آریا بانو

آخرين مطالب

بهداشت تشک‌ها و ملحفه‌های کودکان را جدی بگیرید خانه داري

بهداشت تشک‌ها و ملحفه‌های کودکان را جدی بگیرید
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / «میریام دایموند»، نویسنده ارشد این مطالعه و استاد بخش علوم زمین در دانشگاه تورنتو می‌گوید: ما در این مطالعات مواد شیمیایی موجود در هوای اتاق خواب‌های 25 کودک بین شش ماه تا چهار سال را اندازه‌گیری کردیم و به سطح نگران‌کننده‌ای از فتالات‌ها، مواد مقاوم در برابر آتش و فیلترهای ماورا بنفش دست یافتیم.
طبق مطالعه‌ای که روز سه‌شنبه در نشریه «علوم و فناوری محیط زیست»‌ (Environmental Science & Technology‌) منتشر شد، بالاترین سطح مواد شیمیایی در نزدیکی تخت کودکان پیدا شد.
دایموند و گروه تحقیقاتی‌اش برای بررسی علت این موضوع، 16 تشک جدید کودکان را بررسی کردند و متوجه شدند که این تشک‌ها منبع اصلی انتشار این مواد شیمیایی‌ هستند. سپس با کمک یک شبیه‌سازی متوجه شدند که گرما و وزن کودک هنگام خواب می‌تواند انتشار این گازهای سمی را افزایش دهد.
در این مطالعه، عنوان و نشان‌های تجاریِ محصول خاصی ذکر نشد، اما متخصصان به سی‌ان‌ان گفتند تشک‌های بررسی‌شده از مارک‌های شناخته‌شده و ارزان‌قیمتی بودند که در فروشگاه‌های معروف عرضه می‌شوند. این تشک‌ها در کانادا خریداری شده بودند، اما مواد به‌کاررفته در آن‌ها از آمریکا و مکزیک تامین شده بود. بنابراین به گفته دایموند، این نتایج احتمالا در مورد تشک‌هایی که در سراسر آمریکای شمالی خریداری می‌شوند نیز صدق می‌کند.
استفاده از ترکیبات ضدحریق در شرایطی که یک جرقه‌ ناگهانی یا اتصالی کوتاه می‌تواند به آتش‌سوزی منجر شود، می‌تواند حیاتی باشد با این حال مضرات آن را در اقلام مربوط به کودکان نمی‌توان نادیده گرفت.
یکی از انواع مواد ضد حریق که به‌طور گسترده مطالعه شده، ترکیبات دیفنیل اتر پلی بوروندی است که به‌عنوان «بزرگ‌ترین عامل معلولیت‌های ذهنی» در کودکان شناخته می‌شود و طبق تحقیقی که در ژانویه 2020 منتشر شد، موجب از دست رفتن مجموعا 162 میلیون امتیاز هوش و بیش از 738 هزار مورد معلولیت ذهنی بین سال‌های 2001 تا 2016 شده‌ است.
به گزارش ایندیپندنت، سازمان حفاظت محیط زیست ایالات متحده در سال 2012 برخی مشتقات این ماده را ممنوع کرد، اما جایگزین‌هایی برای آن‌ها معرفی شدند. یکی از این جایگزین‌ها اورگانوفسفات‌ها هستند که در تحقیق جدید شناسایی و اندازه‌گیری شدند. این مواد شیمیایی با ایجاد اختلال در دستگاه تناسلی، سیستم عصبی و رشد کودکان نوپا مرتبطند.
تاثیر منفی فتالات‌ها (Phthalates) هم که در صدها محصول مصرفی مانند ظروف نگهداری مواد غذایی، شامپو، لوازم آرایش، عطر و اسباب‌بازی‌های کودکان یافت می‌شوند، بر سیستم درون‌ریز بدن‌ ـ یعنی سازوکار تولید هورمون‌ها - قبلا مشخص شده است. به‌ گزارش موسسه ملی علوم سلامت محیطی آمریکا (NIEHS)، این مواد با بروز بلوغ زودرس، مشکلات باروری، ناهنجاری‌ها در دستگاه تناسلی، اختلالات هورمونی و سایر مشکلات سلامتی مرتبطند. مطالعات همچنین ارتباط فتالات‌ها با چاقی کودکان، آسم، مشکلات قلبی‌عروقی، مرگ‌های زودهنگام و سرطان را هم نشان داده‌اند.
چند راهکار
مواد شیمیایی بالقوه سمی در محصولات کودکان به‌قدری گسترده‌اند که انتخاب گزینه‌های بی‌خطرتر را برای والدین بسیار سخت می‌کند. برخی والدین به سراغ محصولات از نشان‌های تجاری بسیار معروف می‌روند، زیرا امیدوارند که استانداردهای سلامتی را سختگیرانه‌تر رعایت کنند. استفاده از لوازم دست دوم هم راهکار دیگری است، زیرا بسیار احتمال دارد که بیشتر مواد سمی موجود در ترکیب آن‌ها پیش‌تر آزاد شده باشند.
دایموند پیشنهاد می‌کند تا جای ممکن تشک و ملحفه‌ها را به رنگ‌های خنثی انتخاب کنید؛ چون این محصولات احتمالا فیلترهای یووی را که برای جلوگیری از محو شدن رنگ‌ اضافه می‌شود، ندارند.
شستشوی مکرر لباس‌ خواب‌ها و ملحفه‌ها هم بسیار مهم و ضروری است زیرا به‌عنوان محافظ عمل می‌کنند و می‌توانند این آلودگی‌ها را جذب کنند تا از تماس پوست نوزاد با آن‌ها جلوگیری شود.
تهویه منظم، جاروبرقی کشیدن و اجتناب از محصولات مراقبت شخصی که مواد شیمیایی زیادی دارند هم راه‌های خوبی برای محافظت به شمار می‌روند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1393190/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درویش: تمام پرونده های حقوقی را مختومه کردم

