آریا بانو

آخرين مطالب

فواید خوردن ماهی برای بدن کودکان پزشکي

فواید خوردن ماهی برای بدن کودکان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بهداشت نیوز /فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با بیان اینکه مصرف ماهی ها، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می شود، افزود: تغذیه کودکان کمتر از 4 ماه، منحصراً باید با شیر مادر انجام شود؛ به دلیل اینکه شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز بوده و همینطور در بهبود سیستم ایمنی کودک بسیار مؤثر است. 
به گزارش بهداشت نیوز، دکتر سعیده طالبی، به مناسبت هفته سلامت بر اهمیت نقش تغذیه در سلامت کودکان تأکید کرد و گفت: تغذیه در کودکان نقش بسزایی در بحث رشد و تکامل آنها دارد و اگر کودک از همان دوران شیرخوارگی تغذیه درستی داشته باشد، علاوه بر سلامت جسمی، از میزان هوش مطلوبی برخوردار خواهد بود. در همین راستا مطالعات نشان داده که اگر یک کودک در سه سال نخست زندگی حتی از جهت رشد قد دچار مشکل باشد، از نظر استعدادهای مرتبط با هوش (آی کیو) دچار اشکال خواهد شد.
بازار
وی، تغذیه در شش ماه اول زندگی کودک را بسیار مهم و ارزشمند دانست وتأکید کرد: تا زمانی که کودک ما در دوران جنینی به سر می‌برد وابسته به تغذیه از بدن مادر است و پس از آن که متولد می‌شود وابسته به شیر مادر که خود این موضوع به دو دسته تقسیم می‌شود؛ اول نوزادانی که از شیر مادر تغذیه می‌کنند و دوم نوزادانی که از شیر خشک برای آنها استفاده می‌شود.
دکتر طالبی خاطرنشان کرد: توصیه سازمان جهانی بهداشت بر این نکته است که در کشورهای در حال توسعه مصرف شیر مادر تا دو سالگی ادامه یابد و در کشورهای پیشرفته هم توصیه می‌شود که در 4 تا 6 ماهگی تغذیه انحصاری با شیر مادر وجود داشته باشد؛ به دلیل اینکه شیر مادر حاوی مواد مغذی مورد نیاز بوده و همینطور در بهبود سیستم ایمنی کودک بسیار مؤثر است و کودک را در برابر عفونت‌های مختلف از جمله؛ پنومونی، عفونت‌های گوش و اسهال مراقبت می کند، البته این موضوع زمانی محقق می‌شود که منحصراً از شیر مادر برای کودک استفاده شود.
تغذیه کمکی برای کودک کمتر از چهارماه، توصیه نمی شود
فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه همچنین گفت: از 4 تا 6 ماهگی انتظار می‌رود که تغذیه کمکی برای طفل شروع شود و زیر سن چهار ماه این تغذیه به هیچ وجه توصیه نمی‌شود، چون سبب بروز بیماری‌های اتوایمیون مثل دیابت خواهد شد و حتی ریسک چاقی را در کودک افزایش می‌دهد . از شش ماهگی تا یکسال هم شیر مادر به عنوان غذای اصلی محسوب و در عین حال غذای کمکی هم پس از خوردن شیر مادر یا شیر خشک توصیه می شود. اما از سن یک سالگی به بعد غذا در درجه اول است و شیر مادر پس از غذا مطرح می‌شود که به طور متوسط بین 500 تا 700 سی سی مورد نیاز کودک است. در واقع اگر شیرخوار ما در سن 1 تا 2 سالگی بیش از این میزان را دریافت می‌کند، معنایش این است که غذای کافی دریافت نمی‌کند و موجب سوء تغذیه به شکل کاهش وزن میشود.
وی تأکید کرد: در سن زیر یک سال استفاده از شیر گاو مطلقاً توصیه نمی‌شود و فقط در غذاها می‌تواند استفاده شود؛ به شکل فرنی یا سوپ ، اما پس از یک سال می‌توان شیر خشک را قطع نموده و از شیر گاو استفاده کرد.
دکتر طالبی یکی از توصیه‌های مهم در مورد تغذیه کودکان را لحاظ کردن همه ترکیبات و گروه های غذایی در برنامه غذایی کودک برشمرد و گفت: در هر وعده غذایی کودک باید توجه داشته باشیم که تمام ترکیبات رشد مغزی ها لحاظ شود و غذای کودک هم پروتئین، هم کربوهیدرات و هم چربی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در هرم غذایی ایرانی نان و غلات در قسمت قاعده هرم قرار دارد و توصیه می‌شود که غلات به صورت کامل مورد استفاده باشد ودر بین نان‌ها هم، نان سنگک به دلیل اینکه تخمیر شده است و در آن سبوس وجود دارد، بهترین نان تلقی می‌شود. البته باید توجه داشت که سبوس نباید روی نان ریخته شود چون این فرم سبوس که تخمیر نشده ، از جذب مینرال‌هایی مثل آهن ، زینک و کلسیم پیشگیری می کند. در بین برنج‌ها، برنج قهوه‌ای به د لیل ایندکس سلامتی، ارزش بیشتری دارد و در مورد ماکارونی هم همینطور است و چنانچه از گندم کامل تولید شده باشد مناسب خواهد بود.
