آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه آش غلور؛ انتخابی مناسب برای هوای سرد خانه داري

طرز تهیه آش غلور؛ انتخابی مناسب برای هوای سرد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایران کوک / وقتی صحبت از غذای خوشمزه ای به اسم آش میشه به جرات میشه گفت هیچ کجای دنیای مثل ایران توی پخت این غذا تنوع وجود نداره. تقریبا هر شهر و استان توی ایران یه آش مخصوص به خودش رو داره، مثل آش عباسعلی کرمانشاه، آش شله مشهد، آش قلقل شوشتر و چندین و چند نوع آش دیگه که مطمئنم اگه بخوام اسم همه رو بیارم خسته کننده میشه. آش غلور هم یکی از غذاهای سنتی و خوشمزه است که توی شهر بیرجند و استان خراسان جنوبی خیلی معروفه.
درسته که توی پخت اکثر آش ها از حبوبات و غلات استفاده میشه، اما هر کدوم از اونها یه فوت کوزه گری مخصوص به خودشون رو دارند که باعث میشه طعم تمام آش ها با هم متفاوت باشه. برای تهیه آش غلور یا حلیم غلور بیرجندی از بلغور گندم و حبوبات استفاده میشه اما شیوه پخت متفاوت و ریختن روغن حیوانی و ادویه های متنوع طعم این آش رو بی نظیر می کنه. اگه جز طرفداران آش های خوشمزه و مقوی هستید پس آماده یه ماجراجویی جدید و سفری مهیج به استان خراسان جنوبی باشید.

آریا بانو



مواد اولیه طرز تهیه آش غلور
 حبوبات (شامل نخود، لوبیا چشم بلبلی و عدس) 2 پیمانه
 بلغور گندم 3 پیمانه
 سیر 3 حبه
 گوشت با استخوان 300 گرم
 آرد 2 قاشق غذاخوری
 زعفران به مقدار لازم
 فلفل قرمز به مقدار لازم
 روغن به مقدار لازم
 آب 10 پیمانه
طرز تهیه آش غلور 
مرحله اول: حبوبات را از چند ساعت قبل خیس کنید. 
اگر قصد دارید آش غلور را برای نهار آماده کنید از شب قبل یا از صبح حبوبات را داخل آب ولرم خیس کنید. البته عدس از این قاعده مستثنی است. ضمنا برای خیساندن حبوبات از آب خیلی داغ استفاده نکنید.
مرحله دوم: بلغور و حبوبات آش غلور را بپزید. 
در یک قابلمه مناسب 10 لیوان آب بریزید و روی شعله قرار دهید تا جوش بیاید. در این فاصله بلغور گندم را پاک و سپس به خوبی بشویید. روی آن آب سرد بریزید و حدود 5 دقیقه بگذارید بماند. وقتی آب داخل قابلمه جوش آمد، بلغورها را داخل یک صافی بریزید و سپس به آب در حال جوش اضافه کنید. آرد را کم کم داخل قابلمه بریزید و مرتب هم بزنید تا گلوله نشود.
در یک ظرف دیگر مقداری روغن حیوانی یا کره بریزید و سیرهای خرد شده را تفت دهید. کمی که سیرها تغییر رنگ دادند گوشت را نیز اضافه و با سیر سرخ کنید. البته لازم نیست گوشت خیلی تفت بخورد همین که مزه سیر به خوردش برود کافی است. در انتها حبوبات را نیز به این ترکیب اضافه کنید حدود یک دقیقه تفت داده و سپس شعله را خاموش کنید. این مواد را نیز داخل قابلمه بلغور بریزید و شعله گاز را پایین بکشید. حدود سه ساعت زمان لازم است تا آش غلور کاملا جا بیفتد و تمامی مواد آن پخته شوند. در این فاصله هر از چند گاهی آش را هم بزنید تا ته نگیرد.
مرحله سوم: چاشنی ها را اضافه کنید. 
هنگامی که پخت آش به انتها رسید و گوشت، حبوبات و بلغور کامل پختند موقع آن رسیده که چاشنی ها را اضافه کنید. در یک تابه مقداری روغن حیوانی یا کره ریخته و سیرهای له شده را تفت دهید تا طلایی شوند. در پایان سیر داغ، زعفران و فلفل قرمز را نیز به آش اضافه کنید و 30 دقیقه دیگر زمان دهید تا مزه ها کاملا با هم ترکیب شوند. آش غلور شما آماده است، به دلخواه تزیین و دور هم میل کنید.
نکات کلیدی در تهیه آش غلور 
– اگر در این آش از روغن حیوانی استفاده کند خوش طعم تر خواهد شد.
– اگر فراموش کردید حبوبات را از قبل خیس کنید آنها را 5 دقیقه در آب بجوشانید، سپس شعله را خاموش کنید و بگذارید 45 الی 60 دقیقه در همان آب بماند. در نهایت آب روی حبوبات را ریخته و به آش اضافه کنید.
– می توانید آش غلور را با کشک، ماست، آبغوره یا هر چاشنی دلخواه دیگر میل کنید. این آش حتی بدون هیچ گونه افزودنی نیز خوشمزه است.
– می توانید در پایان گوشت ها را از آش خارج کنید و استخوان هایش را در بیاورید و بعد از ریش ریش کردن مجددا داخل آش بریزید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1364081/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اختراع پروتزی که مثل پای واقعی انسان رفتار میکند

