آریا بانو

آخرين مطالب

اورژانس اجتماعی؛ جایی که صدای آسیب دیدگان شنیده می شود معاونت امور زنان و خانواده

اورژانس اجتماعی؛ جایی که صدای آسیب دیدگان شنیده می شود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - درخواست از مجلس برای اعلام وصول لایحه حفظ کرامت زنان/ تصویب شاخص‌های خانواده در دولت دوستدار خانواده/ اجرای طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در 2200 نقطه پرآسیب کشور/ لایحه پلیس اطفال در دولت نهایی شد.

درخواست از مجلس برای اعلام وصول لایحه حفظ کرامت زنان/ تصویب شاخص‌های خانواده در دولت دوستدار خانواده/ اجرای طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی در 2200 نقطه پرآسیب کشور/ لایحه پلیس اطفال در دولت نهایی شد. معصومه ابتکار، معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده در مراسم قدردانی از 123 کارشناس منتخب مرکز فوریت‌های اجتماعی سراسر کشور در سازمان بهزیستی کشور گفت: پلیس اطفال می‌تواند بخش مهمی از آسیب های وارده به اطفال را مدیریت و پیشگیری کند.
او با اشاره به قانون حمایت از اطفال و نوجوانان گفت: این قانون که در حال حاضر اجرایی شده، یکی از قوانین پیشروی جامعه است که به حقوق نوجوانان توجه دارد و در این قانون به نقش کلیدی اورژانس اجتماعی اهمیت داده شده است.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: مداخله در بحران به دولت های هفتم و هشتم بازمی‌گردد که در آن زمان، عده‌ای با این فکر و رویکرد موافق نبودند اما با حمایت و پشتکار دولت تدبیر و امید این کار شکل گرفت و امروز در مقایسه با کشورهای دیگر یکی از پیشرفته ترین و قوی‌ترین شبکه‌های مقابله با آسیب های اجتماعی را داریم.
ابتکار اضافه کرد: مراکز مداخله در بحران و مراکز مثبت زندگی بهزیستی با نگاه خانواده‌محوری از اقدامات ارزشمندی است که می توانند به حفظ ثمره های اجتماعی و مقابله با آسیب ها کمک کنند. در این زمینه بطور قطع خانواده را مطمئن‌ترین مامن برای حفظ حقوق متقابل جامعه می بینیم. اگر خانواده کارکرد خود را به خوبی انجام دهد و روابط خانواده سالم، ارتباط سازنده و رعایت حقوق انسانی در خانواده شکل بگیرد ما چنین آسیب هایی را نخواهیم داشت.
او با بیان اینکه توجه به خانواده در معاونت امور زنان و در وزارت کار یکی از مسائل مهم بوده، افزود: دولت دوازدهم به موضوع خانواده توجه فراوانی داشته و تصویب شاخص‌های خانواده و تنظیم برنامه‌های همه دستگاه‌ها در این زمینه به زودی به عنوان دولت دوستدار خانواده اعلام خواهد شد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: توجه به مهارت های اعضای خانواده ها یکی از رویکردهای جدی این معاونت بوده و برنامه گفت وگوی بین‌نسلی را بیش از سه سال است که با همکاری تشکل‌ها در سطح کشور به اجرا گذاشتیم با هدف اینکه خانواده را تقویت کنیم و تقویت خانوده باعث کاهش آسیب ها می شود.
ابتکار با اشاره به تصویب لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت افزود: این لایحه گام بلندی برای مقابله خشونت با زنان است. این لایحه دو ماه پیش در دولت تصویب شد و برای تشریفات قانونی به مجلس ارسال شده اما مجلس اعلام وصول نکرده است و تقاضا داریم مجلس شورای اسلامی اعلام وصول کند و تشریفات قانونی را سریعا طی کند.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: در مورد ظرفیت‌سازی نیز دولت دوازدهم گام های خوبی برداشته، به طور مثال ثروت عظیمی از سازمان های مردم نهاد و خیریه داریم که داوطلبانه و با نگاه تخصصی در این موضوع‌ها فعالیت می‌کنند.
