آریا بانو

آخرين مطالب

خانمی که قرار است مهران مدیری را سربلند کند فرهنگی هنری

خانمی که قرار است مهران مدیری را سربلند کند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - برترین ها / کمدین بودن کار سختی است و کمدین زن بودن آن هم در ایران سخت‌تر. در میان معدود زنانی که این روزها در آثار نمایشی مردم را می‌خندانند، یک نام دیده می‌شود که از اولین روز ورودش به کار حرفه‌ای بازیگری وجه کمدین بودنش همیشه پررنگ‌تر بوده. با اینکه صامتی از قدرت و عمق بالای بازیگری برخوردار است، برخی انتخاب‌های سینمایی او نتوانسته‌اند به‌درستی ظرفیت‌های هنری‌اش را به نمایش بگذارند. در این میان، حضور اخیر او در سریال «قهوه پدری» به کارگردانی مهران مدیری می‌تواند انتخابی متفاوت و ارزشمند در کارنامه‌اش باشد و فرصتی جدید برای صامتی فراهم کرده تا با ایفای نقشی در ژانر کمدی-اجتماعی، بخش دیگری از توانمندی‌هایش را به نمایش بگذارد.

آریا بانو


پیش به سوی آرزوی کودکی
ژاله که در سال 1351 یکی از شهرستان‌های کوچک استان لرستان به دنیا آمده بود، از کودکی در آرزوی بازیگر شدن بود. او از نوجوانی تلاش‌هایی برای حضور در این عرضه داشت تا اینکه در دانشکده هنرهای زیبای تهران در رشته تئاتر قبول شد. سال‌های ابتدایی حضور در این رشته را با تئاترهای دانشجویی و کسب تجربه گذراند تا اینکه در سال 1372 و وقتی تنها 21 سال داشت برای فیلم «دت یعنی دختر» ساخته ابولفضل جلیلی دعوت شد. یک سال بعد از آن هم نادر مقدس او را برای بازی در نقش اول زن فیلم «دشت ارغوانی» انتخاب کرد و کم‌کم مسیرش را در دنیای تصویر شروع کرد.
سال‌های آزمون و خطا
بعد از ورود صامتی به دنیای بازیگری، تا اواسط دهه 70 او در 5 فیلم سینمایی و 6 سریال تلویزیونی بازی کرد. بیشتر نقش‌هایش مکمل بود و چندان مجالی برای ارائه قدرت بازیگری‌اش نبود. اما آرام آرام شیوه بازیگری‌اش پخته‌تر می‌شد. در این سال‌ها در کنار بازیگران مهم و کارگردان‌های اسم و رسم دار سینما و تلویزیون حضور پیدا کرد. مثلا در سینما در فیلم «سایه به سایه» به کارگردانی علی ژکان، در کنار نیکی کریمی و خسرو شکیبایی بازی کرد. سریال «فردا دیر است» ساخته حسن فتحی و «فکر پلید» محسن شاه‌محمدی هم از آثار بسیار پر بیننده سال‌های میانی دهه 70 بود که صامتی در آنها حضور داشت.

آریا بانو


سال‌های پرکاری
از اواسط دهه 90 سال‌های پرکاری ژاله صامتی شروع شد. او سالی دو یا 3 فیلم بازی می‌کرد. تا آخر این دهه او تنها در «تگزاس 2» نقش کمدی بر عهده داشت و بیشتر این دوران را مشغول بازی در نقش‌های جدی بود. نقش‌هایی که حالا دیگر او را در کاراکترهای مادر و بزرگ خانواده نشان می‌داد. در این دوران برای بازی در فیلم «درخونگاه» سیاوش اسعدی، کاندید دریافت سیمرغ شد. فیلمی که وجهی متمایز از بازی او را نشان می‌داد. در همین دوران با سریالی به نام «نفس» پس از سال‌ها به تلویزیون بازگشت. این مجموعه ساخته جلیل سامان بود و این همکاری پیش‌‌زمینه‌ای برای حضور او در سریال بعدی سامان یعنی «زیرخاکی» بود. «شب اول هیجده سالگی»، «در وجه جامل»، «پسرکشی» دیگر فیلم‌های درام این بازیگر تا پایان دهه 90 بودند. او در این دهه تجربه داوری در «خنداننده شو» و مسابقه «عصر جدید» را هم در کارنامه دارد.

