آریا بانو

آخرين مطالب

وحشت در استانبول؛ زلزله مردم را به خیابان‌ها کشاند اجتماعی

وحشت در استانبول؛ زلزله مردم را به خیابان‌ها کشاند
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فارس / نگرانی از وقوع زلزله‌های بیشتر در استانبول مانع از بازگشت مردم به خانه‌ها شده است. مقامات از احتمال وقوع زلزله شدیدتر خبر می‌دهند که ممکن است «هر لحظه رخ بدهد.»
ترس و وحشت همچنان در بزرگ‌ترین شهر ترکیه دیده می‌شود. چندین زمین‌لرزه روز چهارشنبه در استانبول رخ داده که بزرگ‌ترینِ آن 6.2 ریشتر ثبت شده است.شدت زلزله‌های استانبول به حدی بود که 440 کیلومتر دورتر، در پایتخت این کشور احساس شد و موجی از هرج و مرج را در شهر‌های مختلف ترکیه برانگیخته است. هجوم مردم به خیابان‌ها منجر به بسته شدن راه‌های اصلی شده است. اولین گزارش‌ها از مصدومیت 151 نفر در این زمین‌لرزه خبر می‌دهد که به گفته رسانه‌ها، به خاطر وحشت ناشی از زلزله و به دلیل پریدن از ساختمان‌ها مصدوم شده‌اند.به گفته بی‌بی‌سی، مقامات گفته‌اند که خسارات جدی به شهر وارد نشده، اما از مردم خواسته شده است که از ساختمان‌ها دوری کنند.
بازار


خبرنگار بی‌بی‌سی افزود که در شهر بزرگ استانبول فضای باز بسیار کمی وجود دارد و مردم در شرایط بحرانی برای پیدا کردن پناهگاه با مشکل مواجه‌اند. یکی از شهروندان در این باره گفت: «اگر زلزله‌ای بزرگ‌تر رخ دهد ما چه‌کار کنیم؟ به کجا برویم؟» به گفته خبرنگار این شبکه،‌ دانشمندان مدت‌ها است که از وقوع یک زلزله شدید در این کشور هشدار داده‌اند.استانبول بر روی گسل آناتولی شمالی قرار داشته و به همین دلیل در برابر زلزله آسیب‌پذیر است. این شهر قبلاً لرزش‌های مرگباری را تجربه کرده است و ساکنان آن مدت‌هاست که از وقوع یک زلزله بزرگ‌ می‌ترسند.رصدخانه کندیلی خطر وقوع زلزله‌ای به بزرگی 7 ریشتر در استانبول تا سال 2030 را 64 درصد تخمین زده است.
در سال 1999 زلزله‌ای به بزرگی 7.4 ریشتر جان 17000 نفر را گرفت و سال گذشته وزیر محیط زیست ترکیه مراد کوروم هشدار داد که استانبول ظرفیت تحمل زلزله دیگری را ندارد.وی با ابراز نگرانی درباره وضعیت کیفیت خانه‌ها و ساختمان‌ها در این شهر گفت: «یک خانه از هر پنج مورد در استانبول، تقریباً 1.5 میلیون خانه، از نظر ساختاری ناپایدار تلقی می‌شوند.» وزیر محیط زیست اخیراً از مبارزه با زلزله به عنوان یک موضوع امنیت ملی سخن گفته است.زلزله‌های ویرانگر در جنوب شرقی ترکیه و سوریه در فوریه 2023 به بزرگی 7.6 و 7.7 ریشتر نیز جان 55000 نفر را گرفت.
زمین‌لرزه امروز ساعت 12.49 دقیقه به وقت محلی به وقوع پیوست که در سراسر شهرِ 15 میلیون نفریِ استانبول و همچنین استان‌های همسایه احساس شد و در عمق حدود 7 کیلومتری سطح زمین در 80 کیلومتری غرب استانبول رخ داد. مردم شاهد چند زلزله ضعیف‌تر نیز بوده‌اند که بزرگ‌ترین آن‌ها دقایقی پس از زلزله اول و به بزرگی 4.9 ریشتر ثبت شده است. به گفته رسانه‌های ترکیه‌ای تاکنون 51 پس‌لرزه ثبت شده است.زمین‌شناس و متخصص زلزله ناجی گورور می‌گوید که زمین‌لرزه‌های امروز «آن زلزله‌های بزرگی که انتظار داریم نیستند.» پیش‌بینی شده است که این زلزله بیش از 7 ریشتر قدرت داشته باشد.


