آریا بانو

آخرين مطالب

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟ اقتصادی

کرونا رفت، اما این بیماری جایش را گرفت؟
  بزرگنمايي:

آریا بانو - بر اساس گزارش جدید نهادهای بین‌المللی بهداشت، موارد ابتلا به سل (TB) در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی در مقایسه با سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است، که نگرانی‌های جدی درباره سلامت عمومی را به همراه دارد.

بر اساس گزارش جدیدی که از سوی نهادهای بین‌المللی بهداشت منتشر شده، موارد ابتلا به سل (TB)، کشنده‌ترین بیماری عفونی جهان، در میان کودکان اروپا و آسیای مرکزی نسبت به سال گذشته نزدیک به 10 درصد افزایش یافته است.
طبق این گزارش که داده‌های آن مربوط به سال 2023 است، منطقه اروپا همچنان درگیر پیامدهای همه‌گیری کرونا است. این گزارش توسط مرکز اروپایی پیشگیری و کنترل بیماری‌ها (ECDC) و دفتر اروپایی سازمان جهانی بهداشت (WHO) تهیه شده است.
این در حالی است که مقامات بهداشتی هشدار داده‌اند که کاهش کمک‌های بین‌المللی می‌تواند به بازگشت گسترده سل در سراسر جهان منجر شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که در سال 2023 بیش از 172 هزار نفر در منطقه اروپا به سل مبتلا شده یا دچار عود بیماری شده‌اند. این آمار تقریباً مشابه سال 2022 است. با اینکه میزان مرگ‌ومیر ناشی از سل کاهش یافته، اما این روند نسبت به قبل از بحران کرونا بسیار کندتر شده است.
بر اساس گزارش، این موضوع نشان می‌دهد که بسیاری از افراد مبتلا به دلیل اختلال در خدمات درمانی در دوران کرونا، تشخیص داده نشده و تحت درمان قرار نگرفته‌اند و اکنون تأثیرات آن در حال نمایان شدن است.
همچنین به نظر می‌رسد که میزان ابتلا در میان کودکان رو به افزایش است. در سال 2023، حدود 7500 مورد ابتلا به سل در میان کودکان زیر 15 سال در منطقه اروپا ثبت شده که 9.6 درصد بیشتر از سال قبل است.
بیش از 2400 مورد از این آمار مربوط به کودکان زیر 5 سال است که بیشتر در معرض خطر بیماری شدید و مرگ قرار دارند.
هانس کلوگه، مدیر بخش اروپای سازمان جهانی بهداشت، در بیانیه‌ای در این رابطه می‌گوید: «بار فعلی بیماری سل و افزایش نگران‌کننده موارد ابتلا در میان کودکان یادآور این موضوع است که پیشرفت در برابر این بیماری قابل پیشگیری و درمان، همچنان شکننده است.»
این یافته‌ها نشان می‌دهند که سل همچنان در حال گسترش در اروپا است و اقدامات فوری بهداشت عمومی باید برای کنترل آن انجام شود.
سل یک عفونت باکتریایی است که عمدتاً ریه‌ها را درگیر می‌کند اما می‌تواند به سایر اندام‌ها نیز سرایت کند. بسیاری از افراد آلوده ممکن است هرگز علائم بیماری را تجربه نکنند، اما اگر بیماری در آن‌ها فعال شود، می‌تواند خطرناک باشد و سالانه حدود 1.25 میلیون نفر را به کام مرگ بکشاند.
این بیماری اغلب با سایر مشکلات بهداشتی همراه است. طبق گزارش، در منطقه اروپا 15.4 درصد از افراد مبتلا به سل جدید یا عودکننده، همزمان به ویروس HIV نیز مبتلا هستند، که در صورت عدم درمان می‌تواند به ایدز منجر شود.
بیماران باید روزانه به مدت شش ماه داروهای سل را مصرف کنند تا درمان مؤثر واقع شود. قطع زودهنگام درمان می‌تواند باعث مقاوم شدن باکتری‌ها به داروها شود و هم درمان بیماری را سخت‌تر کند و هم موجب گسترش عفونت در جامعه شود.
بررسی‌ها نشان می‌دهد که داروهای اولیه برای 75.5 درصد از بیماران در منطقه اروپا مؤثر بوده اما در بیماران مبتلا به سل مقاوم به چند دارو، این میزان به 59.7 درصد کاهش می‌یابد.در اتحادیه اروپا، ایسلند، لیختن‌اشتاین و نروژ، مقامات بهداشتی اعلام کرده‌اند که مشخص نیست یک‌پنجم کودکان مبتلا به سل درمان خود را کامل کرده‌اند یا نه.
پاملا رندی-واگنر، مدیر ECDC، در بیانیه‌ای در این خصوص می‌گوید: «با افزایش سل مقاوم به دارو، هزینه بی‌توجهی امروز را همه ما فردا خواهیم پرداخت.»
هفته گذشته، سازمان جهانی بهداشت هشدار داد که کاهش کمک‌های بین‌المللی، تلاش‌ها برای ریشه‌کنی سل را در 27 کشور، عمدتاً در آفریقا، جنوب شرقی آسیا و اقیانوس آرام غربی، با مشکل مواجه کرده است. در 9 کشور، مردم برای دسترسی به داروهای سل با مشکل روبه‌رو هستند.
اما کلوگه هشدار داد که برنامه‌های مقابله با سل در اروپا و آسیای مرکزی نیز ممکن است تحت تأثیر این کاهش بودجه قرار بگیرند.
کلوگه گفت که این کاهش بودجه به این معناست که «انتقال سل ممکن است بدون شناسایی ادامه یابد و باعث افزایش موارد مقاوم به درمان شود که کنترل آن‌ها دشوار است.»

