آریا بانو

آخرين مطالب

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس:

سازوکار دقیقی برای ذخیره دارو وجود ندارد/ آینده خوبی برای سلامت مردم متصوّر نیستیم سیاسی

سازوکار دقیقی برای ذخیره دارو وجود ندارد/ آینده خوبی برای سلامت مردم متصوّر نیستیم
  بزرگنمايي:

آریا بانو - سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس گفت: مردم زیر بار گرانی له می‌شوند و هنوز سازوکار دقیقی برای مهار قیمت‌ها و ذخیره دارو وجود ندارد.

سلمان اسحاقی در تشریح نشست امروز (سه شنبه، 19 فروردین ماه) کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی از حضور رئیس سازمان غذا و دارو در نشست امروز کمیسیون برای ارائه گزارش در مورد وضعیت تولید، واردات و توزیع دارو و تجهیزات پزشکی در سال جاری و برنامه های آن سازمان در جهت جلوگیری از کمبود دارو و تجهیزات پزشکی، مصرفی و سرمایه ای و افزایش پرداختی از جیب بیماران خبر داد و با هشدار نسبت به اینکه جان و سلامت مردم در معرض تهدید است، گفت: جلسه امروز یکی از جلسات جدی و چه بسا آخرین جلسه هشداردهنده به دولت است و از این پس، کمیسیون بهداشت با استفاده از ابزارهای نظارتی خود برای صیانت از حقوق و جان و سلامت مردم وارد عمل خواهد شد.
وی افزود: در این نشست نمایندگان نهادهای امنیتی و مسئولان سازمان بازرسی حضور داشتند و در مورد موضوع قاچاق دارو و شیرخشک بحث و گفت و گو و بر اساس اظهارات مطرح شده و مقرر شد نهادهای نظارتی، اطلاعاتی و قضایی اطلاعاتی به‌ صورت جدی به این موضوع ورود کنند. همچنین مافیای دارو نیز توسط نهادهای امنیتی تأیید شد و سازمان غذا و دارو موظف شد با همکاری این نهادها با ورود جدی به این موضوع برخورد قاطع و اساسی با این پدیده داشته باشد.
بار مالی سنگین افزایش قیمت دارو بر دوش مردم
نماینده مردم قائنات و زیرکوه در مجلس دوازدهم با بیان اینکه در 4 ماهه پایان سال گذشته، 43 هزار میلیارد تومان بار مالی ناشی از افزایش قیمت دارو بر بازار تحمیل شده است، تصریح کرد: این مسئله نتیجه بی‌تدبیری، سوء مدیریت و عدم هماهنگی بین دستگاه هاست و بخش زیادی از این مابه التفاوت از جیب مردم پرداخت شده است.
اسحاقی با انتقاد از افزایش قیمت دارو بدون هماهنگی با بیمه‌ها، گفت: سؤال اینجاست که آیا بیمه‌ها توان جبران مابه التفاوت افزایش قیمت را دارند یا خیر و اگر نداشته باشند، این هزینه از جیب مردم پرداخت خواهد شد.
تخصیص ناقص ارز دارویی
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: در سال گذشته، از 3 و نیم میلیارد دلار ارز تخصیص‌یافته برای دارو و تجهیزات پزشکی، تنها 3.138 میلیارد دلار محقق شده و مابقی آن هنوز به سیستم وارد نشده و بر اساس اظهارات مطرح شده در نشست امروز در روزهای آینده تفاهم‌نامه‌ای میان وزارت بهداشت و سازمان برنامه و بودجه برای تخصیص کامل این ارز منعقد خواهد شد که می تواند نقش بسیار مهمی را در تامین دارو و تجهیزات پزشکی داشته باشد.
ذخیره دارویی تنها روی کاغذ است
وی با انتقاد از وضعیت ذخایر دارویی، گفت: ما توان تولید دارو داریم، اما ذخیره واقعی دارو در انبارها دیده نشده و کمیسیون تاکید دارد که ذخیره دارویی در مورد داروی فریز شده و موجود در انبار در نظر گرفته شود نه فقط آمادگی و توان تولید آن.
مبهم بودن فرمول افزایش قیمت دارو
اسحاقی درباره نحوه افزایش قیمت داروها با انتقاد از اینکه فرمول افزایش قیمت دارو بسیار مبهم است، تصریح کرد: در نشست یکی از مسئولان نهادهای امنیتی اشاره کرد که قیمت یک دارو 1100 درصد و داروی دیگری تنها 5 درصد افزایش یافته و سازمان غذا و دارو مکلف شده این فرمول را به کمیسیون ارائه کند.
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس یادآور شد: نیاز سازمان غذا و دارو برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی 3.5 میلیارد یور از 11 میلیارد یورو کالاهای اساسی و 1.5 میلیارد یورو از محل ارز مبادله ای خواهد بود.
وی با هشدار درباره وضعیت نابسامان حوزه سلامت، گفت: با این رویه ای که در حال اجراست، متأسفانه آینده خوبی برای جان و سلامت مردم در حوزه دارو، تجهیزات پزشکی و شیر خشک متصور نیستیم.
وی با بیان اینکه در سال 1403، 50 میلیارد عدد دارو مصرف شده است، گفت: اعضای کمیسیون تاکید کردند که وزارت بهداشت باید نسبت به بهینه‌سازی مصرف و تجویز منطقی دارو ورود جدی کند به عنوان مثال، وقتی بیمار نیاز به مصرف دو روزه دارو دارد، نباید بسته کامل 12 تایی به او تحویل داده شود زیرا این رویه منجر به هدررفت منابع و مصرف غیرمنطقی دارو می‌شود.
وی با اشاره به کیفیت پایین برخی تولیدات داخلی دارو تأکید کرد: متأسفانه بخشی داروهای تولید داخل با بحران بی‌کیفیتی مواجه هستند که این مسئله مستقیماً با جان بیماران بازی می‌کند بنابراین کمیسیون بهداشت به این موضوع ورود جدی خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1385195/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرجزئیات‌ترین مدل سه‌بعدی لاشه کشتی تایتانیک ساخته شد