بخشی از کتاب/ خوشبختی ساختنی است، نه یافتنی!

جرارد پیکه: لامین یامال نمی‌توانست در تیم طلایی بارسلونا بازی کند

حاجی‌پور: جدایی بوژوویچ؟ باید ببینیم به تمرین می‌آید یا نه!

شش رکورد خاص از محمد صلاح

جوکوویچ به دنبال یک رکورد جدید در ایندین‌ولز

انتخاب یک ایرانی در کادر فنی کشتی فرنگی آذربایجان

پس از فسخ با استقلال؛ بوژوویچ به تیم ملی امید می رود؟

شریعتی: استاندار کردستان جوابم را نداد و مربی آذربایجان شدم

بازگشت عالیشاه به تمرین پرسپولیس؛ تمرینات ویژه ارونوف

2 مصدوم استقلال به دربی می‌رسند

یامال به بازی امشب بارسلونا - اتلتیکومادرید می‌رسد

شکایت لالیگا از رئال مادرید

زندگی عجیب یک تاجر دوره‌گرد

خونی رنگین‌تر از دیگر انسان‌ها

پوستر «رها» منتشر شد

زمستان سخت «تاسیان»

دلیل فاصله گرفتن داریوش فرضیایی از عمو پورنگ

رمال ها آنلاین شدند

یک اثر ماندگار با اجرای دو صدای جاودان

«از تو خواندم… از شب بالا بلند گیسوانت» با اجرایی از آرمان گرشاسبی

نامه بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان در پی انتشار لایحه بودجه 1404 آموزش و پرورش

پرنده عجیب و کمیاب که با 4 بال پرواز می کند

تا به حال رینوفور توت دیده اید؟

کلاغ ها؛ آتش نشانان باهوش جنگل

گوناگون/ شناسایی یک سنگ‌نوشتۀ ساسانی در نقش رستم

گوناگون/ دومین مقبره «فرعون» کشف می‌شود؟

گوناگون/ ستونی سرخ‌رنگ از آتشفشان به آسمان کشیده شد

شهرهای ایران اگه ساز بودن!

نماز خواندن کودک کار در خیابان

لحظات دیدنیِ ملاقات یک جفت قو پس از دوری

حکمت/ عاقبت تنبلی و عدم تلاش...

در زمستان سرد خودتان را به یک لیوان هات چاکلت دعوت کنید

معرفی 7 ماده غذایی چربی‌سوز

با روبان گل های سرخ زیبا بساز

اثرات ضدافسردگی یک داروی دیابت

برگزیدگان کتاب سال دفاع مقدس و مقاومت معرفی شدند

انتشار «جسدهای عالی‌جنابان» و یک رمان دیگر

آخرین شانس کارتال و پرسپولیس برای قهرمانی

مهار پنالتی نساجی توسط سیدحسین، به عنوان لحظه برتر هفته انتخاب شد

ادعای جالب یوسین بولت بعد از بازنشستگی

سلیمانی: می‌توانیم به قهرمانی هم فکر کنیم

پیام همبستگی پرسپولیس با استقلال پیش از دربی!

پرونده اسلحه فلوره دختران در مسابقات جوانان آسیا بسته شد

مقصر اصلی عصبانیت مورینیو مشخص شد

قهرمانی در بوندسلیگا مهم‌تر از لیگ قهرمانان است!

بیانیه فرهنگی پرسپولیس پیش از دربی حساس تهران

استقلال 24 ساعت دیگر منتظر ماتزاری می‌ماند!

رونمایی از پوستر «موسی کلیم‌الله »در آستانه اکران در سینماها

مسعود فراستی ممنوع‌التصویر شد؟