راهکارهای مدیریت مشاجره فرزندان
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - خراسان / در هر خانوادهای بین خواهر و برادر بحث و مشاجره وجود دارد. همان گونه که نمیشود به کوهنوردی رفت و خاکی نشد، همین طور هم نمیشود دونفر در یک رابطه، بحث و مشاجرهای نداشته باشند. اما همان طور که اجازه نمیدهیم گرد و خاک کوه بر کولهپشتی و لباسهایمان بماند، لازم است از روابطمان هم تنشزدایی کنیم. به گزارش «ایسنا» در ادامه چند توصیه به والدین برای مدیریت مشاجره بین فرزندان خواهیم داشت.
رشد در سایه بعضی دعواها بین خواهر و برادرها
در گام اول، استعاره کولهپشتی در کوهنوردی را که در ابتدای این مطلب مطرح شد به نوجوانها بگویید که آن ها به تنشزدایی رابطه اهمیت دهند. در گام دوم، توجه داشته باشید بعضی دعواها بین خواهر و برادرها باعث رشد نوجوانان میشود. با آگاهی از نیاز این خواهر و برادر و علت دعوا، والدین میتوانند به آن ها کمک کنند تا راه حلی برای این موضوع پیدا شود. البته پیشنهاد میشود که والدین خودشان راه حل پیشنهاد ندهند و با سوال از آن ها اجازه دهند راه حل را خود فرزندان پیدا کنند. به طور مثال در هنگام بروز مشاجره از آن ها بپرسند چه کمکی میتوانید به یکدیگر کنید؟ به این ترتیب والدین کاری میکنند که هردوی آن ها متوجه نیاز همدیگر شوند و برای کمک به هم راهکاری پیدا کنند.
حس مشترک در چنین دعواهایی
خشم، حس مشترک در تمام دعواهای خواهرها و برادرهاست. معمولا در هنگام دعواهای خواهر و برادری، فرزندان فکر میکنند یک حقی از آن ها ضایع شده است، از همینرو والدین باید احساسات آن ها را درک کنند. بروز درک این حس به والدین کمک میکند بچهها متوجه شوند که والدین مسئله را از نگاه آن ها فهمیدهاند و این امر منجر میشود مغز حلکننده بچهها بیدار شود. در گام بعدی، کودکان باید مشکل را خلاصه و مفید و بدون قضاوت و سرزنش، تحقیر، مقایسه و برچسب زدن توصیف کنند. در هنگام حل مسئله والدین باید محدودیتهای لازم را به طور دقیق برای فرزندان توصیف کنند. به طور مثال به کودکان میتوانند بگویند فضای صحبت را مدیریت کنند، در حرف همدیگر نپرند و به هم توهین نکنند. والدین آگاه از بچهها سوال میکنند تا راهکارهای لازم در ذهنشان جرقه بزند.
-
شنبه ۲۹ دي ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۹:۱۳
-
۲۸ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1342474/