آریا بانو

آخرين مطالب

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست خبری هفته بزرگداشت مقام زن:

تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نمانده و به مرحله اجرا رسید معاونت امور زنان و خانواده

تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نمانده و به مرحله اجرا رسید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ابتکار به تشریح دستاوردهای معاونت متبوع خود در راستای ارتقای کمی و کیفی مقام و منزلت زن و خانواده پرداخت و تصریح کرد: در دولت دوازدهم تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نماند و به مرحله اجرا و عمل رسید.

ابتکار به تشریح دستاوردهای معاونت متبوع خود در راستای ارتقای کمی و کیفی مقام و منزلت زن و خانواده پرداخت و تصریح کرد: در دولت دوازدهم تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نماند و به مرحله اجرا و عمل رسید.
دکتر معصومه ابتکار در نشست خبری به مناسبت هفته مقام زن و روز مادر درباره ضرورت گزارش اقدامات و پاسخگویی، با تبریک روز زن گفت: اصولا ماهیت انقلاب اسلامی یک ماهیت رهایی بخش بود و همین ماهیت و نگاه و توجه ویژه به موضوع زن باعث نامگذاری این روز و هفته به نام مقام زن شد .
وی با ابراز خرسندی از اینکه تصمیمات در حوزه زنان در حد شعار و تشریفات باقی نمانده و به مرحله اجرا و عمل رسیده است، تاکید کرد: معاونت امور زنان و خانواده همواره از نقد و پیشنهادات و نظرات استقبال کرده است و تلاش می کند همگام و همراه با تقاضای زنان گام بردارد .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با تاکید بر اینکه تلاش معاونت در جهت اطلاع رسانی از عملکردها و فعالیت های حوزه زنان بوده است، خاطرنشان کرد: این هفته، آخرین هفته بزرگداشت مقام زن در دولت دوازدهم خواهد بود پس فرصتی است که بخشی از دستاوردهای دولت دوازدهم در موضوع زنان و خانواده را بیان کنیم .
وی در تشریح عملکرد معاونت امور زنان و خانواده در دولت دوازدهم تصریح کرد: نگاه برنامه ای و برنامه ریزی توام با عدالت جنسیتی در دولت دوازدهم شکل گرفت که در این راستا با همکاری 31 استان اکنون 31 سند ارتقای وضعیت زنان تدوین و ابلاغ شد که با رونمایی از سایت رصد و پایش به ارزیابی این سند در هر استان پرداخته ایم که خوشبختانه تاکنون گزارش ها رضایت بخش است .
دکتر ابتکار با بیان اینکه هر چند هنوز کمبودهایی وجود دارد اما در بهبود شاخص ها اقدامات موثری صورت گرفته، تاکید کرد: همه فعالیت ها برنامه محور است و رصد و پایش این شاخص ها در سامانه الکترونیکی یا داشبوردی که در اختیار داریم در سطح استانی و ستادی در هشت محور صورت خواهد گرفت .
معاون رییس جمهور یادآور شد: با شاخص های عدالت جنسیتی که سال گذشته تصویب و ابلاغ شد به سیاست های خانواده محور دست یافتیم که در جلسه آتی ستاد زن و خانواده تصویب خواهد شد .
دکتر ابتکار با تاکید بر اینکه دولت از جنبه فرهنگی، رفاهی، امنیتی، حقوقی و غیره، دوستدار خانواده است، خاطرنشان کرد: معاونت امور زنان در مجموع موافقتنامه ها و کسب حمایت های مالی و در جهت تحقق عدالت جنسیتی و شاخص های خانواده، همکاری بین بخشی با 25 دستگاه در دولت و 20 دستگاه در سطوح غیردولتی و بانک ها داشته است. این هم افزایی باعث شده تا هم دستگاه های دیگر پای کار بیایند و همه تفاهم‌نامه ها در مرحله اجرایی شدن قرار گیرند .