ابتکار افزد: این تشکل‌ها در اجرای برنامه‌هایی مانند تحکیم خانواده و طرح گفت وگوی خانواده و مهارت‌های خوب زیستن همکاری دارند.
او خاطرنشان کرد: تاکنون دوره های آموزشی توان افزایی برای بیش از 2200 تشکل مردم نهاد برای حضور در عرصه های مختلف اجتماعی برگزار شده است. با همکاری بهزیستی دوره آموزشی تخصصی برای حمایت از تشکل‌های فعال در حوزه‌های اجتماعی مانند حوزه‌های مقابله با آسیب های زنان و خانه‌های امن برگزار خواهد شد.
معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده گفت: از کارهای دیگری که در این دوره صورت گرفته، اجرای طرح ارتقای تاب‌آوری اجتماعی بوده است. تاکنون با همکاری تشکل‌ها حداقل در 2200 نقطه پرآسیب کشور این برنامه اجرا شده است. نقاطی که آسیب هایی مثل خودکشی، اعتیاد و افسردگی در آنها بالا باشد، شناسایی شدند و سپس طرح‌های تاب آوری اجتماعی با کمک تسهیل‌گران با مخاطب قراردادن مادران و زنان اجرا شده و حداقل تاکنون 80 هزار نفر را در طرح تاب آوری اجتماعی آموزش داده‌ایم.
ابتکار با بیان اینکه سند ارتقای وضعیت زنان و خانواده در 31 استان کشور اجرا شده، افزود: حمایت از اورژانس اجتماعی در دستور کاری فعالیت های ما است و با افتخار این حمایت‌ها را انجام می‌دهیم. ارزیابی‌های ما نشان داد اورژانس اجتماعی یکی از موثرترین ساز و کارهای مداخله در آسیب های اجتماعی است و نیاز به تقویت دارد ما هم به نوبه خود تلاش و پیگیری خود را خواهیم داشت.
وزیر تعاون: درآمد کم، کودکان کار را به خیابان‌ها می‌کشاند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در مراکز آموزشی به کودکان خیابان آموزش می‌دهیم و آن‌ها در شغل آموزش دیده فعالیت می‌کنند، اما بعد آن را رها می‌کنند و به چهارراه‌ها می‌آیند، چون درآمد شغل آموزش دیده شده کمتر از درآمد فعالیت آن‌ها در خیابان است و این مساله آن‌ها را به خیابان‌ها می‌کشاند.
محمد شریعتمداری در مراسم قدردانی از 123 کارشناس منتخب مرکز فوریت‌های اجتماعی سراسر کشور در سازمان بهزیستی کشور افزود: 80 درصد کودکان خیابان، اتباع بیگانه هستند که به دلایل مختلف خود را به شهر‌های بزرگ ایران رسانده‌اند و برای کسب درآمد این کار را انتخاب کرده‌اند و وقتی آن‌ها را به مراکز مختلف هدایت می‌کنیم باید کشور میزبان آن‌ها را در وقت مناسبی بپذیرد و مسائل دیپلماتیک خاصی دارد.
وی اضافه کرد:، اما بخشی از مساله کودکان خیابان به کودکان ایرانی بازمی‌گردد و این‌ها آسیب‌هایی است که به وجود آمده است. اگر سیاست‌های رفاهی و حمایتی او را تحت پوشش قرار می‌داد طبیعتا کار او به خیابان کشیده نمی‌شد و اگر دستمزد مشاغل، جبران واقعی خدمات می‌کرد به آن کار می‌پرداخت.
وزیر تعاون تاکید کرد: پرداخت اجرت حقیقی کار، ستون فقرات تولید است و باید به آن توجه داشت تا کودکان کار را مشاهده نکنیم.
شریعتمداری افزود: یکی از وظایف مهم حکومت از کار انداختن ماشین تولید آسیب‌های اجتماعی و پیشگیری است اگر اقدامات پیشگیری موثر باشد می‌تواند آسیب‌ها را کاهش دهد. اگر نتوانیم جلوی آسیب‌ها را بگیریم پیامد‌های آن، خود را در مراکز اورژانس اجتماعی نشان می‌دهد که مطلوب ما نیست.
وی ادامه داد: عدم توجه به مشکلات سالمندان یا کودکان کار در بستر شکل گیری باعث می‌شود، آن‌ها به آسیب اجتماعی تبدیل شوند. از کار انداختن ماشین تولید آسیب‌های اجتماعی نیازمند سیاستگذاری صحیح اقتصادی، فرهنگی، بهداشتی و اجتماعی است.