آریا بانو


بازی در «قهوه پدری» و یک نقش خاص
حضور ژاله صامتی در سریال «قهوه پدری» به کارگردانی مهران مدیری احتمالا یکی از نقاط ویژه کارنامه‌ او شود. کاراکتر «سیمین» به عنوان همسر «جهانگیر» (با بازی سام درخشانی)، زنی است که در مواجهه با مشکلات زندگی روزمره و مسائل خانوادگی، تلاش دارد خانواده‌اش را به بهترین شکل مدیریت کند. این شخصیت، با وجود موقعیت‌های کمدی که در سریال وجود دارد، نیاز به بازی‌ای دارد که در عین حال همدلی و واقع‌گرایی را در کنار طنز نشان دهد. با انتشار قسمت‌های تازه‌تر قهوه پدری احتمالا خواهیم دید که صامتی با تکیه بر تجربه و مهارت‌های بازیگری خود نقش سیمین را به‌گونه‌ای بازی کند که مخاطب نه تنها از لحظات طنز آن لذت می‌برد، بلکه با لایه‌های احساسی شخصیت او نیز همذات‌پنداری می‌کند. این نقش‌ پیچیدگی‌های خاص خود را دارد و به‌ویژه در بستر طنز خاص مدیری، به مهارت زیادی نیاز دارد که صامتی به‌خوبی از پس آن برمی‌آید.
بهترین آثار ژاله صامتی 
گیلانه

آریا بانو


کارگردان: رخشان بنی‌آعتماد
بازیگران: بهرام رادان، فاطمه معتمدآریا، باران کوثری، ژاله صامتی
محصول: 1380
گیلانه داستان زندگی سخت یک جانباز اعصاب و روان پس از جنگ است. این جانباز پیش از رفتن به جبهه عاشق دختری بوده و او را برای خودش نامزد می‌کند. اما پس جانبازی دختر به عقد فرد دیگری در می‌آید. نقش این نامزد را ژاله صامتی در فیلم «گیلانه» بر عهده داشت. صامتی در این فیلم در کنار فاطمه معتمدآریا و در مقابل دوربین رخشان بنی‌اعتماد یکی از بازی‌های تاثیرگذارش را به نمایش گذاشت. با وجود نقش کوتاهی که در «گیلانه» برعهده او گذاشته شده بود، اما عشق و عذاب وجدان تو عنصر پررنگ در بازی صامتی در این فیلم بود که نقشش را ماندگار کرد.
آخرین بار کی سحر را دیدی؟

آریا بانو


کارگردان: فرزاد موتمن
بازیگران: سیامک صفری، ژاله صامتی، آتیلا پسیانی، محمدرضا غفاری
محصول: 1394
«آخرین بار کی سحر را دیدی؟» پس از یک دوره بازی در انواع فیلم‌های کمدی، بازگشتی به سینمای جدی برای ژاله صامتی بود. او در این فیلم فرزندش را گم کرده و با یک شوهر لاابالی و خانواده از هم گسیخته روبرو است. صامتی که تصویر بازی‌های کمدی‌اش در ذهن بیشتر ماندگار است در این فیلم نقش جدی متفاوتی را از خود به نمایش گذاشت و برای بازی در این فیلم نامزد سیمرع بهترین بازیگر نقش مکمل زن از جشنواره فیلم شد.
درخونگاه

آریا بانو


کارگردان: سیاوش اسعدی
بازیگران: امین حیایی، مهراوه شریفی‌نیا، ژاله صامتی، پانته‌آ پناهی‌ها
محصول: 1396
دهه 90 دیگر ژاله صامتی در تلویزیون و سینما به ثباتی در بازیگری رسیده بود و فیلم‌های مهمی در کارنامه داشت. شاید برای اولین بار در فیلم «درخونگاه» به او پیشنهاد بازی در نقش یک مادر پیر داده شد. مادری که فرزندانش بزرگ شده‌آند و برای پول حاضر شده به پسرش دروغ بگوید. صامتی مشکلات روحی یک زن از طبقه پایین اجتماع را با بازی احساسی‌اش در این فیلم تا حدودی به خوبی به نمایش گذاشت و نامزد دریافت سیمرغ و برنده تندیس حافظ برای این نقش شد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1302632/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفکیک «عروق مغزی» با ابزارهای هوش مصنوعی پیشرفته

