا بین دئودورانت زنانه و مردانه تفاوت وجود دارد؟

شاعرانه/ سرِ جانان ندارد هرکه او را خوفِ جان باشد

نگاهی به 10 خارجی حریف تیم ملی؛ اماراتِ برزیلی در راه ایران

جلسه سرنوشت‌ساز درباره آینده حرفه‌ای کیمیش در بایرن مونیخ

خانه‌نشینی چند هفته‌ای نویر

پخش برنامه «محفل» با دوبله عربی و ترکی استانبولی و اردو در شبکه‌های بین‌المللی

بازیگر اگه بازیگر باشه در حین گفتن جوک هم گریه می‌کنه!

تیزر آهنگ جدید «اشتباه کردی» با صدای سون بند

هشدار قرمز هلال احمر به کوهنوردان تهرانی

بارش باران طی امروز و فردا در جنوب کشور

احکام/ حکم خواندن نماز قبل از افطار

«اللهم رب شهر رمضان» با نوای بنی فاطمه

تواشیح زیبای اسما الحسنی

جراحی اصلاح ناهنجاری فک

یک ایتالیایی بزرگ مربی میلان می‌شود

زنده باد مادرید؛ رونالدو به رئال تبریک گفت

آنری یامال را با استعداد هدر رفته مقایسه کرد

چی شده حالا محتاج یه قمارباز پیر شدین؟!

یک ملاقات نفرین شده

مادرانه‌ای به وسعت سینما؛ مروری بر نقش آفرینی‌های مریلا زارعی

مردان یا زنان؛ کدام بیشتر خودکشی می‌کنند؟

مصرف استامینوفن در زمان بارداری باعث بیش فعالی کودکان می‌شود

بازخوانی آهنگ مانی رهنما توسط گرشا رضایی در کنسرت

تعطیلات به نفع خانواده

چرای بزهای کوهی در قله‌های البرز

بهترین کار برای ماه رمضان چیه؟

طرز تهیه رول پنیری

بوی بد ادرار نشانه چیست؟

آمار نگران‌کننده سقط جنین در کشور