آریا بانو

آخرين مطالب

جنبش اعتراضی علیه یک امپراتوری فرهنگی مقالات

جنبش اعتراضی علیه یک امپراتوری فرهنگی
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا /کتابفروشان مستقل فرانسه در اقدامی بی‌سابقه، با محدود کردن سفارش کتاب‌های شرکت انتشاراتی اَشِت (Hachette Livre) و قرار دادن آن‌ها در قفسه‌های پایین، به نفوذ فزاینده ونسان بولوره، میلیاردر محافظه‌کار و صاحب امپراتوری فرهنگی، اعتراض کرده‌اند.
این اقدام در پی خرید بزرگترین شرکت نشر و توزیع کتاب فرانسه توسط بولوره در سال 2023 انجام شده است. کتابفروشان معتقدند این نفوذ گسترده برای دموکراسی و تنوع فرهنگی خطرناک است.
ده‌ها کتابفروش مستقل در تلاش هستند تا نفوذ ونسان بولوره را کاهش دهند. امپراتوری فرهنگی گسترده بولوره شامل تلویزیون، رادیو، روزنامه یکشنبه‌ها (Le Journal du Dimanche) و از سال 2023، بزرگترین شرکت نشر و توزیع کتاب فرانسه، اَشِت لیور (Hachette Livre) است.
بولوره در فرانسه بیشتر به دلیل مالکیت گروهش بر شبکه خبری «CNews»، پربیننده‌ترین کانال خبری تلویزیونی، شناخته می‌شود.
بولوره در جلسه سنا در سال 2022، هرگونه مداخله سیاسی یا ایدئولوژیک را رد کرد و گفت که علاقه او به خرید رسانه‌ها صرفا مالی است و امپراتوری فرهنگی او به دنبال ترویج قدرت نرم فرانسه است. او گفت که گروهش آنقدر بزرگ است که همه دیدگاه‌ها را در بر می‌گیرد.
با این حال، برخی کتابفروشان مستقل می‌گویند که این سطح از نفوذ یک شرکت بزرگ بر تولیدات فرهنگی برای دموکراسی خطرناک است. اَشِت لیور، که بخشی از گروه لاگاردِر بود و در سال 2023 توسط ویوندیه بولوره خریداری شد، بزرگترین ناشر و توزیع‌کننده کتاب در فرانسه است.
این شرکت ده‌ها ناشر را در اختیار دارد که کتاب‌های پرفروشی مانند کمیک‌های آستریکس، داستان‌های ادبی، تریلرها، کتاب‌های سیاسی، مانگا و کتاب‌های درسی منتشر می‌کنند. این گروه همچنین مالک کتابفروشی‌های رله در ایستگاه‌های قطار فرانسه است. اَشِت بیش از 200 ناشر در سراسر جهان دارد و دومین شرکت بزرگ نشر در بریتانیا و سومین شرکت بزرگ در ایالات متحده است.
علاوه بر اقدامات برخی کتابفروشان، گروه‌های اعتراضی چپگرا جنبشی به نام «شورش بوک‌مارک» را آغاز کرده‌اند، جایی که افراد بوک‌مارک‌هایی را داخل کتاب‌های جلدکاغذی در فروشگاه‌های بزرگ تجاری پنهان می‌کنند. این بوک‌مارک‌ها حاوی پیام‌هایی مانند «تحریم اَشِت» هستند و جزئیاتی درباره گستردگی امپراتوری بولوره ارائه می‌دهند.
آنی اِرنو، رمان‌نویس برنده فرانسوی نوبل، در زمان خرید اَشِت توسط بولوره اعلام کرد که از انتشار کتاب‌هایش توسط این گروه خودداری خواهد کرد.
این هفته، نمایندگان کارکنان اَشِت لیور نگرانی‌های خود را درباره آنچه خط مشی ویراستاری نزدیک به راست افراطی در سایر رسانه‌های چاپی و تلویزیونی بولوره خواندند، ابراز کردند.
ژان-ایو مولیه، مورخ نشر فرانسه و استاد دانشگاه معتقد است که بولوره «یک شرکت نشر عظیم» را به امپراتوری رسانه‌ای خود اضافه کرده است. مولیه این موضوع را به گسترش نفوذ روپرت مرداک، تاجر رسانه‌ای، به صنعت نشر کتاب در ایالات متحده تشبیه کرد. او گفت: «به نظر من این موضوع می‌تواند برای آزادی بیان، کثرت‌گرایی و دموکراسی، یک خطر باشد.»
منبع: گاردین 

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1377462/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عادت ماهیانه با وجود بارداری ممکن است؟/ ویدئو

واکنش حاج محمود کریمی به صحبت‌های شیخ حسین انصاریان درخصوص مشکلات مردم و گرانی‌ها

حکمت/ ترازوی خدا میلی‌متریه!

