آریا بانو

آخرين مطالب

حرف‌های فودبلاگرها؛ بشنوید اما باور نکنید اقتصادی

حرف‌های فودبلاگرها؛ بشنوید اما باور نکنید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - خبرآنلاین / مدتی است در میان بلاگرهای صفحات مجازی، پای افرادی به‌نام فودبلاگرها با هدف و انگیزه کسب درآمد به این فضا باز شده که سبب ترویج فرهنگ تغذیه‌ای نادرست و متضاد با سبک و فرهنگ ایرانی است.
فودبلاگرها، افرادی هستند که علاقه بی‌حد و مرزی نسبت به غذاخوردن و تجربه طعم و مزه‌های مختلف دارند. این افراد به رستوران‌های مختلف در نقاط مختلف شهر سر می‌زنند؛ صاحب رستوران، یک میز پر از غذاهای متنوع و اشتها برانگیز برای آنان تدارک می‌بیند و آنها به‌ازای خوردن این غذاها و اغلب برای افزایش هیجان بیشتر در تایمی معین، اقدام به خوردن سریع غذا و تبلیغ برای آن رستوران می‌کنند، تا از این طریق بتوانند کسب درآمد کنند.
هرچند برخی از آنها تلاش می‌کنند از خواص و خاصیت این غذاها خوش رنگ و لعاب تعریف و تمجید کنند، اما کارشناسان تغذیه می‌گویند مصرف پیش از حد فست فودها و غذاهای دارای روغن زیاد عامل اصلی بروز بیماری‌های غیرواگیر خصوصاً فشار خون و چربی خون است.
احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، در گفت گو با مهر، با اشاره به تغییر عادت‌های غذایی مردم از غذاهای سنتی به سمت فست‌فودها در پی زندگی شهرنشینی، درباره خطرات مصرف این نوع غذاها هشدار داد.
وی تأکید کرد: فست‌فودها به دلیل داشتن چربی بسیار زیاد، فیبر بسیار پایین و استفاده از روغن‌هایی که متأسفانه گاهی چند بار در تهیه غذاها به کار می‌روند، برای سلامت بسیار خطرناک هستند. این نوع غذاها خطر ابتلاء به چاقی که مادر تمام بیماری‌هاست را افزایش می‌دهند. همچنین احتمال بروز بیماری‌های قلبی، سکته‌ها و سرطان‌ها نیز به دلیل استفاده از روغن‌های مایع که تحت حرارت بالا قرار می‌گیرند و مواد رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند، بیشتر می‌شود. وجود این مواد مضر در فست‌فودها، سلامت افراد را به‌طور جدی تهدید می‌کند و خواستار توجه بیشتر مردم به انتخاب غذاهای سالم و پرهیز از مصرف این نوع مواد غذایی شد.
خطرات مصرف روغن و پنیر در فست‌فودها
اسماعیل‌زاده در خصوص اثرات منفی مصرف روغن و پنیرهای مورد استفاده در فست‌فودها توضیحاتی ارائه کرد.
وی اظهار داشت: مصرف روغن زیاد و پنیرهای صنعتی در فست‌فودها اثرات جدی بر سلامت دارد. روغن زیاد کالری بسیار بالایی دارد؛ به طوری که هر گرم آن مقدار زیادی کالری به بدن منتقل می‌کند. همچنین پنیرهایی که در صنعت فست‌فود استفاده می‌شوند، به دلیل داشتن اسیدهای چرب اشباع فراوان، می‌توانند باعث افزایش سطح کلسترول خون شوند و خطر ابتلاء به بیماری‌ها و سکته‌های قلبی را افزایش دهند.روغن‌هایی که در تهیه فست‌فود استفاده می‌شوند، معمولاً چندین بار حرارت دیده‌اند. فرآیند سرخ کردن عمیق و نوع بافت غذاهای فست‌فود باعث می‌شود این غذاها مقدار زیادی روغن را در خود جذب کنند. این مسئله موجب می‌شود کالری زیادی در این غذاها نهفته باشد. علاوه بر این، افزودنی‌ها، رنگ‌ها و مقدار زیادی نمک که در تهیه این غذاها به کار می‌رود، خطر ابتلاء به بیماری‌های مختلف از جمله سکته‌ها، پرفشاری خون و بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد.
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با اشاره به تأثیر این غذاها بر چاقی بیان کرد: این غذاها خود باعث چاقی می‌شوند و به دنبال آن، خطر ابتلاء به سایر بیماری‌های غیر واگیر نیز در افراد افزایش می‌یابد.
