آریا بانو

آخرين مطالب

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند اقتصادی

دانشمندان روش جدیدی برای ساخت شکلات کشف کردند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / دانشمندان راهی کشف کرده‌اند که به حل مشکل پایداری شکلات کمک می‌کند. آنها از کل غلاف کاکائو برای کاهش ضایعات و بهبود جریان درآمد کشاورزان استفاده می‌کنند. اما آیا شکلات ساخته شده به این روش می‌تواند به همان شیرینی باشد؟
پشت ظاهر شیرین شکلات‌سازی، بخشی با مشکلات جدی وجود دارد. قیمت کاکائو در سالهای 2023/2024 به بالاترین حد خود رسید، زیرا شرایط آب و هوایی نامناسب و گسترش سریع بیماری غلاف سیاه، باعث کاهش شدید محصول در ساحل عاج و غنا که دو کشور بزرگ تامین کننده کاکائو هستند، شد و جهان شاهد کاهش عملکرد 14.2 درصدی در این بخش بود.
به نقل از وایرد، این کاهش 14.2 درصدی به معنای کمبود حدود 462 هزار تُن و کمترین میزان ذخایر کاکائو در 22 سال اخیر بوده است. این می‌تواند به معنای قیمت‌ بالاتر شکلات باشد که به بالاترین سطح خود یعنی 12 هزار دلار در هر تُن، در نیمه اول سال 2024 رسید. کشاورزی کاکائو در حال حاضر یک تجارت دشوار است و بدون اقدام تولیدکنندگان بزرگ، ممکن است غیرممکن شود اما خوشبختانه یک تیم در موسسه فناوری فدرال زوریخ فکر می‌کنند که راه حلی پیدا کرده‌اند.
در دستور العمل‌های سنتی، دانه‌های کاکائو تخمیر شده با شکر تصفیه شده که معمولا از چغندر قند تهیه می‌شود، ترکیب می‌شود تا طعم شیرین و غنی را ایجاد کنند. با این حال، گروه سوئیسی، به رهبری پروفسور اریک ویندهاب(Erich Windhab) به مواردی فراتر از دانه‌ها نگاه کردند تا ببینند با در نظر گرفتن غلاف کاکائو بسیار بزرگ‌تر، چه کاری می‌توان کرد.
کیم میشرا(Kim Mishra)، نویسنده اصلی این مطالعه توضیح می‌دهد: در اطراف دانه‌ها، پالپ وجود دارد که آب بسیار شیرینی تولید می‌کند، و اندوکارپ که پودر فیبری تولید می‌کند می‌تواند آن آب را به ژل تبدیل کند. سپس از آن ژل شیرین کننده به جای شکر تصفیه شده از چغندر قند استفاده می‌شود و شما یک شکلات جدید خواهید داشت.
میشرا آن را طوری بیان می‌کند که ساده به نظر می‌رسد، اما تکمیل آن فرآیندی دشوار بود، که تقریبا به سه سال کار در کنار تحقیقات اختصاصی نیاز داشت که سه پایان‌نامه کارشناسی ارشد او را تشکیل داد. استفاده از مقدار زیادی از ژل شیرین کننده باعث می‌شد شکلات خمیری شود و استفاده کم از آن باعث می‌شد که محصول فاقد طعم شود.

آریا بانو


اما آیا محصول جدید آزمون طعم را پشت سر می‌گذارد؟ میشا اینطور فکر می‌کند و توضیح می‌دهد که اگرچه طعم آن متفاوت است، اما همچنان جذاب است. او می‌گوید: قطعا تغییر در طعم ایجاد خواهد شد. شکلات همان حالت آب شدن، ظاهر یکسان و همان احساس را دارد، اما حس شیرینی متفاوتی ایجاد می‌کند.
میشا امیدوار است که با استفاده از کل غلاف کاکائو، پایداری تولید شکلات با کاهش قیمت برای اولین بار همراه باشد.
شکلاتی که فقط با استفاده از غلاف کاکائو ساخته می‌شود را می‌توان 100 درصد کاکائو در نظر گرفت، به این معنی که محصولات با درصد بالا را می‌توان با دانه‌های کمتری تولید کرد و راه حلی در برابر کمبودها ارائه کرد.
شرکت Voyage Foods مستقر در کالیفرنیا با انتخاب یک راه حل کاملا متضاد، شکلاتی کاملا بدون کاکائو تولید کرده است که از روغن خرما و هسته روغنی با گواهی RSPO، پروتئین دانه آفتابگردان و دانه انگور تهیه شده است.
شکلات بدون کاکائو ممکن است غیرقابل تصور به نظر برسد، اما گویا تا حدی موفق بوده است، و این شرکت به تازگی برنامه‌هایی را برای افتتاح یک کارخانه 284 هزار فوت مربعی در اوهایو به اشتراک گذاشته است.
در جای دیگر، شرکت مارس به دنبال یافتن ریشه واقعی مشکل با بهبود انعطاف پذیری گیاه بسیار مهم کاکائو است. این غول مواد غذایی بر روی توالی ژنوم عوامل بیماری‌زایی که عملکرد محصولات کشاورزی را ویران می‌کنند، از جمله بیماری غلاف سیاه کار می‌کند و امیدوار است که با درک مشکلات در سطح میکروسکوپی، بتواند درختان کاکائو انعطاف پذیر را انتخاب کند و به طور کلی از سردردهای عرضه این بخش عبور کند.
سوکانیا ناگ(Sukanya Nag) متخصص فناوری غذایی توضیح می‌دهد: فرآیند پردازش در دمای فوق بالا که شامل اعمال سطوح بالای فشار هیدرواستاتیک به محصولات کاکائو برای تثبیت ذرات کاکائو و جلوگیری از جدا شدن پودر کاکائو می‌شود، نیز می‌تواند موثر باشد.
این روش، طعم‌ها و مواد مغذی را حفظ می‌کند، عمر مفید را افزایش می‌دهد، بافت را اصلاح می‌کند و ایمنی غذا در محصولات کاکائو و شکلات را بدون تکیه بر حرارت یا نگهدارنده‌های شیمیایی تضمین می‌کند. در حالی که این روش هنوز تحت بررسی است، نویدبخش بهبود بافت محصولات شکلاتی، به ویژه در فرمولاسیون‌های جایگزین است.
به نظر می‌رسد که روح صنعت پذیرای ایده‌های جدید است، اما آیا عموم مردم از این شکلات جدید استقبال خواهند کرد و آیا روش منحصربه‌فرد ساخت شکلات موسسه فناوری فدرال زوریخ روزی از آزمایشگاه خارج خواهد شد؟

