آریا بانو

آخرين مطالب

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان اقتصادی

تأمین نیاز کشور به محصولات دارویی مشتق از پلاسما به همت یک شرکت دانش‌بنیان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی و به همت پژوهشگران یک شرکت دانش‌بنیان، ظرفیت تولیدات فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون افزایش و خط تولید آن توسعه پیدا کرده است.
داروهای مشتق از پلاسما بیشترین ارزبری را در میان حوزه تجهیزات پزشکی و سلامت دارد، لذا خودکفایی هر جامعه‌ای در تولید این محصولات می‌تواند یکی از اهداف بلندمدت مسئولان و نهادهای ذی‌ربط این حوزه جهت توسعه تامین داخلی و همچنین ارزآوری کلان باشد. البته شرکت‌های دانش‌بنیان از اهمیت این حوزه غافل نبوده‌اند تا جایی که یکی از این شرکت‌ها به عنوان نخستین کارخانه تصفیه پلاسما در خاورمیانه توانسته با حمایت‌های صندوق نوآوری و شکوفایی طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را به سرانجام برساند.
این شرکت دانش‌بنیان تاکنون بخش قابل توجهی از نیاز داخلی کشور به فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را تامین کرده است.
دکتر بردیا فرزام‌فر، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره فعالیت‌ها و نقش این شرکت در تولید محصولات دارویی از پلاسمای خون در کشور عنوان کرد: این شرکت اولین و تنها پالایشگاه پلاسمای خون خاورمیانه است که مواد اولیه آن پلاسمای خون انسان‌هایی است که به صورت داوطلبانه آن را اهدا می‌کنند. فرآورده‌های استخراج شده از پلاسمای خون برای درمان بیماری‌های خودایمنی، هموفیلی یا افرادی که به هر دلیلی خون خود را از دست داده و بدنشان نیاز به جبران حجم خون از دست رفته دارد، کاربرد دارد.
به گفته وی، محصولات اصلی این شرکت دانش‌بنیان، داروهایی چون آلبومین و ایمونوگلوبولین (IVIG) است که در درمان انواع بیماری‌ها استفاده می‌شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به برنامه‌های آینده این شرکت در جهت توسعه و راه اندازی خط محصولات جدید، تصریح کرد: شرکت ما حدود سه سال است که داروهای آلبومین و ایمونوگلوبولین را تولید و به بازار عرضه کرده است. به تازگی هم تیم تحقیق و توسعه (R&D) شرکت، زمینه‌های تولید محصولات فاکتورها را هم آغاز کرده که همه تلاش ما بر این است ظرف دو سال آینده آن را تولید و به بازار عرضه کنیم.
فرزام‌فر درباره چگونگی تامین پلاسما برای تولید محصولات دارویی تصریح کرد: تقاضای بسیاری از کشورهای همسایه جهت دریافت پلاسمای خون داریم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کشور است، بنابراین بهتر است که خالص‌سازی پلاسما و تولید محصولات مشتق از پلاسما در داخل کشور و برای مردم تولید شود.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره میزان ارزآوری طرح تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون اظهار کرد: واردات این مشتقات بسته به نوع و کشور وارد کننده از هر صد هزار لیتر خونی که بتوانیم در کشور به محصول و فرآورده‌های مشتق از پلاسما تبدیل کنیم بین 20 تا 30 میلیون یورو در سال صرفه جویی ارزی می‌شود.
وی افزود: در حال حاضر در تلاش هستیم که ظرفیت تولیداتمان را به 300 هزار لیتر برسانیم که اگر این اتفاق بیفتد می‌توان شاهد کاهش ارزبری در کشور تا سقف نزدیک به 100 میلیون یورو باشیم. با افزایش ظرفیت تولید شرکت و بهره بردن شرکت دیگری از تکنولوژی ما در تولید این دو فرآورده مشتق از پلاسمای خون و عرضه آن به بازار تقریبا نیاز کشور به (IVIG) و همچنین نیاز کشور را برای آلبومین تا 70 درصد تامین می‌کنیم.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اعلام اینکه «هدف ما در حال حاضر انتقال فناوری این محصولات به کشورهای دیگر است»، درباره برنامه‌های صادراتی این شرکت بیان کرد: البته محصولاتمان را در کشورهایی چون عراق و سوریه ثبت کرده‌ایم، اما چون اولویت اصلی ما تامین نیاز داخلی کل کشور است بنابراین بعد از رسیدن به این مهم، صادرات را آغاز می‌کنیم.
به گفته وی، تولید این محصولات دارویی به صورت مستقیم موجب اشتغالزایی 200 پرسنل در این مجموعه دانش‌بنیان در استان البرز شده است که البته افراد بسیاری هم در خارج از این مجموعه و در زمینه‌های متفاوتی به طور غیرمستقیم مشغول به کارند.
فرزام‌فر درباره میزان بهره‌وری این شرکت دانش‌بنیان در توسعه و تولید خط داروها از نخبگان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عمده‌ای از فعالیت اصلی شرکت ما کاملا تخصصی است لذا آشنایی با رشته‌های علوم زیستی از ویژگی غیر قابل انکار نیروی متخصص شرکت ما است. ما در این مجموعه 5 نیرو با تحصیلات دکترا داریم و در زمینه‌های دیگر چون تولید کنترل کیفی و تضمین کیفیت اداری، میانگین تحصیلات نیروهای ما فوق‌لیسانس است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان درباره اثربخشی تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی در توسعه خط تولید محصولات دارویی خاطرنشان کرد: صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه خدماتی چون تسهیلات و ضمانتنامه توانست کمک بسزایی در تولید و توسعه این محصولات دارویی داشته باشد. با توجه به شرایط اقتصادی و بالا بودن هزینه‌های تولید محصولات دارویی، تسهیلات و خدمات صندوق نوآوری و شکوفایی می‌تواند تاثیر قابل توجهی در تولید محصولات کارآفرینان و دانش‌بنیان‌ها داشته باشد.
وی ادامه داد: با کمک صندوق نوآوری توانستیم فاز اول و دوم پروژه تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را با موفقیت راه اندازی کنیم و سه سال در بازار آن حضور داشته باشیم. اگر کمک‌های اخیر صندوق نوآوری و شکوفایی نبود مسلما به این راحتی نمی‌توانستیم وارد بازار کار شویم.
به گزارش روابط عمومی صندوق نوآوری و شکوفایی، فرزام‌فر در پایان با اشاره به انتشار فراخوان مشارکت در برنامه ملی «تولید داروهای مشتق از پلاسما» از سوی صندوق نوآوری و شکوفایی تصریح کرد: با توجه به تجربیات شرکت ما در زمینه تولید محصولات مشتق از پلاسما، به عنوان یکی از تولیدکنندگان در این طرح شرکت کرده‌ایم. امیدواریم با بهره‌بردن از این طرح ملی در جهت سرمایه‌گذاری بتوانیم ظرفیت تولید فرآورده‌های مشتق از پلاسمای خون را افزایش دهیم.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1325014/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زندگی مادرزنش رو نابود کرد