هشدار درباره مضرات مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی
این مقام مسئول درباره پیامدهای منفی مصرف فست‌فود در دوران نوجوانی هشدار داد و اظهار داشت: مصرف این غذاها در این دوران می‌تواند اثرات زیان‌باری برای سلامت نوجوانان داشته باشد و یکی از اصلی‌ترین دلایل بروز اضافه وزن و چاقی در این گروه سنی محسوب می‌شود. از مشکلات جدی در کشور، افزایش میزان اضافه وزن و چاقی در دوران نوجوانی است که متأسفانه باعث بروز بلوغ زودرس می‌شود. این موضوع به نوبه خود می‌تواند رشد قدی کودکان را دچار اختلال کند. یکی از دلایل اصلی این مشکل، روی آوردن نوجوانان به مصرف غذاهای فست‌فود و کم‌تحرکی است که در این گروه سنی بسیار رایج شده است.
وی افزود: مصرف فست‌فود نه تنها موجب افزایش وزن و چاقی می‌شود، بلکه خطر ابتلاء به بیماری‌های مزمن در سال‌های آینده را برای نوجوانان به همراه دارد. علاوه بر این، مصرف این نوع غذاها باعث می‌شود نوجوانان از دریافت مواد مغذی ضروری که برای رشد و تکامل آنها لازم است، غافل شوند. فست‌فودها آنها را سیر می‌کنند و دیگر به سراغ مواد غذایی سالم و مغذی، مانند غذاهای حاوی کلسیم، ویتامین D، املاح و پروتئین‌های کافی، نمی‌روند.
اسماعیل‌زاده همچنین به نقش مخرب نوشابه‌ها در کنار مصرف فست‌فود اشاره کرد و گفت: بسیاری از نوجوانان در کنار این غذاها نوشابه مصرف می‌کنند که این نوشیدنی‌ها به دلیل داشتن قندهای ساده بسیار زیاد، چاقی را تشدید می‌کنند. علاوه بر این، نوشابه‌ها ادرار را اسیدی کرده و باعث دفع املاح، به‌ویژه کلسیم، می‌شوند که همین امر به رشد قدی نوجوانان آسیب جدی وارد می‌کند. مصرف فست‌فودها و نوشابه‌ها در دوران نوجوانی نه تنها مانعی برای رشد مناسب و سلامت کودکان ایجاد می‌کند، بلکه پیامدهای جبران‌ناپذیری برای آینده آنها خواهد داشت.
مصرف مداوم فست‌فودها و خطر ابتلاء به بیماری‌ها
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت درباره تأثیر مصرف مداوم فست‌فودها بر سلامت بدن هشدار داد و مطرح کرد: مصرف مداوم این فست‌فودها می‌تواند منجر به بروز بیماری‌های متعددی شود. توصیه ما این است که افراد مصرف فست‌فود را به حداقل ممکن برسانند؛ یعنی کمتر از یک بار در ماه. به عنوان مثال، هر 45 تا 60 روز یک بار مصرف فست‌فود مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما زمانی مشکل بروز می‌کند که افراد هفته‌ای دو تا سه بار از این غذاها استفاده کنند. مصرف مداوم فست‌فودها، به ویژه در سنین نوجوانی، خطر بلوغ زودرس را افزایش می‌دهد و همچنین می‌تواند منجر به اضافه‌وزن، چاقی، کوتاهی قد و حتی خطر ابتلاء به سرطان، به خصوص سرطان‌های گوارشی، در سال‌های آینده شود. بنابراین، نوجوانانی که به مصرف این غذاها روی می‌آورند، باید تلاش کنند تا مصرف آن‌ها را کاهش دهند. در صورتی که افراد فست‌فود مصرف می‌کنند، بهتر است از انواع سالم‌تر مانند غذاهای گریل شده استفاده کنند و از انواعی که در روغن غوطه‌ور شده و سرخ می‌شوند، پرهیز کنند.
به تبلیغات غذایی بلاگرها در فضای مجازی اعتماد نکنید
وی با تأکید بر اهمیت دریافت اطلاعات صحیح در زمینه تغذیه و سلامت، گفت: مطالبی که در فضای مجازی تبلیغ می‌شوند، عمدتاً با هدف تجاری‌سازی و دستیابی به سود مالی منتشر می‌شوند و بسیاری از آنها فاقد مبنای علمی هستند. از مردم عزیز درخواست می‌کنم که تمامی اطلاعات مربوط به تغذیه صحیح، مصرف مکمل‌ها یا داروها را تنها از منابع علمی معتبر مانند وزارت بهداشت دریافت کنند و به تبلیغاتی که توسط بلاگرها در فضای مجازی منتشر می‌شود، اعتماد نکنند.
