آریا بانو

آخرين مطالب

اولین کیوبیت مکانیکی روی بلور یاقوت کبود ایجاد شد گوناگون

اولین کیوبیت مکانیکی روی بلور یاقوت کبود ایجاد شد
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /اولین کیوبیت مکانیکی که بر روی کریستال یاقوت کبود براق ایجاد شده، با طول عمر و پایستگی باورنکردنی 200 میکروثانیه‌ای، قابلیت‌های دو برابری نسبت به یک کیوبیت ابررسانا را از خود نشان داده است.
محققان موسسه فناوری فدرال سوئیس(ETH) در زوریخ اولین کیوبیت مکانیکی کاملاً کاربردی را توسعه دادند.
به نقل از فیز، این نوآوری باورنکردنی کوانتومی یک سامانه دو در یک است که توانایی‌های یک نوسان‌ساز مکانیکی و یک کیوبیت ابررسانا را ترکیب می‌کند.
کیوبیت‌های مکانیکی در مقایسه با کیوبیت‌های مجازی سنتی که با استفاده از کیوبیت‌های فیزیکی متعدد و کدهای تصحیح خطا برای محافظت از اطلاعات کوانتومی ایجاد می‌شوند، سیستم‌های فیزیکی و واقعی هستند که به این لایه حفاظتی اضافی نیاز ندارند.
این امر استفاده از کیوبیت‌های مکانیکی را ساده‌تر می‌کند، زیرا برای عملکرد قابل اعتماد به کدگذاری پیچیده یا چند کیوبیتی که با هم کار می‌کنند، متکی نیستند. علاوه بر این، کیوبیت‌های مکانیکی طول عمر بسیار بیشتری نسبت به کیوبیت‌های مجازی دارند که در یک چشم بر هم زدن ظاهر و ناپدید می‌شوند.
در پردازش کوانتومی، یک کیوبیت یا بیت کوانتومی واحد پایه پردازش کوانتومی و رمزنگاری کوانتومی و مشابه با «بیت» در رایانه‌های سنتی است.
کیوبیت در واقع کوچکترین واحد ذخیره اطلاعات و معیاری از مقدار اطلاعات کوانتومی است. از نظر فیزیکی، کیوبیت یک سامانه کوانتومی دوحالتی است، یعنی سیستمی که توسط مکانیک کوانتومی به درستی قابل توصیف است و هنگام اندازه‌گیری یکی از دو حالت ممکن خود را اختیار می‌کند.
در یک سامانه سنتی، هر بیت در هر لحظه یا در حالت صفر یا در حالت یک است، اما اصل‌های مکانیک کوانتومی به کیوبیت اجازه می‌دهند که در عین حال، حالتی را برابر با برهم‌نهی دو حالت اصلی نیز اختیار کند که ویژگی پردازش کوانتومی بنیادی است. به عبارتی، یک کیوبیت هم ممکن است در حالت‌های سنتی صفر و یک وجود داشته باشد و هم می‌تواند در حالت ترکیب این دو قرار گیرد. یعنی همزمان دارای هر دو حالت صفر و یک باشد. در واقع همین پدیده، تفاوت اصلی بین بیت‌های سنتی و کیوبیت‌هاست.
محققان خاطرنشان می‌کنند: طول عمر بیشتر حالت‌های کوانتومی مکانیکی باید در ایجاد آکوستیک کوانتومی به عنوان بستری برای فناوری‌های کوانتومی پیشرفته مفید باشد.
این تیم می‌گوید کیوبیت مکانیکی ما می‌تواند به دانشمندان کمک کند تا بر برخی از موانع اصلی مرتبط با تحقق برنامه‌های محاسباتی کوانتومی و سنجش عملی غلبه کنند.
چالش کیوبیت مکانیکی
هر سامانه کوانتومی که دارای دو حالت انرژی متمایز است که قابل تفکیک هستند یا می‌توانند از سطوح انرژی دیگر جدا شوند، کیوبیت نامیده می‌شود.
به طور مشابه، کیوبیت ابررسانا که یک دستگاه الکترونیکی فیزیکی است، دارای حالت‌های انرژی پایین‌تر و بالاتر است که به ترتیب با صفر و 1 نشان داده می‌شوند. با این حال، در حالی که توسعه یک کیوبیت مجازی و یک کیوبیت ابررسانا نسبتاً ساده است، ایجاد یک کیوبیت مکانیکی کاربردی برای سالها یک چالش برای دانشمندان بوده است.
آدریان بچتولد(Adrian Bachtold) فیزیکدان مؤسسه علوم فوتونیک می‌گوید: برای سال‌ها، مردم فکر می‌کردند که ساخت کیوبیت از یک سیستم مکانیکی غیرممکن است.
کیوبیت‌های مجازی غیر هارمونیک هستند، به این معنی که سطوح انرژی آنها به شکل ناهمواری از هم فاصله دارند که امکان برهم‌نهی حالت‌های کوانتومی مختلف را فراهم می‌کند. با این حال، تشدید کننده‌های مکانیکی، دستگاه‌هایی که عموماً برای ساخت کیوبیت‌های مکانیکی در نظر گرفته می‌شوند، دارای سطوح انرژی با فواصل مساوی هستند که جداسازی دو حالت انرژی را دشوار می‌کند.
ییون چو(Yiwen Chu) یکی از محققان و فیزیکدان موسسه ETH زوریخ می‌گوید: دانشمندان با این سوال متحیر شده‌اند که چگونه سطوح انرژی را به فاصله‌ای نابرابر ایجاد کنند که بتوانند بدون دست زدن به بقیه، به دو مورد از آنها رسیدگی کنند.
یک سامانه کوانتومی دو بخشی مشکل را حل کرد
نویسندگان این مطالعه یک سامانه دو بخشی را برای حل مشکل شکاف انرژی ایجاد کردند. بخش اول، یک تشدید کننده مکانیکی ساخته شده از نیترید آلومینیوم بر روی یک بلور یاقوت کبود نصب شد.
هنگامی که یک ولتاژ نوسانی از طریق این آرایش اعمال می‌شود، نیترید آلومینیوم منبسط و منقبض می‌شود و ارتعاشاتی ایجاد می‌کند که در مواد حرکت می‌کند و قبل از محو شدن میلیون‌ها چرخه بین سطوح بلور حلقه می‌زند.
محققان درست بالای نوسان‌ساز مکانیکی، بلور یاقوت کبود دیگری حاوی کیوبیت ابررسانا با یک آنتن کوچک بالای نیترید آلومینیوم قرار دادند.
هنگامی که جریان الکتریکی از طریق کیوبیت ابررسانا جریان می‌یابد، ارتعاشاتی در تشدید کننده مکانیکی ایجاد می‌کند. این تعامل به محققان اجازه می‌دهد تا سطوح انرژی تشدید کننده را کنترل و تنظیم کنند.
بنابراین محققان با جفت کردن نوسان‌ساز با کیوبیت به این روش، با موفقیت شکاف‌های انرژی با فاصله یکنواخت(هارمونیک) را به شکاف‌های ناهموار(غیر هارمونیک) تغییر دادند و اولین کیوبیت مکانیکی کاربردی را ایجاد کردند.
اکنون این تیم قصد دارد از دو کیوبیت مکانیکی برای اجرای برخی عملیات‌های منطقی استفاده کند.
امیدواریم که آنها به نتایج مطلوبی دست یابند و تلاش آنها به توسعه برنامه‌های کاربردی محاسبات کوانتومی کمک کند.
این مطالعه در مجله «ساینس»(Science) منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1307524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سپردن کنترل ربات‌ها به هوش مصنوعی به همان بدی است که فکرش را می‌کنید!