لحظاتی جذاب از پشت صحنه قسمت هفتم «قهوه پدری»

برای نمره ریاضی 11 میخوان جشن بگیرن

قطعه خاطره انگیز «خونه» با صدای مرحوم ناصر عبداللهی

برخورد قاطع با دانه‌درشت‌ها؛ از آقازاده‌ها تا چای دبش

یک کشته و یک مجروح در حادثه رانندگی محور «دُر - تیکن» گلپایگان

گزارش صداوسیما از بازار سیاه سقط جنین در تهران

دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند

برف مهمان شب یلدای ایران

پیشنهادهای یلدایی فناوری؛ این گزارش را «هوش مصنوعی» نوشته است

حکمت/ بزرگترین حسرت روز قیامت

داستانک/ سلاممان بوی نیاز ندهد!

دسر خاص و خوشمزه ویژه یلدا

عسل و آبلیمو برای سرماخوردگی واقعا معجزه می‌کند؟

روی فضا را کم کن!؛ چند ایده مبلمان شگفت‌انگیز برای فضای کم

خوبیاری: سالن 6 هزار نفری شیراز با چرخه فرنگی افتتاح می‎شود

درویش در دیدار با خانواده هوادار فقید پرسپولیس

اختلاف 300 هزار دلاری پرسپولیس با اورونوف

مقایسه احکام پرونده فساد در فوتبال چین با ایران

تمرین سپاهان برای تقابل با گل گهر

آخرین تمرین استقلال خوزستان برای تقابل با خیبر خرم آباد

گاریدو لیست جنجالی پرسپولیس را تکذیب کرد

انوشیروانی: هدف ما درخشش در بازی‌های آسیایی و المپیک است

تیم کمانگیران قزوین قهرمان شد

مدافع بارسلونا، رکورددار جدید مدت حضور در میدان

زن مریضش خودکشی کرد

جوایز گویا فیلم پدرو آلمادوار را نادیده گرفت

فکر کردی با وعده سفر خارج میتونی منو گول بزنی؟!

تیزر ترانه جدید علیرضا عصار را اینجا تماشا کنید

اجرای محلی از سعید شهروز به یاد روزهای گذشته

امدادرسانی پلیس راه در محورهای مواصلاتی مازندران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی: «تهرانی‌ها» از بقیه مردم ایران چاق‌تر هستند

تالار تاریخی اشرف در اصفهان

همای سعادت درحال پاک‌سازی طبیعت کوهستان‌های البرز

خاطرات یلدایی حاج قاسم سلیمانی از زبان دخترشان

دستور پخت یک شام خوشمزه با 3 عدد سینه مرغ

طرز تهیه یک پیش‌غذای خوشمزه برای شب یلدا

کلسترول خون را چه‌طور کاهش دهیم؟

بهترین زمان استفاده از نان داخل فریزر چقدر است؟

اثرات «توقعات نابجا» بر زندگی زوجین

نانوخوشه‌های مس به جنگ دی‌اکسیدکربن موجود در هوا می‌روند

غول را از بطری بیرون نیاورید! / «حیات آینه‌ای» چیست؟

جناب مستطاب «دریابندری» و کتابی که برای شکموها و گرسنگان فرهنگ نوشت

الهامی: اتفاقات حاشیه ای زیادی برای ما رخ داد

الهامی: اشتباهاتم‌ در فوتبال  از کارهای خوبم بیشتر بوده است

رحمتی: جایگاه نساجی پایین جدول نیست

دستیار ژاوی مربی الشمال قطر شد

شدیدترین خطای فوتبال جهان بدون کارت قرمز!

پیروزی هاکی بازان جوان در فستیوال جهانی مالزی

امباپه خوش‌بین به کسب جام‌های متعدد با کهکشانی‌ها