آشی که عشایر برای درمان سرماخوردگی میخورند
خانه داري
بزرگنمايي:
آریا بانو - فرارو / آش دنگو از آشهای مشهور برای درمان سرماخوردگی در فصول سرد سال است. آش دنگو در میان اهالی چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و ایلام پخته میشود، اما بیشتر محبوب عشایر است.
دنگو بیشتر به صورت میان وعده کاربرد دارد و به ویژه در ماه رمضان و برای افطار پخته میشود، اما یکی از آشهای محبوب در درمان سرماخوردگی است. مواد اصلی این غذا یا پیش غذا شامل ترکیب حبوبات و یک سبزی محلی به نام «لیزک» است؛ یک سبزی خودرو در دامنههای زاگرس و برخی کوههای گرمسیری که به آن «بن سرخ» یا «بن سور» هم گفته میشود.
مواد لازم
گندم، حبوباتی مانند لوبیا قرمز، ماش، لوبیا چشم بلبلی، نخود و عدس و سبزی محلی به نام لیزک که در بهار میروید مواد اولیه این آش محلی را تشکیل میدهند.
طرز تهیه
برای تهیه آش دنگو ابتدا گندم را به طور کامل خرد کنید تا پوست گندم در بیاید. در قابلمه بزرگی که گنجایش آش را داشته باشد به اندازه کافی آب بریزید و روی حرارت بالا قرار دهید تا به جوش بیاید. سپس گندم را داخلش بریزید و حرارت را کم کنید تا گندم شروع به پخت کند. بعد از نیم ساعت پخت گندم نخود را داخل قابلمه بریزید تا در کنار گندم پخته شود. بعد از اینکه گندم و نخود نیم پز شدند بقیه حبوبات را به همراه گیاه لیزک و ادویه به آش اضافه کنید و در قابلمه را ببندید تا همه مواد کنار هم بپزند و آش کاملا جا بیفتد.
-
دوشنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۵:۴۶:۳۰
-
۶ بازديد
-
-
آریا بانو
لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1307597/