همه‌ی ساکنین لس‌آنجلس اکنون می‌توانند سوار تاکسی‌ رباتیک «ویمو» شوند

اعلام فراخوان انتخاب پژوهشگر در حوزه امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات

جزئیات اعطای جایزه نخبگانی 1404

بخشی از کتاب/ طریق بسمل شدن

چالش قهرمان در برنامه شعر

مفهوم زیبای امید داشتن در این شعر

آرزوی موفقیت باشگاه روسی برای بازیکنان تیم ملی

پدری و گاوی تا 2029 در بارسلونا

محرومیت استقلالی های لیگ یک؛ از فکری تا سامره و قربانی!

مدافع تیم‌ ملی: نگاه قلعه‌نویی به جوانان انگیزه‌ام را بیشتر می‌کند

مجتبی محرمی استعدادیاب باشگاه پرسپولیس شد

کمیته استیناف اعتراض استقلال را رد کرد

تهدید گایاردو به بستن پنجره نقل‌ و انتقالاتی الاتحاد عربستان

دعوت از 22 بازیکن به پنجمین اردوی تیم ملی هندبال بانوان

پاداش مربی اسپانیا به مدافع محبوب فلیک

آسیب جدید مهاجم همیشه مصدوم بارسا!

5 فوق‌ستاره در لیست خرید بارسلونا

اطلاعیه پرسپولیس درمورد روند پرداخت طلب باهویی

سفر به تهران قدیم؛ اولین خانه‌هایی که در تهران «خانه سالمندان» شد

مهدی پاکدل فیلم معروف «دیوید فینچر» را توضیح‌دار کرد

گردش دونفره مینا مختاری و پسر کوچولوی تُپلش

اصغر فرهادی چطور فیلمنامه های معروفش را می نویسد؟

«جوکر» با حضور بازیگران جدید خانم/ علیخانی سورپرایز می شود!

شهرام قائدی: دیگر جان نداریم با مافیا بجنگیم

پویا امینی با «سمت تاریک خرس» در پردیس تئاتر شهرزاد

چرا پیمان معادی به «هانوی» نرفت؟

جبلی: چهره‌ای متفاوت از مادر موسی(ع) و آسیه را به نمایش می‌گذاریم

با پدیده های اجتماعی نباید امنیتی رفتار کرد/ جمعیت ایران با ادامه روند فعلی در سال 1480 به 35 میلیون نفر کاهش می‌یابد

قیمت نجومی واکسن گارداسیل؛ 35 میلیون برای 3 دوز

تاثیر سبک زندگی در ایجاد گودی کمر

«عصر پاییزی» مرتضی پاشایی به بهانه سالگرد درگذشتش

نمایی خاص از کنسرت سیروان و زانیار خسروی

نماهنگ «آدم های خوب شهر» با صدای راغب

نجات دانش آموزان دختر گرفتار شده در یکی از وسایل شهربازی

لحظات التماس علی سلامت متجاوز پای چوبه دار

کاهش 23 درصدی وقوع سرقت منزل در کشور

آمار تکان دهنده وزیر بهداشت از نرخ مرگ و میر جاده‌ای

«اصفهک» در فهرست بهترین روستاهای گردشگری جهان ثبت شد

شوخی خونین کارگر تره‌بار

وزیر کشور: جمعیت ایران با روند فعلی در سال 1480 به 35 میلیون می‌رسد

شینا انصاری: بدون رفع تحریم‌ها پایبندی به اهداف محیط زیستی ممکن نیست

همبستگی طرفداران پاناتینایکوس یونان با ملت فلسطین

سه راهکار علامه طباطبایی (ره) برای اصلاح اخلاق!

حکمت/ مبادا هیچ کارى تو را از کار براى آخرت باز دارد

روستایی عجیب روی صخره آتشفشانی در ایتالیا

نظریه عجیب درباره بالا رفتن سگ ها از اهرام مصر

یه صبحونه پر از پروتئین برای ورزشکارا

طرز تهیه خورش به آلو

خوش مزه ترین رسپی ساندویچ مرغ