آریا بانو

آخرين مطالب

طرز تهیه یک غذای خوشمزه و متفاوت با بادمجان خانه داري

طرز تهیه یک غذای خوشمزه و متفاوت با بادمجان
  بزرگنمايي:

آریا بانو - فرارو / بادمجان پلوی قزوینی نوعی پلو مخلوط خوشمزه و مقوی است که از ترکیب برنج با بادمجان، گوشت چرخ کرده، سبزیجات و... تهیه می‌شود.
پلو‌های مخلوط در سفره غذای ایرانی‌ها جایگاه مخصوص به خود را دارند. باقالی پلو، کلم پلو، هویج پلو، شیرین پلو، کشمش پلو مرصع پلو و... از انواع پلو‌های مخلوطی هستند که در مهمانی‌ها طرفداران خاص خود را دارند. بادمجان پلو قزوینی نوعی پلو مخلوط اصیل شهر قزوین است که از ترکیب برنج با موادی از گوشت و بادمجان تهیه میشود و بسیار خوشمزه و مقوی است. اگر به دنبال درست کردن غذا‌های جدید برای اعضای خانواده هستید و از خوردن غذا‌های تکراری خسته شده‌اید، در ادامه این مطلب با طرز تهیه بادمجان پلو قزوینی همراه ما باشید.
مواد لازم
برنج: 3 پیمانه
بادمجان: 2 عدد
پوره گوجه فرنگی: 1 پیمانه
رب گوجه فرنگی: 1 قاشق غذاخوری
جعفری و شوید خرد شده: 1 پیمانه
پیاز: 1 عدد
سیر: 1 حبه
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا: به میزان لازم
روغن: به میزان لازم
طرز تهیه​
برای درست کردن این پلو مخلوط خوشمزه ابتدا برنج را بشویید با آب و کمی نمک خیس کنید و کنار بگذارید. بادمجان‌ها را به صورت حلقه‌ای برش بزنید و بعد هر دو طرفش را داخل روغن سرخ کنید و کنار بگذارید. پیاز را رنده کنید و همراه با روغن سرخ کنید تا سبک شود، سپس سیر رنده شده را همراه با گوشت چرخ کرده اضافه کنید و تفت بدهید. مقداری نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و پاپریکا اضافه کنید و هم بزنید. بعد از اینکه گوشت کمی تفت خورد، پوره گوجه فرنگی را اضافه کنید و هم بزنید، سپس رب گوجه فرنگی را اضافه کنید و 1 دقیقه با مواد تفت بدهید. درب ماهی تابه را ببندید و حرارت را کم کنید تا گوشت کم کم با آب گوجه بپزد و به روغن بیفتد. برنج را آبکش کنید. کف قابلمه ته دیگ موردنظرتان را قرار بدهید. نیمی از برنج را داخل قابلمه بریزید و مایه گوشتی را روی برنج پخش کنید، سپس بقیه برنج را روی مواد بریزید و شوید و جعفری خرد شده را روی برنج بریزید. روی قابلمه دمکنی بگذارید و 45 دقیقه زمان بدهید تا برنج دم بکشد. در آخر برنج را کاملا هم بزنید تا با مواد مخلوط شود. برنج را داخل دیس بکشید و بادمجان‌های سرخ شده را روی پلو یا دورتادور دیس بچینید و سرو کنید، نوش جان.
نکات مهم
ـ برای آبکش کردن برنج به این نکات توجه کنید. بعد از اینکه برنج را شستید، به آن آب گرم و نمک اضافه کنید. نمک را به اندازه‌ای اضافه کنید که کمی شور‌تر از حد معمول باشد. بگذارید برنج چند ساعت خیس بخورد. بهتر است برنج حداقل 3 ساعت با نمک خیس بخورد تا کیفیت بهتری داشته باشد. اگر وقت دارید، حتماً از شب قبل برنج را خیس کنید. برای آب‌کش کردن برنج قابلمه را تا دو سوم از آب پر کنید و روی حرارت بگذارید. نمک را به آن اضافه کنید. وقتی آب به جوش آمد، باید برنج را اضافه کنید. آبی را که به برنج اضافه شده بود و برنج با آن خیس خورده بود، خالی کنید و برنج خیس خورده را داخل آب درحال جوش بریزید.
حرارت برنج درحال جوش نباید کم باشد و شعله گاز باید متوسط رو به زیاد باشد. درب قابلمه را نگذارید و صبر کنید تا آب برنج جوش بیاید. وقتی آب دوباره به جوش آمد، چندبار با فاصله و البته با دقت برنج را هم بزنید تا دانه‌ها از هم باز شود. دقت کنید برنج را خرد نکنید. تقریباً برنج حدود ده تا چهارده دقیقه باید بجوشد. البته زمان جوشیدن برنج به نوع آن بستگی دارد. زمانی برنج برای آب‌کش کردن مناسب است که دانه‌های آن نرم شود؛ ولی هنوز مغز آن سفت باشد. بعد از اینکه برنج را آب‌کش کردید، اجازه بدهید آب برنج کاملاً گرفته شود. سپس روی برنج آب سرد بریزید تا پخت دانه‌ها متوقف شود و همین‌طور نمک اضافی بین دانه‌های برنج بیرون رود تا برنج شور نشود. اگر خواستید برنج بیشتر قد بکشد، وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد، یک استکان آب سرد به آن اضافه کنید. این کار باعث می‌شود به برنج شوک وارد شود و بیش‌تر قد بکشد. دقت داشته باشید که آب سرد را از وسط برنج اضافه نکنید؛ بلکه خیلی آرام از اطراف برنج اضافه کنید.
ـ هنگام خرید بادمجان سعی کنید از بادمجان‌های چین اول استفاده کنید؛ چون بادمجان‌های چین دوم و سوم معمولاً پر تخم و تلخ هستند. همچنین موقع خرید بادمجان حتماً بادمجان‌های براق، کشیده و سنگین را انتخاب کنید. حواستان باشد که بادمجان زخمی نباشد. هنگام خرید بادمجان توجه کنید که کلاهک بادمجان هرچه کشیده‌تر باشد، نشان از شیرین بودن آن است. برای درست کردن این غذا می‌توانید به جای بادمجان معمولی از بادمجان دلمه‌ای هم استفاده کنید. 
ـ اگر بخواهیم به طور مختصر در مورد کاربرد انواع پیاز‌ها توضیح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف‌ترین عضو خانواده پیازهاست، شروع کنیم. این پیاز بهترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید از پیاز زرد طعم ملایم‌تری دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می‌شود آن را خام خورد و یا در سالاد‌ها و دیپ‌ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا‌های مکزیکی هم بهترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می‌توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه‌بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ‌ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز‌های قرمز به اندازه کافی عطر و طعم به غذا نمی‌دهند؛ بنابراین معمولاً برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی‌گیرند.
پ
-->