درویش: بازیکن مصدوم است من مقصرم؟

شعرخوانی رضا درویش در وصف خودش!

ادعای عجیب درویش درباره ثبت قرارداد بازیکنان

احتمال جدایی بوژوویچ قوت گرفت

صحنه‌ای جالب در بازی هوادار - مس رفسنجان

کارترون: اگر قهرمان نشوم بهانه نمی‌آورم

کارشناسی داوری دیدار هوادار - مس رفسنجان

کارترون: تفاوت بین بازیکنان خارجی و داخلی سپاهان نیست

گل اول ناتینگهام فارست توسط اندرسون در دقیقه 5

گل دوم ناتینگهام فارست توسط کریس وود در دقیقه 16

کارترون: جان‌مان را برای جام حذفی می‌دهیم

کمالوند: با سه برد به لیگ برتر می‌روم!

صحبت های عجیب وحید بیات‌لو سرمربی تیم آریو اسلامشهر خطاب به کادر رسانه ای تیم پیکان

سرمربی فصل بعد سپاهان مشخص شد!

دورهمی امیر و ارغوان سریال دلدادگان بعد از 7 سال

اجرایی جذاب از موسیقی متن فیلم «هری پاتر»

مرگ مشکوک 6 نفر در خانه‌ باغ؛ اجساد دچار جمود نعشی شده بود

حکم اعدام زن خیانتکار نقض شد

دستگیری شرور معروف شرق تهران به ضرب گلوله

خوابگاه بانوان در آتش سوخت

هانی کرده با شلیک پلیس زمینگیر شد

دریاچه چورت در هوای مه آلود

ناقوس‌های کلیسا برای پاپ به صدا در آمد

بکسل یک تریلی توسط پراید در یکی از کشورهای همسایه!

خودرو‌های شاسی‌بلند سرگردان روی تکه‌های یخ شناور

کشتن پلنگ توسط سلاطین جنگل

دستگاه‌های فناورانه خرید و ذوب طلا در چین

طبیعت زیبای چلکاسر گیلان

کوکوی مرغ با پنیر موزارلا را حتما امتحان کنید

طرز تهیه املت سماق؛ یک املت با طعم جدید و دلچسب

مدیتیشن چگونه می‌تواند مغز را جوان نگه دارد؟

هشدار FDA به بیماران در سراسر آمریکا

قد و وزن‌تان را در این جدول به هم وصل کنید تا ببینید چاق هستید یا لاغر!

راز پرورش کودکانی با اعتماد به نفس بالا

آلودگی هوا و نور شبانه می‌تواند ریسک سرطان تیروئید را در کودکان افزایش دهد

محققان به اولین داروی توان‌بخشی پس از سکته مغزی در آزمایش روی موش‌ها دست یافتند

وقتی تمام شاعرها به جنگ با ملک‌الشعرای بهار رفتند!

خواندن شعری حکیمانه و طنز از سعدی

کارترون با مدیرعامل سپاهان خلوت کرد

پیروزی استقلال در جهان موازی!

اطلاعیه مهم پرسپولیس در مورد سرنوشت درویش!

تغییر سیستم پیولی به‌دلیل خط خوردن رونالدو!

آخرین امید رئال مادرید والورده موشک زن بود

گل دوم الاتحاد به الاتفاق توسط بنزما

روزگار متفاوت حسینی مقابل هوادار پس از دو فصل

صلاح با خائن‌ها سلفی نمی‌گیرد!

10 حرکت برتر بسکتبال NBA در شب گذشته

زبیر نیک‌نفس تهدید به افشاگری کرد!

بازگشت عموهای فیتیله‌ای به تلویزیون