آریا بانو

آخرين مطالب

ارتعاشات ناخواسته، نقاط کوانتومی را برای برقراری ارتباط امن تقویت می‌کنند گوناگون

ارتعاشات ناخواسته، نقاط کوانتومی را برای برقراری ارتباط امن تقویت می‌کنند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /بررسی جدید پژوهشگران آلمانی نشان می‌دهد وقتی فونون‌ها مختل می‌شوند، رفتار نقاط کوانتومی را بهبود می‌بخشند و آنها را برای ارتباطات کوانتومی و رمزنگاری قابل اعتمادتر می‌کنند.
پژوهشگران «دانشگاه بایروت»(University of Bayreuth) در بررسی جدید خود نشان داده‌اند که بروز ارتعاشات در مواد جامد موسوم به «فونون‌ها»(Phonons) ممکن است عملکرد ساختارهای کوچکی به نام نقاط کوانتومی را به عنوان منابع تک‌فوتونی افزایش دهد و با توجه به این که فونون‌ها معمولا به عنوان منابع اختلال در سیستم‌های کوانتومی در نظر گرفته می‌شوند، یک پیچ‌وتاب شگفت‌آور را پدید آورند.
به نقل از ادونسد ساینس نیوز، پژوهشگران دریافتند فونون‌ها می‌توانند ویژگی موسوم به «انسجام تعداد فوتون» را بهبود ببخشند که بر چگونگی حفظ رفتار کوانتومی ظریف یک سیستم کوانتومی تأثیر می‌گذارد. «پل هاگن»(Paul Hagen) از پژوهشگران این پروژه گفت: این معیار نشان می‌دهد که فوتون گسیل‌شده چقدر کوانتومی است.
این کشف به‌ویژه برای نقاط کوانتومی که منابع تک‌فوتونی امیدوارکننده هستند، اهمیت دارد. هاگن گفت: نقاط کوانتومی، مشکلات منابع تک‌فوتونی دیگر را ندارند. نقاط کوانتومی واقعا منابع تک‌فوتونی هستند و همان طور که متوجه شدیم، انسجام تعداد فوتون نوری تولیدشده توسط آنها را می‌توان با انتخاب پارامترهای گوناگون تحریک تا حد زیادی تنظیم کرد.
یافته‌های این پژوهش می‌توانند راه را برای منابع تک‌فوتونی بسیار تنظیم‌پذیر با کاربردهایی در ارتباطات کوانتومی، رمزنگاری و سایر فناوری‌های در حال توسعه کوانتومی هموار کنند.
فناوری‌های کوانتومی به سرعت در حال پیشرفت هستند و کاربردهایی را از ارتباطات فوق ‌ایمن و محاسبات کوانتومی قوی گرفته تا حسگرها و سیستم‌های تصویربرداری بسیار دقیق شامل می‌شوند. این نوآوری‌ها می‌توانند انقلابی را در حوزه‌هایی مانند امنیت سایبری، کشف دارو، علم مواد و ناوبری ایجاد کنند.
در این میان، ارتباطات کوانتومی به دلیل توانایی خود در فعال کردن انتقال فوق امن داده با استفاده از اصول مکانیک کوانتومی مانند توزیع کلید کوانتومی، متمایز هستند. با وجود این، عملکرد مناسب آنها به شدت به در دسترس بودن منابع تک‌فوتونی قابل اعتماد بستگی دارد.
فوتون‌ها اطلاعات را به صورت کیوبیت حمل می‌کنند که معادل کوانتومی بیت‌های کلاسیک است. بر خلاف بیت‌های کلاسیک که فقط می‌توانند 0 یا 1 باشند، کیوبیت‌ها می‌توانند در یک برهم‌نهی از هر دو حالت به طور هم‌زمان وجود داشته باشند و رمزگذاری داده‌ها را پیچیده‌تر و امن‌تر ‌کنند.
توانایی منبع برای انتشار دقیقا یک فوتون در یک زمان برای اطمینان از انتقال ایمن پیام بسیار مهم است. براساس مکانیک کوانتومی، اندازه‌گیری وضعیت یک سیستم به ناچار آن را تغییر می‌دهد. بنابراین، اگر فقط یک فوتون گسیل شود، نمی‌توان آن را به صورت پنهان اندازه‌گیری کرد.
با وجود این، اگر چندین فوتون حامل اطلاعات یکسان به طور تصادفی ساطع شوند، فقط می‌تواند یکی از آنها را رهگیری کند، زیرا این فوتون‌های اضافی به یک شکل به هم متصل نیستند. سپس، این فوتون‌های بی‌تأثیر بدون هیچ نشانه‌ای از دستکاری به طرف گیرنده می‌رسند و اجازه می‌دهند که امنیت حفظ شود.
روی آوردن به نقاط کوانتومی به عنوان منابع تک‌فوتونی
