آریا بانو

آخرين مطالب

سازمان غذا و دارو: جهشی در قیمت دارو نخواهیم داشت سیاسی

سازمان غذا و دارو: جهشی در قیمت دارو نخواهیم داشت
  بزرگنمايي:

آریا بانو - تسنیم / رئیس سازمان غذا و دارو گفت: فکر می‌کنم در بخش دارو افزایش قیمت خیلی حادی را در سال آینده نداشته باشیم و اگر قیمت‌های ارزی خیلی تغییر نکند با یک معادل تورم شاید قیمت‌هایمان را افزایش بدهیم و جهشی در قیمت نداشته باشیم.
مهدی پیرصالحی با بیان اینکه ‌در مسئله دارو سال آینده با توجه تخصیص ارز مورد نیاز نگرانی در حوزه تامین دارو مورد نیاز کشور نداریم، ‌اظهار داشت: در حوزه دارو، برخی از کمبودهای دارویی ناشی از قیمت‌گذاری نامناسبی بوده که در چند سال اخیر رخ داده یعنی محدودیت قیمت برای شرکت های تولیدکننده که عملاً آن داروها را از سودآوری خارج و از چرخه تولید خارج شده‌اند.
معاون وزیر بهداشت با اشاره به سیاست جدید وزیر بهداشت گفت: سیاست ما به سمتی است که اصلاح قیمت‌ها را در محدوده‌ای انجام دهیم که برای شرکت‌های دارویی صرفه اقتصادی داشته باشد و تولید شود اما همه نگرانی و دغدغه اصلی ما این است که پرداختی از جیب مردم خیلی افزایش پیدا نکند. 
وی تاکید کرد: برای اینکه دارو همیشه در دسترس مردم باشد، حضور پر‌رنگ بیمه‌ها را لازم دارد یعنی سازمان‌های بیمه‌گر مثل تأمین اجتماعی باید دارو‌ها را به موقع پوشش بدهند و بدهی‌های خودشان را به نظام سلامت به موقع پرداخت کنند که این دغدغه هم کمتر شود. 
جهشی در قیمت دارو نخواهیم داشت
رئیس سازمان غذا و دارو ‌درباره افزایش قیمت دارو سال آینده خاطرنشان کرد: فکر می‌کنم در بخش دارو افزایش قیمت خیلی حادی را در سال آینده نداشته باشیم و اگر قیمت‌های ارزی خیلی تغییر نکند با یک معادل تورم شاید قیمت‌هایمان را افزایش بدهیم و جهشی در قیمت نداشته باشیم. 
نگرانی از افزایش قیمت در بخش تجهیزات پزشکی
وی با اظهار نگرانی درباره افزایش قیمت در بخش تجهیزات پزشکی تصریح کرد: در حوزه تجهیزات، چون ارز تجهیزات از 4200 تومان به 28500 تومان تبدیل می‌شود آنجا نگرانی‌هایی از افزایش قیمت‌ها داریم؛ در بخش تجهیزات، هم با توجه به اینکه قرار شد این مابه‌التفاوت قیمت در اختیار سازمان‌های بیمه‌گر قرار بگیرد وقتی پرداختی مردم خیلی افزایش پیدا نکند، خیلی نباید جای نگرانی باشد ولی بالاخره یک افزایش قیمتی را در حوزه تجهیزات شاهد خواهیم بود که بحث ما در این جلسات این است که بتوانیم مدیریت کنیم.
دستور رئیس جمهور برای کاهش هزینه درمان
رئیس سازمان غذا و دارو ‌با اشاره به دستور رئیس جمهور برای کاهش هزینه درمان تاکید کرد: رویکرد ما این است که کسانی که وارد بیمارستان‌های دولتی می‌شوند از طریق نظام ارجاع، با کم‌ترین هزینه بتوانند درمان شوند و ما برای بخش عمومی کشور بتوانیم این دارو‌ها و تجهیزات را با ارزان‌ترین قیمت تأمین کنیم که این حتما نیاز به همکاری و همیاری سازمان‌های بیمه‌گر است تا به مردم فشاری وارد نشود.
این مقام مسئول در زمینه داروهای خاص اظهار داشت: در این حوزه ما خوشبختانه عمده دارو‌‌های خاص یعنی داروهای سرطانی و داروهای انکولوژی را در داخل کشور تولید داریم و خیلی مشکل خاصی برای کمبود آن دارو‌ها نیست و بحث افزایش قیمت هم روی آن دارو‌ها با شیب تندی نیست که خارج از توان بیمه‌ها باشد.
