آریا بانو

آخرين مطالب

وقتی میکروب‌ها جایگزین داروهای ضد اضطراب می‌شوند! گوناگون

وقتی میکروب‌ها جایگزین داروهای ضد اضطراب می‌شوند!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /تحقیقات جدید نشان می‌دهد که چگونه یک ذهن آرام می‌تواند از معده شما آغاز شود و نه از ذهن شما و یک مطالعه جدید بر اهمیت سلامت دستگاه گوارشی و میکروبیوم‌های روده تاکید کرده است.
اختلالات سلامت روان در سراسر جهان در حال افزایش است و اضطراب میلیون‌ها نفر را تحت تاثیر قرار داده است؛ در حالی که هیچ کمبودی در داروهای تجویزی برای بیماران وجود ندارد، یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که گزینه غیرمنتظره‌ای در مبارزه با اضطراب ممکن است در دستگاه گوارش ما زندگی کند.
به نقل از اس‌اف، دانشمندان دانشکده پزشکی Duke-NUS و موسسه ملی علوم اعصاب سنگاپور کشف کرده‌اند که باکتری‌ها در روده ما ترکیبات خاصی تولید می‌کنند که می‌توانند بر رفتارهای مرتبط با اضطراب تاثیر بگذارند. تحقیقات آنها نشان می‌دهد که چگونه این موجودات میکروسکوپی ممکن است به تنظیم پاسخ‌های احساسی ما کمک کنند.
پروفسور شاون جی (Shawn Je) از برنامه اختلالات رفتاری و عصب شناسی Duke-NUS توضیح می‌دهد: یافته‌های ما فرآیند عصبی خاص و پیچیده‌ای را نشان می‌دهد که طی آن میکروب‌ها به سلامت روان مرتبط می‌شوند. آن دسته از افرادی که هیچ‌گونه میکروب زنده‌ای نداشتند، نسبت به آنهایی که باکتری زنده داشتند، رفتارهای اضطرابی بالاتری از خود نشان دادند. اساسا، فقدان این میکروب‌ها، عملکرد مغز افراد، به‌ویژه نواحی از مغز که ترس و اضطراب را کنترل می‌کنند را مختل می‌کند.
دانشمندان در تحقیقات خود با دو گروه از موش‌ها کار کردند. یک گروه به طور طبیعی با تمام باکتری‌های معمولی که در بدن و روی بدن آنها زندگی می‌کنند، بزرگ شدند. گروه دیگر از بدو تولد در شرایط کاملا استریل بزرگ شدند، یعنی اصلا باکتری نداشتند. به این موش‌ها، موش‌های «بدون میکروب» می‌گفتند.
برای آزمایش سطوح اضطراب، محققان از چندین آزمون رفتاری استفاده کردند. در یک آزمایش به نام آزمایش میدان باز، موش‌ها در یک جعبه بزرگ با مناطق باز و فضاهای بسته قرار گرفتند. موش‌ها به طور طبیعی ترجیح می‌دهند وقتی مضطرب هستند نزدیک به دیوارها و فضاهای بسته بمانند. موش‌های عاری از میکروب به طور قابل توجهی زمان بیشتری را در مناطق بسته سپری کردند و در مقایسه با موش‌های معمولی کمتر به فضاهای باز سفر کردند.
آنها همچنین از آزمایش دیگری به نام پیچ و خم استفاده کردند که شبیه یک سکوی مرتفع دایره‌ای با چند بخش باز و برخی بخش‌ها با دیوار بود. مجددا، موش‌های بدون میکروب رفتار مضطرب‌تری نشان دادند و زمان کمتری را در بخش‌های باز سپری کردند.
اما محققان تنها به مشاهده رفتار بسنده نکردند. آنها می‌خواستند بفهمند چه اتفاقی در مغز می‌افتد که این تفاوت‌ها را ایجاد می‌کند. آنها با استفاده از روش‌های تخصصی، فعالیت‌های ناحیه‌ای از مغز به نام آمیگدال پایه جانبی را بررسی کردند که پردازش احساساتی مانند ترس و اضطراب را کنترل می‌کند. آنها دریافتند که سلول‌های مغز در این ناحیه در موش‌های بدون میکروب بسیار فعال‌تر هستند.
تحقیقات بیشتر نشان داد که این افزایش فعالیت مغز با مشکلات مربوط به پروتئین‌های خاصی به نام کانال‌های SK2 مرتبط است. این کانال‌ها معمولا مانند یک سیستم ترمز برای سلول‌های مغز عمل می‌کنند و از فعال شدن بیش از حد آنها جلوگیری می‌کنند. در موش‌های بدون باکتری روده، این کانال‌ها به درستی کار نمی‌کردند و این کمبود، منجر به فعالیت بیش از حد سلول‌های مغزی می‌شد.
محققان برای تایید یافته‌های خود، دو روش درمانی متفاوت را امتحان کردند. ابتدا به موش‌های بدون میکروب باکتری‌های معمولی روده دادند و در روش دوم، آنها ترکیبی به نام ایندول را که معمولا توسط باکتری‌های روده تولید می‌شود، به مدت شش هفته به آب آشامیدنی موش‌های بدون میکروب اضافه کردند. هر دو درمان به عادی سازی فعالیت سلول‌های مغز و کاهش رفتارهای اضطرابی کمک کرد.
نتایج هیجان‌انگیز بود؛ موش‌هایی که هر دو درمان را دریافت کردند، شروع به گذراندن زمان بیشتری برای کاوش در فضاهای باز کردند و به طور کلی رفتار اضطرابی کمتری از خود نشان دادند. الگوهای فعالیت مغز آنها نیز بیشتر شبیه به الگوهای فعالیت مغزی موش‌های معمولی شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1354327/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

