آریا بانو

آخرين مطالب

3 خوراکی‌ مفید برای کنترل وزن پزشکي

3 خوراکی‌ مفید برای کنترل وزن
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /متخصصان تغذیه و سلامت همواره تاکید دارند اضافه وزن می‌تواند سلامتی افراد را در معرض خطر قرار دهد و حتی در مواردی احتمال مرگ زودرس را در پی داشته باشد.
در حالی که داروهایی مانند اوزمپیک و دیگر داروهای مشابه برای کاهش وزن، تقاضای زیادی پیدا کرده‌اند، روزنامه «نیویورک‌پست» به نقل از دکتر «تاز باتیا» سه خوراکی را معرفی کرده است که به گفته او، می‌توانند در برنامه کاهش وزن موثر باشند.
آووکادو
بازار


آووکادو سرشار از روغن ام‌سی‌تی (MCT)، امگا3 و امگا9 است. روغن ام‌سی‌تی نوعی اسید چرب اشباع‌ تشکیل‌شده از تری‌گلیسریدهای زنجیره متوسط است که هضم آنها از سایر چربی‌ها آسان‌تر است. امگا3 و امگا9 نیز همان چربی‌های سالمی هستند که به سلامتی قلب کمک می‌کنند و درباره‌شان بسیار شنیده‌ایم.
از طرفی، آووکادو چگالی بالایی دارد، بنابراین ما را سیر نگه می‌دارد و باعث می‌شود سراغ میان‌وعده‌های مضر که فقط قند خون‌ را افزایش می‌دهند و به چربی دور شکم اضافه می‌کنند، نرویم.


یک مطالعه در ژوییه 2022 هم نشان داد که خوردن یک آووکادو در روز بر وزن بدن و چربی دور شکم تاثیر مثبتی دارد و تحقیقات دیگر نیز نشان داده‌اند افرادی که آووکادو می‌خورند به‌طور قابل توجهی کمتر از افرادی که آووکادو نمی‌خورند، اضافه وزن دارند.
توت‌ها
باتیا می‌گوید، انواع توت‌ها (Berries) سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند که می‌توانند به کاهش التهاب و بهبود اکسیداسیون کلی بدن کمک کنند. منظور از اکسیداسیون فرایندی است که طی آن سلول‌های بدن از اکسیژن برای تولید انرژی استفاده می‌کنند. این فرایند در تمامی فعالیت‌های سلولی نقش دارد و به تولید رادیکال‌های آزاد منجر می‌شود که اگر به میزان زیاد در بدن تجمع کنند، می‌توانند التهاب و آسیب سلولی ایجاد کنند. در حالی که آنتی‌اکسیدان‌های موجود در مواد غذایی مانند توت‌ها کمک می‌کنند این رادیکال‌های آزاد خنثی شوند و آثار منفی آنها کاهش یابد.
از طرفی، توت‌ها نسبتا کم‌کالری و کم‌چرب‌ هستند و در مقایسه با دیگر میان‌وعده‌های شیرین، کربوهیدرات‌هایی دارند که به تقویت سلامت روده کمک می‌کنند.
نتیجه یک مطالعه در سال 2018 نشان داد که مصرف 600 گرم توت سیاه در روز به مدت یک هفته، چربی‌سوزی و مقاومت به انسولین را در مردان دارای اضافه وزن یا چاق بهبود بخشید.
دانه‌ چیا
به گفته دکتر باتیا، دانه‌های چیا «فیبر زیاد و چربی‌های سالم زیادی» دارند که می‌توانند ما را برای مدت طولانی‌تری سیر نگه دارند. تنها حدود 28 گرم دانه چیا، 35 درصد از نیاز روزانه ما به فیبر را تامین می‌کند و از آنجا که حجم آن در معده افزایش می‌یابد، ما را سیر هم می‌کند.
دانه‌های چیا همچنین منبعی عالی برای کلسیم، منیزیم و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند. یک مطالعه در سال 2024 نشان داد که مصرف روزانه 30 گرم دانه چیا به مدت شش ماه به کاهش قابل‌توجه دور کمر در بزرگسالانِ دارای اضافه وزن منجر شد.
احتمالا متوجه شده‌اید که این سه خوراکی خواص مشترکی دارند. به گفته باتیا، الگو در اینجا مشخص است؛ فیبر، چربی و پروتئین موجود در آنها همگی عواملی‌ هستند که بر میزان سیر شدن و مقدار غذایی که می‌خوریم، تاثیر می‌گذارند.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1380349/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تفال/ در خرابات مغان نور خدا می بینم