98 درصد دارو‌ها تولید شرکت‌های داخلی هستند
پیرصالحی گفت: عمده مشکلاتی که ما قبل‌تر داشتیم در حوزه دارو‌های بیمارستانی و داروهای عمومی بود؛ در حوزه داروهای تخصصی ‌مشکلاتمان کمتر است و ان شاءالله آن را می‌توانیم تأمین کنیم.
رئیس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه ‌در بحث کیفیت داروها گاهی مطرح می شود که کیفیت دارو‌های داخلی خیلی کمتر از دارو‌های خارجی است، تاکید کرد: در حال حاضر از نظر تعدادی بیش از 98 درصد دارو‌ها تولید شرکت‌های داخلی هستند و از لحاظ ارزشی هم بیش از 70‌ ‌دارو‌ها در داخل ایران تولید می‌شوند.
در چه مواقعی دارو از سطح بازار جمع می‌شود؟
‌وی با بیان اینکه در بحث کیفیت داروها همه مردم بدانند وقتی بحث کیفیت می‌شود سازمان غذا و دارو به عنوان متولی کیفیت تمام دارو‌هایی که در داخل کشور تولید می‌شود یا ‌واردات دارو انجام می‌شود اینها پایش و از لحاظ کیفی و استاندارد‌هایی که در حوزه دارو است بر‌اساس رفرنس‌های جهانی مقایسه می‌شود، گفت: اگر دارویی چه در بدو ورود به بازار و چه دارویی که در بازار وجود دارد دچار اشکال کیفی یا افت کیفیت شود فراخوان دارو را از بازار اعلام می‌شود.
معاون وزیر بهداشت در تکمیل سخنان خود خاطرنشان کرد‌‌: فراخوان‌هایی که سازمان غذا و دارو اعلام می‌کند برای کیفیت یک دارو، یعنی این دارو از بازار جمع‌آوری شود و این نشان می‌دهد که وزارت بهداشت بازار را تحت کنترل دارد و اگر جایی فکر کند که کیفیت لازم نیست حتما آن دارو را از بازار جمع‌آوری می‌شود.
دارو‌های تولید ایران کیفیت لازم را دارد
وی تاکید کرد: از لحاظ کیفی هم اگر بخواهید آماری را بررسی کنید وقتی ما تقریباً صددرصد فشار خون بیماران کشور را با دارو‌های داخلی درمان می‌کنیم، وقتی صددرصد دارو‌های خوراکی دیابت ما توسط تولید‌کنندگان داخلی تولید و کنترل می‌شود نشان می‌دهد دارو‌های ما کیفیت لازم را دارد و می‌تواند پاسخگوی نیاز‌های مردم باشد.
‌مصرف دارو در ایران چه میزان است؟
رئیس سازمان غذا و دارو درباره میزان ‌مصرف دارو در ایران خاطرنشان کرد: از لحاظ اینکه آیا از مصرف جهانی بالاتر هستیم یا خیر قطعاً اینطور نیست یعنی مصرف دارویی کشور نسبت به میانگین جهانی خیلی پایین‌تر است؛ در یکی دو گروه دارویی این مشکل مصرف بیش از حد را داریم یعنی در حوزه آنتی‌بیوتیک‌ها و در حوزه پورتیکو استروئید‌های تزریقی ‌مصرف بیش از اندازه داریم و باید کنترل کنیم؛ اما در کلیت بازار، ما حجم بازار و مصرف‌مان کمتر میانگین جهانی است و باید آنجا را اصلاح کنیم؛ در برخی داروها ما نیاز داریم برای آنکه کنترل بیشتری شود. 
فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف دارو
معاون وزیر بهداشت گفت: شاید در حوزه کنترل فشار خون، ما خیلی از بیماران فشار خونی را داریم که شناسایی نشده‌اند و یا دارو مصرف نمی‌کنند آنجا نیاز به مصرف بالاتر است. در حوزه آنتی بیوتیک ما نیاز به این داریم که فرهنگ‌سازی کنیم و مصرف آنتی‌بیوتیک را در کشور کاهش دهیم چه مصرف نسخه‌ای و چه مصرف غیر‌نسخه‌ای یعنی آنهایی که خودسر آنتی‌بیوتیک مصرف می‌کنند چون باعث مقاومت‌های میکروبی می‌شود و می‌تواند به سلامت جامعه آسیب بزند ولی در مجموع مصرف ما مصرف کنترل شده است. 
