آریا بانو

آخرين مطالب

اعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید! روانشناسي

اعتیاد به اینترنت و موبایل را جدی بگیرید!
  بزرگنمايي:

آریا بانو - اکثر ما امروزه دچار اعتیاد به اینترنت ، گوشی همراه ، انواع مختلف تکنولوژی و اطلاعات شده ایم ، اگر می خواهید تا شادتر باشید باید سعی کنید اعتدال را رعایت کنید ،مراحل زیر را برای ترک اعتیاد به اینترنت و زندگی غنی تردنبال کنید.
ما واقعا از تکنولوژی سپاسگزاریم ، تکنولوژی زندگی ما را متحول کرده جهانی نو برای ما ساخته است ، می توانیم کارهای شگفت انگیزی انجام دهیم که تا چندی پیش شبیه رویا بودند ، اینترنت همیشه همراه ماست ، هرچیزی که بخواهیم را جستجو می کنیم و یاد می گیریم ، پاسخ پرسش هایمان را به راحتی در چند دقیقه پیدا می کنیم ، زندگی ما راحت تر و منظم تر شده ،حالا هم با وجود اپلیکیشن ها برای همه چیز کارمان راحت تر هم شده است .
می توانیم خرید کنیم ، از لباس و غذا گرفته تا لوازم خانه ، بازی کنیم ، ویدئو تماشا کنیم و از اخبار همه جهان آگاه باشیم ، شبکه های اجتماعی دوستان بیشماری برای ما ساخته اند دوستانی که شاید بیشتر از دوستان واقعی با آنها در ارتباط باشیم. خوب اما همه اینها هزینه ای دارد ،همه ما از چیزی رنج می بریم که به آن اوردوز اطلاعات گفته می شود !!
اما چطور می توانیم اطلاعات اضافی را بدون اینکه مسایل مهم را از دست بدهیم فیلتر کنیم ؟ چطور می توانیم زندگی خود را ازحجم زیاد اپ ها و سایت ها و اطلاعاتی که روزانه به سمت ما می آیند سم زدایی کنیم ؟ و چطور می توانیم روی چیزهایی که برای ما ضروری هستند تمرکز کنیم ؟ در واقع چطور باید تعادل را برقرار کنیم و دچار اعتیاد به موبایل ، اینترنت و ... نشویم.
چندی پیش مطلبی در این مورد خواندم که اخبارا سترس زای جهان باعث می شود تا درمورد زندگی شخصی خود احساس بدی داشته باشید، این در مورد من درست بود چرا که با خواندن این خبرها ، می خواستم کاری انجام دهم ، به دیگران اطلاع رسانی کنم و یا اینکه به فکر تثبیت موقعیت خودم می افتادم می خواستم تبدیل به کسی شوم که به این مسایل توجهی ندارد ،حس می کردم که در اینصورت آدم بی قیدی خواهم بود که به دیگران اهمیتی نمیدهد ، اما متوجه شدم کسانی که این کار را می کنند بی قید نیستند بلکه آنها میدانند چطور اطلاعات را فیلتر کنند و روی چیزهای مهم تر تمرکز کنند ، آنها یاد گرفته اند چطور در زمان حال بهترین کاری که از دستشان بر می آید را انجام دهند نه اینکه بی تفاوت باشند .
من عادت داشتم روزانه بارها فیسبوک و توییترم را چک کنم و صدای خودم را اینطور به گوش همه برسانم ، درباره همه چیز احساس نگرانی می کردم ، درباره گرم شدن هوای کره زمین ، جنگ در نقاط مختلف دنیا ، مسایل سیاسی کشورم و حتی وقایع کشورهای دیگر ، مطالبی درباره خوردن غذاهای ارگانیک ، توصیه های سلامتی و غذای سالم ، مطالب روانشناسی، مطالب علمی ، پیچیدگی های علم فیزیک و حتی نکاتی در مورد زیبایی و مد را به اشتراک می گذاشتم .تنها وقتی یک روز گوشی موبایلم را در خانه جا گذاشتم فهمیدم که چقدر از وقتم را در شبکه ای اجتماعی می گذرانم !
همچنین متوجه شدم اکثر کارهایی که در شبکه های اجتماعی انجام می دهم علی رغم اینکه صادقانه بود ، حس خوبی به من نمی داد و تنها مرا ناراحت می کرد از خودم پرسیدم آیا تنها دیدن لایک دیگران به عکس یا مطلبم مرا خوشحال می کند ؟ آیا من واقعا تغییری ایجاد می کنم ؟ آیا لزومی دارد که من همه آن اخبار را بخوانم و بدانم ؟ آیا لازم است همه آن چیزهایی که مرا ناراحت می کند را به اشتراک بگذارم ؟ پاسخ این بود: نه واقعا !!
وقتی دیدم اکثر عکس هایی که دوستانم از من گرفته اند در حال کار با گوشی و لپ تاپ است فهمیدم که واقعا معتاد به اینترنت هستم و تصمیم گرفتم این را تغییر دهم و بیشتر در زمان حال زندگی کنم!!
خوب حالا برای ترک وسواس فکری ام چه کار کردم؟
1- اول از همه دیگر تا آخر شب پای لپ تاپ و گوشی ننشستم ، وقتی قبل از رفتن به رختخواب با لپ تاپ یا گوشی کار می کنید و یا تلویزیون تماشا میکنید ، در کار ملاتونین اختلال ایجاد می شود ، ملاتونین هورمون خواب است ،و این خوابیدن را سخت می کند و خواب شب را آشفته می کند. خواب برای یک جسم و ذهن سالم ضروری است .مغز شما به شدت تلاش می کند تا اطلاعات را پردازش کند و ممکن است تمام شب نتواند آرام شود
خیلی خوب است اگر قبل از خواب کمی مدیتیشن کنید یا با همسرتان وقت بگذرانید تا بتوانید آرامش بیشتری کسب کنید.