طول عمر بیشتر به سبک زندگی وابسته است یا ژنتیک؟

وقتی مساوی، مساوی نیست/ چالشی که دنیای ریاضی را به‌هم ریخت

برنده جایزه آسترید لیندگرن معرفی شد

خاطره جالب میرطاهر مظلومی وقتی در اسپانیا دنبال گوشت حلال بوده است

اجرای زیبای آهنگ شیرازی «کاکو جونم» توسط میرطاهر مظلومی در برنامه صداتو

داروی متداولی که باعث ابتلای نوزادان به دیابت می‌شود

این عادت‌های بد به دستگاه گوارش صدمه می‌زند

سرنوشت واردات خودرو و حقوق ورودی خودرو در سال 1404

آموزش گام به گام طرز تهیه ایناری سوشی (ایناری زوشی)؛ سوشی گیاهی ساده و خوشمزه

ترانه‌ای که تاریخ ایران را لرزاند

اولین اختراعات ایرانیان چیستند؟

گل سوم رئال مادرید به رئال سوسیداد توسط اورلین چوامنی

گل چهارم رئال سوسیداد به رئال مادرید توسط میکل اویارزابال

جواهر آرسنال بعد از 3 ماه برگشت و گل زد

گل اول آرسنال به فولام در دقیقه 37 توسط میکل مرینو

گل اول ناتینگهام فارست به منچستریونایتد توسط آنتونی الانگ

گل اول رئال سوسیداد به رئال مادید توسط آندر بارِنِچِئا

گل اول رئال مادرید به رئال سوسیداد توسط اندریک

گل دوم رئال سوسیداد به رئال مادرید توسط داوید آلابا

گل سوم رئال سوسیداد به رئال مادرید توسط میکل اویارزابال

گل دوم رئال مادرید به رئال سوسیداد توسط جود بلینگام

شروع عالی سوسیداد؛ رئال گل خورد، لونین لایی!

مارکا؛ سپاهان برای قهرمانی بن یدر را آورد

از نماز جمعه نصر تا جشن عید فطر؛ اتحاد زیر پرچم جمهوری اسلامی ایران

جانباز 70درصد «قهرمان چاکتن» از مازندران به همرزمان شهیدش پیوست

چرا سرگذشت بیشتر «فراعنه زن مصری» در تاریخ ثبت نشده‌ است؟

خروج توده 7 کیلویی از شکم بیمار آملی

ماهی‌های قرمز را رها نکنید...

نقره داغ شدن مراکز متخلف بهداشتی

داستانک/ زندگی دوباره

سوارز: برای گل زدن به رئال زندگی می‌کردم

پی‌اس‌جی بعد از 13 سال 2-0 عقب افتاد!‏

بسیج 70 هزار نفری تراکتور علیه قرمز و آبی

این دیکتاتور یک دستور پخت ویژه برای مار کبری داشت

بهروز دوباره حساب رحمت رسید!

بحث نقی با اوس موسی

نقی روی اوس موسی چاقو کشید!

اوس موسی تا دم مرگ رفت!

محافظ سید معروف به سپر سید

ربنایی که تاریخی شد

روایت تلخ لحظه شنیدن خبر شهادت سید مقاومت

روایت قرآنی گناه شنیع قوم لوط

اینجا جایی است که اگر به خطر افتاد...

وقتی بهار را می بینید، به یاد معاد باشید

این غذاها را دوباره گرم نکنید

صدای این ماهی کوچک به بلندی صدای هواپیما است!

ربات‌های انسان‌نما با هوش مصنوعی گام‌های طبیعی‌تر برمی‌دارند

عیدی ویژه پرسپولیس به مربیان و بازیکنان خارجی

بن‌یدر و اولین پیام برای هواداران سپاهان