یافتن یک منبع تک‌فوتونی قابل اعتماد، چالش‌برانگیز است. یکی از گزینه‌های تولید آنها که توسط جامعه علمی مورد بررسی قرار گرفته، از طریق لیزر بوده است اما چنین روش‌هایی با محدودیت‌های قابل توجهی همراه هستند. به عنوان مثال، برای جلوگیری از انتشار چند فوتون، لیزر باید با شدت بسیار کم کار کند و این امر، سرعت انتقال اطلاعات را به شدت کاهش می‌دهد.
این چالش‌ها پژوهشگران را به کشف منابع جایگزین تک‌فوتونی سوق داده‌اند که در آنها نقاط کوانتومی به عنوان یکی از امیدوارکننده‌ترین گزینه‌ها ظاهر می‌شوند. این مواد نیمه‌رسانا که اندازه آنها تنها چند نانومتر است، به دلیل مقیاس کوچک خود ویژگی‌های نوری و الکترونیکی منحصربه‌فردی را نشان می‌دهند که اثرات کوانتومی در آنها نقش مهمی را بر عهده دارند. هنگامی که نقاط کوانتومی با نور لیزر هدایت می‌شوند، می‌توانند دقیقا یک فوتون را در یک زمان ساطع کنند.
نقاط کوانتومی به دلیل تعامل با محیط اطراف به ویژه ارتعاشات شبکه کریستالی، مدت‌هاست که به عنوان منابع تک‌فوتونی مشکل‌ساز در نظر گرفته می‌شوند. این ارتعاشات می‌توانند بر سطوح انرژی الکترون‌های درون اتم‌های تشکیل‌دهنده نقطه کوانتومی تأثیر بگذارند و کنترل زمان، طول موج و تعداد فوتون‌های ساطع‌شده را مختل کنند که برای گسیل تک‌فوتونی قابل اطمینان بسیار مهم است.
پژوهش دانشگاه بایروت، این فرضیه را به چالش می‌کشد که تعامل بین نقاط کوانتومی و فونون‌ها همیشه برای انتشار تک‌فوتونی قابل اطمینان، مضر است. پژوهشگران برای بررسی این موضوع، یک بررسی مکانیک کوانتومی مفصل را درباره تعامل فونون‌ها با نقاط کوانتومی و تأثیر آنها بر ویژگی‌های فوتون ساطع‌شده انجام دادند.
پژوهشگران، تعاملات پیچیده بین نقاط کوانتومی و فونون‌ها را مورد بررسی قرار دادند و چگونگی تأثیر آنها را بر ویژگی فوتون‌های ساطع‌شده ارزیابی کردند. آنها در کمال تعجب دریافتند که تحت شرایط خاصی مانند شدت مناسب لیزر محرک، فونون‌ها می‌توانند انسجام تعداد فوتون را در نقطه کوانتومی افزایش دهند. انسجام تعداد فوتون، یک ویژگی کلیدی است که بر چگونگی حفظ رفتار کوانتومی نور ساطع‌شده تأثیر می‌گذارد.
پژوهشگران برای رسیدن به این هدف، بر روش‌های عددی پیشرفته تکیه کردند و حتی الگوریتم ریاضی خود را توسعه دادند. تکمیل این فرآیند بیش از یک دهه طول کشید.
اگرچه این پژوهش نشان‌دهنده یک پیشرفت قابل توجه است و ارتباطات کوانتومی قابل اعتمادتر را با میزان بالاتری از انتقال اطلاعات نوید می‌دهد، اما هنوز چیزهای زیادی برای کشف شدن باقی مانده‌اند. هاگن گفت: بررسی انسجام تعداد فوتون در تک‌فوتون‌های ساطع‌شده از نقطه کوانتومی، یک حوزه جدید است و ما صرفا مقدمات آن را فراهم کرده‌ایم.
پژوهش‌های آینده بر اصلاح مکانیسم‌هایی تمرکز خواهند کرد که به انتشار تک‌فوتون در نقاط کوانتومی می‌انجامند و طراحی و محیط اطراف آنها را نیز بهبود می‌بخشند تا این فرآیند برای کاربردهای خاص، دقیق‌تر و قابل اطمینان‌تر شود.
این پژوهش در مجله «Advanced Quantum Technologies» به چاپ رسید.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1356760/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

جانبازان نماد مقاومت و مایه افتخار ایران اسلامی هستند

جدیدترین خبر درباره «پایتخت 7» و «زندگی پس از زندگی» از زبان رئیس صداوسیما

سلام بامزه مسعود فراستی به گوهر خیراندیش با تعریف و تمجید

ترس بازیگر جوان «پیر پسر» از حامد بهداد

زانیار خسروی: نمیدونم چرا از موسیقی رپ می ترسند بعضی ترانه های پاپ بسیار مبتذل تر هستند!

