آریا بانو

آخرين مطالب

سفیران خنده را بشناسید؛ راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی مقالات

سفیران خنده را بشناسید؛ راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایرنا /کتاب «سلاطین کمدی» در برگیرنده بیوگرافی 100 کمدی شاخص تاریخ سینما و دستور زبان و راهنمای نوشتن داستان برای فیلم‌های کمدی گزینه مناسبی برای مطالعه علاقه مندان به این ژانر سینمایی است.
به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، هر عصری کمدین های خودش را داشت و ژانر همپای زمانه و به تبع شرایط اجتماعی فرهنگی بازتابی از روزگار را در قالب شوخی تصویر کرد، از ژاک تاتی کمدین محبوب روشن فکران تا وودی آلن به عنوان مهمترین شمایل کمدی روشن فکرانه و پارودی سازانی چون مل بروکس که شوخی های فیلم هایش را یکی از بزرگترین کمدی سازان جهان نمی پسندید. (واکنش بیلی وایلدر به شوخی های زین های شعله ور دریغ و حسرتی بر یک دوران بود).
زمانه گذشت و عصر ادی مورفی، بن استیلر و جیم کری و آدام سندلر از راه رسید. ساشا بارون، کوهن با بورات راه و رسم تازه ای برای روده بر کردن تماشاگران یافت برادران کوئن با کمدی های پست مدرنیستی شان، پوزخند به امر تثبیت شده را معنایی دیگر بخشیدند و در نهایت کمدی با زیرگونه های مختلف و متنوعش ماند و گاهی مهمترین حرفها و جدی ترین مضامین را در قالب شوخی مطرح کرد و خنده آفرید در همه این سالها این جمله رنه کلر بود که در یادها ماند: «خنده ذاتاً نشانی از آزادی است.»
بازار
کتاب «سلاطین کمدی» ویژه سینماهای کمدی و سفیران خنده در 168 صفحه برای علاقه مندان سینما منتشر شده است.
مطلب از این قرار است/بی نظمی منظم
از اصلی ترین ژانرها که ریشه ای به نمایش های یونان باستان و تقسیم بندی مشهور ارسطو در فن شعر» (بوطیقا) باز می گردد. جایی که اولین دسته بندی ژانری به شکل مدون و صورت بندی شده صورت می گیرد و از تراژدی کمدی و حماسه به عنوان سه گونه نام برده می شود. در سینما، کمدی یکی از دیرپاترین ژانرهاست و تاریخ سینمای کمدی قدمتی همپای تاریخ سینما دارد.
برادران لومیر در 1895 میلادی دستگاه سینماتوگراف را اختراع کردند. و در همان سال فیلم کوتاه «باغبان آب پاشی می شود» به کارگردانی لوئیس لومیر ساخته و به نمایش درآمد، در عصر
سینمای صامت و فیلم های تک حلقه ای کمدی ها جزو مهم ترین و محبوب ترین فیلم ها میان تماشاگران بودند. عصر راسکو آرباکل، ماکس لندر، هارولد لوید و هری لنگدون و دوران تولد «ولگرد کوچک» و «مرد صورت سنگی دوگانه» چارلی چاپلین بهتر است یا باستر کیتون که مثل بیشتر مقایسه های مشابه قیاس پوچ و بیهوده ای بود. عصر معصومیت ژانر با کمدی های مک سنت و ظهور نوابغ و استفاده خلاقانه از مدیومی که هنوز بسیار جوان بود. عصر شوخی های بصری و اغراق های نمایشی کمدین ها روزگاری که کمدین های محبوب هر کدام امضای خودشان را داشتند.
با ورود صدا به سینما، همه چیز از جمله سینمای کمدی متحول شد. از اسطوره های کمدی عصر صامت عده ای کنار رفتند (شاید مهم ترینشان باستر کیتون) و برخی دوام آوردند و همچنان در سطح اول فیلم سازی باقی ماندند، (چاپلین قاعد تا اولین نامی است که به ذهن می رسد). برخی چون زوج محبوب لورل و هاردی امکانات بیشتری برای خلق شوخی یافتند و عده ای مانند برادران مارکس اساسا در عصر ناطق ستاره شدند. سینمای کمدی از پرتاب کیک به صورت به زمانه ای رسید که گروچو مارکس همچون یک فیلسوف با گفتارش هر قاعده ای را به سخره می گرفت.
کمدی خیلی زود از بر گونه هایش را شناخت و به تنوع و تکثر بها داد. از کمدی رمانتیک تا کمدی موزیکال و کمدی جنگی ژانر به شکلهای مختلف در زیر یک سقف انواع و اقسام فیلم ها را گرد هم آورد سینمای کمدی و کمدین ها تا سال ها در سینما جدی گرفته نشدند. در اسکار نسبت به ژانرهای دیگر کمتر مورد توجه قرار گرفتند و سالها طول کشید تا فیلمی کمدی از بیلی وایلدر (بعضی ها داشتن را دوست دارند اسکارها را درو کند. چنان که منتقدان جز اساتید و پیشگامانی چون چاپلین و کیتون گویی کسر شان خود می دانستند که به تحلیل آثار نابغه ای چون جری لوئیس بپردازند. در سنت نقد نویسی بیشتر به تراژدی بها داده شد تا کمدی و به همین دلیل از هاوارد هاوکس فقط فرشتگان بال دارند و داشتن و نداشتن بیشتر قدر می دیدند تا پرورش بیبی و میمون بازی.
سینمای کمدی اما به راه خودش ادامه داد. هر کشوری به پشتوانه فرهنگ و خصائص اش کمدی ها و کمدین های خود را یافت که میانشان ایتالیایی ها زود تر از یکیه شهرتشان از مرزهایشان فراتر رفت تو توی ایتالیایی برای هر مخاطبی از هر نقطه از جهان می توانست جالب توجه باشد. ولی شوخی های نورمن و یزدم فقط برای انگلیسی ها خنده دار بود و ایرانی ها که با هنر دوبله زرندی نورمن را دوست داشتنی یافتند. در دهه های 40 و 50 شمسی شهرت و محبوبیت فیلم کمدی نسبت مستقیم با دوبله داشت و معمولاً هر کمدینی با صدایی آشنایه یاد آورده می شد.
هر عصری کمدینهای خودش را داشت و زائر همپای زمانه و به تبع شرایط اجتماعی فرهنگی بازتابی از روزگار را در قالب شوخی تصویر کرد. از ژاک تاتی کمدین محبوب روشن فکران تا وودی آلن به عنوان مهم ترین شمایل کمدی روشن فکرانه و پارودی سازانی چون مل بروکس که شوخی های فیلم هایش را یکی از بزرگترین کمدی سازان جهان نمی پسندید. واکنش بیلی وایلدر به شوخی های زینهای شعله ور دریغ و حسرتی بر یک دوران بود.
زمانه گذشت و عصر ادی مورفی بن استیلر و جیم کری و آدام سندلر از راه رسید، ساشا بارون کوهن با بورات راه و رسم تازه ای برای روده بر کردن تماشاگران یافت، برادران کوئن با کمدی های پست مدرنیستی شان پوزخند به امر تثبیت شده را معنایی دیگر بخشیدند و در نهایت کمدی با زیرگونه های مختلف و متنوعش ماند و گاهی مهمترین حرفها و جدی ترین مضامین را در قالب شوخی مطرح کرد و خنده آفرید، در همه این سالها این جمله رنه کلر بود که در یادها ماند. «خنده ذاتا نشانی از آزادی است».
«سفیران کمدی» به عنوان چهارهمین شماره مجله از سوی گروه مجلات همشهری به سردبیری سعید مروتی منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1382967/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

