آریا بانو

آخرين مطالب

تحویل هدفمند داروها با شیر! اقتصادی

تحویل هدفمند داروها با شیر!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / محققان می‌گویند نانوذرات موجود در شیر ​​طبیعی می‌توانند به یک سامانه دارورسانی هدفمند تبدیل شوند.
چند تن از استادان دانشگاه «نبراسکا»(Nebraska) یک شرکت استارت‌آپی را با هدف ارائه روشی نوآورانه برای رساندن داروها و سایر روش‌های درمانی به مکان‌های هدفمند در بدن انسان راه‌اندازی کرده‌اند که عنصر کلیدی آن «شیر» است.
شیر، ماده‌ای بسیار مفید است که معمولی به نظر می‌رسد، اما پتانسیل‌های زیادی به خصوص در فضای زیست‌دارویی دارد. پیش از این در مورد گاوهای اصلاح شده ژنتیکی که شیر حاوی انسولین انسانی تولید می‌کنند یا شیر تولید شده توسط گاوهای واکسینه شده با پروتئین HIV حاوی آنتی بادی‌های ضد ویروس و استفاده از نانوذرات شیر ​​برای ارائه درمان‌های RNA به صورت خوراکی گزارش شده است.
در حال حاضر، جانوس زمپلنی(Janos Zempleni) و جیانتائو گو(Jiantao Guo)، دو پژوهشگر از دانشگاه نبراسکا-لینکلن(Nebraska-Lincoln)، یک شرکت استارت‌آپی به نام مینوواکا(Minovacca) راه‌اندازی کرده‌اند که قصد دارد یک سامانه دارورسانی هدفمند نوآورانه را به بازار عرضه کند که از «شیر» استفاده می‌کند.
این دو پژوهشگر متعهد شده‌اند که از فناوری مبتنی بر شیر خود برای درمان بیماری‌های شایع و نادر استفاده کنند.

آریا بانو


زمپلنی، استاد علوم تغذیه و سلامت می‌گوید: از آنجایی که فناوری ما بسیار متنوع است، ما به یک بیماری نادر خاص محدود نمی‌شویم.
این فناوری بر اگزوزوم‌های جهانی شیر که ساختارهای حباب‌مانند نانویی هستند که توسط سلول‌هایی که مانند پیام‌رسان‌های کوچک عمل می‌کنند و حامل مواد مهمی مانند پروتئین‌ها، چربی‌ها و اطلاعات ژنتیکی هستند، متکی است. محققان با دستکاری شیمیایی و ژنتیکی اگزوزوم‌ها، محموله خود را به سلول‌های انسانی تحویل می‌دهند.
سه پپتید که زنجیره‌های کوتاهی از «ریزپروتئین‌ها» به نام اسیدهای آمینه هستند، به غشای هر اگزوزوم متصل هستند. یکی اگزوزوم را در یک محل خاص در بدن به خانه هدایت می‌کند. دیگری سیگنال‌های بیوشیمیایی را به سلول‌های ایمنی می‌فرستد و به آنها می‌گوید که به اگزوزوم حمله نکنند و سومین پپتید، بقای اگزوزوم را پس از قرار گرفتن داخل سلول هدف بهبود می‌بخشد.
معمولاً از لیپیدها(ترکیبات چرب) برای اتصال پپتیدها به غشای اگزوزوم استفاده می‌شود. مشکل این روش این است که لنگرهای لیپیدی زمانی که با سایر ترکیبات چربی‌دوست در بدن مواجه می‌شوند، جدا می‌شوند. بنابراین محققان چیز متفاوتی را امتحان کردند. آنها محل اتصال را در یک پروتئین غشای سطح سلولی به نام CD81 ایجاد کردند که محکم به اگزوزوم متصل است.
«جیانتائو گو» از یک رویکرد «شیمی بیواورتوگونال»( bioorthogonal chemistry) استفاده کرد تا پیوندهای پایداری بین محل‌های اتصال و پپتیدها ایجاد کند. «شیمی بیواورتوگونال» به واکنش‌های شیمیایی اشاره دارد که می‌تواند داخل یک سامانه زنده بدون تداخل با فرآیندهای بیوشیمیایی رخ دهد. این تنظیم مبتنی بر شیمی، علاوه بر بهبود پایداری ساختار اگزوزوم، آن را یکنواخت‌تر می‌کند که موجب بهبود عملکرد تجاری این سامانه تحویل نوآورانه می‌شود.
«شیمی بیواورتوگونال » اصطلاحی است که به هر نوع واکنش شیمیایی اشاره دارد که می‌تواند داخل سیستم‌های زنده بدون تداخل با فرآیندهای بیوشیمیایی متداول رخ دهد. این اصطلاح توسط کارولین برتوزی در سال 2003 ابداع شد. مفهوم «شیمی بیواورتوگونال» از زمان معرفی، مطالعه بیومولکول‌هایی مانند گلیکان‌ها، پروتئین‌ها و لیپیدها در سیستم‌های زنده، بدون بروز سمیت سلولی امکان‌پذیر شده ‌است.
گو می‌گوید: اطمینان از این ساختار همگن به مسئولان سازمان غذا و دارو اجازه می‌دهد تا ببینند که اگزوزوم‌ها می‌توانند به طور مداوم از دسته‌ای به دسته دیگر تولید شوند. همچنین به اگزوزوم کمک می‌کند تا خود را به یک مکان خاص برساند.
وی افزود: شیمی‌درمانی مورد استفاده برای درمان سرطان را در نظر بگیرید. این دارو به صورت داخل وریدی تجویز می‌شود، بنابراین در سراسر بدن حرکت می‌کند و به تمام سلول‌های در حال رشد سریع، چه سرطانی و چه سالم، آسیب می‌زند. این «مسمومیت گسترده» منجر به عوارض جانبی مانند ریزش مو، حالت تهوع و سیستم ایمنی ضعیف می‌شود.
گو ادامه داد: درمان‌های شیمی‌درمانی نه تنها سلول‌های سرطانی را از بین می‌برند، بلکه آنها هر سلولی را که به سرعت در حال تکثیر باشد نیز می‌کشند و این چیزی است که ما می‌خواهیم با فناوری خود به حداقل برسانیم.
این فناوری علاوه بر تحویل هدفمند داروهای درمان کننده بیماری می‌تواند ابزارهای ویرایش ژن و سایر روش‌های درمانی را نیز ارائه دهد. محققان در حال کار بر روی دریافت مجوز این فناوری از طریق یک شرکت تجاری‌سازی فناوری غیرانتفاعی وابسته به دانشگاه نبراسکا هستند. ضمن اینکه حق ثبت اختراع این فناوری ثبت شده است.
محققان قصد دارند دانشجویان دانشگاه نبراسکا را برای توسعه این فناوری به کار بگیرند تا کارشان در نهایت منجر به ارائه یک برنامه تحقیقاتی داروی جدید به سازمان غذا و داروی آمریکا(FDA) شود.
زمپلنی مصمم است که تمرکز خود را روی توسعه این روش درمانی نگاه دارد و به پول زیادی که این فناوری برایش به ارمغان بیاورد، فکر نکند.
او می‌گوید: ممکن است ناخوشایند به نظر برسد، اما اگر انتخابی بین درآمد 10 میلیون دلاری یا نجات جان 10 میلیون نفر داشتم، به دنبال نجات جان‌ها می‌رفتم. من به خاطر پول این کار را نمی‌کنم. این در مورد کمک به مردم است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1342472/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تصویر و صدای جَو سیاره ی مریخ

