آریا بانو

آخرين مطالب

هشدار اوج‌گیری آلرژی‌های تنفسی در بهار / پیشگیری، کلید طلایی مقابله با حساسیت فصلی پزشکي

هشدار اوج‌گیری آلرژی‌های تنفسی در بهار / پیشگیری، کلید طلایی مقابله با حساسیت فصلی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز می‌کند و با پایان‌ یافتن این فصل، به‌تدریج فروکش می‌کند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیت‌زا مهم‌ترین رکن درمان به شمار می‌رود.
دکتر مژگان صفریبا اشاره به شیوع آلرژی‌های تنفسی در فصل بهار، اظهار کرد: آلرژی فصلی در این فصل عمدتاً به دلیل گرده‌افشانی درختان، گل‌ها و گیاهان به‌ویژه در مناطق کوهستانی و دشت‌ها بروز می‌یابد و اغلب به دو شکل خود را نشان می‌دهد.
وی افزود: نوع اول، آلرژی در ناحیه تنفسی فوقانی است که با عنوان «رینیت آلرژیک» شناخته می‌شود و علائمی همچون آبریزش بینی، عطسه، اشک و خارش چشم دارد.
متخصص آسم و آلرژی و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: نوع دوم، آسم آلرژیک است که با انقباض راه‌های هوایی همراه است و علائمی چون سرفه‌های شدید، خس‌خس سینه و تنگی نفس در پی دارد.
صفری ادامه داد: آسم آلرژیک معمولاً در ابتدای فصل بهار بروز می‌کند و با پایان‌یافتن این فصل، به‌تدریج فروکش می‌کند، در این میان، پیشگیری از مواجهه با عوامل حساسیت‌زا مهم‌ترین رکن درمان به شمار می‌رود.
پرهیز از گل‌وگیاه، استفاده از دستگاه تصفیه هوا
این متخصص آلرژی تأکید کرد: افرادی که سابقه آلرژی فصلی دارند باید از باز نگه‌داشتن پنجره‌های خانه و خودرو خودداری کرده و از تماس با هوای آلوده به گرده گیاهان بپرهیزند، همچنین استفاده از دستگاه تصفیه هوا در محیط منزل و پرهیز از نگهداری گل‌وگیاه می‌تواند در کنترل علائم بسیار مؤثر باشد.
داروهای بدون نسخه و درمان‌های تخصصی
صفری با بیان اینکه تجویز دارو باید زیر نظر پزشک متخصص انجام شود، خاطرنشان کرد: مصرف داروهای ضد حساسیت مانند آنتی‌هیستامین‌های ساده، سیتریزین و لوراتادین در موارد خفیف بدون نسخه نیز امکان‌پذیر است، اما در موارد شدید، پزشک ممکن است اسپری‌های استنشاقی حاوی استروئید تجویز کند.
وی گفت: در برخی موارد نادر، آلرژی فصلی به شکل اگزما یا حساسیت‌های پوستی نیز دیده می‌شود که اغلب در اثر تماس با گیاهان به وجود می‌آید.
تأکید بر پرهیز غذایی در برخی موارد
این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر اینکه دستگاه تنفسی یک واحد کلی است، افزود: اگرچه آلرژی فصلی در ابتدا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر می‌کند، اما در موارد شدید می‌تواند به درگیری بخش‌های تحتانی منجر شده و به آسم تبدیل شود. بااین‌حال، نمی‌توان گفت هر فردی که آلرژی دارد حتماً به آسم مبتلا می‌شود.
صفری ضمن اشاره به نقش برخی مواد غذایی در تشدید آلرژی عنوان کرد: برخی میوه‌ها به دلیل شباهت ساختار آنتی‌ژنی با گرده گیاهان می‌توانند باعث تشدید علائم حساسیت شوند. اگرچه این مسئله شایع نیست، اما می‌توان به مواردی مانند موز و گوجه‌فرنگی اشاره کرد.
وی با اشاره به نبود شواهد علمی معتبر درباره تأثیر درمان‌های طب سنتی برای آلرژی فصلی گفت: تاکنون مطالعه‌ای در این زمینه انجام نشده و استفاده از گیاهان دارویی برای درمان حساسیت فصلی توصیه نمی‌شود.
ایمونوتراپی؛ درمانی مؤثر اما زمان‌بر
صفری درباره یکی از روش‌های تخصصی درمان آلرژی گفت: در بیمارانی که تنها یک تا دو ماه در سال علائم دارند، روش ایمنوتراپی می‌تواند مفید باشد. در این روش، عصاره ماده حساسیت‌زا مانند گرده درخت گردو، در دوزهای بسیار کم به بدن تزریق می‌شود که موجب تقویت سیستم ایمنی در برابر آن می‌شود. اثربخشی این روش بین 80 تا 90 درصد گزارش شده اما فرایند درمانی آن بلندمدت است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: آلرژی فصلی معمولاً در دو سال اول زندگی بروز نمی‌یابد، اما پس از این سن، احتمال ابتلا در دختران و پسران به طور یکسان وجود دارد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1386741/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بیشترین علت تصادفات رانندگی در تهران