آریا بانو


وی افزود: در بخش غیر دولتی هم همکاری خوبی با سازمان های مردم نهاد داشتیم تا آنجا که این سازمان ها در برنامه ها و سیاست ها نظر می دهند و در رصد و پایش شاخص ها کمک می کنند که بنا داریم این همکاری ها را توسعه دهیم .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانوادهه در مورد عملکرد متقابل معاون امور زنان با سازمان های مردم نهاد گفت: معاونت هم تلاش کرده با برگزاری دوره آموزشی، 2200 نفر از نمایندگان سازمان های مردم نهاد را آموزش دهد تا برای افزایش بهره وری و نتیجه بخشی فعالیت ها بیشتر کار کنند .
دکتر ابتکار در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت های حقوقی معاونت اشاره کرد و گفت: در عرصه حقوقی هم دوازده لایحه را تنظیم و به دولت تقدیم کردیم مانند لایحه حمایت از اطفال که به قانون تبدیل شد و همچنین لایحه اعطای تابعیت و تامین شناسنامه برای فرزندان مادران ایرانی .در حال حاضر هم مهم‌ترین لایحه که با مجلس پیگیر هستیم لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت است؛ لایحه ای که اجماع بین دو قوه است .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به موضوع کودک همسری اظهارداشت: بر اساس قانون حمایت از اطفال و نوجوانان سن کودکی 18 سال است و بر اساس قوانین دیگر، کودکان زیر 18 سال از بسیاری فرصت ها همانند گواهینامه، حضور در دادگاه و گرفتن مهریه محرومند. طبق قانون فعلی ازدواج زیر 13 سال ممنوع است اما این قانون تبصره‌ای دارد که این معاونت در پی برداشتن این تبصره برای منع ازدواج زیر 13 سال هستیم .
دکتر ابتکارگفت: بخشی از کودک همسری به مباحث فرهنگی بازمی‌گردد. امیدوارم با تصویب قوانین و کارهای فرهنگی دختران را به سمت انتخاب خوب و ازدواج در سن مناسب هدایت کنیم .
وی ادامه داد: ازدواج در جوانی خوب است اما بحث مهم رسیدن دختر به بلوع شخصیتی و مقابله با سوءاستفاده از دختران و کودک همسری است. خوشبختانه تا کنون سازمان بهزیستی و دادستانی به چنین مواردی ورود کرده و آن‌ها را متوقف کرده‌اند. همچنین وجود اورژانس اجتماعی و خط تلفن 123 در راستای مقابله با کودک آزاری و همسر آزری مهم است .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده درباره افزایش کودک همسری به علت افزایش وام ازدواج، افزود: در این خصوص آمار دقیقی وجود ندارد که عملا وام ازدواج منجر به افزایش کودک همسری شده باشد. بحث وام باید بیشتر بررسی شود چراکه نباید با پیشنهاد این تفاوت سنی در پرداخت وام توسط کمیسیون تلفیق رویکردی را دنبال کنیم که منجر به تبعیض شود. چنین مشوق‌هایی قابل توجیه نیست چراکه تبعیضی را بین زوج‌ها ایجاد می‌کند .
وی افزود: کارشناسان و صاحب نظران به ویژه وزارت بهداشت درباره موضوع کودک همسری اتفاق نظر دارند و 13 سال را کودک می‌دانند چرا که کودکان در این سن به بلوغ کافی نرسیده‌اند و آسیب پذیری جسمی بالایی دارند. باید برای کودکان فرصت کافی برای کودکی کردن را داد تا شخصیت اجتماعی موثر داشته باشند اما کودک همسری این فرصت را از کودکان می‌گیرد. ما به دنبال افزایش سن ازدواج نیستیم؛ سن ازدواج باید متناسب با زمانی باشد که فرد به بلوغ کافی رسیده باشد، برای مثال ما مخالف ازدواج فردی که به 16 سال و به تشخیص و انتخاب رسیده و آمادگی لازم را برای ازدواج دارد، نیستیم .
دکتر ابتکار خاطرنشان کرد: آگاهی نسبت به کودک همسری رو به افزایش است و این معاونت برای مقابله با آن در جهت مقابله با بازماندگی از تحصیل دختران فعالیت‌هایی را انجام داده است، چراکه هرچه بتوان به طور کامل‌تر تحصیل دختران را گسترش داد تبعا مانع از ازدواج کودکان شده‌ایم .
وی در بخش دیگر سخنان خود با تاکید بر اینکه به هیچ وجه با حذف غربالگری برای مادران باردار موافق نیست، ادامه داد: این موضوع تخصصی وزارت بهداشت است اما به نظر بنده اکنون فناوری‌هایی داریم که در جهت تشخیص اختلالات ژنتیکی به ما کمک می‌کند. این فناوری‌ها برای مادران و جنین خطری ندارد و می‌تواند اطلاعات کافی درباره وضعیت جنین به ویژه در مواردی که خانواده‌ها بیماری ژنتیکی ارثی و اختلالات مشهود دارند در اختیار مادران قرار دهد. از سوی دیگر در چنین خانواده‌هایی که سابقه اختلالات ژنتیکی داشته‌اند و در معرض ریسک هستند این غربالگری باید اجباری باشد .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده اظهارداشت: اگر آگاهی لازم و اطلاعات کافی به مادر داده شود بحث اجبار در غربالگری ایجاد نمی‌شود، مادر توسط غربالگری فرصتی را برای انتخاب بهتر دارد. به هیچ عنوان موافق حذف غربالگری نیستم چراکه حتما ابزار خوبی برای تشخیص به موقع است .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت، افزود: در این لایحه ابعاد پیشگیری از جرم در نظر گرفته شده است. بخشی از وظایف مورد اشاره در آن بر عهده دستگاه های مختلف نظیر آموزش و پرورش و دستگاه‌های فرهنگی است، بنابراین وزن اصلی این لایحه در خصوص پیشگیری و تلاش برای اتفاق نیفتادن جرم در جامعه است که این امر به نوعی امر به معروف و نهی از منکر نیز محسوب می‌شود. در این لایحه پیشگیری و فرهنگ اصل قرار گرفته است .
وی با بیان اینکه ضمانت اجرایی لایحه حفظ کرامت و حمایت از زنان در برابر خشونت بسیار قوی است، تصریح کرد: در این لایحه تمام جرائم و رویه‌های قضایی دیده شده و از این رو ضمانت اجرایی قوی دارد. همچنین این لایحه مورد توجه خدمات اورژانس اجتماعی نیز هست .
دکتر ابتکار گفت: از دیگر مسائلی که باید به خوبی درباره این لایحه توجه کرد ابعاد فرهنگی لایحه و آموزشهایی که در خلال آن به جامعه ارایه می‌شود است. این آموزش‌ها به تبیین اینکه چه رفتاری خشونت و غیر عادلانه محسوب می‌شود، می‌پردازد .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: لایحه حفظ کرامت و حمایت زنان اجماع بین قوه قضاییه و دولت است و از جهاتی لایحه قوه قضاییه و از جهاتی لایحه دولت محسوب می‌شود و این امر استحکام کافی لایحه را نشان می‌دهد .
وی در پاسخ به سوالی درباره طرح مجلس مبنی بر حمایت از زنان در برابر خشونت و هم پوشانی آن با لایحه حمایت از زنان در برابر خشونت، اظهار داشت: آنچه در مجلس است نسخه‌ای دیگر از طرح‌های قبلی است، از سوی دیگر طرح اگر مطرح شود بار مالی ندارد در حالی که لایحه بار مالی دارد و صندوقی در آن پیش بینی شده است، بودجه‌هایی را دستگاه‌های اجرایی داشته‌اند، لایحه جامع است و در قوانین فعلی لایحه بر طرح اولویت دارد. امیدوارم هرچه زودتر مجلس این لایحه را اعلام وصول کند چراکه نسبت به عدم اعلام وصول آن نگرانی داریم .
وی در بخش دیگری از سخنان خود به تلاش‌های معاونت در راستای افتتاح حساب توسط مادران برای کودکان و ارائه دو لایحه در این خصوص اشاره کرد و ادامه داد: افتتاح حساب برای کودکان، مطالبه مادران به ویژه مادرانی که حضانت فرزندان را برعهده دارند و نیز همسران شهدا، بوده است. همه تلاش ما این بود کار به لایحه نرسد و در این راستا چندین نشست فقهی و حقوقی با همکاری نهادهای دیگر برگزار کردیم همچنین با بانک مرکزی و وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت مکاتبه کردیم و در نهایت دو لایحه به دولت در این موضوع ارایه دادیم تا مشکل این بانوان حل شود .

