آریا بانو

آخرين مطالب

جزئیاتی از معافیت مدارس از پرداخت بهای انرژی/رایزنی برای تعیین الگوی مصرف طبق شرایط اقلیمی اقتصادی

جزئیاتی از معافیت مدارس از پرداخت بهای انرژی/رایزنی برای تعیین الگوی مصرف طبق شرایط اقلیمی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - علی الهیار ترکمن در گفت‌وگو با ایسنا، درباره نظام تامین مالی وزارت آموزش و پرورش توضیحاتی ارائه و اظهار کرد: نظام تامین مالی در آموزش و پرورش که به گستردگی ایران پهناور است دارای یک سیستم پیچیده است. اقلام هزینه‌ای در آموزش و پرورش، نوع هزینه‌هایی که داریم، جامعه مخاطب و مناطقی که باید آموزش در آنجا برقرار باشد بسیار متنوع است و این نظام تامین مالی از قانون اعداد بزرگ پیروی می‌کند.
وی با اشاره به وضعیت سرانه مدارس و عدم اجرای کامل اصل 30 قانون اساسی گفت: طبق اصل 30 قانون اساسی، هدف اصلی ارائه آموزش و پرورش رایگان برای همه اقشار تا پایان دوره متوسطه است. البته شورای نگهبان در دهه 70 استفساریه‌ای داشته و ذکر کرده که این کار باید در حد توان دولت انجام شود که از همان مدارس غیردولتی وارد سیستم شدند.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش با اشاره به اینکه چندلایه برای اجرا و تحقق اصل 30 داریم گفت: لایه اول اینکه آموزش رایگان باشد و دانش‌آموز هیچ شهریه‌ای نپردازد و به علت عدم پرداخت پول از تحصیل باز نماند که این مهم در مدارس دولتی اجرا می‌شود. از منتقدین جدی تعدد مدارس هستم. اما در اینجا صحبت از سیستم آموزش دولتی و آموزش رایگان است که اکنون در سیستم آموزش دولتی برقرار است. در لایه اول آموزش ما، آموزش شهریه‌ای نیست.
وی ادامه داد: لایه دوم بحث تامین منابع آموزشی است. با یارانه دولت به کتاب‌های درسی، بخشی از هزینه هم برعهده والدین قرار می‌گیرد که اندک است. سیاست‌های حمایتی دیگری هم داریم.
الهیار با بیان اینکه لایه سوم، برقراری محیط مناسب آموزش است اظهار کرد: این لایه به تامین بهای آب، برق، گاز، تامین مواد اولیه و هزینه نگه‌داری از مدرسه مربوط می‌شود. مشکل ما در این لایه سوم است و نباید بگوییم کل اصل 30 قانون اساسی زیر سوال است. همانطور که گفته شد در لایه سوم چندهزینه داریم که مهترین آن هزینه حامل‌های انرژی است که خوشبختانه با پیگیری‌های وزارتخانه و حسن نگاه نمایندگان چندسالی است که مدارس از پرداخت بهای انرژی در حد الگوی مصرف معاف شده‌اند. البته در وزارت نیرو تا جایی که توانستند مقاومت کردند اما اکنون این مقاومت کمتر و همنوایی ها بیشتر شده است.
معاون برنامه ریزی و توسعه منابع وزارت آموزش و پرورش افزود: به دنبال تفاهمی با وزارت نیرو هستیم که اقلیم مدارس برای استفاده از انرژی مورد توجه قرار بگیرد. در سال سوم اجرای این قانون هستیم و اجرای آن رو به جلو و پیشرفت است.
وی با اشاره به اینکه برخی تمام تلاششان این است که تبصره 6 قانون بودجه که هرسال تکرار می‌شود و باید به قانون تبدیلش کنیم را نقض کنند که از طریق دفتر بودجه با استان‌ها در ارتباط هستیم تا بدهی‌های سال های قبل از اجرای قانون معافیت را احصا کنیم اظهار کرد: وزیر آموزش و پرورش با وزیر نیرو تفاهم کرده که آب و برق و گاز هیچ مدرسه‌ای به علت بدهی نباید قطع شود.
الهیار ادامه داد: حدود دوماه قبل تفاهم نامه امضا کردیم و دیگر آب و برق و گاز مدرسه‌ای را قطع نمی‌کنند. هرچند با مدیران مدارس در هزینه‌های نگه داری مدارس همنوا و دردآشنا هستم. طبیعی است که شرکت‌ها مقاومت کنند. تلاش می‌کنیم وضعیت بهینه شود. حتی در صدد اصلاح انشعاب مدارس دو شیفته هستیم تا از الگوی مصرف تجاوز نکند.
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/555976/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دیر نخوابید تا آلزایمر نگیرید

بخشی از کتاب/ یک خوراکی عجیب در خیابان‌های کازابلانکا

اعتراض پیروانی به برنامه فشرده پرسپولیس

برتری مهم و بزرگ استقلال نسبت به رقبای آسیایی

هوینس با اظهاراتش درمورد توخل همه‌ را غافلگیر کرد!

