آریا بانو

آخرين مطالب

کاهش 41 درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری گفتگو

کاهش 41 درصدی بارش‌ها در سال آبی جاری
  بزرگنمايي:

آریا بانو - ایسنا / سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش 41 درصدی بارندگی نسبت به میانگین درازمدت و افت شدید ذخایر سدها در برخی مناطق خبر داد و نسبت به بحران آبی در استان‌های کم‌بارش هشدار داد.
عیسی بزرگ‌زاده - سخنگوی صنعت آب کشور از کاهش چشمگیر بارندگی در سال آبی جاری خبر داد و اظهار کرد: براساس شبکه مبنای وزارت نیرو، میزان بارش‌های کشور از ابتدای مهرماه تا 17 اسفند، به 93.8 میلی‌متر رسیده که این میزان نسبت به میانگین درازمدت (157.8 میلی‌متر) کاهش 41 درصدی را نشان می‌دهد، همچنین نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته 21 درصد کاهش به ثبت رسیده است.
وی افزود: این کاهش بارندگی (در طول دوره سرد سال )اثر مستقیم بر وضعیت ذخایر سدها گذاشته است، به‌طوری که حجم آب موجود در مخازن سدهای کشور نسبت به سال گذشته 7 درصد افت داشته و اکنون به 22.09 میلیارد مترمکعب رسیده است.
بازار
بزرگ‌زاده با بیان اینکه ورودی آب به سدها کاهش معناداری را تجربه کرده است، ادامه داد: ورودی آب از ابتدای سال آبی تاکنون 8.7 میلیارد مترمکعب بوده که نسبت به سال گذشته 33 درصد کاهش نشان می‌دهد، همچنین خروجی آب نیز با کاهش 2 درصدی به 11.16 میلیارد مترمکعب رسیده است.
سخنگوی صنعت آب با اشاره به شرایط بحرانی برخی مناطق، اظهار داشت: استان‌هایی مانند هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه و اصفهان از جمله استان‌هایی هستند که بیشترین کاهش بارندگی را داشته‌اند. به‌عنوان مثال، میزان بارش‌ها در استان هرمزگان 77 درصد و در سیستان و بلوچستان 72 درصد کمتر از حد نرمال ثبت شده است.
وی همچنین به وضعیت سدهای مهم کشور اشاره کرد و گفت: برخی سدها مانند شمیل و نیان، امیرکبیر، زاینده‌رود و استقلال میناب، کاهش شدید ذخایر آبی را تجربه کرده‌اند. برای نمونه، ظرفیت پرشدگی سد امیرکبیر اکنون تنها 6 درصد است که اختلاف پرشدگی 60 درصدی نسبت به سال گذشته را نشان می‌دهد.
بزرگ‌زاده با تاکید بر لزوم مدیریت مصرف آب در بخش‌های شرب، کشاورزی و صنعت، تصریح کرد: با توجه به کاهش شدید منابع آبی، لازم است که هم شهروندان و هم مسئولان با جدیت بیشتری نسبت به مصرف بهینه آب اقدام کنند. 
وی در پایان با هشدار نسبت به پیامدهای ادامه این روند افزود: اگر وضعیت بارندگی در ماه‌های آینده بهبود نیابد، احتمال بروز تنش آبی در تابستان سال آینده افزایش خواهد یافت، بنابراین، توجه به برنامه‌های سازگاری با کم‌آبی و اصلاح الگوی مصرف یک ضرورت اجتناب‌ناپذیر است.