وزیر بهداشت: سهم سلامت از تولید ناخالص ملی نزدیک به 6 درصد است

سرعت بالای وانت، پاکبان را به گام مرگ کشاند

اهمیت مدیریت زمان در رانندگی

دستگیری سارقان حرفه‌ای کابل با 37 فقره سرقت

فلامینگوها در فرودگاه بجنورد فرود آمدند!

استفاده از پوست گردو به عنوان اثر هنری

اولین ماراتن جهان با ربات‌های انسان‌نما

کلیسای مریم مقدس در آذربایجان غربی

زمان ظهور امام زمان (عج) از اسرار الهی است

روستای ارفچا آلپ خراسان

بهار سبز و زنده از دید پرندگان

زرشک پلو سس پز رستورانی

روش های پیشگیری از بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

توصیه دکتر عزیزی درباره نیازهای خانم در دوران بارداری

تصاویر کیتی پری در فضا؛ واقعی یا فیک؟

داستان جالب «کودک حلوا فروش » در مثنوی معنوی

شعرخوانی زیبای دکتر کاکاوند

این روزها همه مقابل بارسلونا هت‌تریک می‌کنند

تقدیر کاپیتان‌ها از هواداران زن پرسپولیس

دلهره در اردوی بارسا؛ لواندوفسکی مصدوم شد

آکانی سیمبین رکورد یوسین بولت را شکست

میامی از قعر جهنم آمد و فصل جهنمی دالاس تمام شد

برناردو سیلوا مشتاق پیوستن به بارسلونا؛ باشگاه مخالف است

اورتون 0-2 سیتی؛ موتور تیم پپ دیر روشن شد

جدایی سرمربی تیم بحران‌زده لیگ یک

پپ: قدردان این بازیکنان هستم، یک دهه درخشیدند

جنون و کامبک، بارسلونا یک گام نزدیک‌تر به لالیگا

سه تیم با شانس فتح سه‌گانه؛ تقویم تیم‌های حاضر در نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا

گریبایدوف؛ شاعری که سفیر مرگ شد / چرا ایرانی ها از دایی دیپلمات روس بیزار بودند؟ / ماجرای زن‌ربایی از خانه ایرانی

رحمان و رحیم پایتخت : فردای بعد از یکی از سکانس‌ها مردم ما را با دست در خیابان نشان می‌دادند

جواب دلسوزی های خواهرش رو چه جوری داد

پوریا پورسرخ : در بچگی خجالتی بودم!

آهنگ دلی و جدید «خودم» با صدای سهراب پاکزاد

وقتی ملودی «پدر خوانده» به زبان های مختلف اجرا میشه!

نجات دختر 16 ساله از دست هیولای هوسران

قتل مادربزرگ به‌ خاطر لپ‌تاپ

آمار قابل‌تامل آزمایش‌های پزشکی در ایران

یکی از نیروهای امنیتی در حین مأموریت شهید شد

پیکر غزاله بعد از حادثه چه شد؟

رفتار سنجاب خجالتی در برابر غذا

برف در جاده اسالم به خلخال

خرس های قطبی در حال شنا میان یخ ها

پرنده ای زیبا در میان شکوفه های بهاری

صحبت های دکتر رفیعی درباره امر به معروف

قیمه نثار، خوراک وقت هایی که مهمون داری!

بیماری آندومتریوز زنانه چیست؟

کارهایی که معقول است را به فرزنداتان بسپارید

رقابت ربات‌ با انسان‌ در دوی ماراتن را تماشا کنید

بازگشت دوباره برای وفاداری؛ ساکت الهامی: فقط یک دیوانه این چالش را قبول می‌کرد