آریا بانو

2- گوشیتان را تنها در زمان های خاص و به مدت کوتاهی چک کنید . و حواستان باشد وقتی در حال صحبت با دیگران هستید این کار را نکنید ، مردم این کار را دوست ندارند چون این کار به معنی اینست که حواستان جای دیگریست .
3- وقتی آنلاین هستید هدفمند باشید ،و تنها وبسایت ها و اپ ها و شبکه های اجتماعی را با این هدف مرور کنید و اگر می خواهید خرید اینترنتی کنید بدانید که چه می خواهید ، قبل از اینکه تعداد زیادی خرید بیهوده کرده باشید .
4- آلارمی برای یادآوری زمان مورد نظر ماندن در اینترنت داشته باشید چرا که به راحتی ممکن است زمان را از یاد ببرید
5- گوشی هوشمندتان را در خانه بگذارید وقتی میخواهید با دوستان و خانواده وقت بگذرانید .وقتی گوشی همراهتان نباشد وسوسه چک کردن گوشی در هر 5 دقیقه نیز ا ز بین می رود
6- اپهای شبکه های اجتماعی را از گوشیتان پاک کنید . اینطوری از شر یادآوری های مکرر آنها برای لایک کردن خلاص می شوید
7- چیزی که بهره وری مرا بیشتر می کند نوشتن لیستی از کارهایی است که باید انجام دهم و انجام تک تک آنهاست .
با لیست کارها کار من پشت کامپیوتر مثمر ثمرتر می شود .اینطوری دیگر از زیر کار در نمی روم و وقت تلف نمی کنم و یک عالمه مطلبی که مورد نیاز نیست را نمی خوانم !!
من نیاز دارم تا روی زندگی ام متمرکز شوم و درحال کار روی این موضوع هستم .من نیاز دارم جوری زندگی کنم که بتوانم به آن افتخار کنم ،با تمرکز روی چیزهایی که برایم مهم هستند!
همچنین سعی کردم تا هر روز کار جالبی انجام دهم مثلا پختن غذاهای خوب و انجام کارهایی که دوست دارم د رکنار دوستانم ، کارهایی که قبلا برای آنها اصلا وقت نداشتم .بدون وسواس تکنولوژیکی من زمان بیشتری دارم و شادتر هستم.