عزای عمومی برای درگذشت یوسا

واکنش صریح رئیس کمیته انضباطی به حمایت رئیس جمهور از تراکتور

شلیک دیدنی لیائو به اودینزه از تمامی زوایا

اعلام اسامی داوران هفته بیست و هفتم لیگ برتر فوتبال

اعلام برنامه دو هفته پایانی لیگ دسته اول فوتبال

اخراج سرمربی تیم نیمار تنها بعد از 3 بازی

مرغ عربستانی‌ها یک پا دارد!

پاری‌سن‌ژرمن، یکی از برترین‌ها بدون بهترین‌ها

سوپرایز لیست تیم ملی و‌ شروع عملیات غیرممکن

جوان اول پرسپولیس آماده حضور در ترکیب بازی سپاهان

لغو میزبانی چند تیم در لیگ بیست و پنجم!

اتهام به فدراسیون فوتبال به خاطر دو بازیکن

دیدار مدیرکل بنیاد گلستان با جامعه ایثارگری شهرستان بندرترکمن

پله آخر منبر خیلی بلنده

زدودن انگ‌های عجیب از هنرمندان انقلاب؛ مخاطب «مشت در نمای درشت» کیست؟

آوازی از علی زندوکیلی به نام «لیلی صفتان»

رئیس جامعه تورگردانان: امسال سفر مردم با تورهای خارجی به کشورهای دیگر خیلی کم شد

سند تپه تاریخی هگمتانه پس از 50 سال به نام دولت صادر شد

شدت گردوخاک در کرکوک عراق، صبح را به شب تبدیل کرد

استان‌هایی که در ایام نوروز بیشترین جانباختگان را داشتند

گردوخاک به پایتخت هم می‌رسد؟

موافقان و مخالفان تغییر ساعت رسمی

چاقوکشی مرگبار بچه مدرسه ای برای هیچ!

لغو پرواز تهران - اردبیل به‌خاطر شرایط جوی

طراحی چهره بازیگران سریال پایتخت به روشی جالب

برف بهاری در شهرستان کلیبر آذربایجان شرقی

شدت گرد و خاک در کرکوک عراق، صبح را به شب تبدیل کرد

قو تنها پرنده ای هست که زمان مرگش را می داند!

تنوع زیستی منطقه ی قره‌داغ اهر

هوا خیلی گرمه و یک نوشیدنی خنک واجبه

راهنمای کاربردی برای کسانی که حساسیت فصلی دارند

سرمایه‌گذاری 100 میلیون دلاری برای توسعه هوش مصنوعی در ایران

شعری زیبا از دکتر کاکاوند

زال دنیا محو گردیدن ندارد این همه

آرای انضباطی چند تیم لیگ برتری اعلام شد

غیبت بالده در ال‌کلاسیکو قطعی شد

جایزه موشک رونالدو به حساب او واریز شد!

لارس ریکن: صعود دورتموند بزرگترین معجزه تاریخ باشگاه می‌شود

ثبت رکوردی تاریخی در NBA

کونته: رسانه‌ها باید قدردان تیم من باشند!

قهرمانی بانوی پاراتنیس روی میز ایران در مسابقات جهانی فیوچر

دلیل خودداری آنچلوتی از قبول هدایت تیم ملی ایتالیا

هر تجربه‌‌‌ی زندگی، نغمه‌ای از هم‌آوایی عقل و احساس است

بهت گفته بودم اگه بری دیگه نمی تونی برگردی

کیت بلانشت در فکر بازنشستگی از بازیگری است

اجرای آهنگ «سوگند» ویگن توسط شرکت کننده صداتو

پنج استان با بالاترین مصدومین ترافیکی در ایام نوروز

انتهای آرامش در بهار دلبرای مشهد

سیلی معلم به دانش‌آموز برای زدن برف شادی به مناسب تولدش!