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1316348/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

هالند پنالتی خراب کرد

گزارش زنده؛ چادرملو 0 - 0 استقلال

چرا مربی و بازیکن با کیفیت در لیگ ایران نیست؟

خیر سرشون دختر شوهر دادن!

مددکاری خالصانه و با رعایت اصول اخلاقی در بنیاد شهید و امور ایثارگران نوعی انفاق است

چرا پوستر جشنواره چهل‌وسوم فیلم‌ فجر مورد نقد قرار گرفت؟

تبریک کریسمس فضانوردان ناسا از ایستگاه فضایی بین‌المللی

کشف اختروشی که 140 هزار میلیارد برابر زمین آب دارد!

معرفی کتاب هنر ظریف بی خیالی

وقتی علی ضیا از علاقش فیفا بازی کردن میگه

ابعاد تازه از معمای ویدئو معروف وحید امیری و علی منصوریان

ترکیب استقلال مقابل چادرملو مشخص شد

گل اول اورتون به منچسترسیتی

لیگ برای بیفوما موقتا تمام شد!

یازده بازیکن چادرملو برای بازی با استقلال

پرچم کمک داور علیه زوج خطرناک استقلالی!

گرم کردن بازیکنان استقلال در میان تشویق هواداران

فقط بخاطر مادر!

ویترین صداوسیما چقدر دست خانم‌هاست؟

تیزر ترانه جدید حمید هیراد به نام «بغض پنهان»

وقتی یک تازه به دوران رسیده پاش به اروپا و آمریکا می رسه!

غارت فروشگاه‌های آمریکا در آستانه سال نوی میلادی

سرقت گروهی از یک جواهرفروشی در کانادا

اصل ترین فلافل بندری رو درست کن

خطرناک‌ترین نوع تشنج

با تغییر دکوراسیون‌ میشه که خونه گرمتر بشه؟

سطح سیاره‌ی بهرام و بادهای این سیاره

فکر بلبل همه آن است که گلی شد یارش

گل اول منچسترسیتی به اورتون توسط سیلوا

راوی پنهانی یک داستان

روش صحیح برخورد با آقازاده‌ای که خیال کرده از قانون بالاتره

آهنگ زیبای «گلی» با صدای سهیل مهرزادگان

توانمندی پزشکان گرگان در اصلاح ناهنجاری بی‌سابقه گردن

رقص و مکث؛ از حیاط مدرسه تا میدان نبرد فرهنگی

آتش سوزی گسترده و تخریب مناطق جنگلی در شیلی

تشکیل پرونده قضایی برای یک چهره ورزشی بابت نگهداری توله شیر؛ تکذیب ادعای تحویل توله شیر به محیط زیست

آمار وزارت کار از رشد فقر مطلق مستأجران

حکمت/ بهترین مردم چه کسى است؟

داستانک/ کور، کر و لال!

کباب تابه‌ای با سس انار؛ یک طعم رویایی!

بهترین راه تشخیص عفونت ادراری

اغواگری با روان‌شناسی سیاه!

گزارش خبرنگار آخرین خبر از استادیوم شهید نصیری یزد محل برگزاری بازی استقلال و چادرملو

سید حسین حسینی: ای کاش تصمیم بهتری برای امروز گرفته می‌شد. از نبود هوادارانمان، ناراحت هستیم

وقتی تیاگو آلکانتارا توپ را به بابانوئل روی تابلوهای تبلیغاتی کنار زمین پاس می‌دهد!

ورود اعضای تیم چادرملو به ورزشگاه شهید نصیری یزد

رونمایی از اتاق وی ای ار ورزشگاه شهید نصیری یزد

آشنایی با یوگن ساندو، پدر بدن‌سازی مدرن و اولین بدن‌ساز جهان

بدتر از نیمار، بازیکنی که بیشترین افت قیمت را داشت

آنچلوتی اینجا هم ژابی را شکست داد