اسماعیل‌زاده با اشاره به مضرات برخی از این تبلیغات، افزود: بارها دیده شده که داروها و مکمل‌هایی که توسط بلاگرها تبلیغ می‌شوند، حاوی مواد ناسالم و حتی مواد اعتیادآور هستند. همچنین، غذاهایی که این افراد تبلیغ می‌کنند، گاهی از نظر تغذیه سالم نیستند و برای سلامت انسان بسیار زیان‌آورند. یکی از دسته‌های غذایی مضر که در این تبلیغات به چشم می‌خورد، فست‌فودها هستند. این غذاها به دلیل استفاده زیاد از روغن خوشمزه به نظر می‌رسند، اما باید به هزینه‌ای که برای این خوشمزگی پرداخت می‌شود، توجه کرد. مصرف مداوم فست‌فودها به سلامت بدن لطمه می‌زند و بهتر است برای حفظ سلامتی و جلوگیری از آسیب به بدن، میزان مصرف این نوع غذاها را کاهش دهیم.
بلاگرها کارشناس تغذیه نیستند و تبلیغات آنها مورد تأیید ما نیست
مدیر کل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به این سوال که آیا افرادی که در فضای مجازی به تبلیغ مواد غذایی می‌پردازند سواد تغذیه‌ای دارند یا خیر، اظهار داشت: افرادی که بلاگر هستند و حالا یا فود بلاگر هستند یا غذای متعددی را تبلیغ می‌کنند، اینها مطمئناً کارشناس تغذیه نیستند. کارشناس تغذیه نمی‌تواند غذاهای ناسالم را برای مردم ترویج کند. بنابراین این افراد در حقیقت مردم عادی هستند که حالا از شهرتشان استفاده می‌کنند تا هم دیده شوند و هم به خاطر بحث‌های پشت پرده و قراردادهایی که با این شرکت‌ها می‌بندند، غذاهای آنها را تبلیغ می‌کنند.این افراد با استفاده از شهرت خود، بیشتر در جهت دستیابی به منابع مالی و ایجاد فروش بیشتر برای دارندگان آن کالاها فعالیت می‌کنند. لزوماً کالاهایی که این افراد تبلیغ می‌کنند و حرف‌هایی که می‌زنند بر اساس شواهد علمی نیست. این افراد اغلب آدم‌های علمی نیستند و تبلیغاتشان مورد تأیید وزارت بهداشت هم نیست.
هشدار مدیر کل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت درباره رژیم‌های غذایی نادرست
اسماعیل زاده درباره انتخاب رژیم‌های غذایی مناسب هشدار داد و تأکید کرد: نمی‌توان به هر رژیم غذایی اعتماد کرد. در فضای مجازی، تبلیغات گسترده‌ای درباره رژیم‌های غذایی مختلف، از جمله رژیم‌های چاقی و لاغری، انجام می‌شود که بسیاری از آن‌ها برای سلامت آسیب‌زا هستند. رژیم‌هایی مانند رژیم‌های پر پروتئین، کتوژنیک و فستینگ از جمله رژیم‌هایی هستند که ما آن‌ها را برای سلامت توصیه نمی‌کنیم. افراد باید با توجه به شرایط بیماری خود، مانند اضافه وزن، لاغری، دیابت یا بیماری‌های کلیوی، برای گرفتن رژیم غذایی مناسب به کارشناسان و متخصصان تغذیه مراجعه کنند. خوشبختانه امروز تعداد متخصصان تغذیه در کشور کم نیست و افراد می‌توانند تحت نظر آن‌ها رژیم سالم دریافت کنند.
وی اظهار کرد: افرادی که در حوزه تغذیه تحصیل نکرده‌اند، اگر رژیم غذایی تجویز کنند، حتی اگر منجر به کاهش وزن شود، عوارض جبران‌ناپذیری بر سلامت فرد وارد می‌کنند. وزن کاهش‌یافته از طریق رژیم‌های نادرست معمولاً پایدار نیست و پس از مدتی بازمی‌گردد، در حالی که این روند می‌تواند آسیب‌های جدی به سلامت افراد وارد کند.
به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1326256/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا اسید معده به بافت‌های معده آسیبی نمی‌زند؟