تنزل رتبه ایران و هشداری برای حوزه حکمرانی هوش مصنوعی

شربت هفت گل با خاصیت امیدواری

با من بی کس تنها شده یارا تو بمان!

بازیکن قرقیزستان: باید مقابل ایران جبران کنیم

سرمربی کره: برای 10 سال بعد برنامه‌ریزی کرده‌ایم

پنالتی عجیب علیه پاس‌کاری کم‌نظیر در لیگ یک!

دی‌یونگ اردوی هلند را ترک کرد

بازگشت امپراطور زنان به لیگ برتر!

هنوز همان زلاتان قدیمی! گل عقربی ستاره سوئدی در تمرینات

جمله مشترک سرمربی اردن و کویت؛ فقط برد!

خاطره بازی؛ کان آگوئرو مصمم در گلزن

آمادگی ترکیه برای ساخت یک سریال خاص ایرانی

اطلاعیه ‌سازمان سینمایی درباره انتشار اخبار غیررسمی

قهوه پدریِ مهران مدیری و چند نکته که باید بدانید

شیوع بیماری ناشناخته گوارشی در کشور

قطعه گیلکی «لیله کوه» با صدای روح الله پوررضا

زمان ثبت‌نام حج 1404 اعلام شد

با ماشین از پله پایین میره!

راننده ای که جاده را برعکس رانندگی میکند و با پلیس تصادف میکند

حکمت/ حق تا قیامت برجاست

ماسه نقره ای جزیره هرمز

آشی که عشایر برای درمان سرماخوردگی می‌خورند

کیک پرتقالی با طعم پاییز!

چگونه با افسردگی مقابله کنیم؟

اثرات مخرب تلفن همراه بر چشم

تشکیل تیم فوتبال بانوان تراکتور/ شایعه افسردگی و پشیمانی بازیکنان کذب و شوخی است

آموزش بوتاکس رایگان

هوش مصنوعی تعامل با مردم کره زمین را آسان‌تر می‌کند؟

بومی‌سازی «ساعت اتمی» برای اندازه‌گیری زمان با دقت صدم نانوثانیه

کتاب «سیر تاریخ‌نگاری در ایران و اسلام» منتشر شد

احتمال امتناع تیم ملی بسکتبال قزاقستان از سفر به ایران

سوپرگل‌های پشت پای تاریخ لیگ برتر انگلیس

بهترین مهارهای اشمایکل

پیش نمایش دیدارهای هفته ششم مقدماتی جام جهانی 2026

مانولوپولوس،‌ سرمربی تیم ملی بسکتبال: ایرانی‌ها مهربان هستند

سرمربی قرقیزستان: تلاش می‌کنیم ایران را ببریم

حمایت سرمربی سابق استقلال از مدافع پرسپولیسی

سکوت مورایس بعد از جدایی شکسته شد

تخلف بزرگ فدراسیون فوتبال در ماجرای بیرانوند

هوشنگ گلمکانی: تنابنده از تمام توانایی‌هایش در «زودپز» استفاده نکرد

پخش سریال چینی «شب شکن» از شبکه تماشا

کلیپ «دریای آرومی» با اجرای حسین توکلی

سردار رادان: 800 هزار تبعه غیرمجاز از کشور طرد شده‌اند

تصاویر «فراز» یوزپلنگ پارک ملی توران

بازداشت کلاهبرداری که کارت‌های بانکی مسافران مترو را عوض می‌کرد

ویدئویی جذاب از یک صفحه نمایش سه بعدی در خیابان

نحوه شکستن گوش اینطوریه!

عملکرد جالب ساختمان های مقاوم در برابر زلزله

تلاش برای سرقت مسلحانه که ناکام ماند