هشت رنگ مختلف طلا که باید بشناسید

قلیه ماهی؛ اصیل ترین غذای جنوبی

علائم آلرژی بهار؛ چطور درمان کنیم؟

ناسا نقشه‌ای خیره‌کننده از کف اقیانوس منتشر کرد

اعزام تیم‌های ملی بسکتبال سه نفره ایران به سنگاپور

قلعه‌نویی: سلامتی بازیکن برای ما از همه چیز مهمتر است

جهانبخش: همه می‌خواهیم فردا با تمرکز صددرصدی بازی کنیم

قلعه‌نویی: بازی‌های ملی همیشه حیثیتی است چون همه آمارها در فیفا ثبت می‌شود

جهانبخش: چه من و چه نسل‌های دیگر، همه برای تیم ملی تلاش کردند

ژست احساسی «کامران تفتی» با آهنگ جدیدش

7 اثر ضروری از آندری تارکوفسکی؛ شاعری که با دوربینش جهان را تفسیر کرد

آهنگ حمید هیراد به نام «دلبر»

آماری از مسافران نوروزی تا 3 فروردین؛ از فوتی‌های ناشی از گازگرفتگی و غرق‌شدگی تا ثبت 17 میلیون اقامت

کاهش 21 درصدی فوتی‌های سر صحنه تصادفات از 25 اسفند تا 3 فروردین ماه

گزارش جدید پلیس از آمار تصادفات طرح نوروزی؛ شمار جانباختگان به 242 نفر رسید

تقدیرم رو با دستای علی(ع) رقم بزن...

تصویر هوایی از بین‌الحرمین در شب بیست و سوم ماه مبارک رمضان

هفت ساحل جذاب در جنوب ایران

افزایش نگران‌کننده یک سرطان در جوانان/ این علائم را جدی بگیرید

باید بچشد عذاب تنهایی را!

رافینیا: معلوم است که به توپ طلا فکر می‌کنم

ورود سرمربی و بازیکن ازبکستان به نشست خبری قبل از بازی با ایران

تیمور کاپادزه: فردا بازی جذابی مقابل ایران خواهیم داشت

بازیکن ازبکستان: فردا بازی بین دو تیم قدرتمند خواهد بود

حضور قلعه‌نویی به همراه جهانبخش در نشست خبری پیش از دیدار با ازبکستان

کاپادزه: اطلاعات بازیکنان ازبکستانی شاغل در فوتبال ایران به ما کمک می‌کند

تیمور کاپادزه: این بهترین نسل فوتبال ازبکستان است و به جام‌جهانی صعود می‌کنیم

سرمربی تیم ملی ازبکستان: ماشاریپوف و اورونوف بازیکنان مهمی برای ما هستند

سال سرنوشت‌ساز برای پدیده پاسوری ایران

میلاد و امین از هزار امتیاز عبور کردند

خاطرات تلخ و شیرین ازبکستان از سفر به تهران

سرمربی تیم ملی ازبکستان: بازیکنان شاغل در ایران به ما اطلاعات دادند

بالاخره تو روی شیطون ایستاد!

وقتی مُچت رو با زن دومت می گیرن!

قاب کمتر دیده‌شده از آخرین فیلم بهروز وثوقی

«1001» در ایام نوروز هرشب پخش خواهد شد

آهنگ «عاشقی کردن با یه دیوونه» از نیما مسیحا

مشاهده خرس قهوه‌ای در منطقه حفاظت شده شاهو و کوسالان

فرمانده فراجا: با رانندگان خطرآفرین برخورد قاطع می‌شود

دبیرکل شورای عالی آموزش و پرورش: آغاز و پایان سال تحصیلی نباید زمان ثابتی باشد

مراحل جالب ساخت یک چراغ الکلی ساده با قوطی کنسرو

آداب و شروط قرائت قرآن به بیان سید شهیدان مقاومت

آموزش پخت فرنی برای فطار

یک خانم باردار از چه زمانی باید مواظب حرکات جنین باشد؟

کشتی فرنگی قهرمانی آسیا؛ رقابت 5 ایرانی در روز اول

چالهان اوغلو: رویایم قهرمانی اروپا و توپ طلا است

باتشوایی در فوتبال جهان تاریخ‌ساز شد!