آریا بانو

آخرين مطالب

بهزاد فراهانی درباره «مهدی فتحی» تعارف نداشت/ او بازیگری مردمی بود فرهنگی هنری

بهزاد فراهانی درباره «مهدی فتحی» تعارف نداشت/ او بازیگری مردمی بود
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / حقیقت این است که ته دل‌مان تعریف بهزاد فراهانی را از مهدی فتحی، به حساب تعارف‌های مرسوم و آیین رفاقت گذاشتیم اما یک جستجوی ساده نشان داد که اتفاقا فراهانی، ملاحظه‌ای نداشته و واقعیت را گفته است؛ مهدی فتحی به واقع مردمی بود.
21 سال پیش زمانی که نوروز حال و هوای بهاری‌تری داشت و مردم دلخوش‌تر از این بودند، در چنین ساعت‌هایی، مهدی فتحی، بازیگر توانمند کشورمان آخرین ساعت‌های زندگی خود را در بیمارستان سپری می‌کرد.
او شامگاه 29 اسفند سال 1382 در بیمارستان چشم از جهان فرو بست.
سال‌ها بعد وقتی که از بهزاد فراهانی خواستیم تا در توصیف او که در نمایش «بینوایان» و مجموعه «امام علی» همبازی‌اش بوده، جملاتی بگوید، فراهانی سرشت مردمی فتحی را ستود و او را هنرمندی به واقع مردمی دانست.
امسال که برای یافتن مطلبی تازه درباره فتحی جستجویی در گذشته‌ها داشتیم، یکی از آخرین گفتگوهایش را در ایسنا یافتیم به سال 1380 و همزمان با روی کار آمدن دولت جدید.
اما فتحی در آن گفتگو تاکید کرده بود که کاری به دولت‌ها ندارد و درباره ضرورت توجه دولت‌ها به هنرمندان پیشکسوت گفته بود: «من در این باره کسی را مسئول نمی‌شناسم که به من که پیشکسوت هستم یا نیستم، نان و آب برساند. من بازیگرم و برای مردم بازی می‌کنم و به مسئولین هم کاری ندارم. این مردم هستند که هنرپیشه را هنرمند می‌شناسند یا نمی‌شناسند. من بازیگرم و به این که مسئولین چه می‌کنند، اصلا فکر نمی‌کنم؛ حرفه من بازیگری است؛ من حرفه‌ای این کارم و در این کار فعالیت می‌کنم و پول می‌گیرم و زندگی می‌گذرانم.»
او راست می‌گفت، به واقع بازیگر بود تا جایی که محمود دولت‌آبادی که در دوران نوجوانی در کنار فتحی در گروه تئاتر آناهیتا بالیده بود، درباره دوست دوران نوجوانی‌اش گفته بود: «فتحی یا باید روی صحنه می‌زیست یا از مادر نمی‌زاد.»
این سرنوشت محتوم فتحی بود که بازیگری تماشایی باشد و هم شنیدنی که در فن بیان نیز سرآمد بود و آموزش دوره فن بیان هنرجویان تازه‌کار در گروه تئاتر «آناهیتا» به او سپرده شده بود.
مهدی فتحی که در کنار بازیگری در کشتی نیز صاحب مهارت بود و حتی با جهان پهلون تختی هماوردی کرده بود، او که به سبب مهارتش در اجرای شعر، سیاوش کسرایی در حضورش شعر نمی خواند، جمله مشهوری داشت که دوستانش بارها ان را از زبان او شنیده بودند؛ «آیا دروغگویی را دیده‌اید هیچگاه که چنان چون من چشم‌هایش در لحظات دیوانگی و رسوایی راست بگویند؟»
و حالا این بازیگر 21 سال است که از میان‌مان رفته است. نسل جدید شاید کمتر او را بشناسند و از این رو شاید مروری کوتاه بر کارنامه هنری‌اش، خلی از لطف نباشد.
مهدی فتحی، بازیگر تئاتر سینما و تلویزیون آذر ماه سال 1318 زاده شد. او یکی از اعضای ثابت گروه تئاتر «آناهیتا» به سرپرستی مهین و مصطفی اسکویی بود.
بازی‌های درخشانش در نمایش‌هایی همچون «اتللو»، «هیاهوی بسیار برای هیچ»، «طبقه ششم»، «روبهک‌ها»، «صاحب مهمانخانه»، «تانیا» و «سلمانی شهر سویل» به یاد تماشاگران نسل‌های قبل مانده است.
بخت با تماشاگرانی یار بود که دهه 70 بازی او را در نمایش «بینوایان» بهروز غریب‌پور تماشا کردند؛ یک بازی نفس‌گیر در نقش «ژان والژان» و حضوری بیش از سه ساعت روی صحنه.
فتحی همان گونه که تئاتر را با گروه آناهیتا آغاز کرده بود، بازیگری در سینما را با بازی در فیلمی از مصطفی اسکویی با نام «زن خون آشام» تجربه کرد و بعد از انقلاب در اولین تجربه سینمایی خود مقابل دوربین ابراهیم وحیدزاده رفت و در فیلم «تحفه‌ها» ایفای نقش کرد.
بازی در فیلم‌هایی مانند «کشتی آنجلیکا»، «روز واقعه»، «زینت»، «آدم برفی»، «زشت و زیبا»، «کاکلی»، «مدرسه پیرمردها»، «اعتراض» و... بخش دیگری از کارنامه هنری اوست.
تماشاگران تلویزیون نیز نقش آفرینی‌ها او را در مجموعه‌هایی مانند «خانه پدری»، «هزاران چشم»، «مزرعه آفتابگردان»، «شیخ مفید»، «به سوی افتخار»، «زندگی» و ... دیده بودند.
در کارنامه هنری این بازیگر چندین همکاری با داود میرباقری دیده می‌شود. فتحی در تئاتر «دندون طلا»، فیلم «آدم برفی» و سریال «امام علی (ع)» با میرباقری همکاری کرد.
او گوینده نقش «سلطان» در کتاب صوت شازده کوچولو نیز هست.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1376093/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بارش باران و ترافیک نیمه سنگین در برخی محورهای کشور