استفاده از آبمیوه در کودک زیر یک سال، ممنوع/ لبنیات مصرفی کودک کم چرب باشد
فوق تخصص تغذیه کودکان و عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، استفاده از سبزیجات و میوه‌جات را در حفظ سلامت کودکان مهم و ضروری برشمرد و گفت: در کودکان زیر یک سال قبلاً توصیه به استفاده از آبمیوه می‌شد، اما اکنون این امر کاملاً ممنوع است و در سن پس از یک سالگی تا بزرگسالی، بین یک استکان تا حداکثر یک لیوان توصیه می‌شود و البته برای اینکه کودک فیبر کافی دریافت کند و وضعیت روده‌ای او مناسب باشد، تأکید بر این است که میوه‌جات و سبزیجات را هم کامل استفاده کند.
وی ادامه داد: در مرحله بعد خانواده لبنیات مطرح است و توصیه می‌شود که از لبنیات کم چرب استفاده گردد، همچنین در مورد بچه‌های زیر دو سال ما چندان نگران چربی نیستیم مگر اینکه در خانواده، سابقه ای از بیماری‌های چاقی، فشار خون یا دیابت باشد که در این صورت بهتر است از لبنیات کم چرب استفاده بشود.
در صورت عدم دسترسی کودک به مصرف گوشت ها، سفیده تخم مرغ جایگزین شود
دکتر طالبی تصریح کرد: در هرم غذایی ایرانی حبوبات هم از اهمیت زیادی برخوردار است و به عنوان یک عامل موثر در تأمین پروتئین بدن کودک است، در بین خانواده گوشت‌ها هم بهترین توصیه برای کودک استفاده از گوشت‌های ماکیان و ماهی است. ماهی به واسطه داشتن امگا3 در بهبود روند التهابات بسیار مؤثر است و اگر کودک ما بیماری با پیش زمینه التهابی دارد، مصرف ماهی‌ها را به شدت و به مدت دو بار در هفته توصیه می‌کنیم. در مورد خانواده‌هایی که نمی‌توانند گوشت تهیه کنند، توصیه می‌کنیم که از سفیده تخم مرغ برای کودک استفاده کنند. البته زرده تخم مرغ را نیز روزی یک عدد می‌توان به کودک داد و در مورد سفیده تخم مرغ هم ما محدودیتی نداریم.
وی افزود: قندهای ساده و روغن‌ها دسته دیگری از منابع غذایی هستند و بین روغن‌ها، روغن زیتون بیش از همه توصیه می‌شود، چون ضد التهاب است و دارای امگا 9 و بعد از آن روغن کانولا و روغن کنجد که حاوی امگا 3 هستند مورد تأکید می باشد. همچنین توصیه می‌شود که از مصرف روغن‌های گیاهی ذرت و آفتابگردان به دلیل امگا 6 بالا و خواص التهابی جلوگیری شود. روغن دنبه برای کودک هم از نظر ما به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود، اما روغن‌های زرد را در صورت تمایل می‌توانند استفاده کنند. همچنین کربوهیدرات ها و قندهای ساده به شکل حداقلی، توسط کودک استفاده شود و البته به هیچ عنوان حذف نمی‌شود، چون 10 درصد از رژیم غذایی کودک از این طریق تامین می‌شود.
دکتر طالبی همچنین گفت: کودکانی که وارد سن بلوغ می‌شوند؛ یعنی تقریباً بین سن 13 تا 18 سال ، باز هم استفاده از تنوع رژیم غذایی مورد تأکید است و تنها تفاوتی که در این گروه وجود دارد آن است که واحد لبنیات و پروتئین در این افراد افزایش می‌یابد. چون برای سلامت استخوان مفید است. البته مهمترین عامل در سلامت استخوان عوامل ژنتیکی است، ولی 20 تا 30 درصد باقیمانده به رژیم غذایی و فعالیت‌های فیزیکی ما وابسته است. لذا اگر کودکی در سنین پایین فعالیت فیزیکی مناسب داشته باشد و ورزش‌هایی را که وزن بدن را تحمل می‌کند مثل؛ بازی‌های فوتبال و بسکتبال را انجام دهد، معمولاً از توده استخوانی بهتری در آنها شکل می‌گیرد. اما از نظر رژیم غذایی ما باید پروتئین مناسب را به کودک برسانیم و این می‌تواند از لبنیات یا گوشت‌ها تأمین شود و در سن بلوغ باید بیشتر مصرف شود.
وی تأکید کرد: خانواده فست فودها با توجه به اینکه اثرات التهابی بسیار بالایی در بدن دارند، به هیچ وجه توصیه نمی‌شود. چون التهاب علاوه بر ایجاد بیماری‌های چاقی و دیابت و مشکلات افزایش چربی خون روی سلامت استخوان هم تأثیر دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1393967/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیولی پس از برد سخت؛ تمرکزمان روی آسیاست