پیام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به چهلمین جشنواره موسیقی فجر

تصادف شدید یک خودرو با گاری

معاون رئیس جمهور: حجابم، انتخاب خودم نبوده است

متاع ابدی به بیان آیت الله جوادی آملی

ایده ای جالب برای کاهش ترافیک در اتوبان

راه‌های ساده برای پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع2

مردان بیشتر از زنان به سرطان مبتلا می‌شوند

خبر بد برای آن‌ها که از عنکبوت و زامبی می‌ترسند / عنکبوت ترسناک زامبی پیدا شد

منشأ نورهای اسرارآمیز کیهانی کشف شد

افزایش زباله‌های فضایی و امکان برخورد با هواپیما‌ها

به هر چیزی که آسیبی کنی، آن چیز جان گیرد

«چاقِ چاقِ چاق» دوباره به بازار نشر می‌آید

داستانک/ سوتی چند هزار دلاری

ترکیب احتمالی پرسپولیس برای تقابل با سپاهان

ستاره جنجالی سپاهان بالاخره به پرسپولیس رسید

بررسی آمار جدال حساس؛ برتری پرسپولیس مقابل سپاهان در جام حذفی

مجید جلالی: استعدادهای محلات به آینده فوتبال ایران کمک خواهد کرد

شیراز میزبان تورنمنت چهارجانبه بین‌المللی هندبال

جلسه والیبال آسیای مرکزی با حضور تقوی و داورزنی

برگزاری نخستین نشست شورای عالی فنی کمیته ملی پارالمپیک

پرس در یک‌ قدمی بازگشت به فرمول یک با کادیلاک

کرمانی‌مقدم: امیدوارم درخشش دورسون ادامه‌دار باشد

فرمول اقتصادی سرمربی مدنظر استقلال برای قهرمانی

پشت پرده ماندگاری رونالدو در عربستان

اعتراض مدیر کاخ جشنواره: ساختار پوسیده جشنواره فجر دیگر کارکردی ندارد!

دیدار مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان ایلام با خانواده های معظم شهدا

ملاقات چهره به چهره مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جامعه معظم ایثارگری

اعدام‌های وحشتناک خلخالی به روایت ناطق نوری، پورمحمدی و دیگران/ ماشاالله قصاب که بود و در دم و دستگاه خلخالی چه می کرد؟/ ویدئو

شعبده‌بازی در آرای مردمی!/ فیلم «پیشمرگ» چطور اول شد؟

رضا درستکار: «قاتل و وحشی» اکران می‌شود اما روسیاهی برای عده ای می ماند

محمدرضا گلزار به دیدار «اسدالله یکتا» رفت

سینمای نوجوانانه ای دیگر از صدرعاملی/ از ترانه علیدوستی تا ژولیت رضاعی

حامد بهداد: پیر پسر را اکران کنید تا در وطن خودمان دیده شود

جف دنیلز: 200 نقد منفی برای فیلم «احمق و احمق‌تر» را نگه داشته‌ام!

حامد بهداد: تا حالا چنین تجربه‌ای در سالن سینما نداشتم!

صحبت‌های تازه لیلا حاتمی درباره «قاتل و وحشی»

حراج سیمرغ‌ها!/ بررسی یکی از عجیب‌ترین داوری‌های ادوار جشنواره

این آهنگساز با شاخ گاو یک ساز ساخته و در جشنواره با آن می نوازد!

گزارشی از نخستین شب چهلمین جشنواره موسیقی فجر

همایون شجریان را حرف مردم ناک‌ اوت کرده است!

آهنگ جدید/ محمدرضا گلزار «شبیه همه» را منتشر کرد

ارکستر ملی؛ آغازگر کم‌رمق چهلمین جشنواره موسیقی فجر

آخرین وضعیت لایحه افزایش تعطیلات آخر هفته

واکنش سخنگوی دولت به دعوای تامین اجتماعی و داروخانه‌ها

زمان واریز پاداش پایان خدمت فرهنگیان اعلام شد