آریا بانو

حقیقت اینست که ما نمی توانیم به تنهایی جهان را تغییر دهیم اما می توانیم زندگی خود را تغییر دهیم و بوسیله آن الهام بخش دیگران برای تغییر باشم .ما باید از اطلاعات و تکنولوژی برای پیشرفت استفاده کنیم اما نباید اجازه دهیم که تمام زندگی ما را به خود اختصاص دهد .
ما باید در زمان حال زندگی کنیم ، چرا که این حال است که وقتی گذشت دیگر هرگز باز نمی گردد .
منبع:آی بانو

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1189363/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کشف ویژگی‌های بی‌سابقه در یک سیاه‌چاله فعال

اشلوت: نمی‌توانم بیشتر از این به تیم فشار بیاورم

مارسکا: با توجه به تعداد شوت‌ها، مستحق برد بودیم!

قدرت‌نمایی لژیونر ایران در اروپا

کوجو پنجاه و ششمین خارجی تاریخ استقلال!

بنیامین فرجی: می‌خواهم دومین طلا را هم در تونس بگیرم

ناراحتی شدید هادی عامل از مدیران شبکه افق: خدا دلشونو بشکنه!

تاثیر اعداد روی زندگی جناب خان

آخرین وضعیت تب دنگی؛ شرایط محیطی، موثر در تکثیر پشه آئدس

تشییع هنرمندی که همه ایران خانواده‌اش بودند

انحراف به چپ خودرو 3 نفر را به کام مرگ کشاند

بالگرد ارتش به داد مجروح بندر جاسک رسید

پیش بینی رگبار پراکنده در مناطق شمالی کشور

مردی که زنش را با کلنگ به قتل رسانده بود مُرد!

تقویم تاریخ/ آغاز نخستین مهاجرت مسلمانان مکه به حبشه

بیان آیت الله جوادی آملی درباره شعر استاد شهریار

صبحانه ورزشکاری، ارزان و بسیار مفید

با آرامش غذا بخوریم

کیف چرم سفید را چطور نو کنیم؟

افزایش بازده واکنش شکافت آب با فتوکاتالیست اصلاح شده با رنگ

ترجمه «بلندی‌های بادگیر» به چاپ دهم رسید

محبی پرسپولیس را سورپرایز می‌کند!

سلطانی: پائز یک سر و گردن از والیبال ایران پایین‌تر بود

استقلال نه، سهرابیان در نساجی می‌ماند

رضایت موسیمانه از عملکرد بختیاری‌زاده

ترکیب منتخب نیم‌فصل لالیگا به انتخاب هوش مصنوعی!

از تنوع موضوعی فیلم‌ها تا سرمایه‌گذاران ارگانی در «فیلم فجر» 43

بازار عجیب اجاره سنسور اکسیژن خودرو/ 300 هزار تومان بده معاینه فنی بگیر!

آخرین وضعیت تب دنگی در کشور

توضیحات وزارت بهداشت درباره آخرین وضعیت شیوع آنفلوآنزا

تفال/ دل می‌رود ز دستم صاحبدلان خدا را

حکمت/ دیدار مستضعفان نشانۀ فروتنى است

حوله‌ها را چند روز یکبار بشوییم؟

عامل: عاشق زندگی در ایران و مشهد هستم

عامل: با هیچ پولی گزارشگری کشتی را کنار نمی‌گذارم

خواب عمیق چه تأثیری بر سلامت مغز دارد؟

برنتفورد 2-2 سیتی؛ بریس فودن هدر رفت!

فارست 1-1 لیورپول؛ اشلوت به روزهای سخت رسید

آتالانتا 1-1 یووه؛ مساوی دست از سر موتا برنمی‌دارد

خلاصه بازی برنتفورد 2 - منچسترسیتی 2

متس سلس دروازه را نجات داد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

توپ را از روی خط دفع کرد؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

صحبت‌های گواردیولا با گواردیول بعد از پایان بازی برنتفورد و منچسترسیتی

واکنش دیدنی سلس روی شوت صلاح؛ ناتینگام فارست 1-1 لیورپول

دو موقعیت پیاپی برای شاگردان گاسپرینی؛ آتالانتا 0-1 یوونتوس

کادو و یادگاری جالب محسن کیایی برای هادی چوپان

بازگشت درخشان شاگردان فرانک؛ برنتفورد 2-2 منچسترسیتی

آکه ناجی پپ؛ برنتفورد 2-2 منچسترسیتی

گل اول لیورپول توسط دیوگو ژوتا در دقیقه 66

گل اول آتالانتا توسط متئو رتگی در دقیقه 78