کارتال خودش را برای فنر فدا می‌کند!

پیروزی حداقلی بارسلونا؛ تثبیت صدرنشینی

برد دراماتیک منچسترسیتی مقابل استون‌ویلا

هواداران ما جای استقلالی ها بودند چه می‌کردند!

توقف پاری‌سن‌ژرمن در بازی معوقه

صعود گالاتاسرای به فینال؛ یک گام نزدیک‌تر به دبل

عجیب‌ترین هوادار هفته ایران در اسلامشهر

6 عامل تعیین‌کننده اولین اسکودتوی طارمی

بازگشت ستاره قائمشهری به وطنی در نقش رقیب

تصاویر واقعی تعقیب و گریز و دستگیری سارق خودرو توسط گشت ضربت پلیس

رحمتی و نشانه گرفتن جایگاه تک رقمی با شمس آذر

رشفورد گلزنی به سیتی را فراموش نمی‌کند

پس از مصاحبه تند؛ امری از بازیکنش انتقام گرفت!

عکسی از ثریا که باعث ازدواج شاه با او شد

حکمت/ بازدارندگی نماز از کارهای زشت و ناپسند

زیرساخت‌های فرسوده جاده‌‌ها در آمریکا

لحظات احساسی بین خرس قطبی و توله اش

آیا زانو درد می‌تواند از علائم رشد نوجوان باشد؟

درمان کبد چرب با مصرف این داروی گیاهی

این مواد پلاستیکی رشد مغز کودک را تهدید می‌کند

من اینجا بس دلم تنگ است با صدای "مهدی اخوان ثالث"

اینیستا: صحبت از رسیدن بارسا به سه‌گانه اغراق نیست!

حسرت پپ: حیف شد برادر بلینگام از دست رفت!‏

السد در آستانه کسب دوگانه داخلی

خیبر به زمین سبز بازگشت

آخرین روزهای لطفعلی خان زند، پادشاهی که خود را شاه نمی‌دانست / فرجام‌کسی که به زندیه خیانت کرد، چه شد؟

چهره ها/ نیش و کنایه بهنوش بختیاری به خانم بهاره افشاری بود؟!

آتیه جاوید: با محسن تنابنده در دانشگاه همکلاس بودم

تغییر چهره دیدنی «برد پیت» از 5 تا 61 سالگی

چهره ها/ مهدی پاکدل با یک عکس متفاوت آفتابی شد

چهره ها/ مژده لواسانی با پدرش در آرامگاه سعدی

موزیک ویدئوی جدید «ریسه» کاری از گروه رایکادو

آوای طبیعت با اجرای ساز رازآلود «فوجارا»

انفجار در کارخانه پتروشیمی؛ کپسول اکسیژن 4 نفر را راهی بیمارستان کرد

وقتی گفتن یا نگفتن واژه‌ فرنگی در گرو بودن یا نبودن میکروفون صداوسیماست!

برگزاری جلسه هماهنگی نحوه صدور کارت پایان خدمت معلمان

شورای عالی انقلاب فرهنگی: مصوبات نهایی کنکور تغییر نمی‌کند

باند سارقان مسلح طلاجات دستگیر شدند

دانشگاه علوم قضایی در تمام مقاطع از طریق کنکور سراسری دانشجو می‌پذیرد

حادثه برای هواپیمای کارگو 747 در فرودگاه سانتیاگو شیلی

لحظات وحشتناک پرتاب شدن یک نوجوان از دستگاه شهربازی

وقتی خدا دوستت دارد!

سرقت یک زن از طلا فروشی با سنگ و اسپری فلفل در ترکیه!

تلاقی زیبای آتشفشان و برف!

سنگی که از بیرون شبیه آجره اما درونش مثل الماس میدرخشه!

هرگز خیلی زود و هرگز خیلی دیر نیست!

سه کشوری که فرودگاه ندارند!

نان اگردک، یک نان محلی خوشمزه

راحت‌ترین و مقرون به صرفه‌ترین کیک شکلاتی