لینک کوتاه:
https://www.aryabanoo.ir/Fa/News/1370580/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

سفر به تاریخ؛ «آیت الله جنتی و صادق خلخالی» در تحصن دانشگاه تهران؛ سال 1357/ عکس

سفر به تاریخ؛ «سهراب سپهری» نوجوان در حال نقاشی؛ دهۀ 1320/ عکس

درویش: نظری جویباری گفت استقلال 1900 میلیارد بدهی دارد، ما هم صد یا دویست میلیارد بدهی داریم

کارشناسی داوری بازی نفت آبادان و شهرداری نوشهر

حواشی جنجالی و درگیری های باورنکردنی بازی نفت آبادان و شهرداری نوشهر

کارشناسی داوری بازی استقلال و پیکان

جباری در نقش ژنرال؟ داستان قلعه نویی با جباری تکرار می شود؟

کارشناسی داوری بازی نساجی و گل گهر

حواشی جنجالی بازی نساجی و گل گهر

این صدا را جدی بگیرید؛ شنیدن ضربان قلب روی بالش چه معنایی دارد؟

خداداد عزیزی: من سپر بلای بازیکنان تراکتور هستم تا اجازه ندهم حاشیه وارد باشگاه بشود

شوخی پیامکی سید مهدی رحمتی با خداداد عزیزی

هادی شکوری مربی استقلال: بازیکنان پتانسل و کیفیت بالایی دارند و واقعا دلم سوخت که جایگاه باشگاه این است

صحبت های هادی شکوری درباره تاثیر فنی و روحی مجتبی جباری روی بازیکنان استقلال

هادی شکوری: چون بازیکنان استقلال در هتل سیروس دین محمدی را دیدند پیش از بازی به سمت او نرفتند

صحبت های خداداد عزیزی درباره درگیری لفظی با یحیی گل محمدی

صحبت های خداداد عزیزی درباره جنجال های وی ای آر در بازی فولاد و تراکتور

یادگار عثمانی‌ها در تهران که همچنان نامش زنده است

خداداد عزیزی: چه کسی گفته است بازیکنی که سی میلیارد می گیرد باید فحش ها را تحمل کند

صحبت های یحیی گل محمدی درباره درگیری لفظی با خداداد عزیزی

واکنش یحیی گل محمدی به شایعات نقل و انتقالاتی فولاد

حواشی بازی ملوان و سپاهان

واکنش یحیی گل محمدی به شایعه پیشنهاد مربیگری استقلال و پرسپولیس در نیم فصل

آنچلوتی سرمربی برزیل تا جام جهانی

کارشناسی داوری ملوان - سپاهان

یحیی گل محمدی سرمربی فولاد: برای برد مقابل تراکتور به میدان آمدیم

توضیحات خسروی درمورد وقفه طولانی بازی فولاد-تراکتور

گفتگو بی‌پرده با حبیبی‌نژاد، ستاره تازه شناخته شده لیگ!

قطع برق تمرین اتلتیکومادرید را خراب کرد!

اینفوگرافیک هفته گذشته فوتبال ایران

حواشی جنجالی بازی فولاد یک - دو تراکتور

کارشناسی داوری بازی فولاد و تراکتور

استاندار هرمزگان: در حادثه بندر رجایی 22 مفقودی داریم

زندگی بزرگان/ شهیدی که به خاطر یک مادر قید تیم ملی را زد!

سرایت فساد از خواص به مردم و سرایت صلاح از مردم به خواص

راز خوشمزه شدن ماکارونی

چه‌جوری نقاط قوت و ضعف خودمان را بشناسیم؟

اسکلت روباتیک پیشرفته پوشیدنی

اولین بخشش خدا چیست؟

مربی الاهلی: ما ترسی از الهلال نداریم

ژسوس: قدرت عربستان در فوتبال آسیا بازهم ثابت شد

انتقاد تند میثاقی به فدراسیون و سازمان لیگ

تعریف و تمجید میثاقی از علیرضا بیرانوند

کنایه میثاقی به قطع شدن VAR در فولاد آره‌نا

میثاقی: رأی شجاع اصلا عادلانه نبود

توضیحات خبیری در مورد قطعی VAR مقابل تراکتور

یحیی یک فصل دیگر در فولاد!

منتقدی در لباس دلقک؛ پای کریم شیره‌ای چطور به دربار ناصرالدین شاه باز شد؟

از من ترسیدی بادیگارد آوردی

پژمان بازغی مهمان رسانه تصویری «آن» شد

ویکی پدیاجستجو