انجام واکنش‌های کاتالیستی کنترل شده با نور در مقیاس نانو

این‌خاندان تجلی جودند هر کدام؛ نام یکی جواد شد این بین و آن تویی

وینیسیوس در آستانه خرید تیم پرتغالی!

توضیحات نصیرزاده در مورد ماجرای قاچاق ارز به فدراسیون بدنسازی

خوسانوف دومین بازیکن گرانقیمت آسیا

چالش‌هایی که رئیس‌ فدراسیون بعدی با آن مواجه است

برترین سیوهای مرحله مقدماتی جام جهانی در آسیا

نوری: نگاه ما باید به جام حذفی و لیگ نخبگان باشد

بهترین موقعیت‌های از دست رفته هفته یازدهم لیگ برتر ایران

عالمی: در مورد نوتیس موسیمانه هیچ اطلاعی ندارم!

فرصت‌های باورنکردنی که تبدیل به گل نشدند

داستان آدامس نیم میلیون دلاری فرگوسن

پدر شهیدان والامقام «احمدرضا و عبدالصاحب غلامی» آسمانی شد

تاریخ عرضه‌ انیمیشن‌های جدید هالیوود اعلام شد

پیش‌بینی نامزدهای اسکار 2025

مراسم خواستگاری در سریال «آرایشگاه زیبا»

سن شروع مصرف دخانیات به 9 سال رسیده

حسرت؛ ترانه‌ای ماندگار محمد اصفهانی با اجرای بی‌نظیر بهنام بانی / ویدیویی که باید ببینید

چگونه در منزل تب را پایین بیاوریم؟

تیزر آهنگ جدید مجید رضوی به نام «چشم تو»

فریدون شهبازیان در 82 سالگی درگذشت

آتش سوزی خودرو در پمپ بنزین و اقدام سریع و بموقع پرسنل جایگاه سوخت

روایت یک شاهد از شروع آتش‌سوزی لس‌آنجلس

داستان یک صف 6.5 میلیونی در ایران

تهرانی‌ها خون اهدا کنید

ماجرای عجیب سارق زن؛ مرد مغازه‌دار تا یک قدمی مرگ رفت

اعلام آمادگی هلال احمر ایران برای کمک‌ به حادثه‌دیدگان آتش‌سوزی لس‌آنجلس

مولودی جدید حسین طاهری به مناسبت میلاد امام جواد (ع) و حضرت علی اصغر (ع)

داستانک/ مرد زیرک و رستوران‌دار فریبکار

از الویه ساده تا کاناپ شیک

5 عامل خطر تشدیدکننده بیماری‌های تنفسی فصل

پاداش‌های نامرئی؛ حذف محدودیت‌ها، افزایش همکاری

زرینه: سهمیه پرسپولیس را برگردانید

شرط انتقال لطفی به استقلال مشخص شد

دفاعیه رسمی دولت اسپانیا از ثبت قرارداد اولمو

پیگیری فولاد برای جذب وینگر پرسپولیس

واکنش دبیر به شایعه حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال

چالش مهم گندوز در تقابل دوباره با سپاهان

واکنش سرپرست استقلال به احتمال ترک صندلی!

علیرضا دبیر: برای حضور در انتخابات فدراسیون فوتبال تحت فشار بودم

مدیران عامل کدام باشگاه‌های لیگ برتری در انتخابات ثبت‌نام کردند؟

پایان حضور حسن یزدانی در 86 کیلوگرم

والیبال نشسته ایران، سومین تیم پرافتخار تاریخ ورزش جهان

کارگروهی از نخبگان شاهد و ایثارگر موضوع تامین مسکن ایثارگران را پیگیری می‌کنند

70 درصد از قوانین حوزه ایثارگری در جامعه معطل مانده‌اند/ لزوم تعریف نقش اجرایی برای بنیاد شهید و امورایثارگران

این فیلم 10 سال پیش اتفاقات عصر ما را پیش‌بینی کرده بود!

رقابت ستاره‌ها و سینماگران خوش‌نام در فجر 43

آهنگسازی که 3 سیمرغ بلورین دارد

سلفی دو نفره امین حیایی با پسرش دارا در خودروی لوکس شان / پدر و پسر نمیشه از هم تشخیص داد

ویکی پدیاجستجو