وی با اشاره به نیاز به فرهنگ‌سازی در حوزه مصرف دارو گفت: برای تجویز و مصرف منطقی، ما نیاز به این داریم که پزشکان و سازمان‌های بیمه‌گر با هم همکاری کنند و تجویز‌های منطقی‌تری انجام دهند.
تحریم دارویی ایران/ غرب دروغ می‌گوید
رئیس سازمان غذا و دارو ‌با انتقاد از چهره دروغین غرب و تحریم دارویی ایران گفت: متأسفانه در فشار‌های غیر‌منصفانه و غیر‌اخلاقی که به کشور ما وارد می‌شود در بحث تحریم‌ها در ظاهر این است که غذا و دارو و اقلام بشردوستانه شامل تحریم نیست ولی اینگونه نیست؛ یعنی با توجه به اینکه نقل و انتقالات مالی دچار تحریم است و ارسال پول برای شرکت‌های تأمین‌کننده دارو یا مواد اولیه دارو هستند دچار اختلالا‌ت می‌شو‌د و برخی شرکت‌ها هم عملاً عدم تمایل به همکاری نشان می‌دهند. 
وی گفت: تحریم‌های ظالمانه به سلامت مردم لطمه می‌زند و دنیا به آن شعار‌های انسان‌دوستانه خود وفادار نیست و فقط در حد شعار آنها را مطرح می‌کند ولی ما برای آنکه مردم فشار کمتری را تحمل و کمبودی را احساس نکنند با توجه به اینکه مجلس و دولت ذخایر دارویی و تجهیزات پزشکی را برای 6 ماه در نظر گرفته‌اند، ما با کمک بودجه تأمین شده و با کمک دانشگاه های علوم پزشکی بحث ذخایر استراتژیک را شروع کرده‌ایم.
ذخایر استراتژیک دارو در کشور
وی درباره ذخایر استراتژیک داروی گفت: این ذخیره‌سازی برای کل دارو‌ها نیست بلکه برای داروهایی که اساس و تجهیزات اساسی مورد نیاز کشور بوده و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد، آنها را به اندازه کافی ‌‌ذخیره می‌کنیم و ان‌شاء‌الله بتوانیم علی‌رغم فشار‌هایی که وارد می‌آید بتوانیم با کمترین بحران‌ها و تنش‌ها تحریم‌ها را پشت سر بگذاریم.
نگران احتکار دارو نیستیم؛ رصد می‌شود
رئیس سازمان غذا و دارو ‌در زمینه زنجیره توزیع دارو و مبارزه با احتکار دارو گفت: در حوزه دارو و تجهیزات، کل زنجیره تأمین در رصد سازمان غذا و داروست و سازمان غذا و دارو یک سامانه ‌به نام ‌ TTAC یا تی‌تک دارد که از زمانی که تولید‌کننده دارویی را تولید یا وارد می‌کند با شماره یکتایی که آن کالا می‌گیرد موجودی‌اش در تولید، شرکت توزیع‌کننده و داروخانه مشخص می‌شود که به کدام داروخانه تحویل می‌شود و داروخانه امروز تحت نظارت است.
پیرصالحی گفت: در تلاشیم که این سامانه را توسعه دهیم بالاخره تا زمانی که بیمار آن را دریافت می‌کند‌ الان تعداد زیادی از دارو‌ها تا زمانی که به دست بیمار برسند رصد می‌شوند. دارو‌ها با همکاری بیمه‌ها در نهایت پس از تحویل به بیماران شناسه یکتایشان سوزانده می‌شود یعنی تا زمان تحویل دارو به بیمار دارو تحت کنترل است و نگرانی از بحث احتکار و یا اینکه دارو یکجا بماند خوشبختانه نگرانی وجود ندارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1367293/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پس‌لرزه‌های واژگونی مرگبار اتوبوس؛ مسئول پاسگاه پلیس‌راه «چترود» برکنار شد