شعر انتخابی راهان پارسی در فصل سوم

با گذشت یک ماه از بلاتکلیفی هنوز خبری از معرفی سرمربی جدید پرسپولیس نیست!

پنالتی که گریزمان در دیدار مقابل لگانس از دست داد

مدیرعامل سپاهان: قانون سقف بودجه باید اصلاح می‌شد

سود 100 میلیونی وادی دجله از انتقال عمر مرموش

گل اول پاری سن ژرمن به لانس توسط فابین رویز

حواشی قهرمانی سپاهان در دیدار سوپرجام مقابل پرسپولیس

روایتی جالب از جانباز ورزشکاری که کلینیک ترک اعتیاد دارد

گل دوم پاری سن ژرمن به لانس توسط بارکولا

چهار حرکت برای رفع افتادگی شکم

رئال مادرید بهترین باشگاه سال 2024

پدر بودن یعنی خسته‌ای، ولی هیچ‌کس نباید بفهمه!

مستند «توقیف» به نمایش درمی‌آید

موفقیت از آن کسانی میشه ک دنبالشن

لینچ برخلاف فیلم‌هایش، انسانی فوق‌العاده ساده بود

ترکیب سریال «شهرزاد» و «خاتون» با صدای محسن چاوشی و علیرضا قربانی

«تمنا»، اوج یک سنتور نوازی زیبا با اجرای استاد پرویز مشکاتیان

استخدام 5500 نیروی جدید در اورژانس کشور

واژگونی اتوبوس در برخورد با وانت؛ 18 نفر مصدوم شدند

آماری از انصراف دانشجویان پزشکی از خودکشی

تبرئه از اتهام همسرکشی بعد از 16 سال

گردش خانوادگی خرس‌ها در جنگل‌های رامسر

گردباد تورنادو ایتالیا را در برگرفت

تصویر سازی هوش مصنوعی از داستان حضرت یونس (ع) در دل نهنگ

انسان عاقل نا امید نمی شود

این کوکوی مرغ زعفرونی بسیار خوشمزه است

کم خونی ناشی از فقر آهن چیست؟

سبدهای فانتزی زیبا برای تزیین منزل

خطا در هوش مصنوعی؛ روزنامه‌نگاران خواستار لغو ویژگی خاص اپل شدند

باز باران با ترانه میخورد بر بام خانه !

گل دوم وولفسبورگ به بایرن‌مونیخ توسط محمد آمورا

شاید انگلیس در جام جهانی دو بلینگام داشته باشد!

توقف فوتبال در انگلیس؛ جان هوادار در خطر بود

حضور پرشور هواداران ناپولی برای بدرقه تیم، پیش از جدال حساس امشب مقابل آتالانتا

تیم فلیک قوی‌ تر شد؛ بازگشت مدافع بارسا بعد از 5 ماه

گل اول لگانس به اتلتیکومادرید توسط ناستاسیچ در دقیقه 49

گل اول لانس به پاری‌سن‌ژرمن توسط انزولا

10 سال قبل در چنین روزی؛ 5 گل لواندوفسکی در 9 دقیقه

برد بایرن با درخشش گورتسکا

گل اول لیورپول به برنتفورد توسط نونیز

از فردا جلو من لنگ می‌ندازن

مگه نگفتی همه دار و ندارت تو همون کوله بود؟!

غیرتی شدن آقا هاشم به خاطر بی بی

ازدواج ما از اول هم اشتباه بود

هشدار وزارت بهداشت: لبنیاتِ غیرپاستوریزه نخورید

تیزر ویدئو کلیپ ترانه «چهلچراغ» با صدای رضا یزدانی

واژگونی تانکر حامل بنزین در نیجریه 60 کشته بر جا گذاشت

فاصله قانون هوای پاک تا «هوای پاک»!

کاشت یک میلیارد درخت، ارزان‌ترین طرح برای توسعه فضای سبز