وزیر تعاون با اشاره فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه آسیب‌های اجتماعی گفت: شایسته ایران اسلامی ما نیست که حتی مقدار کمی از این آسیب‌ها را داشته باشیم و در کمال تاسف در آسیب‌های اجتماعی از کشور‌هایی که مدعی فرهنگ اسلامی نیستند پیشی می‌گیریم.
شریعتمداری در ادامه به طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار اشاره کرد و گفت: این طرح از برنامه‌های ارزشمند مشترک وزارت کار و معاونت زنان ریاست جمهوری با همکاری جهاد دانشگاهی بوده و در حال گسترش به سراسر ایران است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور:
«وحید قبادی‌دانا» رئیس سازمان بهزیستی کشور نیز در مراسم تقدیر از 123 نفر از کارشناسان منتخب مرکز فوریت‌های اجتماعی سراسر کشور با بیان اینکه بهزیستی در گام دوم انقلاب با شعار شفافیت، تحول در خدمت و ارتقاء سلامت اجتماعی در بستر خانواده فعالیت‌های خود را وارد فصل نوینی کرده است، گفت: با توجه به رشد آسیب‌های اجتماعی همچون اعتیاد، طلاق و ... متاسفانه خشونت‌های خانگی مانند کودک آزاری، همسر آزاری، خودکشی و ... مسائلی است که هرچند ناچیز، اما شاهد آن هستیم که البته همان میزان کم برای ما مهم است و وظیفه‌مندیم در مقابل آن اقدامات لازم را به صورت مداخلات بهنگام و تخصصی انجام دهیم.
رئیس سازمان بهزیستی کشور، افزود: برای رسیدن به مطلوب و انجام وظایف فوریت‌های اجتماعی نیازمند تقسیم مسئولیت بین دستگاه‌های مختلف دولتی و غیردولتی است؛ یکی از نکاتی که مقام معظم رهبری شخصاً تاکید ویژه داشتند موضوع آسیب‌های اجتماعی بوده است و ایشان فرمودند «شاید از نگاه جامعه‌شناسانه وجود آسیب‌های اجتماعی جوامع بشری امری طبیعی باشد، اما در شان کشوری که آرمان ساخت تمدن نوین اسلامی دارد به هر میزان ولو اندک هم شایسته نیست؛ بنابراین اگرچه درخصوص مقابله با آسیب‌های اجتماعی کارها زیادی صورت گرفته است اما یقیناً کافی نبوده و برای حل آن کار شبانه‌روزی کرد. توقعات بیش از اینهاست. اهمیت کار و بزرگی مسئولیت و خطرات ناشی از آن را توجه کند آن وقت می‌فهمد که چقدر در این زمینه باید تلاش کرد و شب و روز نشناخت».
_ کارکنان اورژانس اجتماعی به صورت شبانه‌روزی در خدمت خانواده‌ها هستند
وی با اشاره به تاکیدات رئیس جمهور در دولت تدبیر و امید بر موضوع آسیب‌های اجتماعی، تصریح کرد: کارکنان اورژانس اجتماعی به صورت شبانه‌روزی در خدمت خانواده‌ها هستند و خط اول مواجهه با موضوعاتی همچون خشونت خانگی، کودک‌آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری و... هستند و مواردی که اقدام به خودکشی می‌شود با تماس شماره 123 همکاران بهزیستی در مراکز مداخله وارد عمل می‌شوند.
قبادی‌دانا با بیان اینکه 360 مرکز اورژانس اجتماعی در 256 پایگاه در سراسر کشور فعال است و در 31 استان خط تلفنی 123 به صورت رایگان به صورت شبانه‌روزی خدمت‌رسانی می‌کند، گفت: اورژانس اجتماعی در سال 98 به یک میلیون و 100 هزار نفر خدمت‌رسانی کردند و در 9 ماهه اول سال جاری بیش از 900 هزار نفر خانواده‌هایی که طلب کمک داشتند، حمایت شدند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه در حال حاضر بیش از 3 هزار و 500 نفر در اورژانس اجتماعی مشغول به خدمت هستند، ادامه داد: با تصویب قانون اطفال و نوجوانان وظایف اورژانس اجتماعی سنگین‌تر و مشخص‌تر شد و نیازمند تقویت اورژانس اجتماعی برای اجرای صحیح این قانون دارد.
_ تشکیل پلیس اطفال گام مهمی در اجرایی و عملیاتی کردن قانون اطفال و نوجوانان