آریا بانو


معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در خصوص موانع موجود برای حضور مدیران زن، گفت: در این خصوص موانع فرهنگی و ذهنیت‌هایی وجود دارد که عملا زنان برای مدیریت انتخاب نشوند. در حال حاضر 41 درصد از کارکنان دولت زن هستند. سطح تحصیلات این زنان در دولت از مردان کمی بیشتر است و تجربه مشابهی دارند اما چرا تا پیش از این در عرصه مدیریت از زنان کمتر استفاده می‌شد؟ بخشی از آن به مباحث نگرشی مربوط می‌شود که نگاه به زنان در تمام دستگاه ها نگاه مثبتی نبوده است. از این رو دولت دوازدهم هدفگذاری اختصاص 30 درصد برای مدیریت زنان را تعیین کرد که گام مهمی در جهت استفاده از ظرفیت زنان در سیاست گذاری و تصمیم گیری است .
وی افزود: زنان توانمندی و ظرفیت‌هایی دارند که در گذشته عملا دیده نمی‌شد اما اکنون این موانع عمدتا برداشته شده است. هنوز نگاه فرهنگی منفی به حضور زنان در عرصه اجتماعی وجود دارد .
دکتر ابتکار ادامه داد: 8 هزار زن به عرصه مدیریت وارد شده اند و حضور زنان در مدیران میانی و عالی رشد قابل توجهی داشته است. امیدواریم بتوانیم به هدفگذاری 30 درصد نیز دست یابیم. از جمله دغدغه مخالفان حضور زنان در عرصه مدیریت آسیب رساندن به نقش خانوادگی زنان است درحالی که نسبت مدیران زن به کل جمعیت زنان درصد کمی است و لزوما اینگونه نیست که زنان مدیر خانواده خود را نادیده می‌گیرند .
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده همچنین از همکاری این معاونت با بنیاد شهید خبر داد و گفت: از جمله تصمیمات خوب و مشترک با بنیاد شهید و امور ایثارگران، برگزاری کنگره 17 هزار زن شهید و جانباز است. افکار عمومی و جامعه کمتر با زن شهید و زن جانباز آشنا هستند. حدود دو ماه است که برای شناسایی و معرفی زنان شهید هماهنگی انجام می‌دهیم تا بتوانیم اطلاعات لازم را جمع آوری و به عنوان الگویی برای جوانان و دختران ارائه دهیم .
وی افزود: کمیته حقوقی برای رسیدگی به مسائل حقوقی زنان جانباز شکل گرفته است. حتما تلاش خواهیم کرد گام خوبی برای زنان جانباز و رفع مشکلات آنان برداریم چراکه بالغ‌بر 8 هزار زن شهید و بالغ بر 7 هزار زن جانباز داریم و می‌خواهیم آنان را به جامعه معرفی کنیم. اینها مانند شهاب نورانی، آسمان کشور را روشن کرده‌اند وامیدوارم برای زنده کردن یاد آنها موثر باشیم .