به گزارش ای‌پی‌ای، رئیس پارلمان ترکیه نعمان کورتولموش گفته است که زلزله استانبول قریب‌الوقوع بوده و ممکن است هر لحظه رخ دهد. وی در این باره تأکید کرد که مردم ترکیه و تمامی نهاد‌های دولتی باید برای یک زلزله شدید آماده شوند.

supports HTML5 video

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1394379/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عصبانیت آنچلوتی از اندریک؛ اینجا باشگاه تئاتر نیست!

تروسار: آرسنال متفاوتی را مقابل پی‌اس‌جی می‌بینید!

علی فتح‌الله زاده: امروز اگر استقلال و پرسپولیس نتیجه نگیرد باید یقه چه کسی را گرفت؟

کودکان کار در تهران اتباع هستند

مصدومیت کاماوینگا؛ برنامه کارلتو برای ال‌کلاسیکو خراب شد!

آرتتا: امیدوارم ذهن بازیکنانم درگیر پی‌اس‌جی نباشد!

مصدومیت دوباره؛ غیبت آلابا مقابل بارسلونا!

خلاصه بازی آرسنال 2 - کریستال پالاس 2

ختافه 0-1 رئال؛ مادرید با جادوی گولر در کورس ماند

تکلیف لیورپول مشخص شد؛ یک امتیاز بگیر و قهرمان شو

سرمربی استقلال 10 روز بعد در تهران

خلاصه بازی اینتر 0 - آث میلان 3

حذف افعی میلان با ابتکار شبکه سه

سیو تماشایی مایک مانیان مقابل اینتر

چیپ تماشایی ماتتا، گل دوم کریستال پالاس به آرسنال

گل سوم آث میلان به اینتر

اهانت به مقدسات اهل سنت روی آنتن شبکه یک؛ برکناری مدیران و اعلام جرم برای عوامل

گل اول رئال مادرید به ختافه توسط گولر

دبل یوویچ، گل دوم آث میلان به اینتر

پیام گولر با سوپرگل؛ دیگر نمی‌خواهم ذخیره باشم

یوویچ نمی‌گذارد اینتر سه گانه بگیرد!

امام حکمت و علم...

خورش چغاله بادوم؛ طعم بهار در یک قاشق

عجیب‌ترین دلایل جدایی در دادگاه‌های خانواده؛ از خُروپُف تا کت و شلوار!

پنجاه تغییر در فصل سیاه استقلال!

گل اول آرسنال به کریستال پالاس

خلاصه بازی پارما 1 - یوونتوس 0

پیام مشترک هواداران پرسپولیس برای عالیشاه

گفت و گو با پژمان ماندگاری مدیر روابط عمومی استقلال درباره جدایی بوژوویچ از استقلال

سوپرگل ازه، گل اول کریستال پالاس به آرسنال

برخورد ضربه دیمارکو به تیردروازه آث میلان

لائوتارو قدر پاس زیبای طارمی را ندانست!

گل اول آث میلان به اینتر

گل دوم آرسنال به کریستال پالاس

الهام چرخنده در صداوسیما به زخم زبان‌ها پاسخ داد

چهره ها/ کامنت هوتن شکیبا زیر پست بهرام افشاری سوژه شد!

چهره ها/ عکس جالب از کیک تولد خاص نوید پورفرج

با این سه تار نوازی دلنشین همراه شوید

سومین کارت قرمز برای طرحی پرحاشیه

کابوس پتروشیمی میانکاله پایان یافت؛ مجوز صمت باطل شد

لحظه وحشتناک برخورد تخته‌سنگ با وانت

جانشین فرمانده مرزبانی ناجا: دژ شرقی تا یکسال دیگر تکمیل می‌شود

رنگ و بوی طبیعت را در لرستان

از ما نیست کسی که نماز را سبک بشمارد

تکنولوژی عجیب کلاه خلبان f35

سه انفجار در پارکینگ یک مرکز خرید در مسکو

نیشابور، از اولین های تمدن‌های استان خراسان

طبیعت مسحور کننده آبشار کردیت در استان چهارمحال و بختیاری

طرز تهیه کوکو سوسیس؛ شام فوری و خوشمزه

تنها 3 روز غذای چرب به مغز سالمندان آسیب می رساند!