هفته آخر جدال مرگ و زندگی برای استقلال و پرسپولیس

رضایی: صعود پرسپولیس به لیگ برتر بدون قهرمانی نمی‌چسبد

الهلال 15 هزار میلیارد گران‌تر از پرسپولیس!

روشن: بختیاری‌زاده بهترین گزینه موقت موجود است

سرمربی جدید العین؛ سختگیر، منضبط و مقتدر!

ماسکرانو: با رونالدو هم عقیده نیستم!

سارا بهرامی در مورد تغییر ظاهری اش توضیح می دهد!

به یاد چهره ماندگار هنر نمایش

پشت صحنه کارهای مدیری از خود فیلم خنده دار تره!

واکنش خبرساز مرضیه برومند به تشکیل پرونده قضایی

محدودیت‌های ترافیکی ویژه تعطیلات پایان هفته

سامانه بارشی در راه کشور؛ 31 استان کشور رنگ برف و باران را خواهند دید

پاتوق شبانه زائران در مدینه؛ از عطر قهوه تا طعم فست‌فود

بالاخره سفیده خوب است یا زرده تخم‌مرغ؟!

یک گروه جدید از ذرات کوانتومی مشاهده شد

هشدار جدی به رشفورد؛ استون ویلا، آخرین فرصت!

میلوشوویچ: یک تیم تهاجمی می‌خواهم

آمار ضعیف بوسنی‌های استقلال در شرق اروپا!

نبرد تراکتور با گربه سیاه برای صدرنشینی

بازتاب شکست پرسپولیس برابر الهلال در رسانه‌های عربستانی

لحظاتی از نقش‌آفرینی فریده سپاه منصور و سوسن پرور در «شوهر ستاره»

«مرد آرام» در برج میلاد؛ «کفایت مذاکرات» با نمایش چیزهایی که در سریال ترکی هم قفله!

چرا فلوکستین باید صبح مصرف شود؟

سازهای باستانی ایرانی در کنسرت مسکو طنین‌انداز شدند

افشای دومین پرونده تعرض در آمبولانس؛ همسر زن جوان: وقتی دیدم بدن همسرم را لمس می‌کند،خشکم زد

حادثه در خطر دو مترو اصفهان؛ مصدومی گزارش نشد

انتقام عجیب مرد افغان از رقیب عشقی‌اش که 10 سال قبل همسر او را دزدیده بود

تفال/ رونق عهد شباب است دگر بستان را

تقویم تاریخ/ فرار "ژنرال هایزر" مستشار آمریکایی از ایران سال1357

حکمت/ تقاوت مومن و منافق در هنگام بی نیازی

نحوه پخت کباب تابه ای دو رنگ

کارت زردهای سیستم ایمنی

پایین شلوارجین خود را به این نحو تنگ کنید

ترجمه «خُزامی» چاپ شد؛ کشمکش‌های دو عراقی پناهنده به آمریکا

اقبالی: بازیکنان استقلال بی‌دلیل در زمین می‌دوند

پرسپولیس و احتمال رویارویی مجدد با بزرگترین ترس!

سام درخشانی در فیلم سینمایی «ممنوع‌الخروجی»

سفری به اعماق روح با ساز «هنگ درام»

شادی عجیب و پر‌خطر کاسترو با هواداران بولونیا پس از گلزنی مقابل آتالانتا

گل دوم پاری سن ژرمن توسط بارکولا ؛ لومان 0-2 پاری‌سن‌ژرمن

سقوط فوتبال ایران و کاهش سهمیه آسیایی

گفت و گو با افشین پیروانی، سرپرست تیم پرسپولیس پس از پایان بازی الهلال - پرسپولیس

صحبت های سعید مهری پس از پایان بازی الهلال - پرسپولیس

حاشیه نگاری روز پنجم جشنواره فجر 43؛ از حضور سخنگوی دولت در کاخ رسانه تا ژست‌های بازیگر زن در نشست فیلم

اسید مالیک؛ از درمان آکنه تا سنگ کلیه