واکسنی نویدبخش علیه آنفولانزای معده

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

پورموسوی: امیدوارم با همین دست فرمان تا پایان مسابقات برویم

جدول لیگ برتر؛ سپاهان صدر را از دست داد

حسین حسینی: آبرو و شرفم را از سر راه نیاورده‌ام

حسین حسینی: پدر من را درآوردید بعد می‌گویید حسینی؟!

تیموری: کسانی که استوری شرافت میگذارند شریف باشند

نقاط تمایز فوتبال ایران و عربستان

پورموسوی: به بازی‌های آینده امیدوار هستیم

دوبراوکا؛ برنده بهترین مهار ماه ژانویه لیگ برتر

بازی زیرنظر اسطوره؛ فابیو کاناوارو، صادق محرمی را از دقیقه 60 به زمین فرستاد

فریدون جیرانی: دولت جدید پای فیلم‌های قبل ایستاد

بازیگر خردسال «صددام»: رمز موفقیتم را در باورپذیری حس و نقش می‌بینم

تهیه کننده «پیشمرگ»: دوست ندارم در آثارم شهادت شهید را به تصویر بکشم

نظر سخنگوی شورای نگهبان پس از تماشای فیلم «خدای جنگ»

تهیه کننده پیشکسوت: نگران آینده سینما هستم

نشست خبر ی فیلم سینمایی «ماریا» آخرین فیلم روز هشتم جشنواره

نظر دکتر صالحی در رابطه با فیلم «خدای جنگ»

کارگردان فیلم «ماریا»: هیچ فیلمی غیر از کمدی نمی فروشد

نماهنگ «ایران» با صدای علی تفرشی

آهنگ «کوچ» با صدای احسان خواجه امیری

ویژه‌های حوادث/ تجاوز و تعرض تکان‌دهنده به دو زن در آمبولانس!

برخورد خودروی چری با پژو 405، چهار کشته برجای گذاشت

از لایحه «حمایت از زنان در برابر خشونت» چه خبر؟

ویدئویی منتسب به فرار دختر جوان از خودروی آدم‌رباها

بارش برف در جاده اسالم

لحظه سقوط یک هواپیمای سبک در برزیل

ارگ تاریخی بم با بیش از دوهزار و پانصد سال قدمت

لگدمال شدن یک شیر زیر پاهای زرافه!

آموزش چند صبحانه جدید و مقوی

دیپ اسفناج؛ یک وعده سلامتی و خوشمزگی

‌ گردن‌تان چطور شما را دچار سردرد یا درد قفسه سینه می‌کند؟

غذا خوردن بچه های مردم؛ این قسمت شکموی کوچولو

نحوه دوخت دامن پلیسه؛ آموزش گام به گام

تولید آفت‌کش با فرمولاسیون نانویی زیستی

سلول‌هایی در بدن که به مبارزه با سرطان کمک می‌کنند

علی‌اشرف صادقی در بیمارستان

معروف ترین جمله ها از معروف ترین نویسنده ها...

عملکرد عجیب رامین رضاییان در رفسنجان؛ خواهشا سانتر نکن برادر!

بختیاری‌زاده: مقابل مس پرتلاش، هدفمند و منظم بازی کردیم

سهراب بختیاری زاده استعفا داد

سیدحسین: بس است بروید یک گلر بیاورید!

مریلا زارعی: افتخار می‌کنم نقش یک مادر تأثیرگذار دیگر را بازی کردم

«زال و رودابه»؛ روایتی مستقیم و بدون پرده از شاهنامه

رونمایی از اولین تیزر فیلم «پیر پسر»

استایل شیک و رسمی فریبا نادری در جشنواره فجر

فتوکال «ماریا» در غیاب بازیگران شاخص فیلم

الناز ملک: نقش هایی را بازی می‌کنم که مردم دوست داشته باشند

فریبا نادری بازیگر فیلم «شوهر ستاره»: تنوع موضوع در ژانر اجتماعی کم است

حسام منظور: هر فیلمی درباره میهن پرستی باشد بازی می کنم