وی تشکیل پلیس اطفال را گام مهمی در اجرایی و عملیاتی کردن قانون اطفال و نوجوانان برشمرد و گفت: امیدواریم این مهم به نحو شایسته ادامه پیدا کند. تاکید وزیر رفاه هم بر ارتقا و توسعه اورژانس اجتماعی بوده است و بهزیستی را بر آن داشت تا لایحه‌ای آماده کنیم چراکه نیاز بود برای توسعه تشکیلات قانونی، اعتبارات مورد نیاز برای ارائه خدمات فوری و در دسترس، مجوز استخدام برای نیروی انسانی شاغل در اورژانس اجتماعی اقداماتی انجام شود؛ در حال حاضر بیش از 2 هزار نفر به صورت خرید خدمت مشغول هستند. در قانون برنامه ششم توسعه قرار بود که شهرهای بالای 50 هزار جمعیت دارای اورژانس اجتماعی شوند که متاسفانه حدود 160 مرکز فاقد خودروی مناسب‌سازی شده در اورژانس اجتماعی هستند و توسعه مراکز اورژانس اجتماعی باید براساس میزان رصد آسیب اجتماعی مدنظر قرار بگیرد که متناسب با شرایط توسعه پیدا کند.
قبادی‌دانا یکی از محل‌های آسیب‌های اجتماعی را سکونت‌های غیررسمی و حاشیه‌نشینی عنوان کرد و گفت: در این خصوص نیز تاکیدات ویژه‌ای بر رفع مشکلات آنها بوده است و ایجاد پایگاه اورژانس اجتماعی در این مناطق می‌تواند تاثیر بسزایی داشته باشد.
رئیس سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه برای رفع مشکلات به دستور وزیر رفاه پیش‌نویس قانون ساختار، تشکیلات و وظایف مرکز فوریت‌های اجتماعی را تهیه و تدوین شد، گفت: این لایحه امروز آماده تقدیم به دولت است و بعد از آن برای تصویب به مجلس ارسال خواهد شد.
_ رونمایی از سامانه فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی با حضور وزیر رفاه
وی از رونمایی سامانه فوریت‌های آسیب‌های اجتماعی خبر داد و گفت: از امروز این سامانه آماده فعالیت است و فعالیت‌های اورژانس اجتماعی از قالب کاغذی خارج می‌شود و از بدو تماس تا انتها برای ارجاع و مدیریتی که صورت می‌پذیرد مسئله قابل رصد و مشاهده است و بر این اساس آمار صحیح و برنامه‌های شایسته قابلیت انجام را خواهد داشت.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در ادامه کنترل آسیب‌های اجتماعی را تنها وظیفه سازمان بهزیستی ندانست و عنوان کرد: تمامی دستگاه‌ها موظف هستند تمامی تلاش خود را در این زمینه انجام دهد. یکی از موضوعات پیشگیری آسیب‌های اجتماعی است که مقدم بر اقدامات است و ایجاد بیش از 2400 مرکز خدمات بهزیستی در محلات با عنوان مثبت زندگی این امکان را فراهم می‌کند که برنامه‌های جامع پیشگیری صورت پذیرد و بار آسیب‌ها را برای اقدامات فوریتی به حداقل برساند.
وی ضمن قدردانی از تلاش کارشناسان اورژانس اجتماعی در سراسر کشور، مهمترین دژ مستحکم در مقابله با آسیب اجتماعی را خانواده برشمرد و اذعان کرد: حاکمیت و دولت موظف است از افراد آسیب‌دیده و در معرض خشونت حمایت کند که این مهم را همکاران ما در اورژانس اجتماعی در مواقع اضطرار ورود می‌کنند و به عنوان مثال در یکی از استان‌ها که ناپدری معتاد اقدام به کودک آزاری کرده بود را شناسایی و با حکم قضایی کودک را از محل نا امن خارج کنند و موارد این چنینی زیاد است.
به گفته قبادی‌دانا در لایحه پیشنهادی موضوعاتی همچون امنیت شغلی کارکنان، تخصیص ردیف اعتباری ویژه، تسهیل عملکرد کارکنان اورژانس اجتماعی در ورود به منطقه خطر، تجهیزات لازم به لحاظ نرم‌افزاری و سخت‌افزاری آورده شده است.
رئیس سازمان بهزیستی کشور در پایان یاد و خاطره کارشناسان اورژانس اجتماعی «فاطمه حسینیان» از خراسان رضوی، «عشرت بیابانی» از هرمزگان، «تیمور رحمانی» کردستان، «سبحانی» از سیستان و بلوچستان و «طیبه جلالی» از تهران که بر اثر کرونا فوت شده بودند، گرامی داشت.
منبع: برنا