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1392232/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

موزیک ویدئوی سریال «تاسیان» با صدای علیرضا قربانی

نقل قول وزیر آموزش و پرورش از رهبر انقلاب درباره بزرگترین خطر برای کشور

زمان قطع کارت سوخت خودروهای فاقد بیمه اعلام شد

وحید دستجردی: جمعیت ایران در سال 2100 به 31 میلیون خواهد رسید!

جغدها در حال تماشای دوربین

فتحیه، شهری زیبا در ترکیه

آبشار Múlafossur در جزایر فارو

طوری که سیاره ما در طول دوره وجود خود تغییر کرده است

آرامش با طبیعت

گوناگون/ اگر اختلال «مگالوفیا» ندارید دیدن این تصاویر رو از دست ندید!

چیتا با اون ابهتش برای جفتش میومیو میکنه

منظره نفس گیر از مرکز شهر تاریخیِ کراکوف

گاو مشک و جدال با مرگ

این بستنی برای عاشقان شکلات حکم بهشت رو داره

این گوشی پزشکی روی قفسه سینه می‌چسبد و مشکلات تنفسی را تشخیص می‌دهد

7 اشتباه رایج در استایل آقایان

مسن‌ترین فضانورد فعال ناسا از فضا بازگشت

شاعرانه/ای لب لعل تو را بنده به‌جان شیرینی

شعرخوانی زیبای باران نیکراه

واکنش شرکت توسعه به اظهارات مهدی طارمی در مورد ورزشگاه آزادی

15 درصد از مبلغ قرارداد ملوانی‌ها به‌ زودی پرداخت می‌شود

اعلام زمان آغاز تمرینات سپاهان

ستاره سابق رئال تا یک‌ قدمی مرگ رفت

بوژوویچ: امیدوارم لیگ را در رتبه ششم به پایان برسانیم

عربستان برای لغزش تیم طارمی دست به دلار شد

سفر در زمان؛ «مردی که ولیعهد و خانواده احمدشاه را اخراج کرد»؛ دهه 1300

فرزانه کابلی: فقط در ایران می‌توانم نفس بکشم

قاب مادر و دختری مجری تلویزیون در یک مراسم

اجرای دف‌نوازی امیرحسین مدرس در تلویزیون

سقوط بالگرد آموزشی؛ خلبان و کمک خلبان مصدوم شدند

اعترافات هولناک زن 21 ساله‌ای که مرد صراف را اغوا کرد

جولان مجرمان فضای مجازی در دنیای واقعی

پیاده‌روی‌های ترسناک در ژئوپارک دانشیای چین

بارش برف بهاری در سوئیس

تهدید جدید از دنیای خونخواران

وقتی شانس نداری...

خلاقیتی که میتواند بیزینس رو به اوج برسوند

کمک مردم میشیگان به یک کتابفروشی محلی

سرو غذا به شیوه جادوی هری پاتر

شهر ادینبورگ در اسکاتلند

مشکلات بیماری های پروستات

بعد از باخت تیم محبوبم کسی طرفم نمیاد!

بازدید رئیس‌کل بیمه مرکزی از شعبه بیمه دی در خوزستان/ تأکید بر نقش کلیدی در خدمت‌رسانی به جامعه ایثار و شهادت

کشف اولین سیاهچاله‌ای که به تنهایی در فضا حرکت می‌کند

گل تماشایی از متخصص این کار؛ اولین گل الیویه ژیرو در MLS

نمایی از مراسم کلنگ‌زنی ساختمان کمپ تیم‌های ملی هندبال

علی اینانلو: سرپرستی من در پرسپولیس پیش‌بینی است نه خبر

محمدی: کار کردن با سعید دقیقی فوق‌العاده است

سوغات کیش هنوز در اردوی سپاهان دست به دست می‌شود

مصدومیت آسمانخراش 218 سانتی متری، ستاره نفت آبادان