چگونه بفهمیم که روزه‌های ما در درگاه الهی مورد قبول واقع شده است؟

مهارت‌های شکار یک عنکبوت در حین دور زدن یک مورچه

فاروج، پایتخت آجیل ایران

اکبر جوجه خوشمزه با سس مخصوص

ضرورت توجه به شرایط دوران بارداری

با این روش گردنبند هرینگبون را به دستبندی زیبا تبدیل کن

‌فناوری‌نانو در درمان هایپرپیگمنتیشن؛ پیشرفت‌های علمی و چالش‌های اطلاعات نادرست

نگاهی به تنوع آرای متفکران عصر روشنگری درباره ایران در یک کتاب

تمایل اسپانیا برای میزبانی مشترک در جام‌جهانی فوتبال

این صحنه داوری را هرگز ندیده‌اید

داور مغضوب رئال بازی برگشت بارسا-اتلتیکو را سوت می‌زند

اعتماد فلیک جواب داد؛ کنده می‌ماند

آرتتا: کاملا آماده هیجان‌انگیزترین مقطع فصل هستیم

مجتبی جباری، پیگیر پایه‌های استقلال شد

توضیحات داریوش شجاعیان درباره دوران حضور در استقلال

خاطره داریوش شجاعیان از دورانی که استقلال سرمربی نداشت

شجاعیان: تاثیرگذارترین مربی دوران فوتبال من در استقلال شفر و استراماچونی بودند

فرهاد مجیدی یا نکونام؟

آقا معلم، عمر گران میگذرد

خرابکاری نقی معمولی تمومی نداره

شریک شدن شیطان در زندگی ما...

دعای شهید رئیسی روز آخر ماه رمضان

این دیگه پیش غذا نیست ؛غذای اصلیه!

این ترکیب برای مقابله با آلرژی معجزه می‌کند

ایده درست کردن گلدان با خمیر

«اسپیس‌ایکس» در آستانه پرتاب 4 نفر به اطراف قطب‌های زمین

صحبت های شنیدنی از علی ضیا درباره سعدی

پیروزی صفایی در مرحله دوم مقدماتی فیدر اسلوونی

شوک به طارمی قبل از دربی میلان

بنیاد مازندران آماده پاسخگویی به جامعه ایثارگری در ایام تعطیلات است

مضمون اصلی سریال «ملکوت» از نگاه «محمدرضا شریفی نیا»

موسیقی جذاب جناب خان برای محمد معتمدی در برنامه 1001

تعجب محسن کیایی از محل زندگی امیر حسین صدیق

اجرا قطعه «دستم را بگیر» توسط محمد معتمدی در برنامه 1001

هشدار سیل در 14 استان

زمان ثبت‌نام نوبت دوم آزمون سراسری اعلام شد

نصب پرچم ایران به مناسبت روز جمهوری اسلامی در حرم مطهر رضوی

آخرین نماز صبح مادرم

با ورقه های لازانیا یه فینگرفود جذاب درست کن

یک فن ساده خیاطی هم یاد بگیریم

واکنش باشگاه ناپولی به احتمال جدایی کونته

سالی نکو برای ایران با 4 قهرمانی مختلف و صعود به جام جهانی

شمسایی: امیدوارم حضور مربی خارجی هر چه زودتر نهایی شود

جانشین پاشازاده مشخص شد

زلاتان: افترا نزنید، من حال و آینده میلان هستم

برد دربی از دماغ ایسکو درآمد!

سریال هم‌بازی از امروز از شبکه آی فیلم

مرگ بازیگر «پرنده‌های خارزار»

فکر های خنده دار جناب خان در مورد محسن کیایی