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/544421/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آواز زیبای بختیاری با اجرای حسین علیشاپور

رئیس پلیس راه لرستان علت سقوط اتوبوس به دره را اعلام کرد

برف و باران در جاده‌های 14 استان

حمایت ویژه از نخبگان در دستور کار آموزش و پرورش است

حکمت/ شما را کجا به بیراهه می برند؟

آناتومی پیچیده مغز را کاوش کنید!

تاس کباب به سبک مادربزرگ ها

خوراکی‌های محبوبی که باعث سرطان می‌شوند

راهنمایی خرید عطر برای افراد مختلف

«اوپن‌ای‌آی» از مدل هوش مصنوعی o3 رونمایی کرد

کشف جدید تلسکوپ‌های ناسا در یک صحنه جنایت کیهانی

انتشار کتاب «روانکاوی و انقلاب»

شعرخوانی زیبا از سوگل مشایخی

جدال هیولای کاتالان با دفاع آهنین مادرید

رکورد جهانی 291متری برای طولانی‌ترین پرش اسکی در تاریخ به ثبت رسید!

انتقاد بیگ‌زاده از سه مدافع استقلال!

ترکیب شمس‌آذر مقابل تراکتور صدرنشین

گاریدو در دفاع پرسپولیس ریسک نمی‌کند

شعارهای نژادپرستانه علیه دروازه‌بان میلان

افتتاح ورزشگاه آزادی در سکوت؟

گل زیبای رودریگو به پاچوکا از زاویه دیدنی

و سرانجام، حضور زنان در ورزشگاه‌های خوزستان!

مانولوپولوس: به دنبال شناخت بیشتر بازیکنان هستم

اعلام برنامه مرحله‌ گروهی فوتبال ساحلی قهرمانی آسیا

محرومیت هواداران استقلال با جریمه رضاییان و فولاد

شش فیلم مشهور که تنور سینمای 2024 را داغ کردند

شگفتانه آزیتا حاجیان برای دخترش در روز مادر

آقای راننده یالا بزن تو دنده، ما را ببر به 30 سال پیش!

خاطرات هوشنگ توکلی از شب های یلدای زمان کودکی اش

ماجرای پیوستن رحمان و رحیم به سریال «پایتخت»

اجرای تئاتر درمانی در میان کارتن‌خواب‌های میدان شوش تهران؛ شب یلدایی سرشار از امید و همدلی/عکس

موزیک ویدئوی سریال «دلدادگان» با صدای محمد اصفهانی

نام‌نویسی نوبت اول کنکور تمدید شد

لحظه قاپیدن گوشی در تهرانپارس

توضیحات خسروپناه درباره ممنوعیت ثبت‌نام پذیرفته شدگان 1403 در کنکور 1404

توضیح سرپرست سنجش در مورد محدودیت ها، ثبت نام و تاریخ آزمون سراسری سال آینده

جزئیات پرداخت خسارت افت قیمت وسایل نقلیه توسط بیمه

لانه سازی جالب یک پرنده

ماجرای تعارف شاه عبدالعظیمی چیست؟

درسی که آیت‌الله حاج ملاهادی سبزواری به ناصرالدین شاه داد!

ویدئویی طنز در مورد شوخی عجیب نمایندگان مجلس!

اگر دنبال یک دسر کم‌هزینه، راحت و بدون نیاز به قالب هستی، این آموزش مخصوص توئه!

آیا سرفه نشانه ای از مشکل ریوی است؟

آیا مصرف سرخود شربت برای درمان سرفه ضرر دارد؟

علت تنگی نفس در افراد چیست؟

ریزپلاستیک‌های موجود در هوا چه خطراتی را برای سلامتی به وجود می‌آورند؟

زندگی فرزندان تان را کنترل نکنید

جا دادن یک زمین فوتبال روی یک قاشق چای‌خوری!

بزرگترین تونل زیر آبی جهان در چین تکمیل شد

اولین ضربان‌ساز دو حفره‌ای بدون سرب در قلب یک بیمار 13 ساله کاشته شد