آریا بانو

آخرين مطالب

کاهش «قد» یکی از علائم پوکی استخوان پزشکي

کاهش «قد» یکی از علائم پوکی استخوان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فوق تخصص روماتولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه بر اثر پوکی استخوان به دلیل کاهش تراکم استخوان‌ها، ممکن است قد افراد به تدریج کوتاه شود، افزود: این کاهش قد به طور مشخص در دوران بعد از یائسگی در زنان و در سنین بالاتر در مردان مشاهده می‌شود.

دکتر عسل السادات اعظمی اظهارکرد: پوکی استخوان با کاهش تراکم و استحکام استخوان و شکستگی‌های بعدی دیده می‌شود بنابراین شناسایی به موقع بیماری پوکی استخوان موجب می‌شود تا از سیر بیماری جلوتر باشیم و بتوانیم به موقع از سرعت پیش روی آن بکاهیم. 
وی ادامه داد: اکثر افراد در ٢5 تا ٣0 سالگی به حداکثر توده استخوانی می‌رسند که تغذیه کافی، مصرف مکمل ویتامین دی و پرهیز از عادات نادرست مثل مصرف سیگار و الکل در جلوگیری از عدم ابتلا به پوکی استخوان و یا کند شدن روند آن جلوگیری می کند. اگر پوکی استخوان درمان نشود باعث افسردگی و محدودیت حرکتی می‌شود و این سیکل معیوب ابتلا، عوارض آن را افزایش می‌دهد. 
اعظمی با تاکید بر اینکه پوکی استخوان ناشی از پیری در سن ٧0 سالگی با بروز شکستگی‌ها و یا درد استخوانی بروز می کند، گفت: این موضوع در افرادی که پدر و مادرشان سابقه شکستگی گردن و یا ران را دارند بیشتر نمود دارد. وزن کمتر از 5٨ کیلوگرم، مصرف سیگار و الکل و ابتلا به آرتریت روماتوئید زمینه ابتلا به پوکی استخوان را فراهم می‌کند. 
به گفته وی مصرف روزانه ١٢00 واحد کلسیم در بانوان بالای 50 سال و آقایان بالای ٧0 سال و استفاده از مکمل ویتامین دی توصیه می شود. افراد مبتلا به پوکی استخوان حتی بر اثر یک ضربه آهسته مانند زمین خوردن، خم شدن و در موارد شدیدتر سرفه کردن دچار شکستگی استخوان می‌شوند. 
این فوق تخصص روماتولوژی استخوان را یک بافت زنده دانست و گفت: استخوان به طور مداوم و همزمان خود را تخریب و بازسازی می‌کند و پوکی استخوان زمانی رخ می‌دهد که سرعت تخریب استخوان از بازسازی آن بیشتر باشد. این عارضه به عنوان مهم‌ترین علت شکستگی‌های استخوانی بعد از یائسگی در زنان و افراد مسن شناخته می‌شود، در مواردی که پوکی استخوان موجب تضعیف مهره‌های ستون فقرات شود، به تدریج حالت کیفوز یا گوژپشتی در پشت بدن به وجود می‌آید.
وی از پوکی استخوان به عنوان بیماری خاموش یاد کرد و گفت: پوکی استخوان در ابتدا علائم خاصی نداشته و نشانه‌های آن مدت‌ها بعد از شروع بیماری بروز پیدا می‌کند. یکی از علائم پوکی استخوان، احساس درد در استخوان‌ها است. این درد خفیف تا متوسط است و در قسمت‌های مختلف بدن احساس می‌شود. استخوان درد ممکن است در طول روز تشدید شود و با استراحت کاهش پیدا کند.
به گزارش وبدا، اعظمی تصریح کرد: افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است شکستگی‌های مکرر در مناطق مختلف بدن را تجربه کنند و این شکستگی‌ها معمولا در مفاصل، استخوان‌های کمر، ستون فقرات، مچ دست و پا و سایر استخوان‌ها رخ می‌دهند. از سوی دیگر تغییرات در نحوه راه رفتن نیز ممکن است نشانه پوکی استخوان باشد زیرا به دلیل کاهش تراکم و عدم توانایی تحمل کامل وزن بدن توسط استخوان‌ها، افراد مبتلا به پوکی استخوان ممکن است مشکلاتی در حرکت و راه رفتن داشته باشند. 
وی پوکی استخوان را موجب کاهش کیفیت زندگی و بعضا محدودیت حرکتی دائمی دانست و افزود: در واقع عوارضی که موجب ایجاد پوکی استخوان می‌شوند از نشانه‌های آن جدی‌تر هستند. پوکی استخوان ممکن است باعث انحراف استخوانی و ایجاد محدودیت حرکت در اندام‌ها شود و این محدودیت می‌تواند تا جایی ادامه پیدا کند که فرد بدون کمک عصا یا ویلچر قادر به راه رفتن نباشد.
وی با اشاره به اثرات روانی پوکی استخوان، گفت: این اثرات روانی به دلیل محدودیت حرکت، درد و کاهش استقلال ممکن است به احساس ناتوانی و افسردگی ‌منجر شود بنابراین برای پیشگیری از بیماریها و از جمله پوکی استخوان، سبک صحیح زندگی، تغذیه مناسب و انجام فعالیت های مستمر ورزشی توصیه می شود.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1301243/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پنج جواب منفی که تاریخ رئال را عوض کرد!