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1379414/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بدن شما نور ساطع می‌کند و از نور تغذیه می‌کند

سفر در تاریخ؛ «اشرف پهلوی در کنار فوزیه فواد»؛ سال 1319/ عکس

کاپیتان تیم جوانان به شمس آذر پیوست!

تولد سرمربی جوان لیگ پیش از بازی استقلال!

رونی: رئال من را می‌خواست، رویایم بارسا و مسی بود

آنتونی به رئال رسید، ایسکو هم باید به بارسا برسد!

گزینه پرسپولیس به سیاتل پیوست!

طلسم یونانی لیگ برتر در فولاد آره‌نا

دردسر اروپایی بارسا؛ تراشتگن بیاید، شزنی باید برود!‏

هالند شاید ادامه فصل را از دست داده باشد

انتخاب سرمربی جدید مس رفسنجان تا ساعات آینده

سقوط از کوه، جان پسر 12 ساله را گرفت

تاثیر قطعی معدل پایه یازدهم لغو نمی‌شود؟

تصاویری هوایی از اقامه باشکوه نماز عید فطر در آستان مقدس مسجد جمکران

استخراج آب از خاک کره ماه ممکن شد

ادعای بزرگ؛ تردید آنچلوتی، کارلتو شاید برزیلی شود

اسطوره‌های استقلال از ترند مجازی عقب نماندند

ارسطو به خاطر پول خفه شد!

اومدن ترور نا تموم رو تموم کنن

بوی پاهای اوس موسی فهیمه رو کلافه کرده

ماجرای عشق رحمت جلوی بهروز لو رفت

رحمان و رحیم رو دستگیر کردن

ایشونم wife عه منه

نقشه شوم شری‌جون برای خانواده معمولی

واژگونی خودروی هیوندا، سه کشته برجای گذاشت

سخنگوی دولت: با متخلفان حادثه واژگونی اتوبوس برخورد می‌شود

فلامینگوهای میانکاله

کوه سرخ، کوهی از جنس شن و ماسه

بال‌های منحصر بفرد و نیرومند عقاب سرسفید

آب تنی اردک های بامزه در سینک

کاهش کلسترول خون با مصرف این ماده غذایی

یک استارت‌آپ چینی از عامل هوش مصنوعی جدید خود رونمایی کرد

پدری یعنی قلب بارسا، یعنی مهندس اصلی تیم

خشم فابرگاس؛ بازیکن بایرن که نیستید، متواضع باشید!

تیبو کورتوا، غایب بزرگ رئال مادرید برای تقابل با رئال سوسیداد

ساز و آواز کُردی با اجرای استاد کیهان کلهر

ویژه‌های حوادث/ گروگانگیری شوکه‌کننده یک خانواده به مدت 2 سال!

استفاده از تار عنکبوت برای پارچه

تلاوت شاهکار وحید خزایی

شلوغی بازار وکیل در ایام نوروز

مدیحه‌سرایی دلنشین عمار الکنانی ذاکر معروف عراقی در محفل

یکی از تلاوت های به یادماندنی محفل

تماشاگران محفل هم اعجوبه هستند!

تماشاگران محفل هم اعجوبه هستن

طبیعت بهاری روستای پلنگ دره

تکنیک "قلعه‌ی حافظه" به روش جردن پیترسون

مصرف این میوه زمان خواب شما را منظم می‌کند

با این مدل روسری بستن؛ استایلی شیک داشته باشید

هوش مصنوعی هنگام صحبت کردن با این طوطی تشخیص داده که انسان نیست

داستانک/ دلبر گلفروش من