علیرضا منصوریان: موسیمانه خیلی خوشحال بود که با این قرارداد وارد فوتبال ما شد

تغییرات پرتعداد و عجیب استقلال از زبان علیرضا منصوریان پیشکسوت باشگاه

ماجرای دیر رسیدن علیرضا منصوریان به جلسه پیشکسوتان استقلال

حمایت علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال از سیدحسین حسینی

شوخی علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی؛ چرا شما چایی می‌خورید ؟ برای من هم بریزید!

کل‌کل جالب رئال و بارسلونا علیرضا منصوریان با مهدی توتونچی

گل اول النصر به القادسیه توسط مانه

گل دوم القادسیه به النصر توسط اوبامیانگ

خاطره جالب علیرضا منصوریان از دعوای شدید و قهر با برادر پرسپولیسی‌اش

مدیرعامل تراکتور و یک پیام فرهنگی بعد از صدرنشینی!

احساس یک زن هیچوقت دروغ نمی‌گوید

تصنیف دل انگیز «شب» از استاد غلامحسین بنان

مدارس این شهرها فردا تعطیل شد

زن ذلیل جاش تو بهشته!

با خدا رفیق بشیم!

لحظات دلهره‌آور دوچرخه سواری روی باله توربین بادی

تا حالا درون ناقوس ساعت را دیده بودید!

حرکت جالب هم محله ای ها در میشیگان ؛ خودتان ببینید!

طرز تهیه یک غذای خوشمزه از امپراطوری عثمانی

علائم کمبود مواد مغذی در کودکان

یه آموزش عالی برای بچه ها، گوش گیر زمستونی

سفر به هر کدام از سیارات منظومه شمسی چقدر طول می‌کشد؟

سحابی rim با فاصله‌ی 4 هزار سال نوری از زمین

جملاتی دردناک از کتاب های داستایوفسکی

شعر ترکی استاد شهریار

باز هم جنجال خشم کونته؛ این چه وضع مدیریت است!

کارتال تمرینات را تعطیل کرد و رفت!

واکنش تند اسدی؛ سوال‌ها خیلی مسخره است!

هجدهمین قهرمانی السد در لیگ ستارگان قطر

محبی: ناراحت نشوید، خوشحالی من مثل استفن کری است

دو مدال برنز بوکسورهای ایران در ارمنستان

علیرضا منصوریان پیشکسوت استقلال: ما در بدترین دوران فوتبال استقلال قهرمان جام حذفی شدیم

علیرضا منصوریان: استقلال و پرسپولیس هستند که پیشکسوتان را بزرگ می‌کنند

علیرضا منصوریان: ما باید در این یک و ماه نیم باقی مانده سپاهان را در جام حذفی شکست دهیم

ساکت به نساجی برگشت!

50 سالگی جنایت در تپه‌های اوین/ تیرباران بیژن جزنی و 8 زندانی دیگر با ادعای دروغ فرار از زندان

چهره ها/ مریم کاویانی در استایلی شیک و زیبا

اشتباه کردی، اعتماد کردی

سکانسی جالب از سریال تاسیان

سکانسی بی نظیر از بازی آنادآرماس

آهنگ «دل نَکن» را از بهنام بانی بشنوید

متهمان قتل مرد تهرانی را شناسایی کنید

بدون تعارف از میزبانی دانشجویان همدانی از قاضی‌القضات

لحظه هولناک سقوط پیرزن 8٠ ساله روسی از طبقه ششم

سقوط تله‌کابین در کشور ایتالیا

گوناگون/ هیولای اعماق اقیانوس دیده شد!

تغییر رنگ شگفت‌انگیز آفتاب پرست با لمس عینک‌های رنگی

صبحونه‌ بی‌نظیر اردبیلی‌ها رو حتماً امتحان کن

علائم سکته قلبی!

یک کاردستی عروسکی برای بچه ها