Lungern زیبا در سوئیس

دژ محمدعلی خان؛ قلعه‌ای در آغوش زاگرس

گوشه‌ای از بهشت در دل کویر کرمان

دستور پخت سبزی شامی گیلانی با طعمی بی‌نظیر

علائم سرطان زبان

بهترین و قوی ترین روش خانگی پاک کردن لکه روغن از روی لباس

بزرگترین سیاهچاله در کیهان

سعدی خوانی سیدجلال

باشگاه پرسپولیس: کارتال لیست ورود و خروجی نداده است

دیدار مدیر کل بنیاد سمنان با همکاران بازنشسته به مناسبت بزرگداشت هفته شهید

دعوای شدید «مصدق» و «محمدرضا شاه»

اینجوری پشت هم باشید

احتمال خسارت سنگین به محصولات کشاورزی در آخرین روز سال

دستگیری عامل مرگ مرد تهرانی با نارنجک دستی در چهارشنبه‌سوری

وقتی کارت رو خوب بلد باشی، بزرگی دشمنانت، برات فرصته!

مستندی بسیار زیبا و جالب در مورد اتحاد و همبستگی در حیات وحش

طرز تهیه دمی گوجه‌ یا استانبولی پلو

تاثیر بلوغ زودرس بر رشد قدی

اصلی ترین ویژگی زنان قوی و تاثیر گذار

تحول علمی در انرژی؛ مسیر تازه جهان به‌سوی آینده‌ای پایدار

عطر قرآنی در شعر فارسی

مومنی: سال آینده تیم‌های قدرتمندی برای مس می‌سازیم

آیین تجلیل از فرزندان شهدای شاغل در بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل برگزار شد

پیام رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران به مناسبت سال نو و ایام شهادت امیرالمؤمنین حضرت علی (ع)

بعد از اخراج از محل کارش، مسافرکشی میکنه

وقتی مهمون میاد و هیچی برای پذیرایی تو خونه نداری

افزایش 46 درصدی تعرفه‌های پزشکی در سال 1404

فرماندار مهران: تردد زائران عتبات عالیات در مرز پرحجم اما روان است

کثیف ترین بازار جهان در پاکستان

پارک ملی برایس کنیون در یوتا

داستانِ ماری که به چوپان سکه میداد!

طرز تهیه کوفته ترکی به روش ساده و با طعمی بی‌نظیر

دردهای ناحیه گردن ناشی از چیست؟

رنگ ناخن ترند سال برای سلیقه‌های خاص

چرا اسید قدرتمند معده خود معده را از بین نمیبرد؟

سعدی خوانی ادیبانه رسالت بوذری

وقتی لژیونر شدن هم چاره دعوت به تیم ملی نبود!

درگذشت مهاجم سابق مایورکا در 43 سالگی

مدیرعامل مس رفسنجان: در پرداخت معوقه بازیکنان موفق عمل کردیم

رئال جانشینان وینیسیوس را انتخاب کرد!

هر مردی بدون خواهرش پسر میشه

نسل عجولی هستین!

اجرای آهنگ «ستاره مشرقی» با صدای علی اصحابی

آموزش‌وپرورش کنکوری‌ها را سر کار گذاشت!

برخورد اتوبوس با کامیون در مازندران 32 مصدوم بر جا گذاشت

تشریح جزئیات شهادت مأمور پلیس در شب چهارشنبه سوری؛ یکی از متهمان دستگیر شد

تلاوت دلنشین سوره قدر توسط رهبر انقلاب

حال و هوای سافاری با بالون هوای گرم

قلب مصنوعی تیتانیومی جان یک مرد را نجات داد