اورونوف تماشاگر پرسپولیس - سونگون شد

بهترین گلزن پرسپولیس از منطقه گلزنی دور شد!

آنچلوتی: ما به‌خاطر پرز قهرمان می‌شویم

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس قطع شد!

وی‌ای‌آر بازی پرسپولیس-مس سونگون قطع شد!

گزارش زنده؛ پرسپولیس 0-0 مس سونگون

نباید آرزوی مرگم رو می‌کردی!

تلاشی برای احضار روح نورالدین!

آهنگ احساسی «دیدی» با صدای مرتضی پاشایی

داستانک/ مراقب باش بنده مال دنیا نشوی

فرنی مخصوص برای شب های بلند پاییز

نکات مهمی که درباره مغز باید بدانید

عوارض ناشی از سکته مغزی چگونه درمان می‌شود؟

تکنیک درمان تنبلی چشم کودک در خانه

علم حقیقی یا علم مجازی؟

پیشرفت عجیب هوش مصنوعی در ده سال آینده

«میاندار»؛ سفری صمیمانه به زندگی شهید حسن عبدالله‌زاده

یک ملی‌پوش به لیست پرسپولیس رسید

پرسپولیس با 6 غایب و 6 ستاره روی نیمکت!

ترکیب ناشناخته حریف پرسپولیس اعلام شد

گرم کردن بازیکنان پرسپولیس و مس سونگون قبل از شروع مسابقه

حال و هوای ورزشگاه شهر قدس قبل از شروع بازی پرسپولیس و مس سونگون

قواعد بازی شطرنج در برره

ابراهیم تاتلیسه یا ماهسون؟

دهه شصت و هفتادی ها این تیتراژ رو یادتونه؟

ده سال زندان، بخاطر این حرکت!

حکمت/ حال افراد حسود

پخت سوپ قارچ سفید به روشی ساده اما خوشمزه

معجزه سلامتی با سوپ تره فرنگی

تاثیر مستقیم اخلاق و شخصیت بر بروز سکته قلبی

از قهوه‌خانه به کافه زیستی!

چرا نباید به هوش مصنوعی اعتماد کنیم؟

کتاب «هیچکس کوالا را ندید» برای بچه‌ها منتشر شد

توضیح مظفری‌زاده درباره بلیت‌فروشی دیدار تراکتور - گل‌گهر

صحبت های حمید استیلی در حاشیه مراسم ختم مادرش

توضیحات دکتر حقیقت پزشک سابق باشگاه پرسپولیس در مورد جعل در پرونده پزشکی نبیل باهویی

شنگول و منگول با صدای هومن حاجی‌ عبداللهی در نقش گامبو

«مهسا طهماسبی» اولین دهه هفتادی جوکر

اگر پول می‌خواستن چرا بچه رو به خانواده‌ش برنگردوندن؟

فصل جدید «عصر خانواده» به آنتن رسید

رابرت پتینسون یک بار دیگر با کریستوفر نولان همراه می‌شود

شوهر خیانت پیشه اش رو رسوا میکنه

تصنیف «تا شدم صید تو» با آواز پوریا اخواص

نوازندگی محمد بحرانی به همراه محسن شریفیان

قتل دوست بدهکار با ضربات چاقو و قفل‌فرمان

فوت یک نفر در پی انفجار کپسول گاز

شکارِ شکارچی!

نیک نامان ایران زمین

حل کردن مکعب روبیک 14 در 14