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/520848/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شناساگری حساس برای تشخیص مادون قرمز

دل بیدار من بر مردم خوابیده می گرید!

محرومیت نایب قهرمان جهان به دلیل جعل مدرک

اصلانیان: گاریدو مشکل ندارد بلکه بازیکنان کم‌کاری می‌کنند

افشاگری اسطوره استقلال از اختلاف سال‌های دور حجازی و پورحیدری

شادی گلزنی به پرسپولیس با خطر مرگ!

ژابی: 2024‌ تمام شد، اهداف بزرگ‌تری در 2025 داریم!

سیدصالحی: مدافعان کناری پرسپولیس رونده نیستند

ایران قهرمان و نایب قهرمان پدل آسیا شد

فاجعه دفاع بارسلونا با ژاوی و فلیک

اعزام دو ملی‌پوش بدمینتون به مسابقات چلنج نپال

تارتار خواستار مجازات این فرد خاطی!

من چیزی دارم که تو نداری

نشست استاندار همدان با بانوان استان و تجلیل از مادر سه شهید چنگیزی

سفر گروه جهادی درمان و سلامت تشکل‌های شاهد و ایثارگر به بیرجند

خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت

فرزانه میفهمه نادر کشته شده

نابینا شدن 9 بیمار در بیمارستان/ سناریوها در مورد تراژدی «نگاه»

کاهش وزن شدید سالار عقیلی دوباره خبرساز شد

مولودی خوانی زیبا به لهجه‌ مشهدی در حرم امام رضا(ع)

فرمول محاسبه تعداد مبل برای خانه

نحوه ی خوابیدن جغدهای کوچک

قیمه نثار یک ناهار خوشمزه برای روز عید

چرا باید میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد مصرف کرد؟

چه کار کنم که نوجوانم به بقیه حسادت نکنه؟

دخالت خانواده همسر در زندگی زناشویی

درهم‌تنیدگی کوانتومی زنده در کابل‌های اینترنت به دست آمد

حرکت روح در بدن را نمیبینی!

گل‌گهر جانشین سحرخیزان را پیدا کرد

سیمئونه: بارسلونا مستحق شکست نبود

بارسایی‌ها: هند سیمئونه پنالتی بود!

جلسه اضطراری پرسپولیس؛ استندبای گاریدو

سعدالله‌یف: کشتی با کامران واقعا سخت بود

پدری: وقتی موقعیت خراب کنی همین می‌شود!

مدافع فوتبال زنان: علاقه‌ای برای صحبت در مورد تیم ملی ندارم!

شروط عجیب و غریب عروس خانم!

«چشم در راه بهار» به شبکه مستند رسید

چرا دندان ها زشت می‌شود؟

«مادر من»؛ ترانه به‌یادماندنی «خواهران غریبِ» با موسیقی ناصر چشم‌آذر

توضیح وزارت بهداشت در خصوص نحوه برگزاری کلاس‌های دانشجویان

تصادف مرگبار در برزیل

برخورد اتوبوس و کامیون در برزیل؛ بیش از 30 نفر کشته شدند

واکنش نظام وظیفه به حادثه واژگونی اتوبوس مشمولان در لرستان

کارشناس هواشناسی: طی دو سه روز آینده جوی پایدار پیش بینی می شود

تقویم تاریخ/ ولادت حضرت "فاطمه‏ ی زهرا"(س)

بهترین دعا به فرموده خدا چیست؟

نهال روی کاج شکسته

طرز پخت یکی از محبوب‌ترین کیک‌های کافی‌شاپی

عادات ساده، اما مخرب/ این کارها دندان‌هایتان را نابود می‌کند

انیمیشن سه بعدی چگونگی حرکت کردن بدن به داخل